Nadjoh novac i uzeh!
-
talić
#26 Re: Nadjoh novac i uzeh!
ja sam nekad davno kao dijete našao deset hiljada, onog crvendača i radosti nigdje kraja.
Poslije dva dana pošalje me mama u kupovinu i izgubim 100 hiljada u to vrijeme najvrijednija novčanica.
Ja taj novac nikad ne bi zadržao. Rekao si koji si iznos našao ali nisi rekao gdje i kojeg datuma. Daj neki oglas na radio pa ko bude znao datum i mjesto vjerovatno je njegovo ili na kraju krajeva neka on nosi taj grijeh.
Poslije dva dana pošalje me mama u kupovinu i izgubim 100 hiljada u to vrijeme najvrijednija novčanica.
Ja taj novac nikad ne bi zadržao. Rekao si koji si iznos našao ali nisi rekao gdje i kojeg datuma. Daj neki oglas na radio pa ko bude znao datum i mjesto vjerovatno je njegovo ili na kraju krajeva neka on nosi taj grijeh.
-
biscanka2
#27 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Tada su se plate sa obracunom u koverti, radnicima licno, na radnom mjestu dostavljale.
Dobila ja moju kufertu, strpala u dzep od kaputa i uputila se sa nasom grupom zena koja je
takodjer tu radila u stan ( stanovale smo skupa u jednoj zgradi ).
Na ulazu u zgradu stavih ruku u dzep kad ono nema kuferte.
Vratih se sa kolegicom istim putom do firme nebi li moju kufertu ugledala ali bez uspjeha.
Taj mjesec jedva sa 50 maraka (koje sam od kolegice posudila) progurah a mami kojoj sam
mjesecno, za skolovanje brace, pomagala nemogodoh nista poslati.
Posto se u koverti nalazio i obracun sa mojim podatcima mislim da se osoba s tim novcom nije usrecila...,
jasta sam nego proklela.
Ehhh, da je bogdom neko poput tebe zamnom isao... .
- P308
#29 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Dragi forumasi,
Hvala svima na odgovorima. 50KM sa odnio u Dom za nezbrinutu djecu na Bjelavama, a 100KM sa na kraju zadrzao za sebe. Vratio sam se u prodavnicu danas, pitao djevojku na kasi da li se neko u protekla dva dana raspitivao za novac, ona rece da nije.
Hvala jos jednom svima, nema sta mi nije proslo kroz glavu...
Hvala svima na odgovorima. 50KM sa odnio u Dom za nezbrinutu djecu na Bjelavama, a 100KM sa na kraju zadrzao za sebe. Vratio sam se u prodavnicu danas, pitao djevojku na kasi da li se neko u protekla dva dana raspitivao za novac, ona rece da nije.
- Digla_da_kreci
#30 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Sjoj, ja uvijek nadjem one sitne kovanice
I sto je najgore, ne mogu ni to uzeti jer mi kazu da je trebam okrenuti za srecu nekome ili tako nesto.. i sta cu, ja je okrenem... 
- valter.ba
#31 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Nasao dva puta i VRATIO a opisacu jedan slucaj. Utakmica, igra repka puno Kosevo. Na samom ulazu haos kad pod nogama novcanik. Sjednem sa ekipom, zmajevi se zagrijavaju, otvorim novcanik da vidim sta ima. Pasos norveski, lova, kartice... Pocela tekma a ja samo kontam kako naci djevojku medju hiljadama raje. Izmolim specijalca da me pusti do oficijelnog spikera kako bi prozvao djevojku. I boga mi nadjosmo se
. Dosla je iz Norway s momkom na tekmu i nije mogla vjerovati da joj neko vraca sve. Htjeli su se zahvaliti lovom ali moje srce k'o Trebevic sto sam je uspjeo pronaci jebes pare. Moj osjecaj sto sam vratio, neprocjenjivo! Naredni dan sjedim s jaranom i pricamo o tekmi, kad on meni " jesi vidio one budale sto vrati novcanik, preko razglasa jos trazio ciji je":lol::lol::lol:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- mousstapha
#32 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Joj, ja sam prije znao tako naci novac, ali vec duze vremena nista. Mislio sam da je recesija potresla i taj sektor, ali sad citam ovo vidim da ima neke nade. 
