Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#201 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

mo77 wrote:http://www.sirokibrig.com/sirokibrig.co ... sp?ID=3710

Komentari .... sa ovog LINKA!!!

04-10-2009 xp 111
22:32:46 kakav je to hrvat koji željeznom šipkom tuče policajca da bi mu uzeo pištolj,jedino gore od izdajnika,,domaći izdajnik

04-10-2009 sudac
23:16:31 ma ko mu **** mater neka je poginija, **** ga sarajevo, picka idajnicka, triba ih jos takvi poubijat pa nek im balije na sprovodu naricu

04-10-2009 ???
23:27:54 samo mogu rec da su dobro prošli što je jedan pogino tribao je još koji da upamte i nikad se ne vrate

04-10-2009 mostarac
23:39:45 pazi metak metak hahahahaha
Guja u njedrima. Ni 3 sata nocas nisam spavala i jos ne mogu da se smirim. Sjetila sam se dokumentarnog filma iz Medjugorja u toku rata ( hm ?rata? ). Prikazan je vani. Napravio ga je jedan beskompromisni novinar koji je odlucilo raskrinkati "dobrotvornu" organizaciju iz Medjugorja koja je djelovala u periodu '92-'95. To sam gledala prije nekoliko godina, zaboravila sam naslov emisije, ali ne i njezin sadrzaj. Po krinkom te organizacije su ljudi vani prikupljali sredstva za "sirocice u Bosni", a novac se na terenu koristio za kupovinu vojnickih cizama, uniformi i oruzja. Isto se prevozilo u vozilima koja su na sebi imala Crveni Kriz. Otvoreno je bilo i prihvatiliste za "ratne sirocice", samo sto je u praksi ono bilo obdaniste za lokalnu djecu sa oba roditelja. Ali eto, ima i mnogo gore, nemojte mi uzeti za zlo, samo reminisciram.

Hvala ti na doceku Siroki Brijeg. Necemo ga zaboraviti.
respo

#202 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by respo »

VjecitiStudent wrote:
respo wrote:ja sada jedino "pozitivno iz ovoga vidim da se narod digne pridruzi navijacima svih klubova i napokon ove nacionaliste skinemo sa vlasti

sjetimo se da su delije i gribari skinuli slobu a ne nevladine organizacije
:shock:
Arkanove delije ti uzor?
nisu mi one uzor
govorim ti da su oni skinuli slobu sa trona
to sta su radili ranije je sada trenutno nevazno
moras shvatiti da nisu sve delije cetnici i da je 92' i 2000-ita kad je skinut slobo 2 razlicita perioda
ponosni

#203 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by ponosni »

Izmlatilo je i splitsku Torcidu u Slovačkoj i digla se strašna graja, kao bilo krvi do koljena, a jadni nisu ništa skrivili itd. Kad je u pitanju Torsida, ona ima 3-4 frakcije i svi su različiti. Jedni su rasisti (mlate "neprijatelje"), drugi samo huligani (tuku sve), treći su kulturni navijači i četvrti su šminkeri. Itd. Kad se sve to pomiješa, eto belaja. Netko nedužan uvijek najebe. Ja mislim da nasilne navijače treba i inače preventivno izmlatiti prije utakmice. I to obvezno, svaki put. To je bezobrazna balavurdija i žali Bože ljudskih života. I tako dalje. Radio sam jednom kao zaštitar na Poljudu. Majko mila, obična policija je djelovala usrano i jadno, osjećao sam se kao na streljani. Specijalaca je bilo malo, bar se tako činilo, manje od 100. Utakmica visokog rizika. Jedan kolega zaštitar dobio je bengalku u prsa. Mene je neki ružni idiot iz čiste zabave gađao žvakaćom. Mi smo bili daleko od publike, ali uvijek ima budala koje provociraju i iživljavaju se. Od tada drukčije gledam na policiju. Kad si dio gomile i kad počne makljaža, onda nije više bitno tko je kriv, tko prav, nego svi najebu, kao i u ratu. Zato nisam član navijačkih hordi. Žali bože ljudskih života.
vratnik

