Nasi ljudi u Libiji
-
djidjibufon
#226 Re: Nasi ljudi u Libiji
Moj suprug kaze da su im saopstili da cekaju do sutra ujutro jer nesmiju po noci da idu.pa ce sa bozijom pomoci ujutru krenut ka tim Turskim brodovima u Derni.i kaze ceka se dozvola od Gadafija.Samo da dodu svojim kucama svi zivi i zdravi.fala svima koji objavljuju informacije iz Libije u ovim trenitcima od srca 
-
cocochanel
#227 Re: Nasi ljudi u Libiji
Fengluo, molim te nemoj zakljucke nikakve donositi, pogotovo neistine tipa da ne postoji nikakva koordinacija niti plan evakuacije.. bezveze unosis paniku, i pocinjem sumnjati u tvoje dobre namjere ovdje.
-
Fengluo
#228 Re: Nasi ljudi u Libiji
Da ti kazem: iz nekih neobjasnjivih razloga vise sam sklon vjerovati covjeku koji je zvao tursko ministarstvo i raspitivao se za brodove te saznao da su iskljucivo za Turske, ili ocevicima koji se javljaju na 10 kanala i izvora informacija nego tebi koja sjedis u Sarajevu i izvor ti je Sarajevo-x. Posebno sam sklon vjerovati covjeku koji mi je o tome govorio u slusalicu i koji prolazi tu golgotu "ganjanja" na terenu da se ukrca na brod. Nazalost, biramo u sta cemo da vjerujemo a o namjerama ne bih. Ti svoje zakljucke mozes donositi slobodno, iako meni ne dopustas taj luksuz.cocochanel wrote:Fengluo, molim te nemoj zakljucke nikakve donositi, pogotovo neistine tipa da ne postoji nikakva koordinacija niti plan evakuacije.. bezveze unosis paniku, i pocinjem sumnjati u tvoje dobre namjere ovdje.
Zelis da budes super pozitivna tipa sve ce biti uredu i to? Vrlo dobro. To ti, medjutim, ne daje pravo da one koji malo sumnjaju u tu pozitivnu energiju na osnovu saznanja sa terena optuzujes da sire paniku.
-
cocochanel
#229 Re: Nasi ljudi u Libiji
uhh, ovako..
izvor mi zasigurno nije sa-x, jer ne bih preuzela na sebe tu odgovornost da ljudima dajem informacije na taj nacin, ali tvoj izvor je aljazeera.net, i ocito te nije briga kada ti ljudi (koji su u tripoliju, ili imaju direktnu vezu) kazu da dosta je laznih informacija plasirano, ali ti ih i dalje nastavljas prenositi.. Situacija nije ruzicasta, zasigurno, ali nije ni tako crna kako je ti predstavljas.
Na osnovu jedne rijeci koju ti je covjek rekao, a to je 'ganjam' ti si zakljucio da tamo niko nista ne radi, mislim da si se ipak precjenio i previse odgovornosti preuzeo u svoje ruke. A, priznaj velika je odgovornost prenositi informacije ovdje ljudima kojima su tamo porodice i voljene osobe.
Ti samo nastavi dalje..
izvor mi zasigurno nije sa-x, jer ne bih preuzela na sebe tu odgovornost da ljudima dajem informacije na taj nacin, ali tvoj izvor je aljazeera.net, i ocito te nije briga kada ti ljudi (koji su u tripoliju, ili imaju direktnu vezu) kazu da dosta je laznih informacija plasirano, ali ti ih i dalje nastavljas prenositi.. Situacija nije ruzicasta, zasigurno, ali nije ni tako crna kako je ti predstavljas.
Na osnovu jedne rijeci koju ti je covjek rekao, a to je 'ganjam' ti si zakljucio da tamo niko nista ne radi, mislim da si se ipak precjenio i previse odgovornosti preuzeo u svoje ruke. A, priznaj velika je odgovornost prenositi informacije ovdje ljudima kojima su tamo porodice i voljene osobe.
Ti samo nastavi dalje..
