Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1901 Re: Milić Vukašinović

Post by _BataZiv_0809 »

doktor78 wrote: 28/08/2026 09:12
Šta je on sviro, majke ti :lol: :lol: :lol:
Lik izgleda k'o seljačina sa dna kace.
:lol: :lol:

Ubit ce me @Seawolf i @milojicabrzi
Tvrtko II Kotromanić

#1902 Re: Milić Vukašinović

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sebija? :shock:

ono malo uz baketa
tad se moglo gitarica, vino ovo ono
Seawolf

#1903 Re: Milić Vukašinović

Post by Seawolf »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2026 09:07
Seawolf wrote: 27/08/2026 09:36
milojicabrzi wrote: 27/08/2026 09:25

...a vidim izgleda mi Charltonov bubanj, ona njegova Yamaha sa Sybinco snareom a vidim da nije on, jer je u zadnje vrijeme baš ostario.

Gutu nisam prepoznao, valjda je pustio bradu, šta li :)

Sada u ovim opštinskim i kantonalnim odobrima, sjedi dosta ljudi koji su fanovi muzike '80-ih, pa valjda pozivaju bendove po svom ukusu. Galija je npr. uvijek imala jaku bazu publike u Zenici, Fojnici itd. Eto, neko iz Konjica se njih sjetio.

Tako isto bend Osvajači, dolaze u Goražde, prvi put nekad 2010. pa onda opet nedavno, neko iz tamošnje organizacije, sigurno je fan Čipija i ekipe :D
U Skupštini Kantona Sarajevo ima neko ko je svirao muziku '80-ih.
Mahir Devic
Timscho

#1904 Re: Milić Vukašinović

Post by Timscho »

milojicabrzi wrote: 26/08/2026 22:56
eki to wrote: 26/08/2026 20:42 Ako si bio na koncertu u domu mladih kako je pjesma Dum Dum izgledala sa strane, masa raje sa 3 prsta svrsavaju na rijeci bistra voda malo kravava.... a trebala bi biti anti ratna, dje je zajeb ...sto bi rekli jebeno sjecanje
EKV su na tim koncertima '90.-'91. na našim prostorima percipirali kao bend koji dolazi iz Beograda i odmah mislili da se širi taj narativ...Znam da je MIlan na to dizanje tri prsta, negativno reagovao i :run: :thumbup: :bih: na koncertima pokazivao da se spuste ruke, nije mu to bilo cilj. Sad što se neka plavuša prepozna u stihu "ja sam mala plava cakana", ne može autor naređivati publici kakvu percepciju i značenje pjesme da imaju, jer je on tako zamislio.

Npr. Every breath you take, nije pjesma o bliskosti i ljubavi, već o bolesnom voajerizmu, al' hajde to narodu objasni...
Ja nisam na tom koncertu primijetio masovno dizanje tri prsta. A nisam ni čuo da je toga bilo tog decembra u Domu mladih. Ali sjećam se da je kod Zemlje jedan momak, par redova ispred bine, počeo da maše s tri prsta i da je MIlan ljutito prema njemu odmahnuo glavom i ovaj je odmah prestao. Mislim da je ipak većina publike EKV-a ispravno percipirala njihove poruke, kako one emocionalne tako i ove društveno angažovane, političke.
Tvrtko II Kotromanić

#1905 Re: Milić Vukašinović

Post by Tvrtko II Kotromanić »

aaa vidi Miomirke
ko bi rekao
milojicabrzi

#1906 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

Ma ima muzičara svuda, kao i poznavalaca muzike...

Muzički analitičar Amir Mislirlić, radi, ili je bar donedavno radio u opštinskoj administraciji u Vogošći, ne znam je li u penziji.

Merlinov basista Muamer Đozo, bio je ako nije i sada, zaposlenik u vladi Kantona SA ili nekom od kantonalnih organa uprave.

Mirza Hajrić, basista kod Miće Vukašinovića, bio je u diplomatiji, pa je bio aktivan oko ovih AMUS-a i autorskih prava.

Nego zna li se šta je sa Tenom iz SCH, vidio sam ga u nekom podcastu ili emisiji ima tome par godina, a nakon toga nisam primjetio da je nešto objavljivao ili svirao.

Teno je u penziji (doduše invalidskoj), nekad od '84. godine, znači penzioner je već preko 40 godina.
Škobo Habu

#1907 Re: Milić Vukašinović

Post by Škobo Habu »

milojicabrzi wrote: 28/08/2026 09:40

Mirza Hajrić, basista kod Miće Vukašinovića, bio je u diplomatiji, pa je bio aktivan oko ovih AMUS-a i autorskih prava.

