Jebi ga ja znam za Srneticu I to je geografski ovde gdje pise Podsrnetica, gdje ti iskopa ovo selocyprus wrote:
Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
- bingov buraz
#151 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
-
iz zadnje klupe
#152 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Skoro sam prosao kroz Zavidovice, iz pravca Banovica pa rvo sto ugledas ona ciganska mahala, pa onda ostatak oronulog grada
Olovo je Las Vegas naspram ovog, bar imas onu super fasadu fabrike Alma Ras ( jest da rade za 30 KM, ali to je druga prica), ali fasade svih zgrada u Olovu su obnovljene, banja obnovljena, Zavidovici su s druge strane
Olovo je Las Vegas naspram ovog, bar imas onu super fasadu fabrike Alma Ras ( jest da rade za 30 KM, ali to je druga prica), ali fasade svih zgrada u Olovu su obnovljene, banja obnovljena, Zavidovici su s druge strane
- Cherry-Cherry
#153 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Rudo
Čajniče
Han Pijesak
Čajniče
Han Pijesak
- nOrMaLaC
#154 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Jezero i Ribnik? Kažu da ni ta mjesta i nisu baš nešto 
- Šveđanin
#155 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Geografija bosne mi nije loša, ali ljudi ja sam tek skoro čuo za to Jezero i Drinić.
Priznajte da ste i vi skoro čuli. 
-
StupskaBitanga
#156 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
rekoh gore da Opštinu Jezero morate posjetitinOrMaLaC wrote:Jezero i Ribnik? Kažu da ni ta mjesta i nisu baš nešto
Jezero je dio Jajca koji sada pripada RSuGeografija bosne mi nije loša, ali ljudi ja sam tek skoro čuo za to Jezero i Drinić.Priznajte da ste i vi skoro čuli.
-
kakavdanakneiskustvu
#157 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
drvar i vareš od gradova u kojima sam bio u zadnjih desetak godina
-
radostan dan
#158 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
pa valjda jebačinom, nema se para za kloniranje...StupskaBitanga wrote:pitanje je kako vratiti život u taj dio BiH
-
swanfilter
#159 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Opstine kao sto su Drvar, Glamoc, Grahovo, pa i B.P. ne mogu nit biti bolje jer su jos u Jugi to bili tarabe od gradova. Ovi gradici nastali Daytonom su svakako privatne prcije lokalnih serifa i kao takvi su bespotrebni.
Kada se prica o reformi FBiH, svi spominju kantone i administraciju. Zaboravljamo da i opstina imamo previse i broj bi se lagano mogao smanjiti skoro za pola ... Cazin je devizno jedan od njjacih gradova u BiH ...
Kada se prica o reformi FBiH, svi spominju kantone i administraciju. Zaboravljamo da i opstina imamo previse i broj bi se lagano mogao smanjiti skoro za pola ... Cazin je devizno jedan od njjacih gradova u BiH ...
- ExNihilo
#160 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ovdje se nabroja komplet država...
Hajmo ovako: Ima li šta da nije jadno?
Hajmo ovako: Ima li šta da nije jadno?
-
palermo
#161 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Je, u pravu si, mislim da u ovim tzv krajevima u kojima su bošnjaci većina Zavidovići, uz Vareš, su onako baš na dnu. A posebno tužno izgledaju kad ih uporediš sa općinom Žepče.iz zadnje klupe wrote:Skoro sam prosao kroz Zavidovice, iz pravca Banovica pa rvo sto ugledas ona ciganska mahala, pa onda ostatak oronulog grada
Last edited by palermo on 14/02/2014 20:17, edited 1 time in total.
- rajvoSa0
#162 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Ajmo redom:
1. Bosansko Grahovo.. apsolutni sampion. "Grad" sa 2 prodavnice i 2 ugostiteljska objekta. Kaze bratov kolega dijete mu place jer im nije kupio telefon, a bilo im grahovo usputno.. stanu oni tamo, prohodaju, i djeca se bukvalno preplasila.. nigdje covjeka na ulici, sve razruseno, sjebano, bez zive duse.
Jbt kao da si u Cernobilu, evo gledam grad ima 3000, opstina 8000, ali brate dragi gdje su ljudi?
2. Vares - jad i bijeda, isto tako, bez covjeka na ulici, sivilo, neki sjebani pogled kod naroda.. sta reci.
3.Kalinovik.. kao prvo, zasto je iko, ikad ZABOGA, odlucio da u toj geografski gledano vukojebini napravi bilo kakvu naseobinu, nedaj boze grad, jos gore opstinu? Sve receno, vukojebina malo manja od ovo dvoje, ali apatija ista.
4. Olovo.. samo prolazio, nisam stajao, svrstao bi ga na 4 mjesto.
1. Bosansko Grahovo.. apsolutni sampion. "Grad" sa 2 prodavnice i 2 ugostiteljska objekta. Kaze bratov kolega dijete mu place jer im nije kupio telefon, a bilo im grahovo usputno.. stanu oni tamo, prohodaju, i djeca se bukvalno preplasila.. nigdje covjeka na ulici, sve razruseno, sjebano, bez zive duse.