-
Wind
#33 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Ma i ja jednom tako u Ferhadiji naletih na 20 KM....pokupim ih i vidim neki covjek zuri ispred mene...nekako sam skontao da bi to mogle biti njegove pare....jedva ga stigoh...rekoh, gosp. mozda su vam ispale pare...on me onako zbunjeno pogleda, nesto promrlja, uze cvaju i ode....ko veli, ja budale sto mi dade pare....
elem, sve je u redu, ne brini se. Ti da si neki lopov, ne bi se sigurno ovdje ispovjedao, tako da....samo uzivaj!
Da je vise takvih bolje bi nam bilo.
elem, sve je u redu, ne brini se. Ti da si neki lopov, ne bi se sigurno ovdje ispovjedao, tako da....samo uzivaj!
Da je vise takvih bolje bi nam bilo.
- Tercius
#34 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Pa bolan kako te nije stid et...ja jednom u ratu naso ispod klupe 50 zapadno njemackih marakaP308 wrote:Eh, ovako....Neki dan hodam po jednoj Sarajevskoj prodavnici, kad na podu imam sta vidjeti. Dvije novcanice, jedna od 100 a druga od 50KM...Pridjoh, sageh se...Prva pomisao, onaj lazni novac, neko se zeza....Pregledah ih dobro, vidim prave...150KM u ruci, sta da radim? I odlucih sacekati desetak minuta na tom mjestu, malo prohodati po prodavnici cisto da vidim trazi li ih iko...Nakon nekih 15-ak minuta, vidim niko se ne pojavljuje, niko ne trazi, nista...I fino otvorim novcanik i spremim ih....Kontam, ako dam onima radnicima, oni ce uzeti sebi, reko bolje da ja to zadrzim![]()
Sad me savjest pece, sve kontam da nije ispalo nekome kome treba, ko nema, kome je to posljedni novac...Da stvar bude gora, ovaj mjesec mi je bio malo tezi pa je ovo dobrodoslo. Pa i tu me savjest pece, da me nije pohlepa natjerala da umjesto 15min malo duze sacekam trazi li iko pare, jesam li trebao dati radnicim? Sta bi vi uradili u ovakvoj situaciji?
- vazi
#35 Re: Nadjoh novac i uzeh!
lege artis, po propisuP308 wrote:Dragi forumasi,
objavio si da si nasao, pito je li iko trazio, niko se ne javlja, tvoje je
svaka cast sto si i Bjelave pocastio
-
Ambrozija
#36 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Najvise sto sam ja nasla bilo je 2KM
i uela ih sebi
Tako da su mi ove sume
Kako to nadjete
I postupio si dobro, i ja bih isto postupila, i svaka cast za Bjelave
Kako to nadjete
-
dječak sa šibicama
#37 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Nista lose nisi uradio, niko se nije vratio, niko nista nije rekao, dakle ti si po meni posten.
Da si ti rekao "jel neko izgubio 150 km?" moglo se javiti pet uhljupa i lazova, i reci "jesam ja". Ili da si dao radnicima, uzeli bi oni sebi.
Tako da, uzivaj.
Onaj ko je izgubio, vjerovatno ne zna ni gdje ih je izgubio, a na novcu ne pise cije su, tako da je sada nemoguce sa sigurnoscu dokazati cije su te pare bile prije nego ih je izgubio.
A usto... fali mi 150 km

Da si ti rekao "jel neko izgubio 150 km?" moglo se javiti pet uhljupa i lazova, i reci "jesam ja". Ili da si dao radnicima, uzeli bi oni sebi.
Tako da, uzivaj.
Onaj ko je izgubio, vjerovatno ne zna ni gdje ih je izgubio, a na novcu ne pise cije su, tako da je sada nemoguce sa sigurnoscu dokazati cije su te pare bile prije nego ih je izgubio.
A usto... fali mi 150 km
-
dječak sa šibicama
#38 Re: Nadjoh novac i uzeh!
svaka cast.P308 wrote:Dragi forumasi,
Sad se sjetih, ono odmah nakon rata, u Barama u onom granapu kod stanice kod starih zgrada pored Bosnalijeka, izgubio sam novcanik sa komplet platom, dobio je tog dana.
