Zar smo je imali..?Fengluo wrote:Ukinuse ambasadu u Tunisu, a kako bi nam sada valjala!
Nasi ljudi u Libiji
-
cocochanel
#251 Re: Nasi ljudi u Libiji
-
Fengluo
#252 Re: Nasi ljudi u Libiji
Kad sam ja bio u Libiji bila je ambasada u Tunisu, ali tada je Libija bila pod sankcijama pa se slijetalo u Dzerbu u Tunisu i onda taksijem 8 sati do Tripolija. Poslije su je ukinuli, kao nije vazna. Ostala je "politicka" u Egiptu za kadrove iz RS-a i "ekonomska" u Tripoliju. Bilo je i nasih ljudi po Tunisu jer u tim godinama poslije rata Tunis je bila jedna od rijetkih zemalja za koje nije trebala viza za b-h gradjane.cocochanel wrote:Zar smo je imali..?Fengluo wrote:Ukinuse ambasadu u Tunisu, a kako bi nam sada valjala!
Ali eto, nikad ne znas sta ti za sto moze zatrebati...
-
Fengluo
#253 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano naravno kao uposlenik Ambasade nije u mogucnosti to uciniti, ALI treba uciniti sve da se dodje do imena covjeka koji je hinjski ostavio svoje kolege u Ambasadi i nase ljude na cjedilu i kao u svakoj normalnoj drzavi zahtijevati odgovornost za taj kukavicki cin. Nije poziv na linc - ali ostavka je najmanje sto bi se trebalo desiti i izvinjenje sa trajnim gubitkom povjerenja. Valjda cemo i mi nekad poceti postajati normalna drzava. Cuj majke ti uhvatiti se noge u ovim teskim trenucima za nase ljude u Libiji i jos teze za porodice u Bosni. Kakav je to nacin? I on je uposlenik MVP-a? Zbog cega? Da se hvali po Sarajevu na kafi da radi u MVP-u?! 
-
Fengluo
#254 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sve vijesti iz Libije se bave analizom Gadafijevog prijeteceg govora. Sto je odlicno jer to znaci da se nista drugo vrijedno pomena ne desava...
-
Enticer
#255 Re: Nasi ljudi u Libiji
U Tripoliju sam i sada gledam vijesti na TV1 i kazu da avioni bombarduju Tripoli i aerodrom. To apsolutno nije tacno, nisam cuo niti jednu detonaciju tako da je to notorna laz.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#256 Re: Nasi ljudi u Libiji
Na aerodrom u Tripoliju slijecu avioni, .... njemacki, italijanski, ... u 18 sati sletio i holandski, ... evakuisu svoje drzavljane. Gdje su sada nasi vajni politicari da umjesto poklanjanja konja, upregnu sve svoje konje da evakuisu nase drzavljane!?Enticer wrote:U Tripoliju sam i sada gledam vijesti na TV1 i kazu da avioni bombarduju Tripoli i aerodrom. To apsolutno nije tacno, nisam cuo niti jednu detonaciju tako da je to notorna laz.
-
djidjibufon
#257 Re: Nasi ljudi u Libiji
Evo i hrvatski mediji javise da je u njihov avion vec evakuisano odreden broj hrvatskih gradana i da treba da sleti trenutno u Zagreb.pape wrote:Na aerodrom u Tripoliju slijecu avioni, .... njemacki, italijanski, ... u 18 sati sletio i holandski, ... evakuisu svoje drzavljane. Gdje su sada nasi vajni politicari da umjesto poklanjanja konja, upregnu sve svoje konje da evakuisu nase drzavljane!?Enticer wrote:U Tripoliju sam i sada gledam vijesti na TV1 i kazu da avioni bombarduju Tripoli i aerodrom. To apsolutno nije tacno, nisam cuo niti jednu detonaciju tako da je to notorna laz.
