Montazne Kuce Krivaja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sparky

#101 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by sparky »

Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Spominjete neke vikendice, garaze sklepane od ostataka kartona, onda one montazne kuce sto su po hrasnici oko famosa bile i sl.
Ovo su kuce sa debljinom zida oko 60cm, izolacijom, konstrukcijom.
Uhvatite se kataloga ili koga vec i interesuje neka ide u te firme i pregleda izlozbene primjerke.
Sretna nova godina
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Truba »

što se dimnjaka tiče lako ga je nazidati kasnije
nije toliki problem
inače obična grijalica može zagrijati do 40 kvadrata
+ u wcu grijač
suncokret10

#103 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

karanana wrote:
suncokret10 wrote:
karanana wrote:to nije moje da brinem.
ja dobijem kljuc u ruku a nek se arhitekte i montazeri brinu kako ce mi sazidati dimnjak.
pa nikako. to na kraju i jeste tvoj problem. :D
je li tvrdis da ove kuce dodju bez izgradjenog dimnjaka?
ne, ali postoji velika mogućnost.
suncokret10

#104 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Black swan wrote:što se dimnjaka tiče lako ga je nazidati kasnije
nije toliki problem
inače obična grijalica može zagrijati do 40 kvadrata
+ u wcu grijač
kako ga učvrstiti. recimo da je kuća sa visokim potkrovljem, barem 5-6m visoka+1-1,5m dimnjak ide iznad krova. ne može dimnjak sam tako stajati. odnosno može, do prvog potresa. taj dimnjak ako bi pao, srušio bi čitavu drvenu kuću. :D
karanana

#105 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by karanana »

sparky wrote:Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Spominjete neke vikendice, garaze sklepane od ostataka kartona, onda one montazne kuce sto su po hrasnici oko famosa bile i sl.
Uhvatite se kataloga ili koga vec i interesuje neka ide u te firme i pregleda izlozbene primjerke.
Sretna nova godina
tako je. prije zakljucaka da ce se kuca srusiti ko kula od karata, da ce izgoriti zajedno sa dimnjakom i prvom nalozenom vatrom, da metak moze uci i izaci kroz nju, da ce je odnijeti tsunami, uragan, da ce je pojesti raznorazni hajvani.....ja da sam zainteresovan bih otisao i pogledao i nacin izrade i materijale, a bogami i neke eksponate sto unutar proizvodjacevih kapija sto vani na terenu gdje su ove kuce vec izgradjene.
Alfons Kauders

#106 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:
sparky wrote:Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Sretna nova godina
tako je. prije zakljucaka da ce se kuca srusiti ko kula od karata, da ce izgoriti zajedno sa dimnjakom i prvom nalozenom vatrom, da metak moze uci i izaci kroz nju, da ce je odnijeti tsunami, uragan, da ce je pojesti raznorazni hajvani.....ja da sam zainteresovan bih otisao i pogledao i nacin izrade i materijale, a bogami i neke eksponate sto unutar proizvodjacevih kapija sto vani na terenu gdje su ove kuce vec izgradjene.
ima na krivaji detalja - tj slika profila koji koriste...

Image

btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a :D
karanana

#107 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by karanana »

ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
suncokret10

#108 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Alfons Kauders wrote:[

Image

btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a :D
ovo moš nogom probit, ne treba metka trošit. vuna i stiropor, i koji milimetar presovane pilote. :lol: :lol:
Alfons Kauders

#109 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
dobro, to je vise raji onako slikoviti argument

barem onima koji nisu vidjeli sta supljoj cigli, siporeksu i nekim vrstama bloka uradi mitraljeski metak
suncokret10

#110 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Alfons Kauders wrote:
karanana wrote:ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
dobro, to je vise raji onako slikoviti argument

barem onima koji nisu vidjeli sta supljoj cigli, siporeksu i nekim vrstama bloka uradi mitraljeski metak
ovo što si ti prikazao i praćka može probiti.
Alfons Kauders

#111 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Alfons Kauders »

suncokret10 wrote:

Image

ovo moš nogom probit, ne treba metka trošit. vuna i stiropor, i koji milimetar presovane pilote. :lol: :lol:
nikki problem

hajmo onda ovako... fino nek karanana uzme dugu devetku... ja stanem iza ovog, ti iza siporeksa... pa da vidimo koga sutra nece biti na kafi... :D
suncokret10

#112 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Alfons Kauders wrote:
suncokret10 wrote:

Image

nikki problem

hajmo onda ovako... fino nek karanana uzme dugu devetku... ja stanem iza ovog, ti iza siporeksa... pa da vidimo koga sutra nece biti na kafi... :D
ne treba mu devetka, dovoljno je nogom udariti. gdje ti ovdje vidiš tvrdoću? šta je ovdje tvrdo? možda ova presovana pilota 12mm?
sve je ovo paučina i prdimahovina.
Last edited by suncokret10 on 03/01/2014 13:43, edited 2 times in total.
karanana