#204 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by vratnik »

(kako bi bilo sastaviti sve ove teme u jednu, onda ih zatvoriti i ukinuti mogucnost postavljanja tema makar 24 sata.)
(1. zao mi je COVJEKA. 2. navijaci nisu horski pjevaci. 3. policija nespremna, panicna reakcija... 4. sacekati rezultate istrage. 5. nije Maksimir, ni slicno, ali o tome za par dana, kad se malo smirite)
:run:
VjecitiStudent

#205 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

respo wrote:
VjecitiStudent wrote:
respo wrote:ja sada jedino "pozitivno iz ovoga vidim da se narod digne pridruzi navijacima svih klubova i napokon ove nacionaliste skinemo sa vlasti

sjetimo se da su delije i gribari skinuli slobu a ne nevladine organizacije
:shock:
Arkanove delije ti uzor?
nisu mi one uzor
moras shvatiti da nisu sve delije cetnici i da je 92' i 2000-ita kad je skinut slobo 2 razlicita perioda
mati mila, ko su njima uzori :(
respo

#206 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by respo »

VjecitiStudent wrote: nisu mi one uzor
mati mila, ko su njima uzori :([/quote]
alo jeli ti citas kako pise ili kako tebi odgovara???

sta je bilo u grckoj francuskoj ?
nevladine organizacije se izborile za neka prava? jesu sigurno

ajde jesu uzori sta sada? bar zelim da mi je drzava zdrava a ne kao sada u torovima
tebi su uzori vladajuce stranke? nek nas pljackaju bar su nasi jeli tako
and

#207 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by and »

osa wrote:
and wrote:[

ako si bio onda možda znaš da li je policija smnimala događaje, naime u hrvatskoj interventna policija ima obavezu snimati sve ekscese, ako su snimali vrlo dobro će se vidjeti barem u nekim osnovnim okvirima, šta je uzrok a šta su posljedice ovih nemilih događaja.
puno toga se izgleda treba sakriti,što se vidjelo i iz smušenog izvještaja mupa.
a evo ti te policije

rad sa ovakvog klijentelom mi je bio struka naručito poslije rata, iz iskustva znam da za incident ovakvih dimenzija nije dosta ni 500 policajaca, a kamoli 50, njemci inače pokušavaju ići brojčano čak i u odnos 2x1 prema huliganima, ovaj okršaj je u principu zaustavilo ubojstvo vedrana puljića i strah i očaj koji idu s tim, da nije toga bilo marisali bi se oni satima, a policajci bi jedva žive glave izvukli.
ako policija nije bila spremna da obezbijedi susret,ako nisu imali dovoljno policajaca,nisu trebali dozvoliti da uđu u široki.
palermo

#208 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by palermo »

respo wrote: nisu mi one uzor
Nemoj više, života ti.....radi sebe
VjecitiStudent

#209 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

respo wrote:
VjecitiStudent wrote: nisu mi one uzor
mati mila, ko su njima uzori :(
respo wrote: alo jeli ti citas kako pise ili kako tebi odgovara???

sta je bilo u grckoj francuskoj ?
nevladine organizacije se izborile za neka prava? jesu sigurno

ajde jesu uzori sta sada? bar zelim da mi je drzava zdrava a ne kao sada u torovima
tebi su uzori vladajuce stranke? nek nas pljackaju bar su nasi jeli tako
Kad su krenule ratovati, Delije su zivjele u cetiri puta vecoj drzavi no sto je imaju sada.
U Grckoj je vlada upravo zamijenjena, na izborima.
Latina

#210 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

sunce100 wrote:Bez namjere da bilo koga provociram, postavljam pitanje:
Kakavi su ljudi koji sebe nazivaju MANIJACIMA ili HORDAMA ZLA?! Koja "pametna" glava je dala ovako "nadahnjujuce" nazive navijackim grupama?! Ima ona stara narodna: "Cega se pametan stidi, budala se ponosi!"

Ne zamjerite, ali zapitajte se da li ovi nazivi navijackih grupa imaju ista pozitivno u sebi?!

