Najbolje alkoholno piće
-
ZAGORS
#1 Najbolje alkoholno piće
Koje je vama najbolje alkoholno piće ?
-
Naslovnica
#2 Re: Najbolje alkoholno piće
Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,

ali samo za one koji znaju šta rade.
Po meni,

-
dezurni_ucenik
#3 Re: Najbolje alkoholno piće
Naslovnica wrote:Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,
Pomijesati sa secerom i vodom.U suprotnom nije bas lijepo osjecaj cugati cist apsint.
-
ZAGORS
#4 Re: Najbolje alkoholno piće
Koliko sam toga čuo za taj Apsent ali ga niakda nsiam prbao. Nisam ga baš viđao na policama gdje se ima u Sarajevu kupiti i koliki je postotak alkohola ?
-
dezurni_ucenik
#5 Re: Najbolje alkoholno piće
Vidio sam u Robotu da ima.ZAGORS wrote:Koliko sam toga čuo za taj Apsent ali ga niakda nsiam prbao. Nisam ga baš viđao na policama gdje se ima u Sarajevu kupiti i koliki je postotak alkohola ?
-
dezurni_ucenik
#6 Re: Najbolje alkoholno piće
Od zesce

Od pive dvoumio sam se izmedju Karlovacke i Staropramena ,ipak :

Od pive dvoumio sam se izmedju Karlovacke i Staropramena ,ipak :

-
ZAGORS
#7 Re: Najbolje alkoholno piće
Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
- hrle1976
#8 Re: Najbolje alkoholno piće
CVIKERASH wrote:Naslovnica wrote:Logično, u pitanju su samo subjektivna mišljenja.
Po meni,
Pomijesati sa secerom i vodom.U suprotnom nije bas lijepo osjecaj cugati cist apsint.
Ja krhnem 4 shota na cisto i to onog od 89,5% Hapsburgov ili od Kings Gold s 100mg thujone flasa oko 300km - koza ti izgubi boju kao da si duha vidio.
Na zadnjem partiju u mojoj "palaci of luve" smo stukli 1l absintha, pa onda saprali grlo sa tequilom i sambucom kad nismo pocrkali - odvalili se skroz na skroz, potpuna amnezija u periodu poslje zadnje kapi i negdje 12 sati kasnje - u sjecanju imam samo par slika
-
zznnnnn
#9 Re: Najbolje alkoholno piće
Meni licno je vodka odvratna ali ako se bas mora piti onda neke mix varijante juice, red bull itd..ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
A absinth imas kupiti u merkatoru u alti 20,10 KM tacno
-
Naslovnica
#10 Re: Najbolje alkoholno piće
Ovi jeftini absinthi su loši, tek kada se proba prava stvar, onda skontaš koliko je absinth od 20km loš.zznnnnn wrote:Meni licno je vodka odvratna ali ako se bas mora piti onda neke mix varijante juice, red bull itd..ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
U svakom slučaju, preporuka za absinth je - piti ga na većoj nadmorskoj visini, pojačava se efekat. Logično.
- zagorkara
#12 Re: Najbolje alkoholno piće
Bilo kakva vodka + Schweppes Coco breeze = odlična kombinacija.ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
Inače, sao, ni jedno nevalja, ali pomiješano je fenomenalno
- Russki
#13 Re: Najbolje alkoholno piće
Smirnoff Votka je po meni najbolja votka, ja tresem cesto, pravo je dobrazagorkara wrote:ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
-
ZAGORS
#14 Re: Najbolje alkoholno piće
Ja votku mogu samu popit ali juice - votka mi nikako ne lezi bas mi ima nekakav bljutav ukus. Od bezbojnih pića najbolje uzeti onu jeftinu lozu sa 40% alkohola.zznnnnn wrote:Meni licno je vodka odvratna ali ako se bas mora piti onda neke mix varijante juice, red bull itd..ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
Hvala morao bih svratiti do merkatora. Nego koliko taj apsent ima posto alkohola ( nemojte mi davati neki špiritus
-
SSemir
#15 Re: Najbolje alkoholno piće
ovo obavezno probam. interesantna ideja.zagorkara wrote:Bilo kakva vodka + Schweppes Coco breeze = odlična kombinacija.ZAGORS wrote:Mogu reći da je Karlovačko sada bolje od Sarajevskog piva. Sarajevsko se pokvarilo nekako ima kiselkast okus. Nekako nisam neki ljubitelj Votke, istina da sam probao Vigor i još neku ali mi i nemaju neki ukus. Koja je Votka dobra a da se ima kupti kod nas, možda Absolut Votka ?
Inače, sao, ni jedno nevalja, ali pomiješano je fenomenalno
- Russki
#16 Re: Najbolje alkoholno piće
absint je zakon pice, da mogu pio bih bar jednom mjesecno
zadnji put sam se toliko olešio da su mi se prividjala djeca kako placu, kazu mi ovi drugovi da su me vidjeli u sobi kako drzim neki mač u ruci i govorim neke nebuloze
zadnji put sam se toliko olešio da su mi se prividjala djeca kako placu, kazu mi ovi drugovi da su me vidjeli u sobi kako drzim neki mač u ruci i govorim neke nebuloze
- Russki
#18 Re: Najbolje alkoholno piće
đe ima uzet ovu i koliko je rapa?Šveđanin wrote:Samo klasika.
edit: karlovačko sucks!
-
ZAGORS
#19 Re: Najbolje alkoholno piće
Ovu Absolut Votku ima svugdje uzeti čak i u manjim konzumima i u dp marketima.
- Chisum
#20 Re: Najbolje alkoholno piće
Tesko je reci.... sta sam sve sasuo u sebe u zivotu, moram da kazem da bi mi bilo jako tesko odluciti se.
Pivo pijem k'o vodu, to vise i ne smatram picem... kada sam vani ide viski, loza, rakija... tu i tamo, doduse jako rijetko, mlatnem i vodku, dzin, a uz jelo obozavam razlicite vrste vina, ukoliko vec nije neko rostiljanje ili kakva nesretna zivotinja nabijena na kolac, onda naravno vopi... ali ako me neko pita sta zaista najvise cijenim i u cemu najvise uzivam, onda je to RAKIJA! Definitivno!
Znaci, moj izbor:
RAKIJA!
Zakletva.

