Montazne Kuce Krivaja
- sparky
#101 Re: Montazne Kuce Krivaja
Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Spominjete neke vikendice, garaze sklepane od ostataka kartona, onda one montazne kuce sto su po hrasnici oko famosa bile i sl.
Ovo su kuce sa debljinom zida oko 60cm, izolacijom, konstrukcijom.
Uhvatite se kataloga ili koga vec i interesuje neka ide u te firme i pregleda izlozbene primjerke.
Sretna nova godina
Spominjete neke vikendice, garaze sklepane od ostataka kartona, onda one montazne kuce sto su po hrasnici oko famosa bile i sl.
Uhvatite se kataloga ili koga vec i interesuje neka ide u te firme i pregleda izlozbene primjerke.
Sretna nova godina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102 Re: Montazne Kuce Krivaja
što se dimnjaka tiče lako ga je nazidati kasnije
nije toliki problem
inače obična grijalica može zagrijati do 40 kvadrata
+ u wcu grijač
nije toliki problem
+ u wcu grijač
-
suncokret10
#103 Re: Montazne Kuce Krivaja
ne, ali postoji velika mogućnost.karanana wrote:je li tvrdis da ove kuce dodju bez izgradjenog dimnjaka?suncokret10 wrote:pa nikako. to na kraju i jeste tvoj problem.karanana wrote:to nije moje da brinem.
ja dobijem kljuc u ruku a nek se arhitekte i montazeri brinu kako ce mi sazidati dimnjak.
-
suncokret10
#104 Re: Montazne Kuce Krivaja
kako ga učvrstiti. recimo da je kuća sa visokim potkrovljem, barem 5-6m visoka+1-1,5m dimnjak ide iznad krova. ne može dimnjak sam tako stajati. odnosno može, do prvog potresa. taj dimnjak ako bi pao, srušio bi čitavu drvenu kuću.Black swan wrote:što se dimnjaka tiče lako ga je nazidati kasnije
nije toliki problem
+ u wcu grijač
- karanana
#105 Re: Montazne Kuce Krivaja
tako je. prije zakljucaka da ce se kuca srusiti ko kula od karata, da ce izgoriti zajedno sa dimnjakom i prvom nalozenom vatrom, da metak moze uci i izaci kroz nju, da ce je odnijeti tsunami, uragan, da ce je pojesti raznorazni hajvani.....ja da sam zainteresovan bih otisao i pogledao i nacin izrade i materijale, a bogami i neke eksponate sto unutar proizvodjacevih kapija sto vani na terenu gdje su ove kuce vec izgradjene.sparky wrote:Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Sretna nova godina
- Alfons Kauders
#106 Re: Montazne Kuce Krivaja
ima na krivaji detalja - tj slika profila koji koriste...karanana wrote:tako je. prije zakljucaka da ce se kuca srusiti ko kula od karata, da ce izgoriti zajedno sa dimnjakom i prvom nalozenom vatrom, da metak moze uci i izaci kroz nju, da ce je odnijeti tsunami, uragan, da ce je pojesti raznorazni hajvani.....ja da sam zainteresovan bih otisao i pogledao i nacin izrade i materijale, a bogami i neke eksponate sto unutar proizvodjacevih kapija sto vani na terenu gdje su ove kuce vec izgradjene.sparky wrote:Da prestanem citati ovu temu i pobjegnem na autoforum. Lakse je. Uglavnom, cini mi se da ovdje pisu ljudi koji nemaju iskustva sa montaznim kucama iz ovog stoljeca.
Sretna nova godina

btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a
- karanana
#107 Re: Montazne Kuce Krivaja
ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
-
suncokret10
#108 Re: Montazne Kuce Krivaja
ovo moš nogom probit, ne treba metka trošit. vuna i stiropor, i koji milimetar presovane pilote.Alfons Kauders wrote:[
ima na krivaji detalja - tj slika profila koji koriste...
btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a
- Alfons Kauders
#109 Re: Montazne Kuce Krivaja
dobro, to je vise raji onako slikoviti argumentkaranana wrote:ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
barem onima koji nisu vidjeli sta supljoj cigli, siporeksu i nekim vrstama bloka uradi mitraljeski metak
-
suncokret10
#110 Re: Montazne Kuce Krivaja
ovo što si ti prikazao i praćka može probiti.Alfons Kauders wrote:dobro, to je vise raji onako slikoviti argumentkaranana wrote:ako cu razmisljati o tome da li mi kroz kucu moze ili ne moze proci metak, jebes ti moj zivot i moju buducnost.
barem onima koji nisu vidjeli sta supljoj cigli, siporeksu i nekim vrstama bloka uradi mitraljeski metak
- Alfons Kauders
#111 Re: Montazne Kuce Krivaja
nikki problemsuncokret10 wrote:ovo moš nogom probit, ne treba metka trošit. vuna i stiropor, i koji milimetar presovane pilote.Alfons Kauders wrote:[
btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a![]()
hajmo onda ovako... fino nek karanana uzme dugu devetku... ja stanem iza ovog, ti iza siporeksa... pa da vidimo koga sutra nece biti na kafi...
-
suncokret10
#112 Re: Montazne Kuce Krivaja
ne treba mu devetka, dovoljno je nogom udariti. gdje ti ovdje vidiš tvrdoću? šta je ovdje tvrdo? možda ova presovana pilota 12mm?Alfons Kauders wrote:nikki problemsuncokret10 wrote:ovo moš nogom probit, ne treba metka trošit. vuna i stiropor, i koji milimetar presovane pilote.Alfons Kauders wrote:[
btw ako neko misli da ovo moze probiti metak... naravno da moze... al metak iz pam-a![]()
hajmo onda ovako... fino nek karanana uzme dugu devetku... ja stanem iza ovog, ti iza siporeksa... pa da vidimo koga sutra nece biti na kafi...
sve je ovo paučina i prdimahovina.
