Minuta sutnje za srebrenicu ???
- Ivo Lola
#1 Minuta sutnje za srebrenicu ???
Prije nekoliko dana pisali smo o peticiji i zahtijevu poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Adema Huskića upućenom predsjedniku FIFA-e Josephu Blatteru da se minutom šutnje prije početka finalne utakmice Svjetskog prvenstva oda počast žrtvama genocida u Srebrenici.
Čelni ljudi svjetskog nogometa nakon peticije koju su na internetu potpisivali brojni stanovnici BiH kao i ljudi širom svijeta, odlučili su donijeti odluku da sudionici finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva netom prije početka utakmice, minutom šutnje odaju počast za preko 8000 žrtvava koje su smrtno stradale 11. jula 1995. u najvećem masakru nakon drugog svijetskog rata.
Ovakva odluka FIFA-e je za svaku pohvalu kako bi se kompletan svjetski auditorij prisjetio stravičnog zločina počinjenog prije tačno 15 godina nad civilnim stanovništvom u Srebrenici.
Tragedije kao u Srebrenici mnogima nažalost nisu bile opomena pa u brojnim dijelovima svijeta i danas bukti rat, svakoga dana neko novi izgubi život samo iz razloga jer je druge boje kože, vjere ili nacionalnosti.
Potez FIFA-e barem će na minutu biti opomena cijelom svijetu da nam se Srrebrenica više nikad ne ponovi
evo sad ovo procita
zna li neko nesto vise, da li je tacna vijest ili dezinformacija ?
Čelni ljudi svjetskog nogometa nakon peticije koju su na internetu potpisivali brojni stanovnici BiH kao i ljudi širom svijeta, odlučili su donijeti odluku da sudionici finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva netom prije početka utakmice, minutom šutnje odaju počast za preko 8000 žrtvava koje su smrtno stradale 11. jula 1995. u najvećem masakru nakon drugog svijetskog rata.
Ovakva odluka FIFA-e je za svaku pohvalu kako bi se kompletan svjetski auditorij prisjetio stravičnog zločina počinjenog prije tačno 15 godina nad civilnim stanovništvom u Srebrenici.
Tragedije kao u Srebrenici mnogima nažalost nisu bile opomena pa u brojnim dijelovima svijeta i danas bukti rat, svakoga dana neko novi izgubi život samo iz razloga jer je druge boje kože, vjere ili nacionalnosti.
Potez FIFA-e barem će na minutu biti opomena cijelom svijetu da nam se Srrebrenica više nikad ne ponovi
evo sad ovo procita
zna li neko nesto vise, da li je tacna vijest ili dezinformacija ?
- ultima_palabra
#2 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Ima li negdje link, samo sam na forumu ovo vidio?
- Ivo Lola
#3 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
i ja sam to procito na jednoj lokalnoj stranici oni su objavili, znaci nije uopste pouzdano zato i pitam zna li neko vise
izgleda da ipak ima nesto od toga
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=27918
izgleda da ipak ima nesto od toga
http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=27918
- Baltazar_khan
#4 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Hajmo forumaši, malo više informacija, ako je ovo istina onda ih prestajem nazivati mafijaškom organizacijom!
- Ivo Lola
#5 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
i mene cudi da niko ne reaguje, to bi bila velika stvar
mozda ne u svijetu jer ljude u sustini i ne zanima za sta je minuta sutnje, ali bi odjeknulo kao bomba u komsiluku
izasla je informacija i na nekim sportskim stranicama, trazite malo
mozda ne u svijetu jer ljude u sustini i ne zanima za sta je minuta sutnje, ali bi odjeknulo kao bomba u komsiluku
izasla je informacija i na nekim sportskim stranicama, trazite malo
- north_1987
#6 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
ja sam sad na par sajtova gledao, nista ne pse ...
