Najnovija pljačka BH gradjana
-
pravabubica
#1 Najnovija pljačka BH gradjana
U toku je revizija neratnih i ratnih invalidnina koja se uredno naplacuje u iznosu od 93,60 KM za neratne invalidnine i 140 KM za ratne invalidnine. Iznos se uplacuje na ziro racun Instituta za medicinsko vjestacenje zdravstvenog stanja - usluga medicinskog vjestacenja. Naravno da se treba uraditi revizija, samo sto mi nije jasno zbog cega se to toliko naplacuje i na osnovu cega jer uposlenici Instituta uredno primaju placu za isti posao.
- and
#2 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
malo matematike,100000 invalida x 100 km =10 000 000 km.sitnicapravabubica wrote:U toku je revizija neratnih i ratnih invalidnina koja se uredno naplacuje u iznosu od 93,60 KM za neratne invalidnine i 140 KM za ratne invalidnine. Iznos se uplacuje na ziro racun Instituta za medicinsko vjestacenje zdravstvenog stanja - usluga medicinskog vjestacenja. Naravno da se treba uraditi revizija, samo sto mi nije jasno zbog cega se to toliko naplacuje i na osnovu cega jer uposlenici Instituta uredno primaju placu za isti posao.
-
samo malo
#3 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
Ja cuo iz nezvanicnih izvora da je smisao naplacivanja u tome da ce oni koji ne vjeruju da ce proci na reviziji (citaj oni sto su prosli put potplatili gdje trebalo i koga je trebalo) nece dati 100 km bezveze.
Hoce reci, sada rade po zakonu, vise nema potplacivanja
A cujem i nedavno da je jedan poznanik dobio penziju, invalidsku, a da nema niti jedne godine radnog staza. Kako, pa po zakonu
Hoce reci, sada rade po zakonu, vise nema potplacivanja
A cujem i nedavno da je jedan poznanik dobio penziju, invalidsku, a da nema niti jedne godine radnog staza. Kako, pa po zakonu
-
BajrinNajmladji
#4 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
140KM za dolazak u kućnu posjetu nepokretnoj osobi, a 94KM ostali.pravabubica wrote:U toku je revizija neratnih i ratnih invalidnina koja se uredno naplacuje u iznosu od 93,60 KM za neratne invalidnine i 140 KM za ratne invalidnine. Iznos se uplacuje na ziro racun Instituta za medicinsko vjestacenje zdravstvenog stanja - usluga medicinskog vjestacenja. Naravno da se treba uraditi revizija, samo sto mi nije jasno zbog cega se to toliko naplacuje i na osnovu cega jer uposlenici Instituta uredno primaju placu za isti posao.
Onima koji prođu na reviziji biće refundirano.
Problem je što ljekarske komisije sada imaju neka nova pravila, propise o procjeni invalidnosti, pa će mnogi ''izvisiti''. Niko ne zna ta nova pravila, nema ih na web. stranici Ministarstva za rad i soc. politiku. Ne pratim Službene novine,...
- addem
#5 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
To je sasvim dobra odluka. Ko je siguran da ce proci on ce platiti taj novac i kasnije ce im biti vracen. Oni koji bi da muljaju oni neka i plate malo dosta su uzimali. Super odluka vlade.
-
BajrinNajmladji
#6 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
Kako je dobra odluka kada svi oni koji su zbog moždanog udara primali naknade,addem wrote:To je sasvim dobra odluka. Ko je siguran da ce proci on ce platiti taj novac i kasnije ce im biti vracen. Oni koji bi da muljaju oni neka i plate malo dosta su uzimali. Super odluka vlade.
ne znaju nova pravila, podnijeli zahtjev za revizioni pregled, uplatili,...Morao je ministar
obavijestiti javnost o tim novim pravilima prije nego je počeo ubirati harač,...
- nosara
#7 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
Ja prosto obozavam nacin na koji ova stoka na vlasti tretira stoku koja ih je birala... 
- travar
#8 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
Ako će novac biti vraćen ne vidim problem.
Dosta je lažnjaka na svakom koraku, imam komšiju koji je podosta "invalid", dobio stan, zamijenio nije mu odgovarao, dobio auto i šta sve ne, a svako ljeto dolazi kod sestre da kreči stan, zdraviji od mene
Dosta je lažnjaka na svakom koraku, imam komšiju koji je podosta "invalid", dobio stan, zamijenio nije mu odgovarao, dobio auto i šta sve ne, a svako ljeto dolazi kod sestre da kreči stan, zdraviji od mene
-
samo malo
#9 Re: Najnovija pljačka BH gradjana
Pljackaju jer imaju koga i znaju da ih narod nece kazniti.
Pa pogledaj kakvo razmisljanje imaju pojedinci, "sta me briga ko krade, neka se time bave sudovi i policija", a dobro zna da su i sudije i policajci u tom svrzinom kolu pljacke i korupcije. Ma raja ili se snasla (citaj u svrzinom su kolu, daidza sredio posao u Telekomu, amidza ima privatnu firmu, babo ga ubacio u neku kancelariju) ili razmislja u stilu "ako me vec kradu, neka me kradu moji".
Ja uvijek kazem, sustina problema su BH gradjani i narodi. Zato i zivimo u drzavi u kakvoj zivimo, jer narodu je ocito ovo sve u redu, ovakvu drzavu su i prizeljkivali, slegni ramenima i snalazi se kako znas a ko se ne moze snaci (citaj ko nema amidzu, daidzu i babu za gurmana) neka ceka laganu smrt, neka trazi kamere da tv kuce objave njegovu tuznu pricu, neka crkne od gladi, koga briga, jer kako kazu konformisti, sta me briga, imaju institucije koje se time trebaju baviti, meni bitno da je meni pravo ljepo.
Pa pogledaj kakvo razmisljanje imaju pojedinci, "sta me briga ko krade, neka se time bave sudovi i policija", a dobro zna da su i sudije i policajci u tom svrzinom kolu pljacke i korupcije. Ma raja ili se snasla (citaj u svrzinom su kolu, daidza sredio posao u Telekomu, amidza ima privatnu firmu, babo ga ubacio u neku kancelariju) ili razmislja u stilu "ako me vec kradu, neka me kradu moji".
Ja uvijek kazem, sustina problema su BH gradjani i narodi. Zato i zivimo u drzavi u kakvoj zivimo, jer narodu je ocito ovo sve u redu, ovakvu drzavu su i prizeljkivali, slegni ramenima i snalazi se kako znas a ko se ne moze snaci (citaj ko nema amidzu, daidzu i babu za gurmana) neka ceka laganu smrt, neka trazi kamere da tv kuce objave njegovu tuznu pricu, neka crkne od gladi, koga briga, jer kako kazu konformisti, sta me briga, imaju institucije koje se time trebaju baviti, meni bitno da je meni pravo ljepo.