-
Fengluo
#230 Re: Nasi ljudi u Libiji
Jedan sam od tih koji tamo imaju porodice i voljene osobe. Iz pijeteta prema toj cinjenici nemam namjeru da se raspravljam ni sa kim. Ne zaradjujem ako nastavim ostavljati informacije do kojih dolazim a koje nisu prijevod al-jazeere kako ti kazes, niti imam ista od visokog pritiska. Nigdje nisam napisao da tamo niko nista ne radi...cocochanel wrote:uhh, ovako..
Ti samo nastavi dalje..
-
cocochanel
#231 Re: Nasi ljudi u Libiji
Mozes li mi objasniti onda sta si mislio sa ovim..?Fengluo wrote:Znas sta znaci to "ganjam"? Da ne postoji nikakav dogovor niti ikakva koordinacija o kojoj nasi ljudi iz Ambasade i Ministarstva pricaju vec je parola: snadji se, ganjaj sam pa sta ti Bog dadne. Cekaj sadaku.eluna wrote:Fengluo wrote:Cuo sam se sa prijateljem Bosancem u Bengaziju prije 10 minuta. Cijelo vrijeme je bio u gradu ali naravno nije izlazio do nedavno. Uspostavljena je privremena vlast, ali nemaju punu kontrolu jer su se javile bande pljackasa kao i uvijek kad nastupi haos.
Turci imaju oko 4000 svojih ljudi u Bengaziju koji cekaju evakuaciju. Navodno dolazi nekoliko brodova. Na pitanje hoce li on moci da se evakuise sa njima, kaze :"Ganjam". Tu se veza prekinula.
Sta to znaci "ganjam" nemam pojma: s kim, sta, kako.... Nadam se da ce izganjati i doci kuci.
čuj šta znači ganjam ........ štelu, vezu, i koga znaš i koga ne znaš ..... plaćaj i moli se da imaš dovoljno love ...... i da se neko smiluje da primjeti baš tebe ......
zar smo već zaboravili kako to ide???
-
Fengluo
#232 Re: Nasi ljudi u Libiji
Znas sta znaci to "ganjam"? Da ne postoji nikakav dogovor niti ikakva koordinacija o kojoj nasi ljudi iz Ambasade i Ministarstva pricaju vec je parola: snadji se, ganjaj sam pa sta ti Bog dadne. Cekaj sadaku.[/quote]
Mozes li mi objasniti onda sta si mislio sa ovim..?[/quote]
Sa zadovoljstvom: to znaci da u slucaju turskih brodova koji trebaju uzeti nase ljude u Bengaziju ocigledno nije sve dogovoreno jer da jeste onda neki Bosanac koji se javlja za evakuaciju ne bi bio i situaciji da ista "ganja" vec bi bio obuhvacen tim dogovorom po nekom automatizmu. Nije turista u Bengaziju sigurno... I sta da ganja u Bengaziju, kod koga, sta, sa kim? Ja odgovore na ta pitanja ne znam, ali su mi dovoljna indikacija da nesto sa koordinacijom tu ne stima.
Mozes li mi objasniti onda sta si mislio sa ovim..?[/quote]
Sa zadovoljstvom: to znaci da u slucaju turskih brodova koji trebaju uzeti nase ljude u Bengaziju ocigledno nije sve dogovoreno jer da jeste onda neki Bosanac koji se javlja za evakuaciju ne bi bio i situaciji da ista "ganja" vec bi bio obuhvacen tim dogovorom po nekom automatizmu. Nije turista u Bengaziju sigurno... I sta da ganja u Bengaziju, kod koga, sta, sa kim? Ja odgovore na ta pitanja ne znam, ali su mi dovoljna indikacija da nesto sa koordinacijom tu ne stima.
- poznanik
#233 Re: Nasi ljudi u Libiji
Radije bismo čitali nove informacije o situaciji s našim ljudima u Libiji.