-
rosegirl
#258 Re: Nasi ljudi u Libiji
prema orf-u http://www.orf.at/stories/2043687/2043703/
avion austrian-a poletio s 109 od 196 mjesta popunjenih, pretpostavlja se da nije pun jer ti preostali putnici nisu uspjeli doci do aerodroma ili vec evakuisani vanrednim letovima
mnoge zemlje salju brodove za evakuaciju, procjenjuje se koje luke bi odobrile pristanak brodova
velika britanija danas poslala brod
francuska,njemacka italija i druge eur. zemlje salju avione, brodove
kina planira obimnu akciju evakuacije
avion austrian-a poletio s 109 od 196 mjesta popunjenih, pretpostavlja se da nije pun jer ti preostali putnici nisu uspjeli doci do aerodroma ili vec evakuisani vanrednim letovima
mnoge zemlje salju brodove za evakuaciju, procjenjuje se koje luke bi odobrile pristanak brodova
velika britanija danas poslala brod
francuska,njemacka italija i druge eur. zemlje salju avione, brodove
kina planira obimnu akciju evakuacije
- poznanik
#259 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ja sam i sinoć dao sličan komentar na informaciju FTV, dobijenu "telefonom od supruge jednog radnika"... Danas ih prate BHT "novinari", ne dozvoljavjući da "FTV ide prva..." plasiranjem slične, neprovjerene informacije.Enticer wrote:U Tripoliju sam i sada gledam vijesti na TV1 i kazu da avioni bombarduju Tripoli i aerodrom. To apsolutno nije tacno, nisam cuo niti jednu detonaciju tako da je to notorna laz.
Mislim da se trenutno najprovjerenije i najobjektivnije informacije o stanju naših radnika i kompletne situacije u Libiji, vezano za BiH, može pročitati na ovoj temi, ovdje na sarajevo-x.com zajvaljujući, prije svega ljudskosti, i predusretljivosti osobe pod nickom @Libyano.
Sve ostale medijske informacije napisane su prvenstveno zbog podizanja čitanosti, i skoro su sve neprovjerene, čime se samo podižu strahovi porodica i stvara nepotrebna panika i nemir, koji može kasnije izazvati i neželjene posljedice.
Neko treba reagovati na pisanje medija i iznošenje neprovjerenih informacija
- Libyano
#260 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano nije uposlenik Ambasade, trenutno je u kriznom stabu koji organizuje evakuaciju, a inace je student
Jos ne znam kako je u ostalim gradovima, ovdje je ustanak pao po svemu sudeci, ljudi slave Gadafija, auta trube, ljudi uzvikuju, ulice su pune
Tako da mozda evakuacije i ne bude
Jos ne znam kako je u ostalim gradovima, ovdje je ustanak pao po svemu sudeci, ljudi slave Gadafija, auta trube, ljudi uzvikuju, ulice su pune
Tako da mozda evakuacije i ne bude
- Libyano
#261 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ma zapetljace se kasnije sa vizama, pa ce zvati opet Ambasadu da im zovemo firme da ne kasne sa vizama
Jos je rano govoriti o bilo cemu, ali po svemu sudeci nema nista od daljnjih sukoba...
Jos je rano govoriti o bilo cemu, ali po svemu sudeci nema nista od daljnjih sukoba...
-
Fengluo
#262 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:Ma zapetljace se kasnije sa vizama, pa ce zvati opet Ambasadu da im zovemo firme da ne kasne sa vizama![]()
Uh valja im sad opet presvlaciti majice i sakrivati zastave
Gepek je Tito.
-
djidjibufon
#263 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ima li neko nove informacije za evakuaciju???? 
- Libyano
#264 Re: Nasi ljudi u Libiji
Imaju ranije postovi, jos nista novo nema od tad...
Znaci cekamo brod za Bengazi i sutra dozvolu za slijetanje bh airlinesu Tripoli.
Znaci cekamo brod za Bengazi i sutra dozvolu za slijetanje bh airlinesu Tripoli.