Nisam ja tukac ni skuzio, svako jutro sam u toj prodavnici kupovao novine kad izadjem iz kuce, i kad se vracam kuci svratim tamo po neku sitnicu, i ujutro izgubio a poslijepodne me prodavacica pita jesam li izgubio novcanik i ako jesam da dodjem istu noc u taj i taj stan u novim zgradama u Barama. I ja dodjem, i fakat, covjek mi pruzi novcanik, pare unutra, ne htjede uzeti ni procenat. A bilo je para, prilicno za ono doba, dobra plata bila...
Neka postena porodica, kcerka nasla novcanik u radnji, otac mi ga dao na vratima stana. Mogao je sve uzeti i napraviti se lud.
- burekodsira
#39 Re: Nadjoh novac i uzeh!
naso i ja jednom dvije stoje al u roku par minuta upratio cije su i naravski vratio
cure me zbunjeno gledale kad sam zaprijetio vodjenjem na piche ako se ponovo desi

-
Mr.Penguin
#40 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Vrati se do te iste radnje, ponesi krampu i lopatu
i kopaj oko radnje u vrijednosti 150KM.
i kopaj oko radnje u vrijednosti 150KM.
- Neradnik
#41 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Jednom mi je drug nasao novcanik pun para i vratio liku ovaj mu reko hvala preko neke stvari nije ga ni pocastio.
Unutra kartice bile, licna, deviza od eura, dolara, lira, km-ova...
Ima dzukela sevap im je ne vratit
Unutra kartice bile, licna, deviza od eura, dolara, lira, km-ova...
Ima dzukela sevap im je ne vratit
- crusader
#42 Re: Nadjoh novac i uzeh!
stisnuh se i prdoh !
- Op3r4t0r
-
alenthekiller
#44 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Trebo je na klix forum staviti da je nasao skoro 1 mil $. Kako bi ga svi ismijali, ne smijem ni pomisljati na toOp3r4t0r wrote:http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /121120120
- Logovan
#45 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Imaju ljudi puno sreće, takvih je jako malo.Ambrozija wrote:Najvise sto sam ja nasla bilo je 2KMi uela ih sebi
Tako da su mi ove sume
![]()
Kako to nadjete![]()
-
ActionWoman
#46 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Nikad nemoj uzeti tudje pare. Pogotovo na ovom vaktu. Ne znas za sta su bile onome ko ih je izgubio. Tvoje je ono sto zaradis i sto ti neko licno da. Da li bi prisvojio i tudje dokumente da ih nadjes na cesti? Naravno da ne bi, a ono sto mozes potrositi bi?
Ja sam jednom u strahu da neko ne opljacka stan i tamo nadje novac koji sam skupljala u humanitarne svrhe stalno nosila novac sa sobom. Skupim 5000 KM i treba da ih predam naredni dan. Odem autobusom firme u kojoj sam radila kuci i u prici s vozacem samo ustanem sa svog sjedista, pozdravim ga i izadjem na svojoj stanici. Navece, kad sam zavrsila s kucnim poslovima krenem po kesu s priznanicama i novcem da sve fino prebrojim, napisem izvjestaj i pripremim za sutrasnju primopredaju novca kad ono nigdje nicega. Kad me srce nije strefilo. Da su moje pare, prezivjela bih, ali tudje pare koje su date u humanitarne svrhe. Utrnula mi je ruka, srce me stegnulo. To je bilo oko 22.00 sata. Snijeg je padao. Izasla sam iz stana i bukvalno pregledala svaki centimetar koji sam presla od kucnih vrata do stanice gdje sam izasla iz busa. Rukama sam uklanjala snijeg (zamisli mog ocaja, kao da trazim iglu, a ne kesu). Sve sam pregledavala od kuce do stanice i od stanice do kuce. Naravno, nigdje nicega. Dosla sam kuci i pocela da gledam sta imam od nakita, odjece, plus moje rahljavo auto, da li mogu prodati sta da namirim 5000KM. Ni 2000 nisam mogla navuci. Skamenjena sam bila. Nazvala sam firmu i pitala da li je neko nasao kesu. Niko nista nije nasao (aha). Nazvala sam obezbjedjenje jer sam bila sigurna da nisam izgubila novac od stanice do kuce, a oni su nazvali vozaca koji je oko 22.00 zavrsio smjenu (a ja vec oko 24.00 zovem obezbjedjenje). Prica mu je bila da je htio vratiti novac, ali je htio da opameti budalu koja je izgubila taj iznos pa vratiti iznos tek sutra. Suplja. Kad je skontao da moze rizikovati da izgubi posao onda je smislio taj izgovor. E sad, zamisli koliko bi se on usrecio da je pokupio pare koje su bile u humanitarne svrhe ili da je mene herc spucao ili da ja nisam mogla namiriti taj iznos pa da ispadnem lopov koji kupi novac u humanitarne svrhe i poslije kaze pare nisu problem, para nema.