Jednako kao što mislim da su Manijaci i Horde zla uzasni i totalno glupi nazivi, jednako misljenje imam i za Skripare, Robijase, Fukare i slične nebulozne nazive koji samo šire agresivnost, mržnju, netoleranciju...
Da nisi promasila temu ? Ne podrzavam nasilje niti kriminal u bilo kojem obliku, ali to ne znaci da ako je neko "navijac" ( po defaultu ruzan, glup i zao ) da se na njega moze pucati i da ga se treba ubiti.

Inace cemo doci u situaciju da odobravamo samo one koji su visoki, vitki, plavooki, prefinjeni i u slobodno vrijeme prebiru po dirkama klavira izvodeci "Moonligh sonatu".
Ennis

#211 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Ennis »

Dajte ljudi osvjestite se ovo je sve bilo rezirano,sjetite se samo utakmice Zvezda - Dinamo 1991 kad je doslo do nereda na maksimiru koji su bili uvod u rat i raspad Jugoslavije....ovo je bio klasican linc i oruzani napad na neduzne Bosnjake muslimane koji su doli da gledaju utakmicu i bodre svoj klub
Osvjestite se pogledajte o kakvim se fasistima ovde radi
Image
tajniglas

#212 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by tajniglas »

[b]Zna li neko kako se zove majka od pokojnog Vedrana. Bojim se da mi nije rodjak....[/b][size=150][/size]
Last edited by tajniglas on 05/10/2009 15:42, edited 1 time in total.
osa

#213 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
and wrote:[

ako si bio onda možda znaš da li je policija smnimala događaje, naime u hrvatskoj interventna policija ima obavezu snimati sve ekscese, ako su snimali vrlo dobro će se vidjeti barem u nekim osnovnim okvirima, šta je uzrok a šta su posljedice ovih nemilih događaja.
puno toga se izgleda treba sakriti,što se vidjelo i iz smušenog izvještaja mupa.
a evo ti te policije

rad sa ovakvog klijentelom mi je bio struka naručito poslije rata, iz iskustva znam da za incident ovakvih dimenzija nije dosta ni 500 policajaca, a kamoli 50, njemci inače pokušavaju ići brojčano čak i u odnos 2x1 prema huliganima, ovaj okršaj je u principu zaustavilo ubojstvo vedrana puljića i strah i očaj koji idu s tim, da nije toga bilo marisali bi se oni satima, a policajci bi jedva žive glave izvukli.
ako policija nije bila spremna da obezbijedi susret,ako nisu imali dovoljno policajaca,nisu trebali dozvoliti da uđu u široki.
zar ti misliš da je to tako jednostavno, pa nama su znali kad dođe torcida u zagreb povući sigurnosnu kočnicu par kilometara prije kolodvora i izletjeti svi iz vlaka i razići se po zagrebu, ako netko ima želju za sukobom da bi to spriječio moraš biti brojan, pripremljen i opremljen, jedino rješenje po meni jeda klubovi uopće ne učestvuju na organizaciji gostovanja navijača i da preijvoznici odbiju ili im se zabrani prijevoz navijača, jer te grupe kad moraju ići u vlastitom aranžmanu tj. privatnim vozilima, nisu tako više sgresivne jer nisu u grupi. čitam ovdje silne osude fašista iz širokog i to dosta od navijača koji su bili u širokom, pa zar nitko od njih neće priznati da je svaka cigla koju su bacili prema navijačima, policiji ili uopće građanima u širokom, mogla nekog ubiti, srećom nije, ili možda za bih štetom jer bilo bi 1:1, a to bi ove kretene zadovoljilo, kladim se, i jedne i druge.
and

#214 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by and »

giovannir
Evo da odgovorim i and:

U početku nije bilo sukoba između dviju navijačkih skupina, nego između policije i Sarajlija. Očigledno ne poznaš Široki. Autobusi i jesu pregledani, praktično, izvan grada, ali pre blizu stadionu, jer je stadion na samom izlazu. Tek kasnije su se uključili ljudi sa stadiona u nerede.
Policija je pucala u zrak, ako znaš ili ako je neko svjedočio kako policija puca u navijače, neka prijavi. Još uvijek takve prijave nije bilo. Znam samo da nije te iste policije bilo, na koju pljujete svi, sigurno bi još žrtava bilo, jer su spriječili lokalne hablećine da pucaju u Sarajlije. Priveli su njih 20-tak još jučer. Među njima su i "navijači" Sarajeva koji su sa čakijama upadali u kuće, prije dolaska na stadion.

