Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

detroit-mercy

#326 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by detroit-mercy »

wewa wrote: 25/01/2021 13:54
piupiu wrote: 25/01/2021 13:48
Svaka je tražila, izgleda. Je l' joj 11, 17, 27 ili 77, nema veze.
cuj, zna se da je zeni mjesto u kuci, te samim napustanjem kuce ona sebe dovodi u opasnost da isprovicira nekog muskarca koji, jadan, nije u stanju kontrolisati svoje prirodne nagone.
kad tako gledas, sve logicno slijedi, jel.
Smijel zena sama do Visokog :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#327 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote: 23/01/2021 19:42
Ludzak wrote: 23/01/2021 15:21 Prema zakonu, šta je pedofilija??
evo šta piše na wikipediji

spolna je nastranost, vrsta seksualne perverzije, sklonost prema djeci istog ili suprotnog spola, oblik spolnog zlostavljanja i nasilja, koje se očituje putem zadovoljavanja pohote i seksualnog nagona odraslih osoba na djeci
Ima i efebofilija..
uglavnomja

#328 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by uglavnomja »

detroit-mercy wrote: 25/01/2021 21:02
piupiu wrote: 25/01/2021 13:48
Svaka je tražila, izgleda. Je l' joj 11, 17, 27 ili 77, nema veze.
cuj, zna se da je zeni mjesto u kuci, te samim napustanjem kuce ona sebe dovodi u opasnost da isprovicira nekog muskarca koji, jadan, nije u stanju kontrolisati svoje prirodne nagone.
smije do visokog, ali ne smije do zen'ce :oops:
breuer

#329 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

odsad će se pitat smijel na časove glume :oops:
dale cooper

#330 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dale cooper »

Maknut profesor s Veterine. Studentice ga prijavile za seksualno zlostavljanje

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mak ... 49419.aspx
VETERINARSKI fakultet za Index je komentirao slučaj prijava za seksualno zlostavljanje koje su studentice podnijele protiv jednog od profesora na fakultetu.

Kako su kazali za Index, profesor protiv kojeg su stigle prijave udaljen je s radnog mjesta i protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

"Uprava Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osuđuje svaki oblik seksualnog zlostavljanja i svakog drugog nasilja među zaposlenicima i studentima. Veterinarski fakultet potiče sve koji imaju bilo kakvu spoznaju o bilo kakvom obliku zlostavljanja i diskriminacije da o tome službeno izvijeste upravu Fakulteta.

U vezi s prijavom iz 2018. godine ističemo da se nije radilo o službenoj prijavi na temelju koje bi dekan imao pravnu osnovu za daljnje postupanje. No na temelju te neslužbene prijave na redovitoj sjednici Fakultetskoga vijeća apelirano je na potrebu poštovanja svih propisanih pravila ponašanja u akademskoj zajednici, s posebnim naglaskom na različite oblike diskriminacije i uznemiravanja, uključujući i sve oblike seksualnog uznemiravanja", kazali su za Index.
Zbog seksualnog zlostavljanja prijavljen profesor Veterine

Podsjetimo, devet bivših studentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu podnijelo je prijavu protiv profesora s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju. Prijava je podnesena dekanu, predstojniku Klinike te predsjednici Povjerenstva za stegovnu odgovornost djelatnika. U ime studentica prijavu je podnio Tomislav Gomerčić, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju.

Prijavljenog profesora bivše studentice optužuju za diskriminaciju na temelju spolne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zlouporabu položaja te rad u pripitom ili pijanom stanju. U prijavi su izjave svih devet studentica, od čega će tri biti potpisane, a preostalih šest ostati anonimne.
Tvrde da su godinama seksualno zlostavljane i uznemiravane

U svojim izjavama detaljno opisuju kako je izgledalo zlostavljanje od strane profesora. Navode da su primale neželjene seksualne primjedbe i pozive uz fizički dodir, spominju emocionalno uznemiravanje, neprikladnu pažnju i neprimjereni govor tijela poput buljenja i ulaženja u privatni prostor te davanje raznih uznemirujućih znakova.

Navode da se sve to događalo tijekom nastave na prostorima fakulteta te na terenskoj nastavi Ambulantne klinike.

Navode da su svemu navedenom bile izložene od strane djelatnika kojeg su prijavile. Prijava se odnosi na razdoblje od 2008. do 2019. godine.

"Bili smo na terenu, imali kastraciju pastuha, a ja sam bila zadužena za dezinfekciju operacijskog polja što je profesoru dalo dovoljno povoda za seksističke komentare. 'Kolegice, vidim da ste jako iskusni u ovome, kako to dobro radite, sigurno su vaši dečki bili jako zadovoljni s vama'", dio je jednog svjedočanstva.

