Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Libyano

#476 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Ljudi moji, avion kasni i nije do nas, imamo uposlenika Ambasade koji je sa nasim gore, donosi im hranu i pice, nista im ne fali. Razlog kasnjenja je vrijeme i jak vjetar, a i neki drugi faltori koje nisu pojasnili do kraja.
Uglavnom, zadnja informacija je da u 3 stize u Sarajevo, vidjecemo koliko je tacna.

Srbe i njihove avione pustite, oni su poslali SVOJE avione, i mi cemo nas BH airlines dizati kad budemo zeljeli...
Ali dok je u pitanju Buraq, moramo biti strpljivi i cekati, ipak su oni domacini i mi smo samo jedna grupacija od silnih ljudi koji cekaju kod njih u redu. Tako je kako je.
djidjibufon

#477 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

Libyano sta je sa onom grupom u Derni ocel danas biti evakuirani?i oni Bengaziju.
quasar

#478 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by quasar »

Nemam nikog svog dole, niti ikog koga znam. Pratim temu iz obicne ljudske brige za ljude i narod dole.

@libyano
Ti si poseban čovjek. Svaka ti čast.
Bezimendzic

#479 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Bezimendzic »

Pratim ovu temu i hvatam informacije koje Libyano šalje, pošto i sam imam dole roditelje...kako se teško čuti sa njima zbog preopterećenja telefonskog sistema, maltene mi je ovo glavni izvor informacija. Libyano: :thumbup:
Zato nemojte čovjeka dočekivati na nož zbog ove zadnje izjave, mi ovdje ne možemo ni zamisliti pod kojim je pritiskom da stigne na sve strane, a još i to da se javi ovdje...jasno je da čovjek tu i tamo nakon sedam dana pritiska mora 'prolupati' i nespretno se izraziti...
Imajte strpljenja sa čovjekom...
bihac78

#480 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by bihac78 »

Libyano,
Brat mi kaze da postoji neka opcija da se ukrcaju na italijanski brod u Benghaziju, valjda je 9 Hrvata odustalo od evakuacije (???). Ovdje su javili da se svi BH gradjani koji nemaju pri ruci pasos, vec neki ID doc (LK, ili vozaska ili kopija pasosa) mogu evakuirati na neki od nacina-brod ili avion. Mislim da stanje nija tako-bice i oko toga problema, jer nece da ih prime na brod zbog toga.
Ako imas neki info, samo kratko... i da li su mozda oni iz JAlu-a krenuli ka Benghaziju.
Inace, svi su OK, imaju hranu, pice i nisu ugrozeni...

hvala, bice to OK...
Indyra

#481 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Indyra »

Libyano wrote:Ljudi moji, avion kasni i nije do nas, imamo uposlenika Ambasade koji je sa nasim gore, donosi im hranu i pice, nista im ne fali. Razlog kasnjenja je vrijeme i jak vjetar, a i neki drugi faltori koje nisu pojasnili do kraja.
Uglavnom, zadnja informacija je da u 3 stize u Sarajevo, vidjecemo koliko je tacna.

Srbe i njihove avione pustite, oni su poslali SVOJE avione, i mi cemo nas BH airlines dizati kad budemo zeljeli...
Ali dok je u pitanju Buraq, moramo biti strpljivi i cekati, ipak su oni domacini i mi smo samo jedna grupacija od silnih ljudi koji cekaju kod njih u redu. Tako je kako je.
Molim vas odite do ljudi koji su prosli pasošku kontrolu pa dajte i njima sta da jedu jer dva dana nisu nista jeli.
rosegirl

#482 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

@indyra: jesi li ti mogla dobiti nekog na tel? kakvo je stanje njih koji od jucer cekaju ukrcavanje?
Enticer

#483 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Enticer »

Sad sam sa autom isao do banke i malo se vozao po gradu. Sve je mirno, normalno, banke rade, radnjih ima dosta otvorenih i sve je normalno. Ne razumijem ljude koji zive u Tripoliju zasto traze evakuaciju.
ernandez

#484 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ernandez »

Znam da vi tamo u ambasadi cinite sve sto mozete, ali sta ako, ponavljam STA AKO postoje politicki razlozi zasto nas avion nije dobio dozvolu da ide po nase ljude, ili je to "nevrijeme " pitanje troskova koje nasa vlada nije uplatila toj libijskoj aviokuci da izvuce nase ljude.
U tom slucaju ovo otezanje pocinje imati smisla.
Na koga, pitanje za Libyana onda treba izvrsiti pritisak da se to odradi, ili mozda razmotriti druge opcije evakuacije.
rosegirl

#485 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

na stranici sa.aerodroma sad stoji medju dolascima let iz tripolija ali bh airlines?! ocekuje se u 16 sati

za alternative: procitala sam da sinoc americki trajekt nije isplovio iz luke u tripoliju radi nevremena
a austrian odlucio da ne leti do nedjelje :x
Enticer

#486 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Enticer »

rosegirl wrote:na stranici sa.aerodroma sad stoji medju dolascima let iz tripolija ali bh airlines?! ocekuje se u 16 sati

za alternative: procitala sam da sinoc americki trajekt nije isplovio iz luke u tripoliju radi nevremena
a austrian odlucio da ne leti do nedjelje :x
Austrian nikad nije ni letio petkom i subotom.
Tuzla_

