„Prema nazivu Herceg Stjepanova Staroga mosta cijeli je ovaj grad, smješten oko toga mosta, nazvan hrvatskim imenom – Mostar, a ne Ćuprijar. Zar i ime grada nije jasna povijesna potvrda čiji je most preko Neretve u Mostaru?"
Mate Ćavar, magazin Fokus
Humor na mozgu: Kad ide u Ebu Grajb u ćuzu, Iračanin dobije struju u g...
'Želimo struju u našim domovima, a ne u našim zadnjicama!'
izjava bivšeg zatvorenika zatvora u Ebu Grajbu, notornog po mučenjima koja su prakticirali američki vojnici nad iračkim zatvorenicima, prenesena u Guardian-u
Humor na mozgu: No comment
„Ne postoji nikakva veza između ruske politike prema Čečeniji i dešavanja u Beslanu"
Vladimir Putin
Humor na mozgu: Pokvareni ćevapi bili namijenjeni Papi?
„Teroristi iz BiH pripremaju napad na Vatikan?!"
Naslov vijesti koju su prenijele agencije širom BiH, uključujući i PBSBiH i internet portal Pincom.info
Humor na mozgu: Nježno vas zlostavlja i ljudska prava (ne) zapostavlja
”...Zato što smo Amerikanci, mi ne zlostavljamo ljude koje držimo."
izjava Colina Powella, američkog ministra vanjskih poslova povodom optužbi za zlostavljanje trojice Engleza koji su bili zatočeni na Gvantanamu, izrečena nekoliko hefti prije skandala o mučenju u Ebu Grajbu
Humor na mozgu: Može Medžlisa, samo mi šubha da je "dž" za "Džugašvili"
"Ime je nastalo od početnih slova imena komunističkih ideologa Marksa-M, Engelsa-E, Lenjina-L i Staljina-S, a iz Rusije je uvezeno u Bosnu. Malo je Bošnjaka toga bilo svjesno kako u prošlosti tako i danas."
Ahmed Hatunić, analizirajući ime 'Melisa', a na temu islamski prihvatljivih imena (Preporod)
Humor na mozgu: DemoNkratski Irak u kojem zivimo danas
"Otpor pružaju jedino ekstremisti kojima smeta slobodan i demokratski Irak u kojem živimo danas."
Paul Bremer, civilni upravitelj u Iraku
Humor na mozgu: Obračun kod 'OK morala' na Zapadu: Jozo okrznuo Ramadana
Ramadan: „Nikada nisam mislio niti pisao da je Zapad dekadentan. Ja muslimanima upravo predlažem suprotno; postanite zapadni muslimani i uzmite učešća u svim aspektima kulturnog, civilnog i političkog života. Kako da uopšte mislim da je Zapad nemoralan ili satanski? To je u istinu apsurd."
Tarik Ramadan, islamski mislilac, u pismima čitalaca u novinama „Die Zeit“
Fra Zovko: „Kao kršćane šokira nas kad gledamo kako je napadnuta Evropa - ateizmom, hedonizmom, nemoralom,..."
Fra Jozo Zovko, kršćanski fratar, u interviewu magazinu „Fokus"