#113 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by karanana »

mene i suncokreta.
Alfons Kauders

#114 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Alfons Kauders »

suncokret10 wrote:
ne treba mu devetka, dovoljno je nogom udariti. gdje ti ovdje vidiš tvrdoću? šta je ovdje tvrdo? možda ova presovana pilota 12mm?
haj nam usput objasni kako je golf 2 dizel najbolje auto na svijetu...
suncokret10

#115 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

Alfons Kauders wrote:
suncokret10 wrote:
kad ti objasniš šta je u ovoj konstukciji čvrsto i zašto misliš da je jedan osrednju udarac nogom nebi probio?

na ovoj kući je lakše zid provaliti nego vrata. :D
Alfons Kauders

#116 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Alfons Kauders »

suncokret10 wrote:
Alfons Kauders wrote:
suncokret10 wrote:
kad ti objasniš šta je u ovoj konstukciji čvrsto i zašto misliš da je jedan osrednju udarac nogom nebi probio?
pa udaraj, i ostavljas dojam nekog ko nogama udara zidove po citav dan...
suncokret10

#117 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by suncokret10 »

pa udaraj, i ostavljas dojam nekog ko nogama udara zidove po citav dan...
e, pa nemam tvoje vaspitanje da to mogu izbaciti na drugi način...
Basvod

#118 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Basvod »

karanana wrote:pa ako daju garanciju od 50 godina, onda vjerujem da mogu 50ak najmanje. a ne znam zasto ne i vise uz neku vrstu odrzavanja.
ne znam, nemam primjer neke koja stoji 50 godina.
imas li ti primjer neke koja se srusila ili koju su crvi pojeli ranije?
Nema ni jedne da stoji 50 godina.
Ulazio sam u montazne kuce stare 30tak godina, kad je to bilo popularno i boze sacuvaj. Moze ona mozda izdrzati i 100 godina al ne daj boze ziviti u takvom smradu i vlagi.
Basvod

#119 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Basvod »

Cherry-Cherry wrote:Naši ljudi su ubjeđeni da se montažne kuće prave od papira. Klasično bošnjino nepovjernje prema svemo što je novo.
Pa da, od papira.
Gips-karton i iverica. Otpadni materijal. Sta ti mislis od cega se gradi? Od punog drveta? :-)
madner

#120 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

suncokret10 wrote:
madner wrote:Ha dobro, moze se i klasicna kuca graditi sistemom kljuc u ruke.

No onda i njena cijena ide gore.
možda, ali onda imaš KUĆU. uostalom, umjeren fizički rad je zdrav. što bi nekome plaćao za ono što sam mogu uraditi. bolje je raditi nego peglati guzove pored tv-a.
Zato sto ti treba 6 mjeseci umjerenog rada da bi dobio meni prihvatljivih 600 kvadrata.
VjecitiStudent

#121 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by VjecitiStudent »

Basvod wrote:
Cherry-Cherry wrote:Naši ljudi su ubjeđeni da se montažne kuće prave od papira. Klasično bošnjino nepovjernje prema svemo što je novo.
Pa da, od papira.
Gips-karton i iverica. Otpadni materijal. Sta ti mislis od cega se gradi? Od punog drveta? :-)
Od neomaltanog šljakobetonskog bloka, ko svaka poštena bh. kuća.
Basvod

#122 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Basvod »

sumirprimus wrote:pa valjda kad ostarim svejedno je, svakako ce djeca vec prodavat jelde... :D
Sta ce prodati?
Da li bi ti kupio i uselio u montaznu kucu staru 50 godina? To se rusi.

A pogledaj cijene zidanih kuca, nebitno kakve su, po sarajevskim brdima. Neko ih prije 50 godina ozidao za npr. 50.000 km a danas vrijede 500.000 km.
Basvod

#123 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by Basvod »

VjecitiStudent wrote:
Basvod wrote:
Pa da, od papira.
Od neomaltanog šljakobetonskog bloka, ko svaka poštena bh. kuća.
Cigla 20x20x25 kosta pola marke.
VjecitiStudent

#124 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by VjecitiStudent »

Basvod wrote:
sumirprimus wrote:pa valjda kad ostarim svejedno je, svakako ce djeca vec prodavat jelde... :D
Sta ce prodati?
Da li bi ti kupio i uselio u montaznu kucu staru 50 godina? To se rusi.

A pogledaj cijene zidanih kuca, nebitno kakve su, po sarajevskim brdima. Neko ih prije 50 godina ozidao za npr. 50.000 km a danas vrijede 500.000 km.
Te cijene je nabildao plac i lokacija, sama kuca može biti i od trske.
madner

#125 Re: Montazne Kuce Krivaja

Post by madner »

Ne može, neće niko platiti.
Post Reply