Nesporazume pokušajte riješiti kroz PP
-
Fengluo
#234 Re: Nasi ljudi u Libiji
Slazem se i izvinjavam. Pokusavam dobiti neke brojeve u Bengaziju, ne mogu. Ako ista saznam, javim.poznanik wrote:Radije bismo čitali nove informacije o situaciji s našim ljudima u Libiji.
-
cocochanel
#235 Re: Nasi ljudi u Libiji
waw, strasno puno mozes zakljuciti iz jedne rijeci.. anyway ne moze svih 1500 ljudi biti u toku bas svake pojedinosti plana, niti treba biti, ljudi ce biti obavijesteni. Ne moze tamo niti jedan pojedinac nesto 'izganjati', postoje ljudi tamo koji to rade
To je to sto se mene tice.
Jos samo da kazem da pratite sto Libyano prenosi, jer on posjeduje informacije, i sto je bitno, ispravne informacije.
Jos samo da kazem da pratite sto Libyano prenosi, jer on posjeduje informacije, i sto je bitno, ispravne informacije.
- l1101100
#236 Re: Nasi ljudi u Libiji
Zadnje informacije iz Bengazija...
Od hiljaditi put', uspio sam da dobijem na telefon meni dragu osobu... To je ova skupina od 80ak ljudi. Znaci, nalaze se u cementari, napustili su kamp jer tu ih niko nije cuvao. Fabriku cuvaju naoruzani portitri. Ljudi su dobro, samo su uplaseni. Sjede i spavaju na podu, na nekim dekama koje su ponijeli sa sobom iz kampa. Imaju sta da jedu i piju,
++cigare koje su im bas sada neophodne...
Turci su ih obecali primiti na brod (koji treba da uplovi u luku oko 20h), ali problem je sto su im pasosi u Tripoliju. Turci su im rekli da pasosi nisu bitni, al' kao "Libijske vlasti" im nedozvoljavaju da napuste zemlju bez pososa posto jos uvijek nije proglaseno vandredno stanje...
Ne znam sta i koga bi trebali kontaktirati po pitanju pasosa... ljudi su bezizlaznoj situaciji, niko iz tripolija nece da donese pasose, a bez pasosa nemogu nigdje...
Trudim se da budem pozitivan i da nikom ne satjem na muku u ovom i onako mucnom i teskom trenutku...
Od hiljaditi put', uspio sam da dobijem na telefon meni dragu osobu... To je ova skupina od 80ak ljudi. Znaci, nalaze se u cementari, napustili su kamp jer tu ih niko nije cuvao. Fabriku cuvaju naoruzani portitri. Ljudi su dobro, samo su uplaseni. Sjede i spavaju na podu, na nekim dekama koje su ponijeli sa sobom iz kampa. Imaju sta da jedu i piju,
++cigare koje su im bas sada neophodne...
Turci su ih obecali primiti na brod (koji treba da uplovi u luku oko 20h), ali problem je sto su im pasosi u Tripoliju. Turci su im rekli da pasosi nisu bitni, al' kao "Libijske vlasti" im nedozvoljavaju da napuste zemlju bez pososa posto jos uvijek nije proglaseno vandredno stanje...
Ne znam sta i koga bi trebali kontaktirati po pitanju pasosa... ljudi su bezizlaznoj situaciji, niko iz tripolija nece da donese pasose, a bez pasosa nemogu nigdje...
Trudim se da budem pozitivan i da nikom ne satjem na muku u ovom i onako mucnom i teskom trenutku...
-
actros_truck
#237 Re: Nasi ljudi u Libiji
teska je situacija skroz....
- Libyano
#238 Re: Nasi ljudi u Libiji
Kolega Fengluo, bicu sasvim iskren prema tebi. Svjestan si koliko je Bengazi daleko od Tripolija, svjestan si da Ambasada nema ispostavu u Bengaziju. Mozda nisi upoznat sa cinjenicom da Ambasada broji ukupno 3 clana, od kojih je jedan danas zbrisao nazad na jedan veoma hinjski nacin.
