Nihilo helpBloo wrote: Jarane, ubijas me![]()
Ne znam iskreno. Bilo je kasno i nisam obracala paznju. Dio grada i sta je blizu? Reallynemam nikakav osjecaj za orijentaciju, pojma nemam.
Uslikam iduci put.
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1951 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#1952 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
gatto?Bloo wrote:Hmm neki pop, rock? Ima etaza na sprat i dolje.jos dublje jos jedna._BataZiv_0809 wrote:Sta je sviralo u tom ukopanom?Bloo wrote: Zapravo sam vise hodalaopet nisam sve.obisla.
Ali bijah u 072 (?) I kasnije necem ukopanom ...zaboravila ime. I slasticarna. I par kafa tu i tamo.
Ubij me.
Ulaz uopste ne lici na ulaz u kafic.
- ExNihilo
#1953 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Na prvu sam pomislio Šibica, zbog etaža koje spominje. Ali, koliko vidim, ona spomenu tri etaže._BataZiv_0809 wrote:Nihilo helpBloo wrote: Jarane, ubijas me![]()
Ne znam iskreno. Bilo je kasno i nisam obracala paznju. Dio grada i sta je blizu? Reallynemam nikakav osjecaj za orijentaciju, pojma nemam.
Uslikam iduci put.
I mene zanima.
- ExNihilo
#1954 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Imam jednog prijatelja koji je pričao isto. Nakon što je otišao i vidio količinu zelenila i parkova, eno ga sad govori Zenica je ekološki grad.dječak sa šibicama wrote:dzaba zenici sve, uvijek ce je pratiti glas zrakoprljavog sivog bezlicnog grada
- dječak sa šibicama
#1955 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
dzaba, i Ilijas prepun parkova, ali tukne onaj miris socijalistickog sivila i zeljezara stajl
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1956 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
I meni je sibica prva pala na pamet, ali bi najvjerovatniji kandidat bio Gatto. Kad skontas udjes na prvoj etazi, imas ono dole dje su nekad bili pikado aprati to je -1 a imas i gore uz stepenice to bi bio ova druga etazaExNihilo wrote:
Na prvu sam pomislio Šibica, zbog etaža koje spominje. Ali, koliko vidim, ona spomenu tri etaže.
I mene zanima.
- Bloo
- Globalna šefica
#1957 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Mislim da da!kakavdanakneiskustvu wrote:
gatto?
- ExNihilo
#1958 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ma ja. To je to._BataZiv_0809 wrote:I meni je sibica prva pala na pamet, ali bi najvjerovatniji kandidat bio Gatto. Kad skontas udjes na prvoj etazi, imas ono dole dje su nekad bili pikado aprati to je -1 a imas i gore uz stepenice to bi bio ova druga etazaExNihilo wrote:
Na prvu sam pomislio Šibica, zbog etaža koje spominje. Ali, koliko vidim, ona spomenu tri etaže.
I mene zanima.s vana na sve lici osim na kafanu, a ne cudi me sto se nicega ne sjeca zbog mrakace i blokova jednolicnih zgrada Nove Zenice
- ExNihilo
#1959 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Inače, Zenica je sasvim drugačiji grad zimi i na proljeće/ljeto. Zimi preporučujem posjetu Dejlu. S obzirom da voli Twin Peaks. 
-
kakavdanakneiskustvu
#1960 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Bloo wrote:Mislim da da!kakavdanakneiskustvu wrote:
gatto?
e jbg kad ja prepoznam gatto a nisam usao ima 7 godina tamo
- Bloo
- Globalna šefica
#1961 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
ExNihilo wrote:Inače, Zenica je sasvim drugačiji grad zimi i na proljeće/ljeto. Zimi preporučujem posjetu Dejlu. S obzirom da voli Twin Peaks.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1962 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Apsolutno! Ogromna transformacija. Ljeti zivi punim plucima, a zime bez snijega kakve dominiraju zadnjih godina joj nikako ne stoje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1963 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
A sta se to moglo promijeniti od 2011kakavdanakneiskustvu wrote:Bloo wrote:Mislim da da!kakavdanakneiskustvu wrote:
gatto?
-
kakavdanakneiskustvu
#1964 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
A sta se to moglo promijeniti od 2011_BataZiv_0809 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Mislim da da!Bloo wrote:
gatto?
ma slabo inace hodam po kafanama pa zato
- Dope_Man
#1965 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Nadji mi sarajliju koji smatra ovaj dio zemljine povrsine Sarajevom i evo ti moja sljedeca plata. Skoro sva raja koju znam, a koji su ''prave'' sarajlije, nisu vidjeli Ilidzu osim na slikama. Samo mi doslje se usudjujemo vidjeti sve od Bijele tabije do FamosaHajvan wrote:ubi skucenost i nedostatak zelenila.
Uostalom, ni formalno to nije. Ilidza, koliko god to apsurdno bilo, nije gradska opcina.
-
belfy
#1966 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
upravo ste nesvjesno odali bachu kada moze da posjeti Zenicu...Bloo wrote:ExNihilo wrote:Inače, Zenica je sasvim drugačiji grad zimi i na proljeće/ljeto. Zimi preporučujem posjetu Dejlu. S obzirom da voli Twin Peaks.
