Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#26 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by moonca »

ProgramskiJezik wrote: 23/08/2021 15:53
moonca wrote: 23/08/2021 14:28

Na ovakav prijedlog,( s neba pa u rebra) dobro ti je odgovorio.
??

Uradis posao, dobijes pare, sta je tu problem? Stim da je on u Bosni, mogao je placati ljude koliko hoce, i uzimati sebi koliko hoce..
hm ....
Gospodin objasnjava da ja njemu platim X eura kako bi on onda prihvatio moj posao / klijente... da se razumijemo, smatrao sam ga prijateljam i htio sam mu izac u susret kako bi zaradio covjek, zaposliti ljudi itd itd, jos i njemu da bude bolje. Na kraju sam nasao lokalni Dev team skojim radim, tj svabama..
S prijateljima se ' ne ide u biznis'.... NO............... ali, ti njemu hoces da pomignes.. zasto ? jel' ti trazio pomoc. nije. Ti si se njemu obratio za pomoc ..sebi... da ti zaradish.. ' i bez detalja mu to prezentirao. momak je profesionalno odgovorio. bez uvijanja i ' prijateljstva'...
..dugujesh mu izvinjenje za nadmeno ponashanje.. :zoka:
detroit-mercy

#27 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

stubrijez wrote: 23/08/2021 12:36 Imam jarana u sezoni uzgaja i po pijaci prodaje krastavice, nije strucan uopste to radi u fusu... jedne godine ostalo mu kornisona pita me znam li koga da utopim ostalo mu 15ak vrecica... ja se skonta reko uzecu ja ima tetki, familije svi jedemo i kiselimo za zime. Kad sam mu to reko on se malo zamisli pa veli: Nemoj ba. Nije jarane to za tebe... I ja kontam kakvi smo mi to ljudi, svjesno trujemo sami svoje sunarodnjake, komsije i prijatelje. To je samo jedna ilustracija a takvih mogu da navedem stotine. I onda prica mi smo ljudi topli, svabe hladni ne znaju se nasmijat... to i ako je bilo nekad u sta sumnjam odavno je iza nas.
Kupis vrecicu paprika, sa vanjske strane sve ugledne, krupne, ko jedna, u sredini :mrgreen: i tako skoro kod sve i jednog prodavaca. Pa majku mu jebem, zar ti nije bolje staviti 1klasa (i sve da su iste) toliko i toliko, 2 klasa toliko i toliko. Ma jok, bolje ovako, zajebi koga stignes :skoljka:
geralt

#28 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by geralt »

detroit-mercy wrote: 23/08/2021 16:15
stubrijez wrote: 23/08/2021 12:36 Imam jarana u sezoni uzgaja i po pijaci prodaje krastavice, nije strucan uopste to radi u fusu... jedne godine ostalo mu kornisona pita me znam li koga da utopim ostalo mu 15ak vrecica... ja se skonta reko uzecu ja ima tetki, familije svi jedemo i kiselimo za zime. Kad sam mu to reko on se malo zamisli pa veli: Nemoj ba. Nije jarane to za tebe... I ja kontam kakvi smo mi to ljudi, svjesno trujemo sami svoje sunarodnjake, komsije i prijatelje. To je samo jedna ilustracija a takvih mogu da navedem stotine. I onda prica mi smo ljudi topli, svabe hladni ne znaju se nasmijat... to i ako je bilo nekad u sta sumnjam odavno je iza nas.
Kupis vrecicu paprika, sa vanjske strane sve ugledne, krupne, ko jedna, u sredini :mrgreen: i tako skoro kod sve i jednog prodavaca. Pa majku mu jebem, zar ti nije bolje staviti 1klasa (i sve da su iste) toliko i toliko, 2 klasa toliko i toliko. Ma jok, bolje ovako, zajebi koga stignes :skoljka:
A onda isti ti pricaju kako se na zapadu ljudi truju genetski modificiranom hranom :D
detroit-mercy

