Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

Nadzorna_ploca

#1876 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

lmo wrote:
Meni je Čapljina grozna a i Bugojno nešto manje.
Čapljina je jedan od najljepših gradova u BiH..vizuelno, klimatski i po smještaju. Na 4 rijeke, uz divno Hutovo blato, blizu more, blizu najatraktivnija planina u državi.
I daleeeeko od Zagreba. :lol:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1877 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by lmo »

E, štaš.Ništa na ovom svijetu nije savršeno. :oops:
Inteligencija

#1878 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

Image

"glavni grad"
Hajvan

#1879 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Hajvan »

Inteligencija wrote:
"glavni grad"

dobro i?
kakavdanakneiskustvu

#1880 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Inteligencija wrote:Image

Bujrum sutra na prijateljsku i oprostaj Misketa, Vede i Spahica :bih: :bih:

vauu,upaljena svjetla ,zgrade,fascinantno
Hajvan

#1881 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Hajvan »

aa naajs, najsjevernije naselje Sarajevo Metro area :lol:
Horcrux

#1882 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Horcrux »

Inteligencija wrote:Image

"glavni grad"
Da hoce vise SFF, da se pokaze da je i Sarajevo metropola, a ne obicna kasaba - ko sto ljudi pricaju...
Cherry-Cherry

#1883 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Kakve veze ima što pada kiša? :?
triconja

#1884 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by triconja »

Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima što pada kiša? :?
Slabom :izet: i dlaka smeta eto kakve :lol:
Dope_Man

#1885 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Dope_Man »

Vala, na ovoj slici me vise nervira za zgrada u pozadini.. nije to neka zabacena raskrsnica gdje dnevno prodje pet ljudi pa da izgleda tako zapusteno, isarano.. nikako.
Nadzorna_ploca

#1886 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Bas bode oci.
belfy

#1888 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by belfy »

ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
bach

#1889 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Zenica je grad bez identiteta. Fino lijepo čovjek kaže da u Zenici nema ništa značajno osim Željezare i zatvora. Nije spomenuo ni najveću zeničku svetinju - NK Čelik. Klub koji se ove godine naguzove nekako spasio od nestanka, ali je pitanje hoće li se spasiti iduće godine.

Zenica nema mnogo toga da ponudi i privuče u kulturnom, poslovnom ili turističkom smislu. Ima li nešto zbog čega bi svaki građanin BIH baš sada trebao uzeti porodicu za ruku, upaliti auto i doći u Zenici? Nema. Možda i ima, ali su Zeničani jako loši kada je PR u pitanju. I jbg, namrgođeni su nekakvi i ne vole strance i došljake, naročito ne one koje pričaju sa sarajevskim naglaskom.

Grad ne čine zgrade, nego ljudi. Tako i Zenice ne čine njene zgrade, nego Zeničani koji se za svoje dobro moraju malo otvoriti, nasmiješiti i iskreno pozvati ljude da dođu i njihov grad. Zenica mora postati malo više kosmopolitska. I naravno naći novi smisao postojanja.
belfy

#1891 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by belfy »

bach wrote:
belfy wrote:ja mislim da samo @bach zna zasto ovakva vijest zasluzuje da bude na ovoj temi... doduse, pitam se da li se ijednom oglasio na istoj, a da nije pomenuo Zenicu.
Zenica je grad bez identiteta. Fino lijepo čovjek kaže da u Zenici nema ništa značajno osim Željezare i zatvora. Nije spomenuo ni najveću zeničku svetinju - NK Čelik. Klub koji se ove godine naguzove nekako spasio od nestanka, ali je pitanje hoće li se spasiti iduće godine.

Zenica nema mnogo toga da ponudi i privuče u kulturnom, poslovnom ili turističkom smislu. Ima li nešto zbog čega bi svaki građanin BIH baš sada trebao uzeti porodicu za ruku, upaliti auto i doći u Zenici? Nema. Možda i ima, ali su Zeničani jako loši kada je PR u pitanju. I jbg, namrgođeni su nekakvi i ne vole strance i došljake, naročito ne one koje pričaju sa sarajevskim naglaskom.

Grad ne čine zgrade, nego ljudi. Tako i Zenice ne čine njene zgrade, nego Zeničani koji se za svoje dobro moraju malo otvoriti, nasmiješiti i iskreno pozvati ljude da dođu i njihov grad. Zenica mora postati malo više kosmopolitska. I naravno naći novi smisao postojanja.
mah, ti samo trebas poraditi na razumijevanju procitanog. on nigdje nije rekao da nema nista znacajnog pored toga. on zeli samo da se promijeni nacin vidjenja Zenice. i zasigurno ne radi Zenicana. i, bas kao sto kazes, ne pominje ni svetinje. jer to nije poenta njegovog teksta koji si u potpunosti promasio i postavio tamo gdje mu apsolutno nije mjesto. no, jasno je da to tebi nije jasno.

za sva ostala pitanja ja cu zamoliti da odgovori neko ko nije iz Zenice. nadam se da ce se odazvati:
Bloo wrote:...
et', bach pita, a ja sam pristrasan...

