jao - je li dostav iše tih tvojih glupavih i savjeta i komentara!!!??!?!???!?! .......... zašto ljude još više ubijaš u pojam - ili im konkretno pomozi ili ćutiantimobbing wrote:Nažalost, sasvim si upravu …VERNESA wrote:Kažete pismenu prijavu Tužilaštvu i ta pismena prijava ostane u ladici par godina, a nama preostaje da se borimo iz dana u dan.Radim na takvom radnom mjestu koje je uslovljeno sa izdavanjem službenog auta zbog velikih relacija koje se moraju preči da bi se posao obavio kako treba.Za ovoliko godina za svaki radni zadatak kada mi je bilo potrebno izdavanje auta od nadležnih rukovodioca preživljavam pravu dramu iz dana u dan. Dok moji rukovodioci koriste službena državna auta za svoje lićne potrebe, i uz to štede gorivo jer zaboga pa to njima treba, za izdavanje auta za obavljanje radnih zadataka je pravi pakao.Uz to duže auta bez šofera, kao neku svoju igračku koju ne daju nikome.Kada god zatražim auto to je takav problem , da mi je muka i kada me pozovu za obavljanje poslova na terenu.
U inspekciji rada mi kažu da je to tako , inspektor Čomor mi je ljubazno objasnio i da i on daje svoje auto za službene potrebe, tako da više ne znam kako dalje.
Problem nije Tužilaštvu podnijeti prijavu i pisane tragove upučene za izdavanje auta i odgovore koje sam dobivala, ali poenta je što je Tužilaštvo kao najsporiji puž i što nadležni iz moje firme tvrde da imaju u Tužilaštvu svoje ljude....![]()
A da mi je iživljavanje i bahatost došla do grla, da sve vrste psihopata koje moram podnositi na radnom mjestu jedva trpim jeste , ali kome napisati ali da je učinak brz, efikasan i da se ne treba čekati par godina????????
Jednostavno u ovoj pravnoj ANARHIJI nakaradnog Daytona, normalan i pošten čovjek ne može više biti pametan.
Postoje samo dvije opcije, prva je kao HIJENA šutjeti, čekati na njihovu milost, suosjećanje i empatiju koju nemaju i svome biću dok te svakodnevno MOBBING-om umaraju do smrti ili se boriti kao LAV da preživiš svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Ovo je vrijeme života i smrti za običnog normalnog čovjeka i podsjeća me na neke tamo tridesete u Americi. Naime, tih tridesetih godina umirući od gladi i dugova kao i mi sada u BiH, američki radnici, fukara i sirotinja se počela udruživati u sindikate. Na ovaj način se je uspostavila ravnoteža.
U BiH je problem što je ovaj narod pravi fukaru sam od sebe jer je u ratu naviknut na humanitarnu pomoć. Zato danas ovaj napaćeni narod razvučene pameti neće ili ne zna da kao LAV lovi i bori se za svoj plijen već samo da kao HIJENA šuti i čeka na milost bogataša, a oni to u svome biću uopće nemaju već samo duševno mrtvilo i surovost.
toliko je toga napisano o mobingu ne samo kod nas nego i širom svijeta - daj kakvu konkretnu pomoć, gluposti ostavi za kafane