Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rosegirl

#601 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

kad bi samo @libyano potvrdio :(
almaalmicaa

#602 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

actros_truck wrote:BENGHAZI :

NASI LJUDI STIGLI U LUKU U BENGHAZIJI....ODAKLE CE DALJE CEKATI UKRCAVANJE NA BROD........
TO JE ONA GRUPA LJUDI HK KOMPANIJE ( 80 RADNIKA IZ BENGAZIJA,I 15 IZ DERNE )
OD MJESTA GDJE SU BILI U FABRICI SVI ZAJEDNO LUKA JE BILA UDALJENA 20-AK KILOMETARA....
POTVRDILI SU NAM DA SU STIGLI U TU LUKU,I DALJE CE CEKATI UKRCAVANJE I BROD.... :bih:

AKO dobijemo koju novi informaciju od njih sa lica mjesta objavicemo ovdje....... :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :bih:
Cruella de Villa

#603 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Cruella de Villa »

Ekipa, ja sam dobila informacije da su poletjela oba aviona iz tripolija, ako šta saznate javite i ja ću isto
rosegirl

#604 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

iz ambasade ili od putnika?
bihac26

#605 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac26 »

Cruella de Villa wrote:Ekipa, ja sam dobila informacije da su poletjela oba aviona iz tripolija, ako šta saznate javite i ja ću isto
Od koga si cula je li to sigurno???
rednna

#606 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

ja sam se maloprije cula sa tatom u tripoliju je i vozio je neke ljude na aerodrom..nasi jos nisu poletili...tako mi je rekao...kaze da na aerodromu vlada haos svi zele izaci iz zemlje...u tripoliju je mirno on je danas nas zvao 4 puta i super se culo...kaze da previse pusu svu situaciju u tripoliju uopste nije tako lose kako pricaju...to je sto je on meni rekao..
Fengluo

#607 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Fengluo »

Informacija iz Bengazija od prijatelja koji je u luci:

U luci turski brod u pratnji nekih vojnih brodova Turske. Ukrcavanje cekaju svakog momenta, ali je dobio informaciju da brod nece krenuti prije jutra zbog nevremena iskljucivo.
Sa srecom.
ernandez

#608 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ernandez »

rednna wrote:ja sam se maloprije cula sa tatom u tripoliju je i vozio je neke ljude na aerodrom..nasi jos nisu poletili...tako mi je rekao...kaze da na aerodromu vlada haos svi zele izaci iz zemlje...u tripoliju je mirno on je danas nas zvao 4 puta i super se culo...kaze da previse pusu svu situaciju u tripoliju uopste nije tako lose kako pricaju...to je sto je on meni rekao..
Ako si jos tu, znas li kakvo je vrijeme u Tripoliju, da to nije razlog sto nisu poletili jos ?
actros_truck

#609 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Fengluo wrote:Informacija iz Bengazija od prijatelja koji je u luci:

U luci turski brod u pratnji nekih vojnih brodova Turske. Ukrcavanje cekaju svakog momenta, ali je dobio informaciju da brod nece krenuti prije jutra zbog nevremena iskljucivo.
Sa srecom.

:thumbup:
rosegirl

#610 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

pa eto jutros su 2 britanska aviona poletila a buraq trebao u 7 ili 9 pa nije

izvor: foreign office http://www.fco.gov.uk/en/news/latest-ne ... =556790482
Pasiflora

#611 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Pasiflora »

Sad su rekli na dnevniku FTV da avion uskoro treba sletiti u SA.
eluna

#612 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

nemam informaciju, ali pretpostavljam i da je gužva na pistama - mali je aerodrom, ima mnogo aviona a to ba i nije SMART da ga se lako "uparkira" :-?
rosegirl

#613 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

koji? buraq il, bh airlines? ili oba?

na stranici aerodroma sarajevo ovaj bh airlines pomjeren sa 21 na 21:30
Pasiflora

#614 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Pasiflora »

Nemam pojma, nisu rekli - koji god samo da vise ljudi pocnu dolaziti. Zao mi je vas koji cekate, nadam se da ce se sve brzo rijesiti.
eluna

#615 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

:( brine me liibyano .... ne javlja se nikako

a valjda je i on krenuo na ukrcavanje :)
rednna

#616 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

znam da je lose vrijem tako mi je tata rekao..oluja im je bila cijeli dan skoro...uglavnom u Tripoliju sve radi..isli su u kupovinu imaju sta da jedu i piju.. navodno bi do subote kako mi je rekao trebali se izvuci svi...danas su bili u Bengaziju i sve je bilo mirno...cak kaze nema ni vojske na ulicama i mirno je poprilicno...tako da sad za sad nema velikog razloga za brigu..jedino su frka ti avioni jer kako kazu mi smo zadnaj rupa na sviralu....
Tuzla_

#617 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

zvao me otac prije par minuta on je u bengaziju znaci grupa HK company njih 80 + 15 iz derne, kaze da su svi skupa smjesteni u toj luci, imaju hrane i pica, kaze da ih cuvaju osigurani su, svi su na spisku za taj brod koji ide na istambul but od bengazija do istambula traje 26 sati ... za papire im je sve sredjeno, kaze daje u bengaziju potpuno mirno cuje se tamo nasi ljudi pricjau smiju se, raspolozeni su ima nekki momak iz nase ambasade s njima moguce da je lybiano, i kaze da im je receno da ce brod najdalje krenut do SUTRA U PODNE jer valjda je vrjeme nestabilno prvo je taj brod trebo krenut oko 3 u noci ali eto radi nevremena moguce je odgadjanje al eto najdalji rok je sutra u podne ....