P.S. Bloo, da li je moguce i kako pozvati bacha na obilazak da mu se pokaze sve ono sto nije vidio (nije urgentno, ni bolnica)? :lol:
Last edited by belfy on 06/06/2018 12:52, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#1892 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ci-Nick »

Bacha bi čini mi se najviše zabolilo da mu ne odgovaramo na komentare.
Čovjek nije primjetio da ponovo nestaje vode u Sarajevu, nije primjetio da ima ulica niz koje pola godine teče kanalizacija ili da kiša jednostavno "sapere" asfalt sa neke ulice u Sarajevu.
Ne daj bože da se u Zenici tako nešto desi. pisao bi čovjek danima.
Dope_Man

#1893 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Dope_Man »

Ja kompleksa hebote.. eto u Sarajevu mi se ljudi keze u facu svaki dan kako su otvoreni i gostoljubivi il sta vec.. ne hebe te niko 5% ni ovdje, ni tamo, nit u nekom desetom gradu izuzev radnika zaduzenih za to (trebe ispred restorana koje te nagovaraju da udjes i sl).

Cemu ti kompleksi prema bilo cemu? Grad k'o grad, prozvakali smo vec da nije gradjen kao Sa, Mo, Bl oko neke historijske jezgre, gradjen je oko industrije i stoga nema starog mosta nit sebilja za vidjeti, ali toliko ga mrziti a sasvim OK grad za otici (odem cesto bas onako beveze, a nista gore nemam, nit porijeklo, nit porodice, tek par kolega s faksa s kojima mogu popit kafu), malo prosetati, pojesti, lijepih mjesta za izaci navece (iako nakon 12 sve staje).
belfy

#1894 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by belfy »

Ci-Nick wrote:
Čovjek nije primjetio da ponovo nestaje vode u Sarajevu, nije primjetio da ima ulica niz koje pola godine teče kanalizacija ili da kiša jednostavno "sapere" asfalt sa neke ulice u Sarajevu.
nemoj biti uskogrudan. zasto bi mi zelili da bilo koga bilo sta boli? kako je tome ikome bolje? ja sam uvijek za razbijanje iluzija kroz druzenje. sta kosta nekoga da mu pokaze ono sto znamo da nezna?
Inteligencija

#1895 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

bach wrote:

Najveci atletski miting u drzavi na najmodernijem atletskom stadionu u drzavi sa takmicarima iz 20 zemalja danas se odrzava u Zenici-
Danas pocinje i balkansko prvenstvo u stonom tenisu sa preko 220 takmicara u najmodernijoj dvorani u drzavi.

Hoteli ne da su puni u Zenici nego 30 kilometara sve okolo je popunjeno.Samo jucer i danas i sutra u Zenici ce biti 400 sportista sa balkana + delegacije i strucni stabovi.

Image

Image

Posto si retardiran necu ti dalje pisati o desavanjima u najuspjesnijem i najposjecenijem pozoristu u drzavi BNP Zenica..
Last edited by Inteligencija on 06/06/2018 13:04, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1896 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bloo »

belfy wrote: et', bach pita, a ja sam pristrasan...

P.S. Bloo, da li je moguce i kako pozvati bacha na obilazak da mu se pokaze sve ono sto nije vidio (nije urgentno, ni bolnica)? :lol:
Ne znam.koliku tezinu ce nositi moj osvrt, kao roDZene sarajke, prave gospoDZe, centruse...ali potrudim se da napisem objektivan osvrt.

Posalji mu PP sa agendom? :mrgreen: izostavi pastete u 5 ujutru.
belfy

#1897 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by belfy »

Bloo wrote:
belfy wrote: et', bach pita, a ja sam pristrasan...

Ne znam.koliku tezinu ce nositi moj osvrt, kao roDZene sarajke, prave gospoDZe, centruse...ali potrudim se da napisem objektivan osvrt.

Posalji mu PP sa agendom? :mrgreen: izostavi pastete u 5 ujutru.
mah, samo postavi ovom zenicanu od Inteligencije bolju sliku :D

P.S. sada cu od njega biti pogresno shvacen...
Ci-Nick

#1898 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ci-Nick »

belfy wrote:
Ci-Nick wrote:
nemoj biti uskogrudan. zasto bi mi zelili da bilo koga bilo sta boli? kako je tome ikome bolje? ja sam uvijek za razbijanje iluzija kroz druzenje. sta kosta nekoga da mu pokaze ono sto znamo da nezna?
Ne znam da li vrijedi truda, jer ako za ove 4 godine od kad je otvorio ovu temu,... sa samo jednim ciljem nije progledao,.. ne znam da li mu vrijedi otvarati oći.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1899 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by lmo »

Zenica je baš kul. :saveta:
bach

#1900 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

Što se to upalili ko Arcelor Mittal?
Post Reply