- samo_ti
#7 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Srebrenica se pise velikim slovom ! ( u naslovu teme ) 
- osa
#8 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
kad ćete shvatiti da net ne pati od takvih pravopisnih tričarija....samo_ti wrote:Srebrenica se pise velikim slovom ! ( u naslovu teme )
- samo_ti
#9 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
jahosa wrote:kad ćete shvatiti da net ne pati od takvih pravopisnih tričarija....samo_ti wrote:Srebrenica se pise velikim slovom ! ( u naslovu teme )
- jazzer
#10 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
@ Ivo Lola
Pa gdje si uopste i procitao ovu vijest? Koji site? Da i mi procitamo pa da mozemo odnekud krenuti.
Ovaj link koji si stavio ja ne mogu otvoriti.
Pa gdje si uopste i procitao ovu vijest? Koji site? Da i mi procitamo pa da mozemo odnekud krenuti.
- Ivo Lola
#11 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
problem je sto na sarajevo-x ne mozes postavit link a to vjerovatno znaci da ne smijem ni reklamirati, al nigdje do sad nisam vidio da se link ne moze poslati preko PP-a
izaslo je na S P O R T I N . B A
ako ne smije ni ovako brisite
izaslo je na S P O R T I N . B A
ako ne smije ni ovako brisite
- black
#12 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
izvolijazzer wrote:@ Ivo Lola
- jazzer
#13 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Hvala za link. Po njima ovo je zavrsena stvar i prije finala bi fakat trebala bitiblack wrote:izvolijazzer wrote:@ Ivo Lola
minuta sutnje za Srebrenicu. Ali kako znati jesu li pouzdani ovi sa sport centra, jesu li senzacionalisti...
Pogledao sam jos neke siteove i nema nista o ovome.
-
Desert Wind
- nellington
#15 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Ako je to već tako, zašto nigdje na stranicama na engleskom jeziku nema - ili na zvaničnoj stranici FIFAe?
- Ivo Lola
#16 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
ja mislim da to jos ne treba uzeti kao zavrsenu stvar, jer nije dosla zvanicna potvrda ni od jedne oficijelne strane
ali izgleda da bi ipak moglo biti sto je odlicno
ipak je to najgledaniji dogadjaj u svijetu i neka svaki hiljaditi covjek koji bude gledao pogleda na internetu sta je to srebrenica i ko je tu sta uradio to ce biti veliki uspjeh
a o odjeku u okolini ne treba ni pricat
a ako cete iskreno drago mi je zbog ovog jer napokon imam osjecaj da smo i mi neki faktor, nazalost ovog puta po ovakvoj stvari
ali izgleda da bi ipak moglo biti sto je odlicno
ipak je to najgledaniji dogadjaj u svijetu i neka svaki hiljaditi covjek koji bude gledao pogleda na internetu sta je to srebrenica i ko je tu sta uradio to ce biti veliki uspjeh
a o odjeku u okolini ne treba ni pricat
a ako cete iskreno drago mi je zbog ovog jer napokon imam osjecaj da smo i mi neki faktor, nazalost ovog puta po ovakvoj stvari
- Comrad
#17 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Na TVSA je objavljeno da ce finale poceti sa minutom sutnje za Srebrenicu.

- cyprus
#18 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Reče i Radončić na BHT, ali meni to opet ne djeluje nimalo provjerenoComrad wrote:Na TVSA je objavljeno da ce finale poceti sa minutom sutnje za Srebrenicu.
![]()
- nellington
#19 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
Nekako očekujem bar malenu vijest na BBC, ili na sajtu FIFAe prije nego povjerujem...cyprus wrote:Reče i Radončić na BHT, ali meni to opet ne djeluje nimalo provjerenoComrad wrote:Na TVSA je objavljeno da ce finale poceti sa minutom sutnje za Srebrenicu.
![]()
- Ivo Lola
#20 Re: Minuta sutnje za srebrenicu ???
i radoncic je naglasio vise puta da je vijest preuzeta sa neke stranice