Mojoj braci: Srbima i Hrvatima!
-
Panasonic
#1 Mojoj braci: Srbima i Hrvatima!
A sta mislite da ne gledamo vise ko je koje vjere? Evo, zasto nekome smeta zato sto je musliman, katolik ili pak pravoslavac, kada tu njegovu "vjeru nece nikada" (skoro nikada) iskusiti? Koji nam je djavo!?
-
MASON33.50
Panasonic,
valja li ti onaj kod sto sam ti posl'o u "Visual Basic ---- HELP!"
valja li ti onaj kod sto sam ti posl'o u "Visual Basic ---- HELP!"
-
nepoznat
ako ti budes njih zvao bracom, gotov si, nisi niko i nista njihova djeca ce te zaklati , ako mi nevjerujjes pogledaj ovaj zadnji rat , to ti sve govoriA sta mislite da ne gledamo vise ko je koje vjere? Evo, zasto nekome smeta zato sto je musliman, katolik ili pak pravoslavac, kada tu njegovu "vjeru nece nikada" (skoro nikada) iskusiti? Koji nam je djavo!?
ja imam nesto prijatelja srba i hrvata , oni svoje ja svoje nikom nista
igramo ponekad fudbala itd
kad ti imas svoje onda ce te i drugi respektirati, ako izgubis svoje bices niko i nista , izgubices i svoje i njihove
ja sam da sako fura svoje ali za postenje medju jedni drugima, i da niko nikoga podpaljuje
-
margareta
Babba to radi emocionalno ali bome i racionalno ! Zivi bili pa vidjeli !Vodenjak wrote:De oHlabavi malo, majke ti...babba wrote:Drugovi i drugarice, za domace izdajnike nemajte milosti.
Oni su otrov a mi smo protuotrov !
Smrt nacionalizmu sloboda narodu !!!![]()
Znamo to ali kako ba?
Sigurno ne tako kako TI to radis!
Samo naprijed babba ! Nisi sam/a mi smo s' tobom !
smrt nacionalizmu - sloboda narodu !!!
-
zoka
Evo malo naletih forumom i bolgom i vidim pravu poplavu vjerskih tema.
Mogu reci da je to dobro, ljudi iskazuju svoje osjecaje i to je OK. Svako ima pravo i mogucnost da kaze sta mu lezi na srcu.
Ne znam ni sam samo nek iz ljudi izlazi sza zele reci to je smisao i forumanja i bloganja.
Mogu reci da je to dobro, ljudi iskazuju svoje osjecaje i to je OK. Svako ima pravo i mogucnost da kaze sta mu lezi na srcu.
Ne znam ni sam samo nek iz ljudi izlazi sza zele reci to je smisao i forumanja i bloganja.
-
spiel4
ti bi margareta da ubijedis da se nista dogodilo nije,bile neke igrice i sto je neko ostao bez glave pa nije to strasnomargareta wrote:koji sijac mrznje i fashizmaako ti budes njih zvao bracom, gotov si, nisi niko i nista njihova djeca ce te zaklati , ako mi nevjerujjes pogledaj ovaj zadnji rat , to ti sve govorine dilaj teshke lazi
predji na lake
-
seas of cheese
#12 Re: Mojoj braci: Srbima i Hrvatima!
Srbi i Hrvati protiv nove nacije - BosanciPanasonic wrote:A sta mislite da ne gledamo vise ko je koje vjere? Evo, zasto nekome smeta zato sto je musliman, katolik ili pak pravoslavac, kada tu njegovu "vjeru nece nikada" (skoro nikada) iskusiti? Koji nam je djavo!?
MOSTAR - Srpski i hrvatski poslanici u parlamentu Bosne i Hercegovine oštro su se usprotivili inicijativi Stranke demokratske akcije i dela bošnjačkih intelektualaca da se u BiH ustanovi nova nacija - Bosanac.
- Tu ideju s gnušanjem odbacujem jer u njoj nijedan Srbin, a pretpostavljam ni Hrvat, ne želi ni razgovarati, a kamoli provoditi - izjavio je presedavajući Doma naroda parlamenta BiH Goran Milojević, kako su juče preneli mediji iz Mostara.
Hrvatski predstavnik u Predstavničkom domu centralnog parlamenta Ivo Miro Jović podsetio je da je prošao 19. vek kada je bilo pokušaja da se uvede nacija Bosanac.
- Ljudi koji to predlažu izgubljeni su u vremenu i prostoru i ne znaju gde žive i čemu pripadaju - rekao je Jović.
Inicijativa bošnjačkih intelektualaca za uvođenje jedne nacije sa tri vere ponovo je aktuelizovana kroz obrazloženje da se stvara takozvani bosanski identitet.
- To je stara bošnjačka ideja kojom se izbegava službeni naziv BiH, a koja se pokušava nametnuti kroz naziv države u kome je samo Bosna, a isključuje se postojanje Hercegovine - ukazao je zastupnik u Domu naroda parlamenta BiH Ilija Filipović.
Tanjug
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 2201.shtml
-
seas of cheese
#16 Re: Mojoj braci: Srbima i Hrvatima!
Panasonic wrote:A sta mislite da ne gledamo vise ko je koje vjere? Evo, zasto nekome smeta zato sto je musliman, katolik ili pak pravoslavac, kada tu njegovu "vjeru nece nikada" (skoro nikada) iskusiti? Koji nam je djavo!?
bosna je strasno primitivna zemlja.
upravo zato, da bi se dosegao veci nivo civilizacije, potrebna je promjena svijesti unutar samih ljudi, deprimitivizacija, prije svega sekularizacija, ponajvise deislamizacija, ali i denacifikacija kod nekih.
jer, suprotno ustaljenoj floskuli o toleranciji, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti kao smjernicama idile u bosni - treba se okrenuti ka individualizaciji, ka gradnji neke samosvjesne sekularne gradjanske svijesti kod ljudi.
hiljadama godina ljudi se caste cestitkama za praznike, pa odu kuci mrzeci jedne druge, upravo zato sto te iste primitivne praznike proslavljaju na drugi nacin, drugim povodom ili u drugo vrijeme.
cestitati praznik samo je forma, licno mislim vrlo stetna. odbaciti primitivizam religije kao smjernicu stila zivota, to bi bio prvi korak ka izgradnji bolje buducnosti, o tome treba da razmislimo.