Neću više postati ništa. Krivo mi je što se koristi smrt mladića za međunacionalnu mržnju i govor o kojekakvim zavjerama. Neka svako prvo sebe u ogledalo pogleda, pa onda upre prstom u drugog.
policija je bila tu da gostujuće navijače sprovede do tribine na i poslije utakmice.da spriječi kontakt između 2 grupe.da pohapsi sve koji bi pokušali izazvati nerede.policija u širokom to nije uradila,a zašto nije trebao bi biti predmet istrage.
policija je spriječila lokalne hablećine da pucaju po navijačima????
kakvo je to mjesto gdje lokalne hablečine hodaju sa kalašnjikovima?????
smiješno je porediti,ali bio sam na utakmicama gdje su navijači "pravi luđaci"pa sam vidio kako izgleda vrhunsko obezbjeđenje.
suprotne navijače smo vidjeli tek na stadionu.hotel u kojem smo spavali su čuvali specijalci ispred sa metkom u cijevi.dok smo bili u hotelu niko nije smio proći pored hotela.policajac je čak i babu koja je jedva išla otjerao sa druge strane ulice.

@osa,
ne mislim da je jednostavno,ali kada se pravilno planira i uradi izvodljivo.
ako nisu imali dovoljno policije,trebali su ih vratiti.bolje je i zabraniti gostovanja,nego brojati mrtve.
Last edited by and on 05/10/2009 15:48, edited 1 time in total.
kmosst

#215 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by kmosst »

Ennis wrote:Dajte ljudi osvjestite se ovo je sve bilo rezirano,sjetite se samo utakmice Zvezda - Dinamo 1991 kad je doslo do nereda na maksimiru koji su bili uvod u rat i raspad Jugoslavije....ovo je bio klasican linc i oruzani napad na neduzne Bosnjake muslimane koji su doli da gledaju utakmicu i bodre svoj klub
Osvjestite se pogledajte o kakvim se fasistima ovde radi
Image
U Mostaru ne mozes normalno doci do stadiona pod BB, u Sirokom ubise covjeka...ima li kraja huliganstvu...moze li se igdje u BiH normalno odgledati fudbalska ili neka druga utakmica , a da ne strepis hoces li poginuti ili se vratiti razbijene glave...
tajniglas

#216 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by tajniglas »

Hitno mi treba ime majke pokojnog Vedrana
Last edited by tajniglas on 05/10/2009 15:49, edited 1 time in total.
Latina

#217 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

tajniglas wrote:Zna li neko kako se zove majka od pokojnog Vedrana. Bojim se da mi nije rodjak....
Brat mu se zove Igor, a majka cini mi se Fehma.
tajniglas

#218 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by tajniglas »

("Brat mu se zove Igor, a majka cini mi se Fehma")

Hvala ti puno
vratnik

#219 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by vratnik »

