Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Migakispro

#1 Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Post by Migakispro »

Poz raja!

Danas naletim na rupu od kanalizacije jer nema sahta. Isao jedno 30kmh. Puklo kao bomba. Otisla alu felga ( najzaljivije( i guma se rascvjetala. Ima tu jos oštećenja lafete, te senzora i slicno, osiguranje ce da to pregleda sutra abd.

Nazvo policiju odgovarali me kaze mi vuces se po sudovima heh , neka reko napravi zapisnik i naprave.

Nego sta hocu da pitam je , da li je neko imao slicnu situaciju? Sta i kako dalje. Koliko se vuce po sudovima.

Mislim da ce mi steta biti veca od milju sto mi trenutno nije malo.

Hvala
nlt

#2 Re: Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Post by nlt »

Postoji firma koja je angažovana od strane nadležnog tijela i zadužena za održavanje navedene saobraćajnice i štetu je moguće naplatiti
Isto npr kad spucaš u životinju na autocesti i naplatiš fino štetu svu
VladaFBiH

#3 Re: Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Post by VladaFBiH »

Migakispro wrote: 30/08/2022 20:46 Poz raja!

Danas naletim na rupu od kanalizacije jer nema sahta. Isao jedno 30kmh. Puklo kao bomba. Otisla alu felga ( najzaljivije( i guma se rascvjetala. Ima tu jos oštećenja lafete, te senzora i slicno, osiguranje ce da to pregleda sutra abd.

Nazvo policiju odgovarali me kaze mi vuces se po sudovima heh , neka reko napravi zapisnik i naprave.

Nego sta hocu da pitam je , da li je neko imao slicnu situaciju? Sta i kako dalje. Koliko se vuce po sudovima.

Mislim da ce mi steta biti veca od milju sto mi trenutno nije malo.

Hvala
imao prije nekih 10-15 godina sličnu situaciju - dobio na sudu uredno odštetu ali tek nakon par godina.

Kod mene se odvalio komad asfalta na čuvenoj S krivini i ulupio mi pod na autu. Presuda je bila u moju korist protiv GRAS-a, nadoknada štete + kazna firmi i odgovornom licu. Provjeri kakva je sada procedura i šta moraš od dokumentacije priložiti jer ne možeš tek tako tražiti odštetu.

Da li imaš želje i vremena da ulaziš u ovo do tebe je vjerovatno ćeš dobiti na sudu ali ćeš se načekati.
Last edited by VladaFBiH on 31/08/2022 14:13, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Post by Truba »

samo tuži

a policajcima svima ista šuplja o skupoći suda i trajanju
ma ne radi im se ništa

:roll:
VladaFBiH

#5 Re: Naplata stete u saobracaju zbog rupe

Post by VladaFBiH »