Nasi ljudi u Libiji
-
424
#1176 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sad sam dobio oca preko Bosanca, na aerodromu su ali (uvjek ima ali) kad su ih ubacili na autobuse rekli su cekaju vas pasosi (da li privremeni ili pravi) i karte, sve je sredjeno. Sada predstavnik HK tvrdi da nista nije dogovoreno. Cuje se svadja u pozadini. Trazio sam da nabave neki turski broj da ih s emoze dobiti u toku narednih sati. Pratim dalje.
- Libyano
#1177 Re: Nasi ljudi u Libiji
Vi pratite dalje ove u Turskoj, predajem stafetu
26 ljudi Bosne S u Bengaziju se veceras ukrcava na brod za Tursku.
Avion za Tripoli krece negdje oko 3 sata, to je zadnja informacija, nazalost nepotvrdjena...
Sirt je jos bez konacnog rjesenja, angaziran je JAT da pomogne u rjesavanju problema, vidjecemo tokom dana sta i kako dalje.
Iz Ras Lanofa je isplovilo 25 nasih ljudi za Maltu, uglavnom Energoinvestovi ljudi. Ostalo je 5 ljudi, idu ruskim brodom u Bari.
To je sve za danas
Avion za Tripoli krece negdje oko 3 sata, to je zadnja informacija, nazalost nepotvrdjena...
Sirt je jos bez konacnog rjesenja, angaziran je JAT da pomogne u rjesavanju problema, vidjecemo tokom dana sta i kako dalje.
Iz Ras Lanofa je isplovilo 25 nasih ljudi za Maltu, uglavnom Energoinvestovi ljudi. Ostalo je 5 ljudi, idu ruskim brodom u Bari.
To je sve za danas
-
djidjibufon
#1178 Re: Nasi ljudi u Libiji
Svaka cast Libyano i VELIKO HVALA na svemuLibyano wrote:Vi pratite dalje ove u Turskoj, predajem stafetu![]()
To je sve za danas
-
424
#1179 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sir, yes sir!Libyano wrote:Vi pratite dalje ove u Turskoj, predajem stafetu![]()
To je sve za danas
-
orange
#1180 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano hvala ti puno puno, to su divne vijesti!

- Libyano
#1181 Re: Nasi ljudi u Libiji
Danasnji putnici iz Tripolija su vecinom vec obavijesteni o terminu sastanka na aerodromu, ocekuje se danas definitivno da poleti i taj avion aBd... 
- nuraH
-
rednna
#1183 Re: Nasi ljudi u Libiji
ljudi zelim vam puno srece i da docekate svoje..moj stari nece doci....odustao je o ostao u Libiji.....
( uzalud moje patn je...
- Bosanac sa dna kace
#1184 Re: Nasi ljudi u Libiji
evo from the faceof the place,
na aerodromu ima oko 60tak ljudi iz HK svi ja mislim, svi su dobro, pravo umorni i izmrcvareni nakon brodaa i 13-14 sati puta u busu iz Marmarisa, dobili su pasose, treba da ih sad prebace u hotel dje ce prenocit, svi su dobili pasose, uuglavnom svi su dobro, uspjeli smo im dobavit nesto malo hrane i vode da malo makar dodju sebi....
na aerodromu ima oko 60tak ljudi iz HK svi ja mislim, svi su dobro, pravo umorni i izmrcvareni nakon brodaa i 13-14 sati puta u busu iz Marmarisa, dobili su pasose, treba da ih sad prebace u hotel dje ce prenocit, svi su dobili pasose, uuglavnom svi su dobro, uspjeli smo im dobavit nesto malo hrane i vode da malo makar dodju sebi....
-
djidjibufon
#1185 Re: Nasi ljudi u Libiji
Da li ko ima kakvu info. kada bi trebali ovi nasi iz HK sto su u Instambulu da krenu.I da li ce stici na beogradski ili sarajevski aerodrom?
- Bosanac sa dna kace
#1186 Re: Nasi ljudi u Libiji
Sarajevski, prva grupa krece sutra, prvim avionom, tako je meni receno,djidjibufon wrote:Da li ko ima kakvu info. kada bi trebali ovi nasi iz HK sto su u Instambulu da krenu.I da li ce stici na beogradski ili sarajevski aerodrom?
-
djidjibufon
#1187 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bosanac sa dna kace wrote:Sarajevski, prva grupa krece sutra, prvim avionom, tako je meni receno,djidjibufon wrote:Da li ko ima kakvu info. kada bi trebali ovi nasi iz HK sto su u Instambulu da krenu.I da li ce stici na beogradski ili sarajevski aerodrom?
- l1101100
#1188 Re: Nasi ljudi u Libiji
HK radnike ce smjestiti u hotel danas. Valjda ce jadna grupa sutra u 8:00 u jutro a druga prekosutra u podne...
- Libyano
#1189 Re: Nasi ljudi u Libiji
Nasi zapeli oko ovog avione, kao da ga zlatom placaju, a ne novcima gradjana...
