Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fozgen

#201 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

Psi su se samo igrali sa jadnom zenom u Zenici
Image
kokuz_sa

#202 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by kokuz_sa »

sad bi iz udruzenja AV mau kazali da je jadna zena terorisala pascad i da ih je bola staom i stakom pa da su se cuke samo branile

tako su kazali kad je ujedena mala djevojcica na malti mislim :x
Cholina_Lokica

#203 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Cholina_Lokica »

kokuz_sa wrote:sad bi iz udruzenja AV mau kazali da je jadna zena terorisala pascad i da ih je bola staom i stakom pa da su se cuke samo branile

tako su kazali kad je ujedena mala djevojcica na malti mislim :x
pa vrlo vjerovatno i jeste :oops:
minjonja

#204 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by minjonja »

fozgen, svaka ti cast, pravi argument da se sve pokolje na 4 noge :thumbup: :roll:

jedan pas jednu zenu napao i sta sad hoces da kazes, da treba sve zicom klat ko sto samo sintori znaju? tema je barem jedno bilijardu puta prezvakana i dobro znas ko je kriv za sadasnje stanje. umjesto sad da se ti nadignes i pomognes zeni da tuzi opstinu i grad zbog nerada i nerjesavanja problema, ti ces ovo koristi za poziv na link. bravo :thumbup:

i sa ovim cukom se samo neko igro:
Image

ljudi su ti crtali vise na forumu sta se treba raditi da se normalizuje stanje, a ti se opet vracas na pocetnu tacku.
Fozgen

#205 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

1. Tuziti opstinu, nije nista uradi la i dovela je do ovog stanja koje jeste.
2. Tuziti Sapu, skoro pa isti razlozi kao i sa opstinom ( i nije istina da se ne mogu tuziti ).

Sad je znaci jedan pseci zivot vrijedan kao i jedan ljudski?
I nije istina da je jedna zena napadnuta, samo ne mogu da vjerujem da neces da vidis pored ociju. Svaki dan sam svjedok barem dva napada lutalica, skoro svakodnevno mi djeca utrcavaju u radnju jer ih jedno mahalsko scene non stop ganja.

(Za ovog peseka iznad, nisam forenzicar, on nam nazalost ne moze reci sta se desilo, ali mozda je i on napadnut od strane lutalica zar ne? A mozda i od nekog ludjaka. )
FinalFantasy564

#206 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by FinalFantasy564 »

alica.k wrote:nije mi znala reci koji je to covjek bio.
Mislim da bi pomoglo re-trace??? Ako zna sta je to...

Btw, ljudi, ako cete se zalit' na zivotinje, napravite sebi topic i tamo saljite sebi slike, pricajte svoje price o "bandi terorista" (cuka) i tih stvari, OVO je topic "NASILJE NAD ZIVOTINJAMA U SARAJEVU!!!" I ako procitas prvi post -- svaka RETARDIRANA budala koja ne zna citat' bosanski ili nes' bi znala da je ovaj topic za ODBRANU tih zivotinja, a ne za KAZNU. :-D :) :-D :D Mi vjerujemo u sta vjerujemo, vi vjerujte u sta vi vec vjerujete, i svak' na svoju stranu ^-^.
minjonja

#207 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by minjonja »

Fozgen wrote:1. Tuziti opstinu, nije nista uradi la i dovela je do ovog stanja koje jeste.
2. Tuziti Sapu, skoro pa isti razlozi kao i sa opstinom ( i nije istina da se ne mogu tuziti ).

I nije istina da je jedna zena napadnuta, samo ne mogu da vjerujem da neces da vidis pored ociju. Svaki dan sam svjedok barem dva napada lutalica, skoro svakodnevno mi djeca utrcavaju u radnju jer ih jedno mahalsko scene non stop ganja.