#29 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

TRANCE wrote: 22/08/2021 21:27
dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 20:20 Takav smo mentalitet, kad prodjes ulicama Sarajeva oko podne, ocekujes da je poluprazno jer su ljudi na nekakvom poslu, ali jok, pune ulice zakrcene automobilima u autima po jedan covjek sam vozac, zar ne bi trebali na poslu biti.
Samo se vozikaju okolo i kontaju gdje ce koga zajebati.
Ovo sam se i ja uvijek čudio, radni dan, podne, 12 sati, a na ulicama 200 hiljada auta s 1 čovjekom u autu, vozaju se neđe, kontam ako rade onda su na poslu, ako ne rade onda nemaju love za auto, benzin i održavanje. I onda sam počeo pratiti kad se dovikuju iz auta s poznanicima na semaforu, svima im je priča "evo pošo da nešto završim / odradim / vidim / kužnem / ispipam, znaš kakoe, borba, haj zovi Fikru ovih dana da vidimo bil se moglo ono što smo pričali...".
I onda se sjetim šaljive numere o tadašnjem visokom predstavniku koja se vrtila na radiju prije 15-ak godina, a tekst je glasio "hej Paddy Paddy, bježi sa Evropom, ovdje da preživiš, moraš biti lopov".
Ovo sam ja primjetio jos poodavno, hej jesi mi sredio ono/odo nesto da zavrsim/treba nesto da sredim, svi svima nesto sredjuju i vazda je neka neodredjena prica :mrgreen: nikad nesto konkretno.
detroit-mercy

#30 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

geralt wrote: 23/08/2021 16:18
A onda isti ti pricaju kako se na zapadu ljudi truju genetski modificiranom hranom :D
O prskaknju kornisona, jagoda i malina da im se produzi upotrebni vijek, drugi puta :skoljka:. Samo je pitanje ko kontrolise kako i ko prska :mrgreen:.
stubrijez

#31 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by stubrijez »

detroit-mercy wrote: 23/08/2021 16:34
O prskaknju kornisona, jagoda i malina da im se produzi upotrebni vijek, drugi puta :skoljka:. Samo je pitanje ko kontrolise kako i ko prska :mrgreen:.
Niko... to ti mogu reci sa sigurnoscu. A da ima brigada inspektora da primaju platu za to ima sigurno. Nisu oni krivi, ne znaju odakle bi krenuli.
moonca

#32 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by moonca »

_id=17531699 wrote:23/08/2021 16:34 Samo je pitanje ko kontrolise kako i ko prska
. jednostavno. smetljari. prijave kod kojeg uzgajivaca su u smetljistvu kese.. pesticida.. :-)
detroit-mercy

#33 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

moonca wrote: 23/08/2021 18:40
_id=17531699 wrote:23/08/2021 16:34 Samo je pitanje ko kontrolise kako i ko prska
. jednostavno. smetljari. prijave kod kojeg uzgajivaca su u smetljistvu kese.. pesticida.. :-)
Ti ovo ozbiljno :-)
muhafuca

#34 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by muhafuca »

ma na zapadu se prevare rade na veliko

ne kao kod nas na sitno

al korporacija (tj vodstvo) nikad nece zavrsiti na sudu jer imaju armiju advokata

a jado koji pokusa zavrnut za par stoja nekog

odlezat ce i zadnju marku
costacurta

#35 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by costacurta »

Izvoz mesa smo ebali zbog prokletstva,
izvoz jabuka u Rusiju nam propade zbog iste stvari,
izvoz mlijeka u Srbiju nam zaustaviše jer "desilo se" da u sistem naspu vode,
nemamo more ali imamo planine što bi moglo biti ekvivalent moru ali prokletstvo nam ne da hajra da vidimo već samo krkaj vikendice,
Vodu nam Bog podario mi uvozimo tuđu,
Bijeli luk! ALO!? BIJELI LUK uvozimo iz Kine, luk iz holandije, krompir iz Egipta.
Trupce izvozimo za 100KM u Italiju a uvozimo Natuzzi kuhinje za 5000KM.
Dijaspora ostavi milijarde KMova mi ih samo forwardujemo Srbiji il Hrvatskoj.
Mi smo moroni neviđeni. I nek nas ebu svi, bolje nismo ni zaslužili.
-Chesterfield-

#36 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by -Chesterfield- »

muhafuca wrote: 23/08/2021 19:18

ne kao kod nas na sitno

al korporacija (tj vodstvo) nikad nece zavrsiti na sudu jer imaju armiju advokata

https://ba.n1info.com/vijesti/a378877-k ... lnoj-kasi/

Krade se i kod nas na razne načine. Ko zna koliko su ovi zakinuli državu?

