Montazne Kuce Krivaja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncokret10

#276 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

uskrsno_respo wrote:
suncokret10 wrote:
uskrsno_respo wrote:Ne nego je ovo samo po balkanski
A ako sam se odlucio za montaznu onda sam odlucio i kohi cu raspored i sve sto uz to ide da ne bi nadogradjivao i izmisljao neke nebuloze za razliku od muje
džaba je tebi govoriti, ti zaoro po nekakvim kvazi agrumentima...

ma nema se tu šta izmišljati, uzmeš projekt koji ti paše i deri.
A inace pase imati kucu na 4 sprata a samo u jednoj sobi u prizemlju se boravi?
haj se ti malo saberi.

maksim po diviziji je mala maca kakav je respo po montažnim kućicama.
suncokret10

#277 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

uskrsno_respo wrote:
suncokret10 wrote:
uskrsno_respo wrote:[qu
Pa u tome i jeste problem sto fakat ne kontas
kako da te ja razumijem kad ti ni sam sebe ne razumiješ
Ja odlicno znam sta pricam a ti sto ne kontas jbg
Ne mogu crtati jer ocito madner me razumije i kad pisem za razliku od tebe
to mu baš i nije neka preporuka....
madner

#278 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

Respo govori o problemu mentalnog sklopa. Mozda montazna kuca nije jeftinija od masivne iste kvadrature, ali kada Mujo krene da zida drzi se vise optimisticne procjene svojih mogucnosti nego realne.
suncokret10

#279 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

madner wrote:Respo govori o problemu mentalnog sklopa. Mozda montazna kuca nije jeftinija od masivne iste kvadrature, ali kada Mujo krene da zida drzi se vise optimisticne procjene svojih mogucnosti nego realne.
pa kakav je to argument. polaziš od pretpostavke da oni koji zidaju ne znaju šta hoće i koliko mogu?

pa mislim...., ovdje ima i elemenata uvrede... :D
madner

#280 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

Polazim od predpostavke da oni koji zidaju nisu svjesni kakve sve troskovi mogu iskociti, narocito ako pocnu raditi sami. Nema greske ako platis firmu, no koliko ce ljudi izabrati 100 kvadrata od firme ili 160 uz vlastiti trud? :D
suncokret10

#281 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

madner wrote:Polazim od predpostavke da oni koji zidaju nisu svjesni kakve sve troskovi mogu iskociti, narocito ako pocnu raditi sami. Nema greske ako platis firmu, no koliko ce ljudi izabrati 100 kvadrata od firme ili 160 uz vlastiti trud? :D
ja ne vidim potrebu ni za kakvom firmom.

ako imaš projekt, a treba ga imati, ako platiš stručni nadzor, a tu se ne štedi, kuća će ispasti jeftinija a vjerovatno i kvalitetnija od onog što bi ti neka firma uradila. sam sebi biraš materijale i znaš šta si ugradio + ako imaš lijevu i desnu ruku ponešto možeš i sam uraditi pa i na taj način uštediti. e oni koji imaju dvije lijeve, sažalijevam slučaj :roll:

već smo se složili da nema razlike u cijeni između montažne i zidane, prema tome, radi po projektu, nemoj se razbacivati, i svakako ćeš bolje proći nego da si kupio drvenu. i to je sva filozofija.
sumirprimus

#282 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by sumirprimus »

izvinjavam se,ne vidjeh nigdje da ste udarili cijene prosjek...
dakle montazna kuca m2..... km?
zidana kuca m2..... km?
suncokret10

#283 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

sumirprimus wrote:izvinjavam se,ne vidjeh nigdje da ste udarili cijene prosjek...
zidana kuca m2..... km?
oko 550 KM, i jedna i druga. ovo je gruba cijena i zavisi od mnogo faktora. ako ponešto znaš sam raditi, zidana može biti i jeftinija.
Basvod

#284 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Basvod »

sumirprimus wrote:izvinjavam se,ne vidjeh nigdje da ste udarili cijene prosjek...
zidana kuca m2..... km?
Pa pise ti iznad. Sve zavisi ko ti radi i kakve ces materijale staviti. Ako ces kupiti beton kostace te 130 km po kubiku a ako sam mjesas oko 80 km. Ustede mogu biti ogromne. Realno solidno uradjena zidana kuca, uz vlastiti angazman oko trazenja radnika i materijala, ne bi trebala biti preko 500 km po m2 do useljenja.
Ne vjerujem da su montazne jeftinije a ne mogu se porediti sa normalnim kucama.
suncokret10