#487 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Enticer wrote:Sad sam sa autom isao do banke i malo se vozao po gradu. Sve je mirno, normalno, banke rade, radnjih ima dosta otvorenih i sve je normalno. Ne razumijem ljude koji zive u Tripoliju zasto traze evakuaciju.
posto vidim da ste vi dole, jel moze jos informacija kakvo je stanje u ostalim gradovima u drzavi, jel se to skroz smirilo il se opet moze ocekivat neki neredi ?? znam da to niko ne moze predvidit al eto vase neko misljenje posto ste vi ipak dole na licu mjesta ??

hvala
Bezimendzic

#488 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Bezimendzic »

Na vijestima upravo: avion BH Airlines kreće za Tripoli u 11 sati...
Bezimendzic

#489 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Bezimendzic »

Ma da hoće samo 'pročepiti' i da ljudi počnu stizati u Sarajevo...
Tuzla_

#490 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

jel postoji opcija jos neki drugi brodovi osim turskih za bengazi ?? ima veliki ruski brod koji prima oko 1000 ljudi koji treba doci u bengazi i receno je da taj brod prima i ruse i crnogorce i srbe, pa jel postoji sansa da vi tamo stupite u kontakt sa ruskom ambasadom pa da vidite imal mjesta i za nase ljude u bengaziju ???
rosegirl

#491 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

pa sta ce biti s ljudima koji cekaju ukrcavanje na buraq?
almaalmicaa

#493 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Sta je sa ljudima u Bengaziju i Derni, nisam se cula sa svojima jutros, jesu li svi dobro, mozda se neko slucajno cuo sa nekim ??? Hvala
Enticer

#494 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Enticer »

Tuzla_ wrote:
Enticer wrote:Sad sam sa autom isao do banke i malo se vozao po gradu. Sve je mirno, normalno, banke rade, radnjih ima dosta otvorenih i sve je normalno. Ne razumijem ljude koji zive u Tripoliju zasto traze evakuaciju.
posto vidim da ste vi dole, jel moze jos informacija kakvo je stanje u ostalim gradovima u drzavi, jel se to skroz smirilo il se opet moze ocekivat neki neredi ?? znam da to niko ne moze predvidit al eto vase neko misljenje posto ste vi ipak dole na licu mjesta ??

hvala
U ostalim gradovima koliko cujem je sve mirno. Jug zemlje je miran apsolutno tu je grad Sebha i jos dosta manjih gradica okolo i sve je mirno. Takodjer zapadna Libija je mirna, Gadames, Nalut, Zuara itd.sve su to mirni gradovi gdje nema nikakvih problema. Gradovi Tripoli, Sirit, Misurata, Tarhuna su takodjer mirno, jedno Istocna Libija je mozda malo problematicna, tamo su Bengazi, Al-Beyda, Derna, Tobruk, ali oni su odavno poznati kao protvnici ove vlasti tako da nije iznanedjenje sto je tamo bilo problema. Nisam cuo da je ijedan Bosanac imao problema u Libiji.
Tuzla wrote:ima veliki ruski brod koji prima oko 1000 ljudi koji treba doci u bengazi i receno je da taj brod prima i ruse i crnogorce i srbe, pa jel postoji sansa da vi tamo stupite u kontakt sa ruskom ambasadom pa da vidite imal mjesta i za nase ljude u bengaziju ???
Bojim se da nema, jer prema nabrojanom to se izgleda bira na vjerskoj osnovi :sad:
actros_truck

#495 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

almaalmicaa wrote:Sta je sa ljudima u Bengaziju i Derni, nisam se cula sa svojima jutros, jesu li svi dobro, mozda se neko slucajno cuo sa nekim ??? Hvala

I ja imam isto tamo svoje,nisam imo kontakta ni sa kim iz Beng i Derne,od jutros i evo sada nikakvih inf...
rosegirl

#496 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rosegirl »

za bengazi sam na spiegel.de procitala da grcki brodovi ukrcavaju kineze i drzavljane eu, mozda da kod grka probaju
djidjibufon

#497 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djidjibufon »

ako ima neko bilo kakvi informaciju sta je sa ljudima u DERNI I BENGAZIJU neka objavi?ja sam se sinoc cula sa muzom koji je u Derni,rekao mi je da su im javili da ujutru rano idu za Bengazij.od jutros neznam nista nezove a veza se nemoze dobit nikako.Samo do ovo sve prode dobro i da vise dodu kuci.ako Libyano zna neku informaciju neka objavi
almaalmicaa

#498 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

actros_truck wrote:
almaalmicaa wrote:Sta je sa ljudima u Bengaziju i Derni, nisam se cula sa svojima jutros, jesu li svi dobro, mozda se neko slucajno cuo sa nekim ??? Hvala

I ja imam isto tamo svoje,nisam imo kontakta ni sa kim iz Beng i Derne,od jutros i evo sada nikakvih inf...
Nadam se da ce se Libiyano javiti uskoro sa novim informacija ujedno i dobrim ... :-?
actros_truck

#499 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

almaalmicaa wrote:
actros_truck wrote:

Nadam se da ce se Libiyano javiti uskoro sa novim informacija ujedno i dobrim ... :-?
ostaje nam da cekamo.... :|
ernandez

#500 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ernandez »

Da je kojim slucajem neki ˇˇEjup Ganic " zaglavio u Libiji vjerujem da bi mu do sad neka ˇˇSanela Jenkins ˇˇ poslala privatni avion ili jahtu...
Post Reply