Nego zna li se šta je sa Tenom iz SCH, vidio sam ga u nekom podcastu ili emisiji ima tome par godina, a nakon toga nisam primjetio da je nešto objavljivao ili svirao.

Teno je u penziji (doduše invalidskoj), nekad od '84. godine, znači penzioner je već preko 40 godina.
Mirza Hajrić je daleko poznatiji kao bivši savjetnik Alije Izetbegovića.

Teno ponekad nešto objavi na svojoj zvaničnoj FB stranici.
Škobo Habu

#1908 Re: Milić Vukašinović

Post by Škobo Habu »

dr_Evil wrote: 27/08/2026 09:15

Ja vec 20 godina tvrdim da je Tumpson zapravo Springsteen sa veliko U na celo. I obojica su vrhunski s lovom.
Nisi sam. To i Raspudić tvrdi. Naravno, bez ovoga U.
Osmi Socrates

#1909 Re: Milić Vukašinović

Post by Osmi Socrates »

Šta mislite o muzičkom komentatoru iz Zenice? Jbg, zaboravio sam mu sad ime, ali mi je neko na njega skrenuo pažnju ima godina, zato što je iz Zenice. Bio je prilično cijenjen širom regiona, koliko se sjećam. Ne vjerujem da je ikad svirao u nekom bendu ali tada kada sam ga pratio je imao stvarno dobrih komentara.

Joj, jbt, kako se čovjek zove?

Zna li iko od vas o kome pričam?

Doduše, možda čovjek i dolazi na ovaj forum. Možda je i neko od vas upravo on. :lol:
Osmi Socrates

#1910 Re: Milić Vukašinović

Post by Osmi Socrates »

I nije u pitanju Josip Dujmović, za kojeg moj tata kaže da je jedna od zeničkih i bosanskohercegovačkih institucija po pitanju muzike sam po sebi.

Ovaj drugi je postao aktivan nakon rata.
dale cooper

#1911 Re: Milić Vukašinović

Post by dale cooper »

Škobo Habu wrote: 28/08/2026 17:35
dr_Evil wrote: 27/08/2026 09:15

Ja vec 20 godina tvrdim da je Tumpson zapravo Springsteen sa veliko U na celo. I obojica su vrhunski s lovom.
Nisi sam. To i Raspudić tvrdi. Naravno, bez ovoga U.
To mogu usporediti samo oni koji nikada Sprinsteena u životu nisu poslušali.
atmel

#1912 Re: Milić Vukašinović

Post by atmel »

trocadero wrote: 26/08/2026 10:59
atmel wrote: 25/08/2026 20:02 Pusti Trocadera...
ja mu govorio da je Mladen Lepi Pava (Plavi Orkestar) pjevao sa Neletom na koncertu Neletovog Pušenja ratne 1994 u Beogradu...
tip me ispljuva ovdje na forumu..štaš ti, šta ti znaš, Pava nikad nije nastupao tamo...
JA ČAK IMAM I KASETU, „Zabranjeno Pušenje – Best Of...Live Concert“ KUPIO OVDJE U SLOVENIJI

EVO ŠTA KAŽE ChatGPT,
Da — našao sam konkretan trag. Lepi Pava (Mladen Pavičić) svirao je s Neletom Karajlićem na koncertu Zabranjenog pušenja u Beogradu, u SKC-u (Studentski kulturni centar), 19. juna 1994. godine.

Koncert je snimljen i kasnije objavljen kao „Zabranjeno Pušenje – Best Of...Live Concert“. U postavi su navedeni:

Dr. Nele Karajlić – vokal
Lepi Pava – gitara
Teri – gitara
Šicko – bas
Šeki Gayton – bubnjevi.

Dakle, ako misliš na onaj ratni period i Neletovo beogradsko „Zabranjeno pušenje“ — to je SKC Beograd, 19. 6. 1994.
Upeklo i u Deželi, a?
De se malo rashladi i ponovo pročitaj šta sam pisao, bez umišljanja.
:kiss: :bih:
argumenti, argumenti...poČeću ko Rambo Amadeus da se šprdam.
znaš koliko si mi važan..kO i onaj u pelenama..drži se gus(a)la sa jednom žicom.
Jel upeklo na Palama od vatrometa.
Post Reply