Najbolje alkoholno piće

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ZAGORS

#1 Najbolje alkoholno piće

Post by ZAGORS »

Koje je vama najbolje alkoholno piće ?
Naslovnica

#2 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Naslovnica »

Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,
Image
ali samo za one koji znaju šta rade.
dezurni_ucenik

#3 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by dezurni_ucenik »

Naslovnica wrote:Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,
Image

Pomijesati sa secerom i vodom.U suprotnom nije bas lijepo osjecaj cugati cist apsint. :D
ZAGORS

#4 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by ZAGORS »

Koliko sam toga čuo za taj Apsent ali ga niakda nsiam prbao. Nisam ga baš viđao na policama gdje se ima u Sarajevu kupiti i koliki je postotak alkohola ?
dezurni_ucenik

#5 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by dezurni_ucenik »

ZAGORS wrote:Koliko sam toga čuo za taj Apsent ali ga niakda nsiam prbao. Nisam ga baš viđao na policama gdje se ima u Sarajevu kupiti i koliki je postotak alkohola ?
Vidio sam u Robotu da ima.
dezurni_ucenik

#6 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by dezurni_ucenik »

Od zesce :thumbup:

Image

Od pive dvoumio sam se izmedju Karlovacke i Staropramena ,ipak :

Image
ZAGORS

#7 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by ZAGORS »

Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
hrle1976

#8 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by hrle1976 »

CVIKERASH wrote:
Naslovnica wrote:Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,
Image

Pomijesati sa secerom i vodom.U suprotnom nije bas lijepo osjecaj cugati cist apsint. :D

Ja krhnem 4 shota na cisto i to onog od 89,5% Hapsburgov ili od Kings Gold s 100mg thujone flasa oko 300km - koza ti izgubi boju kao da si duha vidio. :lol:

Na zadnjem partiju u mojoj "palaci of luve" smo stukli 1l absintha, pa onda saprali grlo sa tequilom i sambucom kad nismo pocrkali - odvalili se skroz na skroz, potpuna amnezija u periodu poslje zadnje kapi i negdje 12 sati kasnje - u sjecanju imam samo par slika :D
zznnnnn

#9 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by zznnnnn »

ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
Meni licno je vodka odvratna ali ako se bas mora piti onda neke mix varijante juice, red bull itd..
A absinth imas kupiti u merkatoru u alti 20,10 KM tacno :D
Naslovnica

#10 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Naslovnica »

zznnnnn wrote:
ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
Meni licno je vodka odvratna ali ako se bas mora piti onda neke mix varijante juice, red bull itd..
Ovi jeftini absinthi su loši, tek kada se proba prava stvar, onda skontaš koliko je absinth od 20km loš. 8-)
U svakom slučaju, preporuka za absinth je - piti ga na većoj nadmorskoj visini, pojačava se efekat. Logično. 8-)
kombajn

#11 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by kombajn »

Image
zagorkara

#12 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by zagorkara »

Bilo kakva vodka + Schweppes Coco breeze = odlična kombinacija.
Inače, sao, ni jedno nevalja, ali pomiješano je fenomenalno
Russki

#13 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Russki »

zagorkara wrote:
Smirnoff Votka je po meni najbolja votka, ja tresem cesto, pravo je dobra
ZAGORS

#14 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by ZAGORS »

zznnnnn wrote:
Ja votku mogu samu popit ali juice - votka mi nikako ne lezi bas mi ima nekakav bljutav ukus. Od bezbojnih pića najbolje uzeti onu jeftinu lozu sa 40% alkohola.

Hvala morao bih svratiti do merkatora. Nego koliko taj apsent ima posto alkohola ( nemojte mi davati neki špiritus :D )
SSemir

#15 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by SSemir »

zagorkara wrote:
Bilo kakva vodka + Schweppes Coco breeze = odlična kombinacija.
Inače, sao, ni jedno nevalja, ali pomiješano je fenomenalno
ovo obavezno probam. interesantna ideja. :thumbup:
Russki

#16 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Russki »

absint je zakon pice, da mogu pio bih bar jednom mjesecno
zadnji put sam se toliko olešio da su mi se prividjala djeca kako placu, kazu mi ovi drugovi da su me vidjeli u sobi kako drzim neki mač u ruci i govorim neke nebuloze
Šveđanin

#17 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Šveđanin »

Samo klasika.

Image
Russki

#18 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Russki »

Šveđanin wrote:Samo klasika.

Image
đe ima uzet ovu i koliko je rapa?

edit: karlovačko sucks! :D
ZAGORS

#19 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by ZAGORS »

Ovu Absolut Votku ima svugdje uzeti čak i u manjim konzumima i u dp marketima.
Chisum

#20 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Chisum »

Tesko je reci.... sta sam sve sasuo u sebe u zivotu, moram da kazem da bi mi bilo jako tesko odluciti se.

Pivo pijem k'o vodu, to vise i ne smatram picem... kada sam vani ide viski, loza, rakija... tu i tamo, doduse jako rijetko, mlatnem i vodku, dzin, a uz jelo obozavam razlicite vrste vina, ukoliko vec nije neko rostiljanje ili kakva nesretna zivotinja nabijena na kolac, onda naravno vopi... ali ako me neko pita sta zaista najvise cijenim i u cemu najvise uzivam, onda je to RAKIJA! Definitivno!

Znaci, moj izbor:

RAKIJA!

Zakletva.

:izet: :izet:
Last edited by Chisum on 25/11/2013 15:08, edited 2 times in total.
Russki

#21 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Russki »

ja ipak biram votku 4 life :D :D

ako nema tog onda ponekad tuborg ili stock :D
O'zone
Globalni moderator

#22 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by O'zone »

Image
muha_sa

#23 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Tesko je reci.... sta sam sve sasuo u sebe u zivotu, moram da kazem da bi mi bilo jako tesko odluciti se.

Pivo pijem k'o vodu, to vise i ne smatram picem... kada sam vani ide viski, loza, rakija... tu i tamo, doduse jako rijetko, mlatnem i vodku, dzin, a uz jelo obozavam razlicite vrste vina, ukoliko vec nije neko rostiljanje ili kakva nesretna zivotinja nabijena na kolac, onda naravno vopi... ali ako me neko pita sta zaista najvise cijenim i u cemu najvise uzivam, onda je to RAKIJA! Definitivno!

Znaci, moj izbor:

RAKIJA!

Zakletva.

:izet: :izet:
bolje mješat piće neg beton :D
spreca

#24 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by spreca »

Pivo

Rakija

Vodka.....wiski samo J.Daniels......iz Konjaka Janneau, Otard
Chisum

#25 Re: Najbolje alkoholno piće

Post by Chisum »

Eh, da, da ne zaboravim, nekada davno sam mnogo, mnogo volio vlahov. Bas mi je lezao.
Post Reply