Preostala ekipa se bori da izadje sa svim na kraj, a vjeruj da je te veoma tesko. Na 750 ljudi koliko smo sabrali na spiskovima, neka za svakog drugog neko iz BiH nazove to je 375 poziva, neka svaki treci nazove jednom dnevno da zatrazi informaciju to je jos 250 poziva. Novinari su danas nazvali barem 20 puta samo na jedan broj. Imaj u vidu da je ekipa ogranicena i veoma slabim komunikacijama ovih dana, gdje svaki 30-ti poziv uspije.
Danas je u Ambasadi u jednom trenutku bilo preko 50 gradjana, za tako mali broj uposlenih ogromna guzva pored svih poziva.
Kako rijesiti pitanje aviona, pitanje transporta gradjana do Tripolija, odnosno Bengazija, zvati tursku Ambasadu da se utvrdi termin pristanka brodova. Ljudi se javljaju nemaju pasosa, izdas putni list ovima u Tripoliju, kako ces onima u bengaziju kad ne moze preuzeti ni putem trikova. Odredis prioritete za ukrcavanje, hoce preko reda.
Vjeruj da je ekipa ovdje dala svoj maksimum danas i da se liste za avione jos slazu. Zato, kada covjek kaze da ganja, mozda ganja da dobije koga na liniji u Ambasadi, mozda ganja prijevoz do luke...
Bilo je veoma interesantnih zahtjeva ova dva dana, od toga da se nekome pomogne 'provuci' 150kg prtljaga, do toga da muskarac prodje u grupi sa zenama i djecom, da Ambasada nekoga vozi na aerodrom...
Nisam zelio pricati o ovome, ali kada se vec prica o trudu Ambasade i MVP, onda zelim da svako ima pravu predstavu o svemu. Lahko je Turcima, kada imaju atasee i za uredjenje kupatila u stanovima gdje Turci zive, kod nas se posao jedva odrzava zbog manjka kadra. Ko je krivac zbog toga, ne bih znao reci.
Preostala ekipa se bori da izadje sa svim na kraj, a vjeruj da je te veoma tesko. Na 750 ljudi koliko smo sabrali na spiskovima, neka za svakog drugog neko iz BiH nazove to je 375 poziva, neka svaki treci nazove jednom dnevno da zatrazi informaciju to je jos 250 poziva. Novinari su danas nazvali barem 20 puta samo na jedan broj. Imaj u vidu da je ekipa ogranicena i veoma slabim komunikacijama ovih dana, gdje svaki 30-ti poziv uspije.
Danas je u Ambasadi u jednom trenutku bilo preko 50 gradjana, za tako mali broj uposlenih ogromna guzva pored svih poziva.
Kako rijesiti pitanje aviona, pitanje transporta gradjana do Tripolija, odnosno Bengazija, zvati tursku Ambasadu da se utvrdi termin pristanka brodova. Ljudi se javljaju nemaju pasosa, izdas putni list ovima u Tripoliju, kako ces onima u bengaziju kad ne moze preuzeti ni putem trikova. Odredis prioritete za ukrcavanje, hoce preko reda.
Vjeruj da je ekipa ovdje dala svoj maksimum danas i da se liste za avione jos slazu. Zato, kada covjek kaze da ganja, mozda ganja da dobije koga na liniji u Ambasadi, mozda ganja prijevoz do luke...
Bilo je veoma interesantnih zahtjeva ova dva dana, od toga da se nekome pomogne 'provuci' 150kg prtljaga, do toga da muskarac prodje u grupi sa zenama i djecom, da Ambasada nekoga vozi na aerodrom...
Nisam zelio pricati o ovome, ali kada se vec prica o trudu Ambasade i MVP, onda zelim da svako ima pravu predstavu o svemu. Lahko je Turcima, kada imaju atasee i za uredjenje kupatila u stanovima gdje Turci zive, kod nas se posao jedva odrzava zbog manjka kadra. Ko je krivac zbog toga, ne bih znao reci.