#285 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Basvod wrote:
zidana kuca m2..... km?
Pa pise ti iznad. Sve zavisi ko ti radi i kakve ces materijale staviti. Ako ces kupiti beton kostace te 130 km po kubiku a ako sam mjesas oko 80 km. Ustede mogu biti ogromne. Realno solidno uradjena zidana kuca, uz vlastiti angazman oko trazenja radnika i materijala, ne bi trebala biti preko 500 km po m2 do useljenja.
Ne vjerujem da su montazne jeftinije a ne mogu se porediti sa normalnim kucama.
na montažne još treba dodati cijenu temelja i priključaka.
suncokret10

#286 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

pa nemamo svi dvije lijeve... :D
madner

#287 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

suncokret10 wrote:
madner wrote:Polazim od predpostavke da oni koji zidaju nisu svjesni kakve sve troskovi mogu iskociti, narocito ako pocnu raditi sami. Nema greske ako platis firmu, no koliko ce ljudi izabrati 100 kvadrata od firme ili 160 uz vlastiti trud? :D
ja ne vidim potrebu ni za kakvom firmom.

ako imaš projekt, a treba ga imati, ako platiš stručni nadzor, a tu se ne štedi, kuća će ispasti jeftinija a vjerovatno i kvalitetnija od onog što bi ti neka firma uradila. sam sebi biraš materijale i znaš šta si ugradio + ako imaš lijevu i desnu ruku ponešto možeš i sam uraditi pa i na taj način uštediti. e oni koji imaju dvije lijeve, sažalijevam slučaj :roll:

već smo se složili da nema razlike u cijeni između montažne i zidane, prema tome, radi po projektu, nemoj se razbacivati, i svakako ćeš bolje proći nego da si kupio drvenu. i to je sva filozofija.
Ma znam, ja to govorim za ove druge. Koji nisi istovremeno VKV zidari, tesari, vodo i elektroinstalateri. Mislim naravno ja jesam.
suncokret10

#288 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

uskrsno_respo wrote:Naravno i ja sve znam i kad sebi gradim kucu na njoj jos i zaradim koliko znam
reci šta imaš od alata pa ću ti reći šta znaš i možeš
Last edited by suncokret10 on 07/01/2014 15:38, edited 1 time in total.
madner

#289 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

Sta ti treba?

Meni samo fali bager, koji mjenjam za spagu. :D
Keiko

#290 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Keiko »

@respo haj'mo na kafu negdje - ti da se vise ne raspravljas bezze a ja da se ugrijem. Zima danas i puse a od 8 jutros sam bila na gradilistu. :-D
belfy

#291 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by belfy »

neko respa zove na kafu... :shock: respo, upravo si pao u mojim ocima... valjda si ti taj poziv trebao prvi napraviti... :?
dajribu

#292 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by dajribu »

Keiko wrote:@respo haj'mo na kafu negdje - ti da se vise ne raspravljas bezze a ja da se ugrijem. Zima danas i puse a od 8 jutros sam bila na gradilistu. :-D
ovo treba ovjekovjecit' :D
AEQ_77

#293 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by AEQ_77 »

Keiko wrote:
AEQ_77 wrote:Ako bogda ja cu jednu od ovih ponudjenih naravno da je napravim u BiH

http://www.patriote.com/fr/bois-rond-us ... /peribonka
Bas su lijepe ove kuce. Zamisljam snijeg, vatru u kaminu i toplu cokoladu dok sjedim pored nekog od ovih velikih prozora... Hmmmm.... :thumbup:
Veoma brzo cu realizovati ovu ideju za gradnju ovakve kuce i smatraj se pozvanom na toplu cololadu
Keiko

#294 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Keiko »

AEQ_77 wrote:
Keiko wrote:
AEQ_77 wrote:Ako bogda ja cu jednu od ovih ponudjenih naravno da je napravim u BiH

http://www.patriote.com/fr/bois-rond-us ... /peribonka
Bas su lijepe ove kuce. Zamisljam snijeg, vatru u kaminu i toplu cokoladu dok sjedim pored nekog od ovih velikih prozora... Hmmmm.... :thumbup:
Veoma brzo cu realizovati ovu ideju za gradnju ovakve kuce i smatraj se pozvanom na toplu cololadu
Hvala lijepa! Ako treba kakav savjet pri gradnji, tu sam. ;-)
Danguba

#295 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Danguba »

Kao sto tema kaze ''montazne kuce'' i tu je kraj.