(Za ovog peseka iznad, nisam forenzicar, on nam nazalost ne moze reci sta se desilo, ali mozda je i on napadnut od strane lutalica zar ne? A mozda i od nekog ludjaka. )
:-) :-) :-)

a moze biti da se ova zena sarafcigerom zabijala u nogu da bi mogla reci kako su je psi napali :-)

veterinar je rekao da su povrede nanesene nozem. znaci kad je pas napadnut, onda je ludjak u pitanju i on treba biti kaznjen, a kad je covjek u pitanju, onda su svi psi divlji, bijesni, bolesni, avetinje i treba ih ubiti?

gdje ti vidis da je pseci zivot isto vrijedan kao ljudski? jesil kad vidio dijete sa uvrnutim nogama pored glavne ceste i niko nece da pomogne? jesil kad vidio da je neko otisao u zatvor jer je izvrsio nasilje nad zivotinjom? jesil kad vidio da hitna dolazi da spasi zivotinju u opasnosti? jesil kad cuo da su osobi gurali petarde znas vec gdje? jel neko odgovarao za to? ili bi cuo komentare: nek su, ja u svojoj mahali ne smijem hodat koliko me je strah pasa?

de izbaci te floskule iz upotrebe ako hoces da te iko ozbiljno shvati.
kokuz_sa

#208 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by kokuz_sa »

minjonja wrote:fozgen, svaka ti cast, pravi argument da se sve pokolje na 4 noge :thumbup: :roll:

jedan pas jednu zenu napao i sta sad hoces da kazes, da treba sve zicom klat ko sto samo sintori znaju? tema je barem jedno bilijardu puta prezvakana i dobro znas ko je kriv za sadasnje stanje. umjesto sad da se ti nadignes i pomognes zeni da tuzi opstinu i grad zbog nerada i nerjesavanja problema, ti ces ovo koristi za poziv na link. bravo :thumbup:

i sa ovim cukom se samo neko igro:
Image

ljudi su ti crtali vise na forumu sta se treba raditi da se normalizuje stanje, a ti se opet vracas na pocetnu tacku.
jedan cuko??

Almira Memića (11) iz sela Lohovo kod Bihaća ugrizao je pas na cesti dok se kretao ka tri kilometra udaljenoj školi u naselju Ripač. Pas je istrčao iz kukuruza i ugrizao me za nogu. Pao sam i zvao u pomoć - kaže Almir.
Po pričanju roditelja Osmana i Refike, ljekari su mu dvaput šili ranu. Dječak je u strahu, a otac Osman, nezaposleni demobilizirani borac, na biciklu ga vozi i vraća iz ripačke škole. Došlo vrijeme da su psi vredniji od djece - kaže rezignirano Osman, aludirajući na Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja FBiH.
Pojava velikog broja pasa lutalica u Bihaću je alarmantna. Da bi se suzbila članovi Udruženja za zaštitu životinja "Spas" iz Bihaća i volonteri Udruženja izveli su akciju brojanja pasa lutalica u gradskom i bližem vangradskom području. To je, ustvari, priprema za planiranu akciju sterilizacije. Istovremeno, Služba za komunalne djelatnosti, vode i zaštitu okoliša Općine Bihać održala je sastanak o rješavanju problema pasa lutalica i uopće opasnih pasa na užem gradskom području.Niz je slučajeva ugriza pasa ili, općenito, napada opasnih pasa na djecu i građane. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo USK, ove godine zabilježeno je 148 ugriza, uglavnom pasa, od kojih je na području Bihaća zabilježeno ukupno 100.

ovo sam slucajno iskopao negdje
astrid

#209 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by astrid »

"minjonja"gdje ti vidis da je pseci zivot isto vrijedan kao ljudski? jesil kad vidio dijete sa uvrnutim nogama pored glavne ceste i niko nece da pomogne? jesil kad vidio da je neko otisao u zatvor jer je izvrsio nasilje nad zivotinjom? jesil kad vidio da hitna dolazi da spasi zivotinju u opasnosti? jesil kad cuo da su osobi gurali petarde znas vec gdje? jel neko odgovarao za to? ili bi cuo komentare: nek su, ja u svojoj mahali ne smijem hodat koliko me je strah pasa?de izbaci te floskule iz upotrebe ako hoces da te iko ozbiljno shvati. :thumbup:
Ma ljudi su ti superiorna vrsta :-?
Gdje god su se naselili istrjebili su životinje.
Fozgen