Last edited by suncokret10 on 03/01/2014 13:43, edited 2 times in total.
- karanana
#113 Re: Montazne Kuce Krivaja
mene i suncokreta.
- Alfons Kauders
#114 Re: Montazne Kuce Krivaja
haj nam usput objasni kako je golf 2 dizel najbolje auto na svijetu...suncokret10 wrote:
ne treba mu devetka, dovoljno je nogom udariti. gdje ti ovdje vidiš tvrdoću? šta je ovdje tvrdo? možda ova presovana pilota 12mm?
-
suncokret10
#115 Re: Montazne Kuce Krivaja
kad ti objasniš šta je u ovoj konstukciji čvrsto i zašto misliš da je jedan osrednju udarac nogom nebi probio?Alfons Kauders wrote:haj nam usput objasni kako je golf 2 dizel najbolje auto na svijetu...suncokret10 wrote:
ne treba mu devetka, dovoljno je nogom udariti. gdje ti ovdje vidiš tvrdoću? šta je ovdje tvrdo? možda ova presovana pilota 12mm?
na ovoj kući je lakše zid provaliti nego vrata.
- Alfons Kauders
#116 Re: Montazne Kuce Krivaja
pa udaraj, i ostavljas dojam nekog ko nogama udara zidove po citav dan...suncokret10 wrote:kad ti objasniš šta je u ovoj konstukciji čvrsto i zašto misliš da je jedan osrednju udarac nogom nebi probio?Alfons Kauders wrote:haj nam usput objasni kako je golf 2 dizel najbolje auto na svijetu...suncokret10 wrote:
-
suncokret10
#117 Re: Montazne Kuce Krivaja
e, pa nemam tvoje vaspitanje da to mogu izbaciti na drugi način...Alfons Kauders wrote:[
pa udaraj, i ostavljas dojam nekog ko nogama udara zidove po citav dan...
-
Basvod
#118 Re: Montazne Kuce Krivaja
Nema ni jedne da stoji 50 godina.karanana wrote:pa ako daju garanciju od 50 godina, onda vjerujem da mogu 50ak najmanje. a ne znam zasto ne i vise uz neku vrstu odrzavanja.
ne znam, nemam primjer neke koja stoji 50 godina.
imas li ti primjer neke koja se srusila ili koju su crvi pojeli ranije?
Ulazio sam u montazne kuce stare 30tak godina, kad je to bilo popularno i boze sacuvaj. Moze ona mozda izdrzati i 100 godina al ne daj boze ziviti u takvom smradu i vlagi.
-
Basvod
#119 Re: Montazne Kuce Krivaja
Pa da, od papira.Cherry-Cherry wrote:Naši ljudi su ubjeđeni da se montažne kuće prave od papira. Klasično bošnjino nepovjernje prema svemo što je novo.
Gips-karton i iverica. Otpadni materijal. Sta ti mislis od cega se gradi? Od punog drveta?
- madner
#120 Re: Montazne Kuce Krivaja
Zato sto ti treba 6 mjeseci umjerenog rada da bi dobio meni prihvatljivih 600 kvadrata.suncokret10 wrote:možda, ali onda imaš KUĆU. uostalom, umjeren fizički rad je zdrav. što bi nekome plaćao za ono što sam mogu uraditi. bolje je raditi nego peglati guzove pored tv-a.madner wrote:Ha dobro, moze se i klasicna kuca graditi sistemom kljuc u ruke.
No onda i njena cijena ide gore.
-
VjecitiStudent
#121 Re: Montazne Kuce Krivaja
Od neomaltanog šljakobetonskog bloka, ko svaka poštena bh. kuća.Basvod wrote:Pa da, od papira.Cherry-Cherry wrote:Naši ljudi su ubjeđeni da se montažne kuće prave od papira. Klasično bošnjino nepovjernje prema svemo što je novo.
Gips-karton i iverica. Otpadni materijal. Sta ti mislis od cega se gradi? Od punog drveta?
-
Basvod
#122 Re: Montazne Kuce Krivaja
Sta ce prodati?sumirprimus wrote:pa valjda kad ostarim svejedno je, svakako ce djeca vec prodavat jelde...
Da li bi ti kupio i uselio u montaznu kucu staru 50 godina? To se rusi.
A pogledaj cijene zidanih kuca, nebitno kakve su, po sarajevskim brdima. Neko ih prije 50 godina ozidao za npr. 50.000 km a danas vrijede 500.000 km.
-
Basvod
#123 Re: Montazne Kuce Krivaja
Cigla 20x20x25 kosta pola marke.VjecitiStudent wrote:Od neomaltanog šljakobetonskog bloka, ko svaka poštena bh. kuća.Basvod wrote:Pa da, od papira.Cherry-Cherry wrote:Naši ljudi su ubjeđeni da se montažne kuće prave od papira. Klasično bošnjino nepovjernje prema svemo što je novo.
-
VjecitiStudent
#124 Re: Montazne Kuce Krivaja
Te cijene je nabildao plac i lokacija, sama kuca može biti i od trske.Basvod wrote:Sta ce prodati?sumirprimus wrote:pa valjda kad ostarim svejedno je, svakako ce djeca vec prodavat jelde...
Da li bi ti kupio i uselio u montaznu kucu staru 50 godina? To se rusi.
A pogledaj cijene zidanih kuca, nebitno kakve su, po sarajevskim brdima. Neko ih prije 50 godina ozidao za npr. 50.000 km a danas vrijede 500.000 km.
- madner
#125 Re: Montazne Kuce Krivaja
Ne može, neće niko platiti.