Ne mogu shvatiti ljude koji uporedjuju kvalitet klasicne gradnje sa montaznom. To mi izgleda isto kao porediti VW, BMW, Audi i nekog tamo koreanca KIA ili Hyundai. I jedno i drugo sluzi svrsi, zadovoljavaju dizajnom, napucani i jedni i drugi ali zar treba uopce razgovarati ili se ubjedjivati u kvalitet.

Montazne kuce se ne mogu nikako uporedjivati sa objektima koji su gradjeni klasicnim materijalima. Montazne kuce su se gradile za potrebe radnika na duzem projektu (izgradnja tvornice, puteva, vecih naselja...) zato sto se brzo izgrade, zadovoljavaju funkciju pa cak u nekim slucajevima se premjestaju na druga radilista. Od toga se razvila izgradnja panela za stambenu gradnju (porodicne kuce)ali opet zbog brzine izgradnje objekta i relativno lijepog izgleda koji se da ukomponovati u okolinu.

Ko hoce brzo da dodje do krova, da se osjeca kao u pravoj kuci, da zaobidje maltretiranje sa raznim majstorima...izabrace montaznu kucu ALI prije toga treba da obezbijedi plocu na temeljima sa svim prikljuccima po projektu.

mane montazne kuce su:

- debljine vanjskih i pregradnih zidova
- spojevi panela (na ploci i ispod tavanice, na uglovima)
- ugradjene elektro instalacije u panelima tesko mijenjati ili dodatno ubacivati uticnice
- bilo koje prepravke na zidovima i plafonima...

p.s. zbog slabijeg kvaliteta materijala nikada se ne koristi za rezidencijalne objekte :wink:
Danguba

#296 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Danguba »

.
kosava

#297 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by kosava »

Danguba wrote:Kao sto tema kaze ''montazne kuce'' i tu je kraj.

Ne mogu shvatiti ljude koji uporedjuju kvalitet klasicne gradnje sa montaznom. To mi izgleda isto kao porediti VW, BMW, Audi i nekog tamo koreanca KIA ili Hyundai. I jedno i drugo sluzi svrsi, zadovoljavaju dizajnom, napucani i jedni i drugi ali zar treba uopce razgovarati ili se ubjedjivati u kvalitet.

Montazne kuce se ne mogu nikako uporedjivati sa objektima koji su gradjeni klasicnim materijalima. Montazne kuce su se gradile za potrebe radnika na duzem projektu (izgradnja tvornice, puteva, vecih naselja...) zato sto se brzo izgrade, zadovoljavaju funkciju pa cak u nekim slucajevima se premjestaju na druga radilista. Od toga se razvila izgradnja panela za stambenu gradnju (porodicne kuce)ali opet zbog brzine izgradnje objekta i relativno lijepog izgleda koji se da ukomponovati u okolinu.

Ko hoce brzo da dodje do krova, da se osjeca kao u pravoj kuci, da zaobidje maltretiranje sa raznim majstorima...izabrace montaznu kucu ALI prije toga treba da obezbijedi plocu na temeljima sa svim prikljuccima po projektu.

mane montazne kuce su:

- debljine vanjskih i pregradnih zidova
- spojevi panela (na ploci i ispod tavanice, na uglovima)
- ugradjene elektro instalacije u panelima tesko mijenjati ili dodatno ubacivati uticnice
- bilo koje prepravke na zidovima i plafonima...

p.s. zbog slabijeg kvaliteta materijala nikada se ne koristi za rezidencijalne objekte :wink:
Nekad bilo i to je sav problem kada kazes montazna Bosancu pred ocima smjestaj za radnike na velikim projektima i zato sva ova rasprava a kada bi se islo bosanskom logikom onda su oni sto su ostavili kamene kuce po Hercegovini i Krajni ustvari ostavili potomcima objekte milionske vrijednosti Image
i to je materijal a jebo ti ove montazne

Image

kakve su ovo stracare
Image

Image
suncokret10

#298 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

madner wrote:Sta ti treba?

Meni samo fali bager, koji mjenjam za spagu. :D
nabavi jedan, i to radoje dakić, pa ćemo pričati....
suncokret10

#299 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

dajribu wrote:
Keiko wrote:@respo haj'mo na kafu negdje - ti da se vise ne raspravljas bezze a ja da se ugrijem. Zima danas i puse a od 8 jutros sam bila na gradilistu. :-D
ovo treba ovjekovjecit' :D
mogao bi ovdje i sex pasti.... :lol:
AEQ_77

#300 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by AEQ_77 »

.
Post Reply