#210 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

Ja nisam iskljucio mogucnost, kao sto sam vec rekao, da su psa neki divljaci povrijedili. Nisam za izivljavanje nad zivotinjama, nema smisla, ali ovo sto mi danas imamo, misleci na situaciju je ravno ludilu, u smislu da se ne zna ko koga.
Lutalica ima i previse, nisu svi agresivni ali je problem sto imaju teritorije. Tacno se zna koji su psi u kojem djelu grada, a kada imaju teritorije onda je cinjenica i da su ih na neki nacin prisvojili a ako si ih prisvojili onda ce ih i braniti, naravno u coporu. Meni samo ne ide u glavu kako neko moze i dalje da tvrdi da nisu prijetnja ? Jesu. Cista prijetnja i opasnost, i to bi trebali da prihvate i prijatelji i "neprijatelji" zivotinja i da se trazi rjesenje, ovo sto danas imamo nije rjesenje, gore je nego li guranje prasine pod tepih. Nisu to vise ljubimci koje je neko ostavio, to su generacije i generacije pasa okocenih na ulici.
Trenutno jedni beru novac krijuci se iza udruzenja za zastitu zivotinja a jedni takodje ubiru novac ne troseci ga u sta bi trebali. Danak placamo mi, haj dobro reci cu ja jer neki izgleda ne setaju carsijom nego idu autom ili neam pojma cim pa ne vide ili ne zele da vide kakva je situacija.
Pa jbte vise me na kraju krajeva i stid sto su carsiju preokupirali copori pasa.
FinalFantasy564

#211 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by FinalFantasy564 »

Pa da se malo postuje i privatnost pasa i drugih zivotinja mozda ne bi bilo tog haosa. Ako vidis cuku, i bojis ga se, PA KOJEG VRAGA ga izazivas i prilazis mu? Normalno da ce te ujesti kad mu dovikujes "prco. pujdo. d.e.b.i.l." itd. Neki psi sporazumijevaju ljude kao ljude u njihovim coporima. To je cista hijerarhija -- dominantni izvrsava nasilje na submisivnom. Alfa na Omegi, tko se razumije u te stvari.

I jos jednom ponavljam, ovo je topic za borbu PROTIV nasilja, vi sa svojim cinjenicama i pricama i tim stvarima napravite svoj topic pa se tamo raspravljajte, da nema nerviranja.
springtime

#212 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by springtime »

ja to svrstavam u kategoriju lutalice a ne psi koji su napusteni pa bili odgajani ili zlostavljani..jednostavno oni su takvi..
:roll:
samo da se vidi njihova krvolocna tuca kada se hrane ok okontejnera pa nadju komadic hrane..tad ugrizi i krzno leti na sve strane jer se oko toga bore..
:(

da bar ima jedna duša u čitavom tom naselju da ih nahrani...
ali onda vjerovatno ne bi bilo "zabave"...
springtime

#213 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by springtime »

kokuz_sa wrote: kako mene uvijek u naselju zapadnu neka krvolocna pascad radi kojih pola naselja nosa sprej suzavac dok po cijelom gradu to su pitomi kucici :x :x :x
Ovo je dobro pitanje...
Možda ima veze sa onim o čemu se govori u postu iznad... :idea:
MAN-lion's coach

#214 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by MAN-lion's coach »

minjonja wrote:
a moze biti da se ova zena sarafcigerom zabijala u nogu da bi mogla reci kako su je psi napali :-)

veterinar je rekao da su povrede nanesene nozem. znaci kad je pas napadnut, onda je ludjak u pitanju i on treba biti kaznjen, a kad je covjek u pitanju, onda su svi psi divlji, bijesni, bolesni, avetinje i treba ih ubiti?

gdje ti vidis da je pseci zivot isto vrijedan kao ljudski? jesil kad vidio dijete sa uvrnutim nogama pored glavne ceste i niko nece da pomogne? jesil kad vidio da je neko otisao u zatvor jer je izvrsio nasilje nad zivotinjom? jesil kad vidio da hitna dolazi da spasi zivotinju u opasnosti? jesil kad cuo da su osobi gurali petarde znas vec gdje? jel neko odgovarao za to? ili bi cuo komentare: nek su, ja u svojoj mahali ne smijem hodat koliko me je strah pasa?

de izbaci te floskule iz upotrebe ako hoces da te iko ozbiljno shvati.
jel se ubola šarafcigerom ili su ovo maskirali i nacrtali kao glumcima one šljive?