-
actros_truck
#239 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:Kolega Fengluo, bicu sasvim iskren prema tebi. Svjestan si koliko je Bengazi daleko od Tripolija, svjestan si da Ambasada nema ispostavu u Bengaziju. Mozda nisi upoznat sa cinjenicom da Ambasada broji ukupno 3 clana, od kojih je jedan danas zbrisao nazad na jedan veoma hinjski nacin.
da li ce prebaciti nas narod iz Bengazija i Libije dalje od njihove teritorije ????? kad ce evakuacija ???
- poznanik
#240 Re: Nasi ljudi u Libiji
Može li BiH javnost saznati ime te hinjeLibyano wrote:... Mozda nisi upoznat sa cinjenicom da Ambasada broji ukupno 3 clana, od kojih je jedan danas zbrisao nazad na jedan veoma hinjski nacin. Preostala ekipa se bori da izadje sa svim na kraj, a vjeruj da je te veoma tesko.
Čestitam ostatku ekipe i zahvaljujem na svemu učinjenom, iako nemam nikog u Libiji
Svaka čast
-
Fengluo
#241 Re: Nasi ljudi u Libiji
Da je sve uredu evakuacija 1500 ljudi koji su razasuti po cijeloj Libiji bi bila nocna mora a kamoli u trenutnim okolnostima. Meni to ne treba objasnjavati. Sta da ti kazem? Neka vam Bog pomogne, jer ja ne mogu.Libyano wrote:Kolega Fengluo, bicu sasvim iskren prema tebi. Svjestan si koliko je Bengazi daleko od Tripolija, svjestan si da Ambasada nema ispostavu u Bengaziju. Mozda nisi upoznat sa cinjenicom da Ambasada broji ukupno 3 clana, od kojih je jedan danas zbrisao nazad na jedan veoma hinjski nacin.
Kazi nam molim te da li se ikad Egipat mogao uzeti kao moguca ruta kopnene evakuacije? Ranije su javili da imaju milion ljudi i da ce pokrenuti masovnu operaciju u kojoj bismo mi mogli naci spas, barem ljudi koji su u Tobruku, Derni itd?
- Libyano
#242 Re: Nasi ljudi u Libiji
Reci cu nesto, ovdje je politika oko viza i pasosa veoma tesko pala ljudima u ovom trenutku. To je da firma mora da obezbijedi i ulazne i boravisne i izlazne vize radnicima. U skladu sa tim, pasos je duze vrijeme u firmi i emigracionom nego kod vlasnika... Sada su rekli da moze bez izlaznih viza, ali i dalje veliki broj pasosa je nemoguce dostaviti ljudima, jer je udaljenost izmedju sjedista firme i radnika nekad i preko 1000km.
Sto se tice nasih firmi, volio bih malo prokomentarisati malo na tu temu...
Prvo cu navesti primjer: Danas sam prvi put cuo da je firma sve svoje radnike autima prebacila od Jalo-a do Tripolija. U pitanju je njemacka naftna kompanija, ne znam koja, ciji je ge. direktor sjeo u prvo auto, tehnicki u zadnje i zaputili se prema glavnom gradu. U Sirtu su nocili. U Bregi su im uzeli jedno auto, neke stvari, ali su ljudi na kraju stigli. Bravo.
Tako se brine o radnicima. Sutra ce dobiti izlazne vize i elektronske karte iz Njemacke i idu kuci normalno. Zasto spominjem karte kao bitne ovdje, zato sto bez njih sada ne daju uci u aerodrom uopste.
Kod nas je sve veoma sareno. Dobar primjer predstavlja Energoinvest, koji je svojim ljudima dao jasne upute, svi su organizovani, govori se o carter letu koji su unajmili, ali jos nista nije potvrdjeno. Sirbegovic: danas je direktor sa radnicima sjeo u bus i iz Misurate dosao u Tripoli, odakle ce dalje avionom za BiH.
Bosna S takodje je svoje radnike sve grupisala po regijama i salje ih kuci.
Ehh, sad jedan ruzan primjer, kako ne treba da se radi...