to je to, reko je stari da ce se potrudit da se jos jave kad se ukrcaju na brod ....
actros_truck

#618 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Tuzla_ wrote:zvao me otac prije par minuta on je u bengaziju znaci grupa HK company njih 80 + 15 iz derne, kaze da su svi skupa smjesteni u toj luci, imaju hrane i pica, kaze da ih cuvaju osigurani su, svi su na spisku za taj brod koji ide na istambul but od bengazija do istambula traje 26 sati ... za papire im je sve sredjeno, kaze daje u bengaziju potpuno mirno cuje se tamo nasi ljudi pricjau smiju se, raspolozeni su ima nekki momak iz nase ambasade s njima moguce da je lybiano, i kaze da im je receno da ce brod najdalje krenut do SUTRA U PODNE jer valjda je vrjeme nestabilno prvo je taj brod trebo krenut oko 3 u noci ali eto radi nevremena moguce je odgadjanje al eto najdalji rok je sutra u podne ....

to je to, reko je stari da ce se potrudit da se jos jave kad se ukrcaju na brod ....

:bih: :bih: :bih:
Oligarh

#619 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Oligarh »

Samo jedna primjerdba, bez ikakvih losih namjera da bilo koga demoralisem na bilo koji nacin.

Naime, iz svog iskustva (a radio sam u avio bransi i kod nas i u Evropi) znam da su pojedine masine Buraq Air-a ( IATA/ICAO: UZ/BRQ )bila na blacklisti Evropske komisije za mobilnost i transport. Za njihove Il 76 (Ilyushin 76) su bili zabranjeni i preleti iznad EU.

Sjetite se samo propalog chartera u organizaciji agencije (da je ne imenujem sada) koja je bila zastupnik Buraq Aira za BiH na relaciji Sarajevo-Lisabon (utakmica baraza Portugal-BiH) i zabrane slijetanja Buraq aviona na lisaboski aerodromu.
Last edited by Oligarh on 24/02/2011 20:01, edited 1 time in total.
djix

#620 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Malo sutra će sad sletjeti, evo ga opet pomjerili...na 21:50... Sad kažu ljudi na federalnoj da imaju info da još nije poletio avion... Javio se neki dečko, kaže da Buraq neće da poleti dok se ne plati za svakog čovjeka cifra, od preko 300 eura...
actros_truck

#621 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

eluna wrote::( brine me liibyano .... ne javlja se nikako

polako....Lybano radi lavovski posao....sa ostatkom ekipe....i dobro ikako moze doci na ovdje i davat informacije.. :thumbup:
almaalmicaa

#622 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Tuzla_ wrote:zvao me otac prije par minuta on je u bengaziju znaci grupa HK company njih 80 + 15 iz derne, kaze da su svi skupa smjesteni u toj luci, imaju hrane i pica, kaze da ih cuvaju osigurani su, svi su na spisku za taj brod koji ide na istambul but od bengazija do istambula traje 26 sati ... za papire im je sve sredjeno, kaze daje u bengaziju potpuno mirno cuje se tamo nasi ljudi pricjau smiju se, raspolozeni su ima nekki momak iz nase ambasade s njima moguce da je lybiano, i kaze da im je receno da ce brod najdalje krenut do SUTRA U PODNE jer valjda je vrjeme nestabilno prvo je taj brod trebo krenut oko 3 u noci ali eto radi nevremena moguce je odgadjanje al eto najdalji rok je sutra u podne ....

:thumbup: :bih: :D

hvalaaaa
Tuzla_

#623 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

actros_truck wrote:
eluna wrote::( brine me liibyano .... ne javlja se nikako

polako....Lybano radi lavovski posao....sa ostatkom ekipe....i dobro ikako moze doci na ovdje i davat informacije.. :thumbup:
otac kaze da s njima u luci u benzgaiju ima neki momak iz nase ambasade iz tripolija, ko zna, mozda je to nas lybiano :)
eluna

#624 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

djix wrote:Malo sutra će sad sletjeti, evo ga opet pomjerili...na 21:50... Sad kažu ljudi na federalnoj da imaju info da još nije poletio avion... Javio se neki dečko, kaže da Buraq neće da poleti dok se ne plati za svakog čovjeka cifra, od preko 300 eura...

pa dobro, neka kažu da je to problem!!!!!!!! kome gdje i kako treba platiti??????? molim podatke

na kraju krajeva, jednomjesečna plata našeg predsjedništva i članova parlamenta izvući će i više od 1500 ljudi :)

ajde nek pokažu koliko brinu
rosegirl

#625 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

gdje i kome treba platiti?
ja sam shvatila da su se samo ljudi ukrcali koji su se probili jucer do saltera i platili u gotovini?!

nadam se da ce se @libyano uskoro javiti i razjasniti situaciju ako je u tripoliju
Post Reply