najljepsa imena bosnjacko -muslimanskih ljepotica....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Engram::X wrote:
Soul_Sista wrote:
Nisu bosanska imena...pa cija su majku mu j....m, sad si mi pravo zivac izvukao...?Pricaj mi o mom porijeklu, o mojim didama, o mojim majkama i njihovoj vjeri, pricaj mi o njihovim zivotima, mom gradu koji vise ne postoji zbog takvih kao ti, koje dijele narod u razne kutije...oh ti veliki koji znas....prosvijetli me!!! :x :x :x

Izvinjavam se, morala sam! :roll:
red je da ti se i odgovori

ne zamjeri sto ulecem..klizeci

imena koja spominje pravda definitivno nisu dio tradicije Bosne a pogotovo Bosnjaka a ni muslimana...

jesu postala habitus mjesanih brakova, ateista i drugih nacelno neopredjeljenih kao i mnogih izgubljenih prostorno-vremenski ;)

no hard feelings i ne moras mi se zahvaljivati :oops:
Smijesan si! I ne vidim razloga zasto bih ti se zahvaljivala.. :?
obicna

Post by obicna »

Lejla
Eldina
Ilhana
Anela
Amela
Majda
bosniaque

Post by bosniaque »

malaika ili melika, halima, shamsa! :)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Meni su Selma i Lejla dva naljepsa imena, bez obzira sto su cesta.

A Umproforka i Zambaka nije lose :lol: :lol:
Engram::X

Post by Engram::X »

Soul_Sista wrote:
Smijesan si! I ne vidim razloga zasto bih ti se zahvaljivala.. :?
Image

sve mi djevojcice isto zbore... :oops:
ake

Post by ake »

meni je najljepse engramovica ili jekanovica :D
kako kad, zavisi od raspolozenja :oops:
kekec

Post by kekec »

Edvin, Denis, Dino, Arijana,Damir,Jasna,Mirela,Anes,Armin,Vesna,
Jadranka,Vedran itd....
Ja sam samo skrenuo paznju da gore navedena imena nisu bosnjacka ni bosanska niti imaju bilo kakve veze sa tim.
Engram::X wrote: imena koja spominje pravda definitivno nisu dio tradicije Bosne a pogotovo Bosnjaka a ni muslimana...
jesu postala habitus mjesanih brakova, ateista i drugih nacelno neopredjeljenih kao i mnogih izgubljenih prostorno-vremenski ;)
Zasto se uvijek krijete iza "Bosne". Valjate gluposti, a sve, kao u ime Bosne i Bosanaca. Zasto zelite da Bosna, putem imena bude arabizirana i islamizirana. Zasto javno i iskreno ne kazete da zelite da od Bosne napravite drzavu, kakve su npr. Iran, Irak ili slicne. Zasto javno ne kazete da zelite Bosnu bez Hrvata, Srba, mjesanih, ateista i svih onih koji se ne povinjavaju diktatu iz vaseg ili bilo kojeg drugog centra. :?

Izvini, ali gornji komentar (da li su navedena imena...) moze se odnositi samo na ono "muslimanska". Definitivno, muslimanska imena su nesto sto i nije bas tradicija Bosne, da ali od kada. Muslimanska imena su nesto sto je pravoj, srednjovjekovnoj Bosni nametnuto osmanlijskom okupacijom. Ali te Bosne i tih imena ( Dabisa, Vladisa, Tvrtko ...) danas nema, mozda vrlo, vrlo rijetko ili u nesto izmjenjenom obliku. A danasnja ili savremena Bosna je, takodje, nesto vise od samo muslimanskog.

I sto se tice tradicije, npr. ime "Vesna" je u Bosni tradicionalnije od mnogih danasnjih, jer potice od imena staroslovenske boginje proljeca.
Imena Vid, Vidusa, Radusa... su takodje istog porijekla. :)

I kada neko kaze nesto protiv gornjih imena, da nisu onakva kakva bi "trebala" biti, to vise govori o primitivnosti, gluposti i kolicini mrznje u govorniku, nego sto pokazuju da li je ime ( ili onaj koji ga nosi ) "ispravno" ili ne. :)

Takodje, zaboravljate jednu stvar, a to je da covjek nosi ime koje mu je dato rodjenjem, i da ime ne odredjuje kakav ce ko covjek biti. Tako, neko ko se zove Muhamed, moze biti najveci kriminalac, a neko ko se zove Sejtan, moze biti covjek za primjer drugima. :-)

P.S.
Izgubljeni u prostoru-vremenu ce kad tad naci izlaz i pravi put, a vi, ograniceni samo na jedan prostor i na jedan vremenski period, u njemu ostajete zauvjek. :razz:
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Izgleda da muslimanke pored ljepseg imena, imaju i ljepsi izgled :D

http://www.voa.gov/miscl/croatia/missw.html
mama32

Post by mama32 »

BosnjakAga wrote:Izgleda da muslimanke pored ljepseg imena, imaju i ljepsi izgled :D

Ajjjj.. ovo davno bilo.

A doticna se nije takmicila za Bosnu, vec za Hrvatsku, to joj je domovina, uprkos imenu.
I doticna, ocito nije muslimanka, jer koliko znam , muslimanke su umotane, i ne setaju golisave po sceni na takmicenjima za miss...

Frrrr.... :x :x :x
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

mama32 wrote:
BosnjakAga wrote:Izgleda da muslimanke pored ljepseg imena, imaju i ljepsi izgled :D

A doticna se nije takmicila za Bosnu, vec za Hrvatsku, to joj je domovina, uprkos imenu.
Jos bolji dokaz, u zemlju u kojoj muslimani prestavljaju 2% stanovnista, muslimanka izabrata za najlepsu :)
mama32

Post by mama32 »

BosnjakAga wrote:
mama32 wrote:

Jos bolji dokaz, u zemlju u kojoj muslimani prestavljaju 2% stanovnista, muslimanka izabrata za najlepsu :)
Mi cemo tebe izabrati za najlEpseg Srbijanca u Bosni... :lol:
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

mama32 wrote:
BosnjakAga wrote:
mama32 wrote: A doticna se nije takmicila za Bosnu, vec za Hrvatsku, to joj je domovina, uprkos imenu.
Mi cemo tebe izabrati za najlEpseg Srbijanca u Bosni... :lol:
Zao mi je, ja sam Bosnjak, i ako to vama Hrvatima i Srbima u Bosni smeta.

http://www.sanjak.org :)
Post Reply