Ne može čovjek jesti kako treba da ne počnu letati oko glave ili hrane.
najezda komaraca u Sarajevu
- zecko_kupuz
#26 Re: najezda komaraca u Sarajevu
A šta je tek s onim vinskim mušicama?!
Ima već koja godina kako su se nakotile po kućama, letaju na sve strane, pogotovo oko kompjutera i svjetala. Imam na radnom stolu čitavo groblje mušica spaljenih na sijalicu lampe. 
-
andrija2007
#27 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Ma ne mogu guzonjama nista, guzonje imaju bundu!zonbirile wrote:valjda bodu i guzonje.Ovaka najezda nije zapamćena i niko ništa ne poduzima.Neće valjda mennigitis,malarija i ostala sranja,samo nam još to fali.
-
andrija2007
#28 Re: najezda komaraca u Sarajevu
I jos blindirana auta i zastitare, sta moze tu komarac?
-
pjegica
#29 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Ovi novi tigrasti komarci krvnički ujedaju 5 dana i poslije toga više nikad. Valjda se stvori imunitet ili nešto tako. Mene prošle godine na moru izujedali i poslije toga me više nijedan komarac nije ujeo. Letaju po kući, ali me zaobilaze.
A stvarno mi je malo čudno da ih krajem septembra još uvijek ima. Jest da je septembar bio topao, ali svejedno je malo naopako.
A stvarno mi je malo čudno da ih krajem septembra još uvijek ima. Jest da je septembar bio topao, ali svejedno je malo naopako.
-
downtoearth
#30 Re: najezda komaraca u Sarajevu
nema para u gradskomu (a bogami ni u županijskomu) proračunu 
-
HoDaLuD
#31 Re: najezda komaraca u Sarajevu
zzzZZZZZZZZZzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZzzzzZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Poludiću, Centar
Poludiću, Centar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32 Re: najezda komaraca u Sarajevu
na č vili nema problema s muskitosima
nadam se da neću ureknuti
- TheWatcher
#33 Re: najezda komaraca u Sarajevu
jok ba to su muTantiVan Halen wrote:Krenem ujutro na poso, ima najviše 5 stepeni. Smrzoh se, kad vidim po parkiranim autima komaraca bruka. zar nije hladno za njih, možda su to oni tigrasti komarci?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#34 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Ista sam.melbaa wrote:Od cega li si ti pa te neceDendrlix wrote:Mene komarac nije ujeo ima jedno 6-7 godina.![]()
Zar nije kasno za te bestije?
- Amazonka27
#35 Re: najezda komaraca u Sarajevu
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Priznajem, ovog ljeta sam zaradila insektofobiju....
Meni komarci i nisu toliki problem koliko ose...svugdje ih...haman nikad nije bilo ovoliko osa...pa svaka kanta na autobuskoj su rojevi osa...baste u kaficima..., zelenare (hajde ovo i razumjem) aaaaaaaaaaaaaaaaaa pa sto niko ne rjesava ovo...pa u prirodi ih nema koliko u gradu...jos kad mi neko kaze NECE TI NISTA SAMO IH NEMOJ DIRATI....
malo mi fali da pocnem nosati sa sobom serpu sa zapaljenom gumom u njoj...u klinc krasni..
Priznajem, ovog ljeta sam zaradila insektofobiju....
Meni komarci i nisu toliki problem koliko ose...svugdje ih...haman nikad nije bilo ovoliko osa...pa svaka kanta na autobuskoj su rojevi osa...baste u kaficima..., zelenare (hajde ovo i razumjem) aaaaaaaaaaaaaaaaaa pa sto niko ne rjesava ovo...pa u prirodi ih nema koliko u gradu...jos kad mi neko kaze NECE TI NISTA SAMO IH NEMOJ DIRATI....
malo mi fali da pocnem nosati sa sobom serpu sa zapaljenom gumom u njoj...u klinc krasni..