Pivo pijem k'o vodu, to vise i ne smatram picem... kada sam vani ide viski, loza, rakija... tu i tamo, doduse jako rijetko, mlatnem i vodku, dzin, a uz jelo obozavam razlicite vrste vina, ukoliko vec nije neko rostiljanje ili kakva nesretna zivotinja nabijena na kolac, onda naravno vopi... ali ako me neko pita sta zaista najvise cijenim i u cemu najvise uzivam, onda je to RAKIJA! Definitivno!
Znaci, moj izbor:
RAKIJA!
Zakletva.
Last edited by Chisum on 25/11/2013 15:08, edited 2 times in total.
- Russki
#21 Re: Najbolje alkoholno piće
ja ipak biram votku 4 life

ako nema tog onda ponekad tuborg ili stock
ako nema tog onda ponekad tuborg ili stock
- O'zone
- Globalni moderator
- muha_sa
#23 Re: Najbolje alkoholno piće
bolje mješat piće neg betonChisum wrote:Tesko je reci.... sta sam sve sasuo u sebe u zivotu, moram da kazem da bi mi bilo jako tesko odluciti se.
Znaci, moj izbor:
RAKIJA!
Zakletva.
![]()
- spreca
#24 Re: Najbolje alkoholno piće
Pivo
Rakija
Vodka.....wiski samo J.Daniels......iz Konjaka Janneau, Otard
Rakija
Vodka.....wiski samo J.Daniels......iz Konjaka Janneau, Otard
- Chisum
#25 Re: Najbolje alkoholno piće
Eh, da, da ne zaboravim, nekada davno sam mnogo, mnogo volio vlahov. Bas mi je lezao.