Zar nije sramota da se tolike pare pominju u Sarajevu za azile a nema ni p od početka da se išta skloni sa ulice?
Mislim da je prioritet sa tim donacijama da se azil naravi a ne kupuje hrana i sl. i troši na plate pojedinaca. :run:
vaca

#215 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by vaca »

Fozgen wrote:1. Tuziti opstinu, nije nista uradi la i dovela je do ovog stanja koje jeste.

Hajde molim te objasni zašto misliš da je bilo kaoja vrsta života na Zemlji vrijednija od druge?

Zašto je tvoj ili moj život vrijedniji od psećeg?
vaca

#216 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by vaca »

minjonja wrote:gdje ti vidis da je pseci zivot isto vrijedan kao ljudski? jesil kad vidio dijete sa uvrnutim nogama pored glavne ceste i niko nece da pomogne? jesil kad vidio da je neko otisao u zatvor jer je izvrsio nasilje nad zivotinjom? jesil kad vidio da hitna dolazi da spasi zivotinju u opasnosti? jesil kad cuo da su osobi gurali petarde znas vec gdje? jel neko odgovarao za to? ili bi cuo komentare: nek su, ja u svojoj mahali ne smijem hodat koliko me je strah pasa?
:thumbup: :(

a vidim da je sada manir ostaviti psa ili mačku nakon što ih se zgazi na putu, na tom istom mjestu da istrunu. ne znam brinu li više za te životinje ili vozače, ljude, koji dolaze iza njih.
Fozgen

#217 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

vaca wrote:

Hajde molim te objasni zašto misliš da je bilo kaoja vrsta života na Zemlji vrijednija od druge?

Idi evo ovih dana rade deratizaciju, zaustavi ih nedaj, postavljaju otrov, pobise pacove, i njihov je zivot vrijedan, kao i ljudski.
U joj nakucka se svega i svacega al nebi, nije mi do prepirki.
Fozgen

#218 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

FinalFantasy564 wrote:Pa da se malo postuje i privatnost pasa i drugih zivotinja mozda ne bi bilo tog haosa. Ako vidis cuku, i bojis ga se, PA KOJEG VRAGA ga izazivas i prilazis mu? Normalno da ce te ujesti kad mu dovikujes "prco. pujdo. d.e.b.i.l." itd. Neki psi sporazumijevaju ljude kao ljude u njihovim coporima. To je cista hijerarhija -- dominantni izvrsava nasilje na submisivnom. Alfa na Omegi, tko se razumije u te stvari.

I jos jednom ponavljam, ovo je topic za borbu PROTIV nasilja, vi sa svojim cinjenicama i pricama i tim stvarima napravite svoj topic pa se tamo raspravljajte, da nema nerviranja.
Hajde reci mi da se salis.
Privatnost lutalica :D e pa da sad ce im podjeliti i one kao u hotelima "Do not disturb" zafrkancije. Sta ako je taj cuko bas na tom djelu kojim ja moram proci?
Pazi nismo mi dosli na njihov teritorij, oni su na nas ( receno psecim jezikom ) ja koliko se sjecma nije njih bilo ovoliko, bio po neki mezimac mahalske djece i to je to, on sve volio njeg svi voljeli i svi happy.
I sta bi ja sada trebao furati crsijom "dizat noge" na bandere da oznacim teritorij, poklati se sa glavnim u coporu da dokazem da sam boss.
Iskreno imao sam u zivotu nekoliko pasa, raznoraznih, i ljutih i smotanih znam oko pasa ponesto i nikad me prije nije bilo strah, ali danas...

Ovo za topic ok, povlacim se ja :D i ja se borim protiv nasilja, nisam spomenuo, niti sam za da pse treba tek tako potamaniti, al meni samo ne ide u glavu kako pojedini "ljubitelji zivotinja" ( malo koji kuci nazalost i ima neku zivotinju a ako je i ima onda je to neki super, mega, gala, ultra mali rasni pesek ), mogu da ubjedjuju da ovi psi nisu opasni?
minjonja

#219 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by minjonja »

fozgen, a otkud uopste psi tu gdje jesu?
Fozgen

#220 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

minjonja wrote:fozgen, a otkud uopste psi tu gdje jesu?
Ako citas postove onda ces vidjeti da ja nisam samo pse "optuzio" niti sam igdje zakljucio da su pali s neba, dosli su na neki nacin, sa sela, od Roma, pobjegli od vlasnika, napusteni od vlasnika itd.
vaca

#221 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by vaca »

Fozgen wrote:
vaca wrote:Hajde molim te objasni zašto misliš da je bilo kaoja vrsta života na Zemlji vrijednija od druge?

