Montazne Kuce Krivaja
- BadCopy
#251 Re: Montazne Kuce Krivaja
Ma balkanac ti je nazadna vrsta homosapiensa u svemu tako i u gradnji kuce.ljudi prave auta od istog materijala kojeg salju u svemir al bosnji je to plastika.cuj gdje ce mi potomci bit najbolje nemojte ih ni vaditi iz uterusa majcinog do 35te godine i onda ga ozenite.
od zla oca od gore matere
od zla oca od gore matere
-
Basvod
#252 Re: Montazne Kuce Krivaja
Pricito sam ja i ukazao ti da se ne razumijes u tematiku.uskrsno_respo wrote:citas li ti sta ja pisem kao prvo?Basvod wrote:I na montaznu ide izolacija i fasada.uskrsno_respo wrote: a jos jedna razlika je sto ti racunas samo grube radove bez fasade izolacija itd sa montaznom koja je gotova
a kad izracunas sve troskove gotove zidane kuce mozes otici na put oko svijeta al bukvalno
Kosta isto koliko i za zidanu.
da si procitao tvoj odgovor ne bi bio tu gdje jeste
Tako da nisi razumio ni moj odgovor.
-
Basvod
#253 Re: Montazne Kuce Krivaja
Nema biranja. Montazna kuca kod nas je kuca od panela koji se sklapaju na licu mjesta. Ti paneli su od iverice i gips kartona a izmedju se stavlja vuna. To zamjenuje ciglu i beton a umjesto armiranih stubova i greda se stavljaju drvene.kosava wrote:Pa ako je neko budala da pusti da firma bira materijale od kojih ce mu napraviti kucu za njegove pare neka mu stave karton i ivericu .
Sto se tice ostalog sve je isto kao kod normalne kuce.
-
sumirprimus
#254 Re: Montazne Kuce Krivaja
meni nije jasno sto bas granica od 50 god?
kad je pocnes pravit,nebitno da li zavrsis za mejsec il za godinu,pa jos 50 godina +, malo li je?
kad je pocnes pravit,nebitno da li zavrsis za mejsec il za godinu,pa jos 50 godina +, malo li je?
-
Basvod
#255 Re: Montazne Kuce Krivaja
Ne dobijes nego platis.
Isto kosta stiropor za montaznu i za zidanu kucu.
Isto kosta stiropor za montaznu i za zidanu kucu.
-
suncokret10
#256 Re: Montazne Kuce Krivaja
vivax wrote:[q
Pa te dimenzije zidova ovise od vanjskog opterecenja na objekat.Nece ti zid biti iste debljine na Bjelasnici i u Sarajevu.Kad smo vec kod te debljine zida, debljinu diktira i debljina izolacije koju zelis da stavis izmedju nosivih stubova u zidu.Koliko sam ja moga upratiti da se ta debljina krece ovako stub 14+rigips ploca sa jedne stane oko1.2 cm i sperploca sa druge strane oko 2 cm. sve u svemu optimalna debljina je oko 20 cm.Ti spojevi coskova se rade preklapanjem horizontalnih greda u zidu odnosno usjecanjem.Sad imas milion vrsta tih usjecanja.Sva instalacija od elektro pa do hidro instalacije se provodi pri samoj izradi elementa odnosno zida na kojem se instalacija nalazi.
Moje neko misljenje da su montazne kuce dosta bolje od ovih obicnih tj. zidanih konstrukcija.Utrosak materijala je manji..Drvo je zdrav materijal.. Konstrukcija je lagana pa postoji mogucnost transporta sa jedne lokacije na drugu.Brza izvedba odnosno montiranje. dobra zvucna i toplotna izolacija.. ima jos dosta prednosti .. ali izgleda da kod nas jos uvijek je tesko da zazivi ovaj vid gradnje..dal zbog naseg nekog mentaliteta ne znam..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
kakvo crno drvo kad je obloženo najlonom. u protivnom bi se kamena vuna ubuđala i usmrdila. to je ustvari kartonska kućica u najlonu. eto ti zdrav materijal
-
suncokret10
#257 Re: Montazne Kuce Krivaja
ti si pomiješao babe i kengure. ko ima para on će završiti sve za par mjeseci.uskrsno_respo wrote:[
Pa po tebi ko god ti kaze nesto suprotno ne razumije se u tematiku (jbt ko izmisli to pa svi kao argument pocese to koristiti sta ti znas ne razumijes se u tematiku)
Ja ti kazem da fasadu i sve dobijes kad kupis montaznu znaci klajuc u ruke dok u tvojoj racunici tu su samo zidovi vrata i prozori kad dodasfasadu izolacije klince palce razlika u cijeni je ogromna
Samo jos jedan detalj je vazan kad zavrsis montaznu cca za mjesec dana a zidana se ovdje zavrsi i to ako si sretan za 10 godina
- vivax
#258 Re: Montazne Kuce Krivaja
Ko kaze? Pa mora najlon ici na zid radi kondenza.. Postavim ti kasnije koju sliku da vidis kako se prave dijelovi jedne drvene kuce..suncokret10 wrote:vivax wrote:[q
Pa te dimenzije zidova ovise od vanjskog opterecenja na objekat.Nece ti zid biti iste debljine na Bjelasnici i u Sarajevu.Kad smo vec kod te debljine zida, debljinu diktira i debljina izolacije koju zelis da stavis izmedju nosivih stubova u zidu.Koliko sam ja moga upratiti da se ta debljina krece ovako stub 14+rigips ploca sa jedne stane oko1.2 cm i sperploca sa druge strane oko 2 cm. sve u svemu optimalna debljina je oko 20 cm.Ti spojevi coskova se rade preklapanjem horizontalnih greda u zidu odnosno usjecanjem.Sad imas milion vrsta tih usjecanja.Sva instalacija od elektro pa do hidro instalacije se provodi pri samoj izradi elementa odnosno zida na kojem se instalacija nalazi.