Tema je dobra, i bilo bi dobro da ljudi iznesu i te sitne malverzacije, ako su bili prevareni...

Da imamo više informacija, ako neko krene nas izlevatiti. :D
JohnnyS

#37 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by JohnnyS »

Otvorite temu o motornim uljima i vidite kako je glavna preokupacija kako izvaditi DPF. Vlast je takva jer je naši ljudi biraju.
moonca

#38 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by moonca »

-- wrote: 23/08/2021 20:05 Ko zna koliko su ovi zakinuli državu?
Zakida i drzava.....vjerujem... po prichi mnogih..no, vidljivo je ako mali slasticar.. vozi bijesno auto ili kuca na Poljinama, itd..... taj je opravdano meta, istraziteljima... svi 'razumni' mogu podmiriti i sebe i drzavu. i svima dobro..
muhafuca

#39 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by muhafuca »

costacurta wrote: 23/08/2021 19:56 Izvoz mesa smo ebali zbog prokletstva,
izvoz jabuka u Rusiju nam propade zbog iste stvari,
izvoz mlijeka u Srbiju nam zaustaviše jer "desilo se" da u sistem naspu vode,
nemamo more ali imamo planine što bi moglo biti ekvivalent moru ali prokletstvo nam ne da hajra da vidimo već samo krkaj vikendice,
Vodu nam Bog podario mi uvozimo tuđu,
Bijeli luk! ALO!? BIJELI LUK uvozimo iz Kine, luk iz holandije, krompir iz Egipta.
Trupce izvozimo za 100KM u Italiju a uvozimo Natuzzi kuhinje za 5000KM.
Dijaspora ostavi milijarde KMova mi ih samo forwardujemo Srbiji il Hrvatskoj.
Mi smo moroni neviđeni. I nek nas ebu svi, bolje nismo ni zaslužili.
i niko u zatvoru ne zavrsi.

jedan mesar izbi svima ostalima zaradu zato sto je mislio da je jedino on pametan pa ce prepakovat zamrznuto arhentinsko meso i prodavat ga pod bosansko. provale ga ukinu uvoz svima i sta (?) nikom nista

dok takvi ne budu u zatvoru zavrsavali nema drzave.

a slicno je i u svim drugim branshama tzv bosanskog biznisa
detroit-mercy

#40 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

ne kao kod nas na sitno

Autoputevi, tunel Hranjen, Hoteli na Ilidzi, regionalne/lokalne ceste, respiratori, nabavke i da ne nabrajam. Sve sitno, nema sta :mrgreen:
muhafuca

#41 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by muhafuca »

detroit-mercy wrote: 23/08/2021 21:13

ne kao kod nas na sitno

Autoputevi, tunel Hranjen, Hoteli na Ilidzi, regionalne/lokalne ceste, respiratori, nabavke i da ne nabrajam. Sve sitno, nema sta :mrgreen:
ma kontam ja da je to za nas pojam ogromno, i jeste

al govorim da korporacije na zapadu rade prevare vrijedne milijarde maraka

i prodju nekaznjeno
Bloo
Globalna šefica

#42 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Bloo »

muhafuca wrote: 23/08/2021 21:40 al govorim da korporacije na zapadu rade prevare vrijedne milijarde maraka

i prodju nekaznjeno
Tipa Enron? Worldcom? Volkswagen aka dieselgate? Onako prve sto se sjetih...
foxlife

#43 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by foxlife »

muhafuca wrote: 23/08/2021 21:40
detroit-mercy wrote: 23/08/2021 21:13
ma kontam ja da je to za nas pojam ogromno, i jeste

al govorim da korporacije na zapadu rade prevare vrijedne milijarde maraka

i prodju nekaznjeno
slabo prodju nekaznjeno
bernie madoff koliko ono dobi nekoliko dozivotnih
slazem se da su tamo prevare vece al je razlika sto kod njih ne nastrada "mali" covjek i budzet nego ulagaci veliki igraci i sl a to je jedna vrtsa rizika

kod nas najebemo ja ti i ostali forumasi jer umjesto da nam obnove cestu oni su kupili sebi nesto a cesta ostala razvaljena
dječak sa šibicama

#44 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by dječak sa šibicama »

Pa da... od jednog poznanika otac je u sanitarnoj u HNK odnosno radi u Capljini i na Dubravskoj uglavnom, takozvana bih Kalifornija, kaze da tamosnji seljaci mahom imaju zatrovane njive, kojekakvim pesticidima. Oni to ne jedu, za sebe i svoje potrebe ostave jedan dio zemlje koji ne prskaju, a ovamo sto je za prodaju, prskaju otrovima.