Zovite ih, pravite pritisak u MVP da se taj avion digne sa zemlje, ovamo ljudi cekaju...
Zovite ih, pravite pritisak u MVP da se taj avion digne sa zemlje, ovamo ljudi cekaju...
-
djix
#1190 Re: Nasi ljudi u Libiji
Pa šta je problem? Ne znaju ko će da plati let ili?
-
actros_truck
#1191 Re: Nasi ljudi u Libiji
l1101100 wrote:HK radnike ce smjestiti u hotel danas. Valjda ce jadna grupa sutra u 8:00 u jutro a druga prekosutra u podne...
-
oneLove
#1192 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:Nasi zapeli oko ovog avione, kao da ga zlatom placaju, a ne novcima gradjana...
koji avion, pretpostavljam za Tripoli ??
Znaci nasi ljudi ce ostati tamo zato sto se nasim ne daju pare..... zar su im pare bitne u ovakvoj situaciji ?!
Ja sam mislila na TV Hayat poslati jedan mail, malo napisati o stvarima koje ovdje spominjemo, pa mozda nesto urade do dnevnika u 7, mislim nekog ce morati pitati sta je s avionima....
ovi vec dva dana govore da treba, treba i treba avion poci za Tripoli,a nista se ne desava...
-
djix
#1193 Re: Nasi ljudi u Libiji
Radije zovi, nego da pišeš, jače je a i brže ćeš doći do njih. FTV je obaviještena. Ako hoćete da to na vrijeme odrade, zovite odmah sad.
-
actros_truck
#1194 Re: Nasi ljudi u Libiji
djix wrote:Radije zovi, nego da pišeš, jače je a i brže ćeš doći do njih. FTV je obaviještena. Ako hoćete da to na vrijeme odrade, zovite odmah sad.
FTV je jedina koja se brine za nase ljude,i izvjestava...nama je barem DOSTA POMOGLA !
-
oneLove
#1195 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano, znaci u Sarajevu zapelo za te avione, ne daju pare, za Tripoli ima dozvola
Za Sirt nema jos dozvole, rade na tome ?
Ima li jos sta
Za Sirt nema jos dozvole, rade na tome ?
Ima li jos sta
-
Tuzla_
#1196 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bosanac sa dna kace wrote:Sarajevski, prva grupa krece sutra, prvim avionom, tako je meni receno,djidjibufon wrote:Da li ko ima kakvu info. kada bi trebali ovi nasi iz HK sto su u Instambulu da krenu.I da li ce stici na beogradski ili sarajevski aerodrom?
jel moze jedna molba za tebe ? posto vidim da si dole na licu mjesta s nasima .... kad im se kupe karte dole na aerodromu da nam javis to ovdje, naravno ako budes u mogucnosti ... mislim da je tek tad sigurno da dolaze s tim i tim avionom
hvala puno na informacijama
-
BerinaB
#1197 Re: Nasi ljudi u Libiji
Samo da kazem da se nama iz medija samo ukrug ponavlja kako nisu sigurni da li će poletjeti....samo ponavljaju kako nemaju zvanične potvrde.
Zapravo najpouzdanije informacije koje i do nas dodju su zapravo od Libyana...
Zapravo najpouzdanije informacije koje i do nas dodju su zapravo od Libyana...
-
orange
#1198 Re: Nasi ljudi u Libiji
Slazem se Berina, mediji bi mogli puno bolje raditi svoj posao. Jutros javljaju kako se nasi radnici OCEKUJU u luci Marmaris a ljudi vec stigli u Istanbul... a ta vijest od juce popodne stoji na 111 stranici FTV teletexta, ne znam da li su je dosad ukinuli. Hvala Bogu pa imamo Libyana ovdje koji nas izvjestava.
Libyano, veeeliku kamaru sevapa si zaradio na ovoj temi
-
actros_truck
#1199 Re: Nasi ljudi u Libiji
orange wrote:Slazem se Berina, mediji bi mogli puno bolje raditi svoj posao. Jutros javljaju kako se nasi radnici OCEKUJU u luci Marmaris a ljudi vec stigli u Istanbul... a ta vijest od juce popodne stoji na 111 stranici FTV teletexta, ne znam da li su je dosad ukinuli. Hvala Bogu pa imamo Libyana ovdje koji nas izvjestava.
FORZA LYBANO !
-
Bezimendzic
#1200 Re: Nasi ljudi u Libiji
BH Airlines traži osiguranje za svoj avion, obzirom da ide u rizičnu zonu (Libija). MVP, odnosno Vlada je ta koja treba obezbijediti sredstva za osiguranje kod prihvatljive/renomirane osiguravajuće kuće (Lloyd's), inače je sve spremno za slanje današnjeg kontigenta naših ljudi iz Tripolija. Međutim, gospoda iz MVP/Vlade repom ne mrdaju...
Raja, zovimo MVP, Vladu, medije....da se malo mrdnu i završe ovo...
Libyano može potvrditi ovo...
Raja, zovimo MVP, Vladu, medije....da se malo mrdnu i završe ovo...
Libyano može potvrditi ovo...