-
Hazman
-
Enticer
#266 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano je upravu. Ja zivim u centru Tripolija i situacija je veceras potpuno mirna. Nakon sto je al-Qaid odrzao govor svi su izasli da ga slave i nema pucnjave i nema problema. Rekao im je nesto sto je skroz situaciju u njegovu korist: Ja da sam predsjednik bacio bih vam ostavku svima u lice, ali nisam, ja sam vas al-Qaid
-
djidjibufon
#267 Re: Nasi ljudi u Libiji
Telefonske linije su haman proradile,sad me je zvao muz iz kampa na periferiji Derne.Kaze da su oni dobro i da je situacija neizvjesna i napeta.Oni konstantno zoovu ambasadu u Tripoliju al niko im se najavlja stigla im je informacija da nema vise nikog u ambasadi.I kaze da nemaju kome da se obrate i kako da saznaju informacije o evakuaciji tj.dolasku brodova.i jos gazda za kojeg moj muz radi pobjegaso je na Maltu i ostavio je svoje radnike na cjedilu da se sami snalaze u ovoj groznoj situaciji.inace to je Hasim K. iz Lukavca.i takode nemaju pasose kod sebe u ovim trenutcima.Zvacw sutra nasu ambasadu u BOSNI pa ce vidjet sta dalje.Uglavnom nervozni su i rastrojeni i jedva cekaju da napuste zemlju
-
zijancer
#268 Re: Nasi ljudi u Libiji
a sta se to desava u libiji? moze li kratki info?
((((((((((((((((((((....'VoLLLLkA mi je glava
od zakona o upravnom postupku i sporu...))))))))))))))))
edit : zbog traktata
((((((((((((((((((((....'VoLLLLkA mi je glava
edit : zbog traktata
Last edited by zijancer on 22/02/2011 23:28, edited 1 time in total.
- poznanik
#269 Re: Nasi ljudi u Libiji
koja drskost...poput padobranca slijeće na temu i očekuje da mu neko posebno preda raport i "ukratko" prepriča 10-tak stranicazijancer wrote:a sta se to desava u libiji? moze li kratki info?
((((((((((((((((((((....'VoLLLLkA mi je glavaod zakona o upranom postupku i sporu...))))))))))))))))
-
cocochanel
#270 Re: Nasi ljudi u Libiji
djidjibufon, policijski sat je na snazi, sto znaci da ne mogu biti svi u ambasadi, eventualno dezurna osoba, koja ima vise telefona na koje se javlja, moguce da ne moze stici na sve odjednom. Uvjeravam te da niko nije napustio ambasadu, i da u to ne treba sumnjati. Iako su neki direktori pobjegli, ambasada i dalje misli na te ljude sto su ostali.
Libyano ce ti dati konkretne informacije.
Libyano ce ti dati konkretne informacije.
-
zijancer
#271 Re: Nasi ljudi u Libiji
zato i pitam, ko je koga napao i zasto?
as simple as that
as simple as that
-
Desert Wind
#272 Re: Nasi ljudi u Libiji
imas 10 stranica pa citaj.zijancer wrote:zato i pitam, ko je koga napao i zasto?
as simple as that
- Libyano
#273 Re: Nasi ljudi u Libiji
djidji... ja sam u Ambasadi sad dezurni:)
Vidis da sam tu... Zvali su maloprije i dobili sve informacije. Jos uvijek ni Turci nama nisu zvanicno potvrdili, ja upravo stavljam na papir sva imena koji ce ici na brod. Za pasose pokusavamo naci nekoga ko ce te pasose odnijeti, jer ih ima masala:)
Vidis da sam tu... Zvali su maloprije i dobili sve informacije. Jos uvijek ni Turci nama nisu zvanicno potvrdili, ja upravo stavljam na papir sva imena koji ce ici na brod. Za pasose pokusavamo naci nekoga ko ce te pasose odnijeti, jer ih ima masala:)
-
Linija
#274 Re: Nasi ljudi u Libiji
poznanik wrote:koja drskost...poput padobranca slijeće na temu i očekuje da mu neko posebno preda raport i "ukratko" prepriča 10-tak stranicazijancer wrote:a sta se to desava u libiji? moze li kratki info?
((((((((((((((((((((....'VoLLLLkA mi je glavaod zakona o upranom postupku i sporu...))))))))))))))))
Da li je neko gledao gostovanje Vlahovljaka na TV-u (ne znam na kojem kanalu) i šta kažete na to da je napustio zemlju skoro odmah po dolasku? Sramno! (Hint: direktori firmi iz Zapadne Evrope firme idu autom po svoje ljude)
-
Tripoli
#275 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sad mi se rodjak javlja na facebook iz tripolia :O
Skontali su neku caku da koriste ovaj nas internet
Kazu da sutra ocekuju let aBd ,ako dozvoli Gaddafi
Skontali su neku caku da koriste ovaj nas internet
Kazu da sutra ocekuju let aBd ,ako dozvoli Gaddafi