- black
#36 Re: najezda komaraca u Sarajevu
eh pa nece vishe ni komarci na periferiji da zive..hoce i oni da su 'prava' raja iz centra 
-
ice_tea
#37 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Ma nije samo centar, ja sam u Hrasnom pa ludim od njih 
- Lakat Jebić
#38 Re: najezda komaraca u Sarajevu
mene u sarajevu nije ujeo komarac ima sigurno 4-5 godina, dok na drugim mjestima obavezno kupujem onaj raid ako cu bit duze od 2-3 dana...ja sam kontao da to oni prskaju po metropoli nam 
-
zonbirile
#39 Re: najezda komaraca u Sarajevu
----------------------------------Lakat Jebić wrote:mene u sarajevu nije ujeo komarac ima sigurno 4-5 godina, dok na drugim mjestima obavezno kupujem onaj raid ako cu bit duze od 2-3 dana...ja sam kontao da to oni prskaju po metropoli nam
kakvoj metropoli,ja i grčki otišao u qurac
- Skyfox
#40 Re: najezda komaraca u Sarajevu
prije par veceri me izujedase a da nisam ni skontao samo se cesem nakon toga 3 noci pakla
ne mogu da vjerujem da su jos aktivni... Cak sam kontao uzet ono sto se utakne u struju protiv komaraca ali evo vec par noci ih nema...
ne mogu da vjerujem da su jos aktivni... Cak sam kontao uzet ono sto se utakne u struju protiv komaraca ali evo vec par noci ih nema...
- milicija
- Dioda
#42 Re: najezda komaraca u Sarajevu
E svastamaxell_sarajevo wrote:Na Cengic Vili ista situacija proteklo ljeto se nije moglo izdrzati od komaraca, dok prosle godine nije bilo nijednog komarca.Izgleda da treba traziti od nadleznih da na proljece rijese ovaj problem prskanjem ili sta vec rade protiv komaraca.
Meni su cudni ovi komarci (mada mislim da su ovo neki mutanti
Sto se tice osa, svaki dan mi u stan uleti makar jedna, to se nikad prije nije desavalo. Sto je najgore, ne mozes je istjerati, a kazu ne valja je ubiti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#43 Re: najezda komaraca u Sarajevu
upravo su me počeli napadati
kao da čitaju forum

kao da čitaju forum
-
maxell_sarajevo
#44 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Dioda wrote:E svastamaxell_sarajevo wrote:Na Cengic Vili ista situacija proteklo ljeto se nije moglo izdrzati od komaraca, dok prosle godine nije bilo nijednog komarca.Izgleda da treba traziti od nadleznih da na proljece rijese ovaj problem prskanjem ili sta vec rade protiv komaraca.I ja sam na Cengic Vili, i ovo je prva godina da nisam sva u ranama od komaraca. Mislim da me ni jedan jedini nije zamezio
Prije sam uvijek, tradicionalno bila meta
![]()
Meni su cudni ovi komarci (mada mislim da su ovo neki mutanti), potpuno isto izgledaju, al' su nekakvi tromi
Il' nisam vise interesantna
![]()
Sto se tice osa, svaki dan mi u stan uleti makar jedna, to se nikad prije nije desavalo. Sto je najgore, ne mozes je istjerati, a kazu ne valja je ubiti
Haj kod mene da vidis belaja, tu sam ja kod otvorene pijace
- Cholina_Lokica
#45 Re: najezda komaraca u Sarajevu
probaj razgovarati sa njimakomi wrote:upravo su me počeli napadati
kao da čitaju forum
- Dioda
#46 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Komso, kod mene ih sest trenutno na plafonu, i nijedan se ne usudjuje poletiti na menemaxell_sarajevo wrote:Haj kod mene da vidis belaja, tu sam ja kod otvorene pijace
Upravo proleti jedan roj komaraca pored prozora, odose u tvom pravcu
- melbaa
#47 Re: najezda komaraca u Sarajevu
ja sam na granici c vile i malte i ima ih u izobilju. ne brini sad ce oni i na c vilukomi wrote:na č vili nema problema s muskitosima
- HAVANA
#48 Re: najezda komaraca u Sarajevu
komi wrote:upravo su me počeli napadati
kao da čitaju forum
Što ti je sax
Nekakvi su glupi,veliki i spori.Krpu u ruke i udri.Meni žena j... sve po spisku,isfleko sam čitavu kuću.
-
gold'n'brown
#49 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Uzas,
ma nek me i ujeda samo da mi onako odvratno ne zuji pored glave. Smrt komarcima
ma nek me i ujeda samo da mi onako odvratno ne zuji pored glave. Smrt komarcima
-
zonbirile
#50 Re: najezda komaraca u Sarajevu
Prava ekološka zajednica,zmije u Miljacki,salmonela u hrani,komarci u zraku,konji i međedi u Parlamentu,uz njih guzne muhe.