Bez obzira na iznos ne treba uzeti tudje. Kako bi se ti osjecao da si izgubio 150KM i da ih neko pokupi? Nemoj da ti obraz, savjest i cast vrijede 150KM. Neka budu neprocjenivi.
Ja sam jednom u strahu da neko ne opljacka stan i tamo nadje novac koji sam skupljala u humanitarne svrhe stalno nosila novac sa sobom. Skupim 5000 KM i treba da ih predam naredni dan. Odem autobusom firme u kojoj sam radila kuci i u prici s vozacem samo ustanem sa svog sjedista, pozdravim ga i izadjem na svojoj stanici. Navece, kad sam zavrsila s kucnim poslovima krenem po kesu s priznanicama i novcem da sve fino prebrojim, napisem izvjestaj i pripremim za sutrasnju primopredaju novca kad ono nigdje nicega. Kad me srce nije strefilo. Da su moje pare, prezivjela bih, ali tudje pare koje su date u humanitarne svrhe. Utrnula mi je ruka, srce me stegnulo. To je bilo oko 22.00 sata. Snijeg je padao. Izasla sam iz stana i bukvalno pregledala svaki centimetar koji sam presla od kucnih vrata do stanice gdje sam izasla iz busa. Rukama sam uklanjala snijeg (zamisli mog ocaja, kao da trazim iglu, a ne kesu). Sve sam pregledavala od kuce do stanice i od stanice do kuce. Naravno, nigdje nicega. Dosla sam kuci i pocela da gledam sta imam od nakita, odjece, plus moje rahljavo auto, da li mogu prodati sta da namirim 5000KM. Ni 2000 nisam mogla navuci. Skamenjena sam bila. Nazvala sam firmu i pitala da li je neko nasao kesu. Niko nista nije nasao (aha). Nazvala sam obezbjedjenje jer sam bila sigurna da nisam izgubila novac od stanice do kuce, a oni su nazvali vozaca koji je oko 22.00 zavrsio smjenu (a ja vec oko 24.00 zovem obezbjedjenje). Prica mu je bila da je htio vratiti novac, ali je htio da opameti budalu koja je izgubila taj iznos pa vratiti iznos tek sutra. Suplja. Kad je skontao da moze rizikovati da izgubi posao onda je smislio taj izgovor. E sad, zamisli koliko bi se on usrecio da je pokupio pare koje su bile u humanitarne svrhe ili da je mene herc spucao ili da ja nisam mogla namiriti taj iznos pa da ispadnem lopov koji kupi novac u humanitarne svrhe i poslije kaze pare nisu problem, para nema.
Bez obzira na iznos ne treba uzeti tudje. Kako bi se ti osjecao da si izgubio 150KM i da ih neko pokupi? Nemoj da ti obraz, savjest i cast vrijede 150KM. Neka budu neprocjenivi.
- Neradnik
#47 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Tako je i 10 feninga kad nađes trci na policiju nebi li obraz izgubio 
Mislim kad bi ovim doso sa 10 feninga kontali bi da ih zajebavas
Mislim kad bi ovim doso sa 10 feninga kontali bi da ih zajebavas
- awaken
-
blesava
#49 Re: Nadjoh novac i uzeh!
ja sam jednom nasla ekstra mobitel, onako bas poskup za to vrijeme. Nadjem u imeniku broj od kuce,javi mi se otac vlasnice mobitela i s njim se dogovorim kad i gdje ce djevojka doci po mobitel. i koja je to razmazena tuka, ko da sam joj samar opalila kad sam joj ga vratila, ni hvala mi nije rekla.
- astrid
#50 Re: Nadjoh novac i uzeh!
Davno..mislim 2002,nadjem 5KM...onako zguzvane,sagnem se da uzmem,kad sin(5 god) vuce me za ruku i govori"baci to,nije nase"