metronom wrote:Moram priznat da sam slabo sta razumio iz ovog posta. Pises totalno nepovezano.
U mom naselju (Sip) lutalice su postale strasan problem. Ima ih na desetine. Navece je opsti haos, lajanje, napadi jednih na druge, cviljenje, klaonica opsta. Niko vise ne smije prosetati predvece od njih, a o spavanju navece da ne govorim (prosto nemoguce). Katastrofa je na cekanju. Valjda se ceka da prikolju neko jadno dijete pa da se problem rijesi.
Zivot i zdravlje jednog djeteta mi je vrijednije od svih pasa na svijetu. Ovakva situacija je jednostavno neodrziva. Svi sad peru ruke od ovoga, a onda kad narod uzme stvar u svoje ruke, onda se zovu PETA, Green Peace i sl. i kuka na sav glas (a ovaj portal prednjaci u senzacionalizmu na tu temu).
Deca stradaju uglavnom od svojih sopstvenih pasa ili pasa komsija.
Meni barem nije poznat slucaj da je ulicni pas usmrtio dete.
Narod uzme stvar u svoje ruke
Uglavnom uzimaju u svoje ruke da muce stence i sutiraju macice,ili kao sto je slucaj u Beogradu
da kuji (Mila) odseku sve cetiri sape. To je human narod koji voli decu pa se brine za njihovu buducnost.
Bosna,kao i Srbija uostalom siromasne su zemlje,nema tu para za sterilisanje i besplatno cipovanje.
I tacno je da psi ne smeju biti na ulici.
Po meni ( a zaista volim pse,brinem se o njima,koliko mogu) bi bilo jedino resenje
da se ulicni psi humano uspavaju, a da vlasnici pasa moraju da sterilisu svoje pse i macke.
Za nepostovanje toga odredila bih drakonske kazne.
Ljudi bacaju stence i macice na ulicu, a psi svake godine dobiju po desetak stenadi,macke se
pare svaka dva meseca i otuda ta cela kaatstrofa.