ovo je vjerovatno najblize istini, ali dzaba to danas..
juznije wrote:Svi scenariji koje spominju obje strane su mogući.
Moguće je da je policajac pucao. Policajci su bili toliko inferiorni dok nisu došle kornjače a HZ su ih prebijali i moguće je da je neko od policajaca pukao.
Moguće je da je neki lokalni divljak PTSP-ovac dočekao svojih pet minuta i pucao u navijače.
Kad su se iskupili lokalni huligani i oni su itekako bacali kamenje na HZ.
Ali u prvih sat vremena HZ su napravili takva sranja i držali čitavu ulicu pod opsadom i zlostavljali i prebijali koga su stigli. To je činjenica. Kad su vidjeli da nema specijalaca i da su navijači Širokog već na stadionu odmah su počeli prosipati silu.
Ne idem na nogometne utakmice. Nogomet u premier ligi je katastrofa. Vodstva klubova su katastrofa. Suđenje je katastrofa. Lokalni ŠB huligani s isto idiotska neiživljena balavurdija spremna na sve. Ne sviđa mi se ni repertoar nacionalističkih uvreda bilo od koga dolaze ili bilo kome su upućene.
Ali ja sam se kao građanin koji je sve to vidio osjećao napadnut od HZ i to na svome pragu i u gradu u kojem živim odgajam djecu. Na to nemaju pravo. Još kad se to na portalima prikazuje kao patriotizam i borba protiv nekih zamišljenih ustaša to je najveća katastrofa.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#220 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by dr.gog »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Korisničko ime je isključeno putem upravljanja korisnicima/ama.”
» jondoe

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Korisničko ime je isključeno putem upravljanja korisnicima/ama.”

» MIRZA_460
aze

#221 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by aze »

Muhamed Alaim golman FK Sarajeva

„Ne mogu da dođem sebi. Tukli su naše navijače, pucali su na njih. Izašli smo na zagrijavanje kada mi je jedna djevojka prišla i molila me da im pomognem. Zaštitari na stadionu tukli su djevojke. Da možda i one nisu imale oružje?“, pita se Alaim.

„Svi me pitaju ko je započeo nerede? Zar je to u ovom trenutku bitno? Jedan mladi život je ugašen. Ja sam svjedok onog što se dešavalo na ulicama Širokog. Prilokom našeg zagrijavanja čuli su se pucnjevi, ne jedan, nego rafali. Odmah sam istrčao na ulicu pored stadionu i doživio šok. Naši navijači ležali su povrijeđeni na ulici. Jedan navijač pored mene pao je kao pokošen, ne znam ni sam da li je pogođen metkom ili nečim drugim. Prišao sam mu. Okrenuo ga i doživio šok. Krv je šikljala na sve strane. Uspio sam skinuti majicu i staviti je na njegovu ranu. Vjerujte mi da još uvijek ne mogu da dođem sebi. Djeca našeg grada napadnuta su, na njih je pucano iz vatrenog oružja i sada kada vidim izvještaje MUP-a dođe mi da plaćem“, rekao je Alaim za naš portal.

U medijima se spekuliše sa raznim informacijama. Izgleda da ćemo opet imati minimalno dvije istine o događanjima u Širokom, ali postavlja se pitanje ima li smisla uopšte nastavljati sa takmičenjem.

„Ja stvarno ne znam šta i kako dalje. Siguran sam da ovo što smo mi i naši navijači doživjeli nema nigdje. Bole me laži koje se pojavljuju u medijima. Kako bi se opravdalo ubistvo pojedinci se služe sa lažima. Samo u filmovima se može vidjeti da neko pokušava oteti pištolj policajcu, e to je priča koja kruži kako bi se opravdao ovaj zločin. Ponavljam, svjedok sam dešavanja i šokiran sam sa onim što sam vidio. Pa tukli su djevojčice od 16 godina. O čemu više da pričamo. Mi smo uz naše navijače, danas u 12 zajedno sa njima ćemo na proteste, a revanš susret Kupa nećemo igrati, a sam sebi postavljam pitanje da li uopšte treba igrati prvenstvo. Ali još uvijek na isto nemam odgovor“, rekao je u jednom dahu kapiten momčadi s Koševa, Muhamed Alaim, za SportSport.ba.

POČIVAJ U MIRU VEDRANE !
KREMEN

#222 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by KREMEN »

Latina wrote:
sunce100 wrote:Bez namjere da bilo koga provociram, postavljam pitanje:
Kakavi su ljudi koji sebe nazivaju MANIJACIMA ili HORDAMA ZLA?! Koja "pametna" glava je dala ovako "nadahnjujuce" nazive navijackim grupama?! Ima ona stara narodna: "Cega se pametan stidi, budala se ponosi!"