Moje neko misljenje da su montazne kuce dosta bolje od ovih obicnih tj. zidanih konstrukcija.Utrosak materijala je manji..Drvo je zdrav materijal.. Konstrukcija je lagana pa postoji mogucnost transporta sa jedne lokacije na drugu.Brza izvedba odnosno montiranje. dobra zvucna i toplotna izolacija.. ima jos dosta prednosti .. ali izgleda da kod nas jos uvijek je tesko da zazivi ovaj vid gradnje..dal zbog naseg nekog mentaliteta ne znam..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kakvo crno drvo kad je obloženo najlonom. u protivnom bi se kamena vuna ubuđala i usmrdila. to je ustvari kartonska kućica u najlonu. eto ti zdrav materijal![]()
![]()
Last edited by vivax on 07/01/2014 12:01, edited 1 time in total.
-
suncokret10
#259 Re: Montazne Kuce Krivaja
pa gdje su ti tu prednosti drveta kao zdravog materijala kad ide najlon? čak šta više, cigla je puno zdravija.vivax wrote:Ko kaze? Pa mora najlon ici na zid radi kondenza.. Postavim ti kasnije koju sliku da vidis kako se prave dijelovi jedne drvene kuce..suncokret10 wrote:vivax wrote:[q
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kakvo crno drvo kad je obloženo najlonom. u protivnom bi se kamena vuna ubuđala i usmrdila. to je ustvari kartonska kućica u najlonu. eto ti zdrav materijal![]()
![]()
-
suncokret10
#260 Re: Montazne Kuce Krivaja
ko ima toliko para obje će završiti za par mjeseci. dakle, vrijeme gradnje kao kriterij je niđe veze.uskrsno_respo wrote:Pa cekaj ba pocnemo pricati o nasim ciframa od oko 50000 a onda ti bubnes ko ima para zavrsit ce
Ko ima para nece se ni muciti sa gradnjom nego ce kupiti gotovu kucu ili stan
- madner
#261 Re: Montazne Kuce Krivaja
Zvucna izolacija je bolja kod masivne gradnje.
Takodje je i hladnija ljeti.
Takodje je i hladnija ljeti.
- vivax
#262 Re: Montazne Kuce Krivaja
Pa tvoj jedan PVC prozor na ovoj zidanoj kuci, ima vecu radijaciju nego sav najlon na jednoj montaznoj kuci.pa gdje su ti tu prednosti drveta kao zdravog materijala kad ide najlon? čak šta više, cigla je puno zdravija.
- madner
#263 Re: Montazne Kuce Krivaja
Hoce ako pokusa napraviti 250 kvadrata.
- madner
#264 Re: Montazne Kuce Krivaja
Nisu, ali to nema veze sa cijenom po kvadratu.
Da je pokusao napraviti jednaku kvadraturu kao montazna od 50 000 mogao bi je zavrsiti.
Da je pokusao napraviti jednaku kvadraturu kao montazna od 50 000 mogao bi je zavrsiti.
-
suncokret10
#265 Re: Montazne Kuce Krivaja
prozor kao kriterij je niđe veze jer postoje drveni prozori i za zidane kuće, neš vjerovati.vivax wrote:Pa tvoj jedan PVC prozor na ovoj zidanoj kuci, ima vecu radijaciju nego sav najlon na jednoj montaznoj kuci.pa gdje su ti tu prednosti drveta kao zdravog materijala kad ide najlon? čak šta više, cigla je puno zdravija.
i nije u pitanju radijacija nego disanje objekta, kojeg u najlonu NIKAKO nema, neš opet vjerovati.