Truju nas, nije to nista novo.
oruzana_pobuna

#45 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by oruzana_pobuna »

sta moja kompanija prodaje customerima - mene je stid - dakle lopovija.... mrtva.... i sto je najgore glave sijeku jer im je malo.... nema posteno stecenog bogatstva da jebe rak raka....

eto vakcinaske kompanije - ovo je prevara svih prevara - treba ti litar vakcine dok se svijet ne izljeci a niko blage nema o kontraposljedicama - a ono sto ima opet ove "megapostene" farmaceutske kompanije poklope parama da sute..... to je eto najveca prevara....

ako im je toliko stalo do vakcinacije i do ljudskog roda - sto onda umjesto 20 eura za mililitar vakcine ne daju za 1e .... marva najobicnija i olos sa dna kace kojeg razlikuje od pijacarske varalice samo sto obrce milijarde a pijacar stotine....

i bas kao eto slucajno trebalo je jedna pa dvije sad tri - a bogami izgleda vakcina ce postat za dorucak rucak i veceru...... samo 20ak ojra stajma veze.....

da samo naglasim da sam vjerovao u neki bolji svijet, vjerovao u rjesenje sa koronom i vakcinama al sad sve vise nezavisno od retardiranog antivakserskog razmisljanja vjerujem da se mnogo toga valja oko profita vise nego oko zdravlja..... i sto je najgore, metode su im nesto malo razlicite od Gestapovih i SSovih.....
dječak sa šibicama

#46 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by dječak sa šibicama »

Sjetih se onog slucaja prije iks godina, mozda pocetkom 2000-ih, Agrokomerc dobio donaciju, opasne pare, da se pokrene proizvodnja.
Sta su uradili, kupili buljuk nekih madjarskih jeftinih jaja, upakovali u svoju ambalazu i prodavali po dobroj cijeni, Neko zaradio pare, proizvodnja nije pkrenuta, pojeo vuk magarca jos je neko i pohvaljen jer je opstruisan razvoj "babine krajine".

Slican primjer TAS dok je jos nesto radilo tamo, ko bjese tamo glavni i odgovorni nakon rata, uvezu Feliciju vec sklopljenu, samo gume namontiraju u Vogosci reda radi, i prodaju kao domaci proizvod, bez uvoznih carina. I tu pojeo vuk magarca. Jos se i preko drzave prebijala prodaja, oni drzavi tusnu a drzava kao donira Skode invalidima rata i slicno.

Mozda je glupo i nabrajati, samo na donacijama poslije rata do danas milijarde dolara eura maraka su pokradene na ovaj ili onaj nacin. Drzava lopova.
JanuaryJones

#47 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by JanuaryJones »

A povećan broj maligniteta kod odraslih (pluća) i kod djece zbog malina i kristalona kojim zalijevaju maline.
Haris.ba

#48 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Haris.ba »

Podsjeti me na pricu nane. Kako joj je dosla zena tesko bolesna i na samrti, a od koje je kupovala mlijeko za djecu. Trazila joj halala jer joj je prodavala mlijeko razrjedjeno vodom.
detroit-mercy

#49 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by detroit-mercy »

JanuaryJones wrote: 23/08/2021 22:05
A povećan broj maligniteta kod odraslih (pluća) i kod djece zbog malina i kristalona kojim zalijevaju maline.
Prvo treba izbacit duhan iz jednacine :mrgreen:
JanuaryJones

#50 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by JanuaryJones »

detroit-mercy wrote: 23/08/2021 22:15
JanuaryJones wrote: 23/08/2021 22:05

Prvo treba izbacit duhan iz jednacine :mrgreen:
To baška. Ovo je dodatno od udisanja, plus zatrovana zemlja i podzemne vode (oboljeli su direktno ili indirektno u kontaktu sa uzgojem malina - ili sami uzgajaju ili prvi komšija uzgaja).
Post Reply