Firma XYZ, radnici rade u cementarama diljem Libije: Derna, Bengazi, Khoms, Zliten. Radnici po cijeli dan zovu Ambasadu, jer kao u firmi nema nikog. Direktor i vlasnik zove prvo sa Malte, a kasnije iz Beograda da vidi kako su mu radnici... Uposlenica iz uprave dodje u Ambasadu da vidi kako su joj radnici. Ne, nije smijesno.
Drugi primjer je jedna firma ciji je direktor zbrisao za BiH prije samog pocetka ovog belaja, a radnici ostali sami. Sada radnici sto samoinicijativno, sto uz naputke Ambasade pokusavaju da se organizuju za dolazak kuci.
Ovaj dio necu komentarisati, mozete i sami.
Maloprije je Gadafi senior drzao govor na drzavnoj televiziji, mnogo je rekao, i bio je veoma ostar. Vjerujte da se krv insanu u zilama sledi od njegovih rijeci
Zakljucak svega je da je dosao kraj demonstrantima, pozvao je narod da vrate ulice u svoje vlasnistvo, i da ce sigurnosne snage i vojska preuzeti sprovodjenje zakona u svoje ruke.
Oni se cijela dva dana culi nisu, nigdje nikoga bilo nije, tek sutra ce opet da postane veselo ovdje. Koliko veselo ce biti, ovisi o hrabrosti iliti ludosti demonstranata.
Sto se tice nasih firmi, volio bih malo prokomentarisati malo na tu temu...
Prvo cu navesti primjer: Danas sam prvi put cuo da je firma sve svoje radnike autima prebacila od Jalo-a do Tripolija. U pitanju je njemacka naftna kompanija, ne znam koja, ciji je ge. direktor sjeo u prvo auto, tehnicki u zadnje i zaputili se prema glavnom gradu. U Sirtu su nocili. U Bregi su im uzeli jedno auto, neke stvari, ali su ljudi na kraju stigli. Bravo.
Tako se brine o radnicima. Sutra ce dobiti izlazne vize i elektronske karte iz Njemacke i idu kuci normalno. Zasto spominjem karte kao bitne ovdje, zato sto bez njih sada ne daju uci u aerodrom uopste.
Kod nas je sve veoma sareno. Dobar primjer predstavlja Energoinvest, koji je svojim ljudima dao jasne upute, svi su organizovani, govori se o carter letu koji su unajmili, ali jos nista nije potvrdjeno. Sirbegovic: danas je direktor sa radnicima sjeo u bus i iz Misurate dosao u Tripoli, odakle ce dalje avionom za BiH.
Bosna S takodje je svoje radnike sve grupisala po regijama i salje ih kuci.
Ehh, sad jedan ruzan primjer, kako ne treba da se radi...
Firma XYZ, radnici rade u cementarama diljem Libije: Derna, Bengazi, Khoms, Zliten. Radnici po cijeli dan zovu Ambasadu, jer kao u firmi nema nikog. Direktor i vlasnik zove prvo sa Malte, a kasnije iz Beograda da vidi kako su mu radnici... Uposlenica iz uprave dodje u Ambasadu da vidi kako su joj radnici. Ne, nije smijesno.
Drugi primjer je jedna firma ciji je direktor zbrisao za BiH prije samog pocetka ovog belaja, a radnici ostali sami. Sada radnici sto samoinicijativno, sto uz naputke Ambasade pokusavaju da se organizuju za dolazak kuci.
Ovaj dio necu komentarisati, mozete i sami.
Maloprije je Gadafi senior drzao govor na drzavnoj televiziji, mnogo je rekao, i bio je veoma ostar. Vjerujte da se krv insanu u zilama sledi od njegovih rijeci
Oni se cijela dva dana culi nisu, nigdje nikoga bilo nije, tek sutra ce opet da postane veselo ovdje. Koliko veselo ce biti, ovisi o hrabrosti iliti ludosti demonstranata.
- Libyano
#243 Re: Nasi ljudi u Libiji
Imena nisu bitna, spominjacemo pozitivne primjere, a negativni neka se prepoznaju.