- Hajvan
#1967 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jah…
sarajvo je samo do Halid Dvora….
zato je taj grad qurac…najadnije mjesto na kugli zemaljskoj…. zbog malih, ogranicenih, zluradih nastabenika

sarajvo je samo do Halid Dvora….
zato je taj grad qurac…najadnije mjesto na kugli zemaljskoj…. zbog malih, ogranicenih, zluradih nastabenika
- ExNihilo
#1968 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ima i to svojih čari.belfy wrote:upravo ste nesvjesno odali bachu kada moze da posjeti Zenicu...Bloo wrote:ExNihilo wrote:Inače, Zenica je sasvim drugačiji grad zimi i na proljeće/ljeto. Zimi preporučujem posjetu Dejlu. S obzirom da voli Twin Peaks.
- dječak sa šibicama
#1969 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Alipasino polje ce uvijek biti ruzno, da 1000001 i jednu ruzu posade, ruzno.
mada ovdje govorimo o drugoj jadnoci, ali ja bi se osjecao jadno kad bi zivio u onim skalamerijama alipasljivog polja
sad ce me zik ovi sa a polja
mada ovdje govorimo o drugoj jadnoci, ali ja bi se osjecao jadno kad bi zivio u onim skalamerijama alipasljivog polja
sad ce me zik ovi sa a polja
-
Nadzorna_ploca
#1970 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Gdje li ti zivis onda..
- Ommadawn
#1971 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ne znam koji vam je kurac pa tvrdite da je Zenica najjadnije mjesto??
Prije rata nisam bio u Zenici, ukoliko ne računam što sam jednom vozom prolazio kroz istu ali to je nerelevantno. Jednostavno, nisam imao razloga da Zenicu posjećujem niti mi je bila usput na relaciji Banja Luka - Sarajevo.
Međutim, prilikom prve posjete BiH nakon rata, putovao sam autobusom i isti je došao u Zenicu kako bi pokupio putnike. Iznenadio sam se koliko mi je taj grad, o kojem sam samo čuo priče, između ostalog o zagađenosti, lijep i uređen (bar je bio te 2000-te) a ni po čemu gori od Sarajeva ili Banjaluke.
Prije rata nisam bio u Zenici, ukoliko ne računam što sam jednom vozom prolazio kroz istu ali to je nerelevantno. Jednostavno, nisam imao razloga da Zenicu posjećujem niti mi je bila usput na relaciji Banja Luka - Sarajevo.
Međutim, prilikom prve posjete BiH nakon rata, putovao sam autobusom i isti je došao u Zenicu kako bi pokupio putnike. Iznenadio sam se koliko mi je taj grad, o kojem sam samo čuo priče, između ostalog o zagađenosti, lijep i uređen (bar je bio te 2000-te) a ni po čemu gori od Sarajeva ili Banjaluke.
-
realna do boli
#1972 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ako govorimo o izgledu..Zenica je idealan grad za zivot. Ima sve..i sve je na dohvat ruke. O ekonomije i radnim mjestima necu, o tome nemama pojam.
- ExNihilo
#1973 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Novo u nicaZe.

“Klupama za sjedenje i cvijećem smo uljepšali Drveni most, a ovih dana ćemo to uraditi i s mostom kod Lamele. Na mostovima koji imaju rasvjetu postavit ćemo LED osvjetljenje u boji i time ćemo dobiti jednu zaista finu sliku Zenice. Sve ovo su male investicije, koje ne iziskuju kreditna zaduženja, ne koštaju mnogo i ja sam ih realizirao iz ušteda koje sam napravio”, kazao je Kasumović
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1974 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ma pojedinci miješaju najjadnija mjesta sa svojim kompleksima.
Svaki grad ima dijelove koji su, da kažemo, jadni.
Ima i Sarajevo, ima i Zenica, Tuzla, Banja Luka, Mostar.
Generalno gledano, to su centri zbivanja u BiH.
A Drvari, Glamoči, Vareši....to je već priča za ovu temu.
Svaki grad ima dijelove koji su, da kažemo, jadni.
Ima i Sarajevo, ima i Zenica, Tuzla, Banja Luka, Mostar.
Generalno gledano, to su centri zbivanja u BiH.
A Drvari, Glamoči, Vareši....to je već priča za ovu temu.
- Ommadawn
#1975 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Imao sam jarana iz naselja Blatusa, roditelji su mu jos uvijek zivjeli tamo. Jednom im trebao poslati neku lovu i jedan drugi jaran, koji je trebao putovati kod svojih u Sarajevo, se ponudi da mu on ponese to.
Kaze ovaj njemu "Moze, ali u Blatusu ulazis na sopstveni rizik i ja ne odgovaram za posljedice". Ovaj se sjebo...
Pitamo ga kasnije, kad se vratio, kako bi a on "Nisam ni isao u Blatusu, nego ih zovnuo da se nadjemo u centru grada i predao im pare".
Kaze ovaj njemu "Moze, ali u Blatusu ulazis na sopstveni rizik i ja ne odgovaram za posljedice". Ovaj se sjebo...
Pitamo ga kasnije, kad se vratio, kako bi a on "Nisam ni isao u Blatusu, nego ih zovnuo da se nadjemo u centru grada i predao im pare".