Ne zamjerite, ali zapitajte se da li ovi nazivi navijackih grupa imaju ista pozitivno u sebi?!

Jednako kao što mislim da su Manijaci i Horde zla uzasni i totalno glupi nazivi, jednako misljenje imam i za Skripare, Robijase, Fukare i slične nebulozne nazive koji samo šire agresivnost, mržnju, netoleranciju...
Da nisi promasila temu ? Ne podrzavam nasilje niti kriminal u bilo kojem obliku, ali to ne znaci da ako je neko "navijac" ( po defaultu ruzan, glup i zao ) da se na njega moze pucati i da ga se treba ubiti.

Inace cemo doci u situaciju da odobravamo samo one koji su visoki, vitki, plavooki, prefinjeni i u slobodno vrijeme prebiru po dirkama klavira izvodeci "Moonligh sonatu".

I ti lupas..ubijen jeste navijac, bilo je samo pitanje vremena..nemojte vise zivota vam...uzrok su navijacke skupine..koje su dosle da prave nerede..
krivce koji su pucali treba osuditi..navijace koji su dosli praviti nerede isto tako..sad navijaci nisu nista krivi..svi smom krivi..roditelji koji odgajaju takvu djecu, drustvo koje dozvoljava sve ovo..ustase , cetnici , balije, mi koji pisemo ovdje i prosipamo mrznju..sve su to uzroci..sve je bolesno..bolesni su i oni koji organizirano vode navijacke horde na ovakve susrete a dobro znaju da je to hod po ostrici noza...sad nastavite da pljujete, prosipate nacionalisticke strasti...samo napred dok ne dodjete do one tacke kad cete da uzmete oruzje i da krenete u nove pravedne ratove..ljudska je glupost nemjerljiva..
BHCluster

#223 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by BHCluster »

and wrote:
giovannir
Evo da odgovorim i and:

U početku nije bilo sukoba između dviju navijačkih skupina, nego između policije i Sarajlija. Očigledno ne poznaš Široki. Autobusi i jesu pregledani, praktično, izvan grada, ali pre blizu stadionu, jer je stadion na samom izlazu. Tek kasnije su se uključili ljudi sa stadiona u nerede.
Policija je pucala u zrak, ako znaš ili ako je neko svjedočio kako policija puca u navijače, neka prijavi. Još uvijek takve prijave nije bilo. Znam samo da nije te iste policije bilo, na koju pljujete svi, sigurno bi još žrtava bilo, jer su spriječili lokalne hablećine da pucaju u Sarajlije. Priveli su njih 20-tak još jučer. Među njima su i "navijači" Sarajeva koji su sa čakijama upadali u kuće, prije dolaska na stadion.

Neću više postati ništa. Krivo mi je što se koristi smrt mladića za međunacionalnu mržnju i govor o kojekakvim zavjerama. Neka svako prvo sebe u ogledalo pogleda, pa onda upre prstom u drugog.
policija je bila tu da gostujuće navijače sprovede do tribine na i poslije utakmice.da spriječi kontakt između 2 grupe.da pohapsi sve koji bi pokušali izazvati nerede.policija u širokom to nije uradila,a zašto nije trebao bi biti predmet istrage.
policija je spriječila lokalne hablećine da pucaju po navijačima????
kakvo je to mjesto gdje lokalne hablečine hodaju sa kalašnjikovima?????
smiješno je porediti,ali bio sam na utakmicama gdje su navijači "pravi luđaci"pa sam vidio kako izgleda vrhunsko obezbjeđenje.
suprotne navijače smo vidjeli tek na stadionu.hotel u kojem smo spavali su čuvali specijalci ispred sa metkom u cijevi.dok smo bili u hotelu niko nije smio proći pored hotela.policajac je čak i babu koja je jedva išla otjerao sa druge strane ulice.