Ne znam za Egipat, jedno vrijeme je granica bila hermeticki zatvorena, a ni Egipat nije bas neko rjesenje, isto kao i Tunis. Ovi iz Jalo-a su predlagali da idu u Cad, pa da iz Cada idu lete dalje za Evropu.
Ovi trajekti iz Bengazija trebaju veceras ili najdalje sutra ujutro da pocnu sa uplovljavanjem. Govori se da ih ima 2, 3, a neki kazu i 4.
Ne znam za Egipat, jedno vrijeme je granica bila hermeticki zatvorena, a ni Egipat nije bas neko rjesenje, isto kao i Tunis. Ovi iz Jalo-a su predlagali da idu u Cad, pa da iz Cada idu lete dalje za Evropu.
Ovi trajekti iz Bengazija trebaju veceras ili najdalje sutra ujutro da pocnu sa uplovljavanjem. Govori se da ih ima 2, 3, a neki kazu i 4.
-
rosegirl
#244 Re: Nasi ljudi u Libiji
@libyano
hvala na javljanju, svima nam puno znace tvoje provjerene informacije.
ja sam u medjuvremenu primila info o svojima ali i dalje ne mogu da ih licno cujem nego preko drugih
hvala ekipi ambasade na svom trudu i zalaganju
nadam se da ce se situacija brzo smiriti
neka vam je Bog na pomoci
hvala na javljanju, svima nam puno znace tvoje provjerene informacije.
ja sam u medjuvremenu primila info o svojima ali i dalje ne mogu da ih licno cujem nego preko drugih
hvala ekipi ambasade na svom trudu i zalaganju
nadam se da ce se situacija brzo smiriti
neka vam je Bog na pomoci
- poznanik
#245 Re: Nasi ljudi u Libiji
Postoji li neki način pomoći osoblju BiH ambasade u Libiji?Libyano je napisao/la:... Mozda nisi upoznat sa cinjenicom da Ambasada broji ukupno 3 clana, od kojih je jedan danas zbrisao nazad na jedan veoma hinjski nacin. Preostala ekipa se bori da izadje sa svim na kraj, a vjeruj da je te veoma tesko.
Pritisak na ministra Alkalaja&Co. npr. da pošalje još nekog, iz BiH ili iz susjednih država, ili kako kod...
-
rosegirl
#246 Re: Nasi ljudi u Libiji
pa mozda moze evo austrijanci poslali ekipu cinovnika min. vanjskih i unutrasnjih poslova da pomazu rad ambasade a njima ostalo jos samo stotinjak drzavljana u libiji
-
Fengluo
#247 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ili traziti da se posalje osoblje, ili prebaciti dio pritiska na Kairo i Slobodana Soju. Oni imaju ljude, u susjedstvu su a istocni dio Libije se moze pokusati evakuisati kopnenim putem. Tobruk je doslovno na granici, Derna, Bejda relativno blizu, pa i za Bengazi to moze biti opcija. Problem je naravno sto je to divlji zapad sada, ali ako ce biti neki konvoj koji ce organizovati Egipcani, onda je to druga stvar.
- Libyano
#248 Re: Nasi ljudi u Libiji
Prostudiracemo opciju Egipta u svakom slucaju. Za Tripoli je bila dobra opcija granica sa Tunisom, ali niko nije znao da je juce cijeli dan granica bila sirom otvorena, samo Tunizani kontrolisali...
Ali eto, sudbina
Regrutovani su uposlenici nekih firmi da pripomognu u Ambasadi u ovom periodu pa ce se uspjeti izgurati
Ali eto, sudbina
Regrutovani su uposlenici nekih firmi da pripomognu u Ambasadi u ovom periodu pa ce se uspjeti izgurati
- jedna tamo
#249 Re: Nasi ljudi u Libiji
sretno svima da se vrate i da što prije prestanu nemiri

-
Fengluo
#250 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ukinuse ambasadu u Tunisu, a kako bi nam sada valjala!