Idi evo ovih dana rade deratizaciju, zaustavi ih nedaj, postavljaju otrov, pobise pacove, i njihov je zivot vrijedan, kao i ljudski.
U joj nakucka se svega i svacega al nebi, nije mi do prepirki.
e jesi me našao sa pacovima :D

znaš nadam se kako i zašto pacovi "djeluju"...uglavnom su u potrazi za hranom....znaš nadam se i ko je krivac za nestašicu hrane? (a nisu ni psi ni pacovi)

ja sam mišljenja da se svi postojeći "problemi" sa drugom vrstama mogu riješiti drugačije no istrebljenjem. nisam ni za deratizaciju.... pa razne vrste pacova mnogi uzgajaju kao kućne ljubimce...

Sve je do nas, mi smo "supriorna planetarna bića"....
vaca

#222 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by vaca »

a na temu pasa.... jbte to je "čovjekov najbolji prijatelj".....
imaju takav gen da bi umrli za čovjeka...ako se sa njim postupa na ispravan način...

osigurati azil za napuštene pse i 99% problem aje riješeno...dakle ne prepuštati ih kontejnerima i surovom preživljavanju i biće nam prijetelji!
Fozgen

#223 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by Fozgen »

vaca wrote:a na temu pasa.... jbte to je "čovjekov najbolji prijatelj".....
imaju takav gen da bi umrli za čovjeka...ako se sa njim postupa na ispravan način...

osigurati azil za napuštene pse i 99% problem aje riješeno...dakle ne prepuštati ih kontejnerima i surovom preživljavanju i biće nam prijetelji!
Neki ljudi bi ako se postupa sa njima ispravno umrli za druge ljude, a neki bi ih ubili na stotine da bi oni ostali zivi.
Po meni se nikako ne mogu porediti ljudi i zivotinje.

Slazem se za azil ( mada mislim kada bi pse pitali azil ili sloboda oni bi izabrali slobodu :P ), iako svi znamo da je to utopija.
vaca

#224 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by vaca »

Fozgen wrote:
vaca wrote:a na temu pasa.... jbte to je "čovjekov najbolji prijatelj".....

Neki ljudi bi ako se postupa sa njima ispravno umrli za druge ljude, a neki bi ih ubili na stotine da bi oni ostali zivi.
Po meni se nikako ne mogu porediti ljudi i zivotinje.

Slazem se za azil ( mada mislim kada bi pse pitali azil ili sloboda oni bi izabrali slobodu :P ), iako svi znamo da je to utopija.
Nije utopija, zašto bi bila....ne treba ih zatvarati, samo im obezbijediti osnovna pseća prava - hranu.I malo se poigrati saa njima :) I ne tući ih! I imaš druga za čitav život. Ma ne druga - zaštitnika!!

Ljudskam prava jesu na dnu...ali o psima se NIKO ne brine organizovano, osim par samoinicijativnih organizacija, ali njihovo je djelovanje ograničeno, jer nemaju sredstva. (Hvala AV-MAU)

Miji su odsjekli šape radi zabave!

Image

A ona je nađena, zamisli koliko ih je koji su umrli u mukama zbog trenutne zabave čovjeka (čiji život po tebi vrijedi više od onog koji je to uradio!!??))
Pse i mačke vješaju, sjeku, kolju.....bacaju sa 12 sprata.....zašto? Zbog kolektivne krivice??? Ili zabave superiornih bića???

Ma daj, ako se osjećaš superiornim bićem, ponudi im pomoć, obezbjedi hranu.....sigurno te neće napadi posle. Šta očekuješ od bića koje je maltretirano od ovog društva? Bio on pas ili
čovjek...
HAVANA

#225 Re: Nasilje nad zivotinjama u Sarajevu!!!

Post by HAVANA »

vaca wrote:
Ma daj, ako se osjećaš superiornim bićem, ponudi im pomoć, obezbjedi hranu.....sigurno te neće napadi posle. Šta očekuješ od bića koje je maltretirano od ovog društva? Bio on pas ili
čovjek...

:thumbup:
Locked