Jbt kao da si u Cernobilu, evo gledam grad ima 3000, opstina 8000, ali brate dragi gdje su ljudi?
2. Vares - jad i bijeda, isto tako, bez covjeka na ulici, sivilo, neki sjebani pogled kod naroda.. sta reci.
3.Kalinovik.. kao prvo, zasto je iko, ikad ZABOGA, odlucio da u toj geografski gledano vukojebini napravi bilo kakvu naseobinu, nedaj boze grad, jos gore opstinu? Sve receno, vukojebina malo manja od ovo dvoje, ali apatija ista.
4. Olovo.. samo prolazio, nisam stajao, svrstao bi ga na 4 mjesto.
-
kakavdanakneiskustvu
#163 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kastanienallee wrote:Medju najjadnijim mjestima u BiH su i tri koja nedostaju kod tebe: Drvar, Glamoc i Bosansko Grahovo. Politika, vjestacko na/raseljavanje ovaca, realno premali/nistavan broj stanovnika koji uslovljava nikakav protok roba i usluga. Upravljanje resursima kao sa tudjom robom - podijeli za sicu i dovidjenja.
drvar je baš pust grad,za ova dva ne znam,u drvaru do prije godinu i po kuća preko puta zgrade opštine izgleda kao da rat i dalje traje
-
palermo
#164 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
ne baš, Drvar je u poređenju sa Bosanskim Grahovom i Glamočem metropola. Ima i zavidan broj ljudi, mislim da ih sada ima preko deset hiljada, čak i dosta omladine. Drvar je zapravo više primjer neke revitalizacije u smislu ljudskih potencijalakakavdanakneiskustvu wrote:Kastanienallee wrote:Medju najjadnijim mjestima u BiH su i tri koja nedostaju kod tebe: Drvar, Glamoc i Bosansko Grahovo. Politika, vjestacko na/raseljavanje ovaca, realno premali/nistavan broj stanovnika koji uslovljava nikakav protok roba i usluga. Upravljanje resursima kao sa tudjom robom - podijeli za sicu i dovidjenja.
drvar je baš pust grad,za ova dva ne znam,u drvaru do prije godinu i po kuća preko puta zgrade opštine izgleda kao da rat i dalje traje
-
Googlerica
#165 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
BiH ima divne prirodne ljepote,nacionalni parkovi i sl.!
Gradovi ,manji,veci,nije vazno,svi su u doslovno jadnom stanju !
Last edited by Googlerica on 14/02/2014 20:16, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#166 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Radim sad, pričaću vam o ovome 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#167 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
HvalaPicajzla wrote:tzv.topcam wrote:i Čekrčići napredno mjesto za tkz. RS
-
palermo
#168 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
U kakvom god su stanju, bogami opet ima velikih razlikaGooglerica wrote:BiH ima divne prirodne ljepote,nacionalni parkovi i sl.!
- nOrMaLaC
#169 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kakva je Sapna? Je li iko bio tamo? 
-
Googlerica
#170 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Kao npr.?palermo wrote:U kakvom god su stanju, bogami opet ima velikih razlikaGooglerica wrote:BiH ima divne prirodne ljepote,nacionalni parkovi i sl.!
- JThomas
#171 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
kad tipkaš iz amerike i nema.palermo wrote:U kakvom god su stanju, bogami opet ima velikih razlikaGooglerica wrote:BiH ima divne prirodne ljepote,nacionalni parkovi i sl.!
-
Googlerica
#172 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
pa eto,napisi nijanse razlika,da se spoznam novo lice BiH gradova !JThomas wrote:kad tipkaš iz amerike i nema.palermo wrote:U kakvom god su stanju, bogami opet ima velikih razlikaGooglerica wrote:BiH ima divne prirodne ljepote,nacionalni parkovi i sl.!
- JThomas
#173 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Mali Amerikanac pita oca: - Tata, da li je istina da muskarci ne mogu da radjaju decu? - Ne mogu, sine. - Sta? Zar ni mi Amerikanci?!
-
palermo
#174 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
eh, puno očekuješ od mene, da ti sad riječima preslikam ono što trebaš vidjeti. Prođeš recimo negdje oko 14 sati kroz Glamoč (pješke) i recimo kroz Jablanicu. Ili prođeš kroz Ljubinje pa onda kroz Čitluk i samo ti se kaže.. Da ne govorim o ovim velikim gradovima tipa Sarajevo, Banjaluka, Mostar, Tuzla...Googlerica wrote:
pa eto,napisi nijanse razlika,da se spoznam novo lice BiH gradova !
I nisam ja govorio o novom licu BH gradova, nego samo da nije svugdje jednako, štaviše
- desni
#175 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH
Može na listu,tu je među najjadnijim mjestima u Bosni sigurno.U zadnjih desetak godina pola stanovništva u Francuskoj dobilo azil.Tipska vukojebina.nOrMaLaC wrote:Kakva je Sapna? Je li iko bio tamo?