@osa,
ne mislim da je jednostavno,ali kada se pravilno planira i uradi izvodljivo.
ako nisu imali dovoljno policije,trebali su ih vratiti.bolje je i zabraniti gostovanja,nego brojati mrtve.
:thumbup:
ivan_herc007

#224 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by ivan_herc007 »

"Nogometni klub Široki Brijeg poduzeo je apsolutno sve što je trebao poduzeti u skladu s propisima i pravilima organizacije jedne prvenstvene utakmice Premier lige BiH, odnosno sve što je u nadležnosti i obvezi kluba-domaćina. Cijelo vrijeme boravka u Širokom Brijegu, tijekom dva dana (subota i nedjelja), nogometašima i vodstvu FK Sarajevo zajamčena je i osigurana potpuna sigurnost, a održali su i traženi trening. Jednako tako, za sve vrijeme na samom travnjaku i tribinama Pecare, što je u nadležnosti organizacije i odgovornosti NK Široki Brijeg, nije zabilježen ni najmanji incident.

Druga stvar je što je u Široki Brijeg, došlo tri do četiri puta više navijača Sarajeva nego ih je bilo službeno najavljeno, a isti su odmah po dolasku, oko pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede, fizički napavši prodavača ulaznica i zamjenika zapovjednika PU Široki Brijeg, otuđivši pritom od prodavača ulaznice i torbu s novcem i nanijevši pritom obojici tjelesne ozljede. Nakon toga došlo je do eskalacije sukoba na ulicama oko stadiona Pecara, gdje je uredovala policija. O tim događajima službeno je javnost izvijestio nadležni MUP Zapadnohercegovačke županije.

Žalosno je da je pojedini članovi vodstva FK Sarajeva sada daju izjave o tome tko je koga napao i optužuju domaćine, s obzirom na činjenicu da su oni cijelo vrijeme bili na sigurnom, u klupskim prostorijama NK Široki Brijeg i na travnjaku Pecare, te uopće nisu mogli vidjeti što se događalo na ulici. Jednako tako, žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve.

Nogometni klub Široki Brijeg organizirao je brojne domaće i europske utakmice na vrhunskoj razini, ugostio mnogobrojne momčadi na Pecari i sve su, kao i FK Sarajevo tijekom dvodnevnog boravka u Širokom Brijegu, imale puno gostoprimstvo, bez i najmanjih zamjerki. NK Široki Brijeg žali zbog tragičnog epiloga događanja izvan stadiona Pecara, na ulicama Širokog Brijega, a obitelji preminulog izražava iskrenu sućut.

Pozivamo nadležne institucije da konačno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se stalo na kraj huliganima i kako se ovako tragični događaji nikada više nigdje ne bi ponovili."
Latina

#225 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Post by Latina »

KREMEN wrote: I ti lupas..ubijen jeste navijac, bilo je samo pitanje vremena..nemojte vise zivota vam...uzrok su navijacke skupine..koje su dosle da prave nerede..
krivce koji su pucali treba osuditi..navijace koji su dosli praviti nerede isto tako..sad navijaci nisu nista krivi..svi smom krivi..roditelji koji odgajaju takvu djecu, drustvo koje dozvoljava sve ovo..ustase , cetnici , balije, mi koji pisemo ovdje i prosipamo mrznju..sve su to uzroci..sve je bolesno..bolesni su i oni koji organizirano vode navijacke horde na ovakve susrete a dobro znaju da je to hod po ostrici noza...sad nastavite da pljujete, prosipate nacionalisticke strasti...samo napred dok ne dodjete do one tacke kad cete da uzmete oruzje i da krenete u nove pravedne ratove..ljudska je glupost nemjerljiva..
Ljudska glupost jeste nemjerljiva, bas kao i zlo u pojedinim ljudima.

U Sirokom Brijegu se juce desio zlocin u kom je ubijen mladic koji je dosao podrzati svoj fudbalski tim.

To se ne moze relativizirati pricama o zlim i iskvarenim navijacima niti vrijedjanjem mene. Ne postoji opravdanje za zlocin koji se desio. Nadam se da ce ubica dobiti zasluzenu kaznu, kao da ce se zakon napokon poceti provoditi na svakom pedlju BiH i po jednakim arsinima za sve.

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-24814.htm
Locked