-
suncokret10
#266 Re: Montazne Kuce Krivaja
kriterij za proljeva.uskrsno_respo wrote:A nasi ljudi su inace skromni?
upoređuješ malu montažnu i veliku zidanu, i ko biva gradnja potonje duže traje, za ne povjerovati.....
- madner
#267 Re: Montazne Kuce Krivaja
Uradjeno od firme, nije ukljucena piva i janjetina. 
-
suncokret10
#268 Re: Montazne Kuce Krivaja
Mujaga uzeo tipski projekt i izgradio. platio koju stoju arhitekti za nadzor. je li sada bolje.uskrsno_respo wrote:Vrtimo se u krug opet dolazimo do onoga sta je taj sve platio za zidanu od 50000
Jel tu ulaze svi oni certifikati arhitekt projekat i sta sve ide ili je mujo sa iskustvom u njemackoj to odradio rodji svom
- vivax
#269 Re: Montazne Kuce Krivaja
Mlatiš gluposti, al' eto,neda mi se raspravljati kao sto se ova dvojica raspravljaju.Informiši se malo više.suncokret10 wrote:prozor kao kriterij je niđe veze jer postoje drveni prozori i za zidane kuće, neš vjerovati.vivax wrote:Pa tvoj jedan PVC prozor na ovoj zidanoj kuci, ima vecu radijaciju nego sav najlon na jednoj montaznoj kuci.pa gdje su ti tu prednosti drveta kao zdravog materijala kad ide najlon? čak šta više, cigla je puno zdravija.
i nije u pitanju radijacija nego disanje objekta, kojeg u najlonu NIKAKO nema, neš opet vjerovati.
-
suncokret10
#270 Re: Montazne Kuce Krivaja
opet on po starom. pa ako si takav čovjek onda možeš i pored montažne dokupiti montažni špajz, montažnu vanjsku halu, kućicu za cuku, za ptice, garažu...uskrsno_respo wrote:[
Uporedjujemo kuce iste velicine a ti sto ne mozes skontati da kad pocne zidati moze i odlucivati sta ce i kako ce pa onda bude ma neka jos koji metar da ima za sobe ostave i slicno pa to ode na megalomaniju i naravno da nece biti onda iste velicine
-
suncokret10
#271 Re: Montazne Kuce Krivaja
Pa Mujaga je zidar, radio po projektu, nadzor vršio arhitekta, u čemu je problem, fakat te ne kontam???????????????????????????uskrsno_respo wrote:Tebi jeste jer ti je vazno da imas krov nad glavom a kako je sve ispalo je najmanji problem i sta je sve ispunjeno sa mujom za razliku od montazne koju grade profesionalci itdsuncokret10 wrote:Mujaga uzeo tipski projekt i izgradio. platio koju stoju arhitekti za nadzor. je li sada bolje.uskrsno_respo wrote:Vrtimo se u krug opet dolazimo do onoga sta je taj sve platio za zidanu od 50000
Jel tu ulaze svi oni certifikati arhitekt projekat i sta sve ide ili je mujo sa iskustvom u njemackoj to odradio rodji svom
-
suncokret10
#272 Re: Montazne Kuce Krivaja
vivax wrote:[q
Mlatiš gluposti, al' eto,neda mi se raspravljati kao sto se ova dvojica raspravljaju.Informiši se malo više.
-
suncokret10
#273 Re: Montazne Kuce Krivaja
džaba je tebi govoriti, ti zaoro po nekakvim kvazi agrumentima...uskrsno_respo wrote:Ne nego je ovo samo po balkanski
A ako sam se odlucio za montaznu onda sam odlucio i kohi cu raspored i sve sto uz to ide da ne bi nadogradjivao i izmisljao neke nebuloze za razliku od muje
ma nema se tu šta izmišljati, uzmeš projekt koji ti paše i deri.
- madner
#274 Re: Montazne Kuce Krivaja
Zavisi od toga sta ugradis od stolarije, keramike, grijanja itd...uskrsno_respo wrote:I cijena je koliko veca od montazne da ne ubrajamo pivo i janjetinumadner wrote:Uradjeno od firme, nije ukljucena piva i janjetina.
Moze se uklopiti i u ovih 550 km/kvadratu.
-
suncokret10
#275 Re: Montazne Kuce Krivaja
kako da te ja razumijem kad ti ni sam sebe ne razumiješuskrsno_respo wrote:[qu
Pa u tome i jeste problem sto fakat ne kontas