Druga opisuje situaciju u uredu profesora.

"Čim sam ušla u ured, odmjerio me i rekao da ne trebam imati kutu na ispitu te prokomentirao da sam 'bila zločesta curica', pa pitao znam li zašto. Bijesno sam ga pitala zašto, no u tom trenu mi je bilo bitnije ostati pribrana i završiti usmeni ispit s pozitivnom ocjenom i prolaskom godine. Odgovor nikad nisam dobila", navodi se u jednoj izjavi.
"Fakultetska drolja koju svatko može imati"

"Otvoreno me nazivao kurvom drugog profesora koja njegovoj ženi nikad neće biti ni do koljena. Kad bi me sreo u prolazu, otvoreno mi je nudio seks 'kako bi vidjela što je pravi muškarac'. Pozivao me u svoja noćna dežurstva i obećavao prolaz na ispitu. Kad sam mu se pokušala suprotstaviti, situacije bi obično eskalirale u smislu da sam ja nitko i ništa i da nitko neće vjerovati tim riječima jedne 'fakultetske drolje koju svatko može imati' jer on je ipak ugledni docent i kirurg. Njemu je to sve bilo zabavno i simpatično."
Već prijavljen za seksualno uznemiravanje 2018. Tad su ga prijavile studentice i djelatnik ambulante

Isti profesor već je prijavljen dekanu fakulteta Nenadu Turku. Ta prijava datira iz 2018. godine, a u njoj se profesora prijavljuje za seksualno uznemiravanje od strane četiri studentice. Tada ga je prijavio i djelatnik Ambulante klinike zbog mobinga i rada u pijanom stanju.

Također upozoravaju da se navedeni profesor tako već godinama ponaša, da je više puta prijavljivan te da prijava ovih studentica nije izoliran slučaj. Ovime žele ukazati na višegodišnje nasilje i zlostavljanje studenata i djelatnika fakulteta od strane prijavljenog profesora.

Od dekana fakulteta traže pokretanje stegovnog postupka te da se prijava proslijedi nadležnim državnim tijelima kako bi se utvrdilo ima li elemenata za pokretanje kaznenog postupka.
Ovo je profesor koji je prijavio kolegu s Veterine. "Vjerujem da nije jedini"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... _tid=88669

TOMISLAV GOMERČIĆ, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju na Veterini, prijavio je danas u ime bivših studentica svog kolegu zbog seksualnog zlostavljanja.

Profesora s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju optužilo je devet studentica, tri osobno imenom i prezimenom, a preostalih šest anonimno, za dugogodišnje seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i drugo. Profesor protiv kojeg su stigle prijave udaljen je s radnog mjesta i protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

"Ja sam tu potpuno slučajno, gotovo sav posao napravile su studentice same"

Razgovarali smo s dr. Gomerčićem i pitali ga kako se sve ovo zapravo dogodilo.

"Potpuno slučajno sam u ovoj priči, ja sam zapravo najmanje toga napravio, samo sam podnio prijavu", kaže nam skromno Gomerčić pa nastavlja:

"Gotovo sav posao napravile su studentice same. Postoji na Fejsu jedna stranica u kojoj su studenti i bivši studenti. U protekla četiri dana, nakon što je netko u grupi objavio link na Udrugu Nisi sama, studentice su počele objavljivati svoja iskustva, a onda su jedna ili dvije preuzele to na sebe i organizirale se. Počele su prikupljati sva svjedočanstva", prepričava nam.
"Pratio sam to par dana, a kad su izašle gadne stvari, reagirao sam"

Kad su izašle gadne stvari, onda je reagirao, kaže Gomerčić.

"Pratio sam to par dana, a onda kad su izašla imena i počele izlaziti gadne stvari, odlučio sam im pomoći. U nedjelju navečer sam im se javio, rekao da mi je žao zbog svega što im se dogodilo te naglasio da mogu računati na mene za što god im treba. Nitko se od njih devet, naravno, nije usudio to službeno prijaviti, pa sam ja tu napravio najmanje što sam mogao i to učinio umjesto njih", govori Gomerčić.

"Složili smo prijavu, priložili sva svjedočanstva odnosno izjave i predao sam to u urudžbeni ured na fakultetu, naslovio na dekana, na Povjerenstvo za stegovnu odgovornost i predstojnika Klinike na kirurgiju gdje i predaje moj kolega kojeg optužuju za uznemiravanje.
"Ovo je za DORH, za nekoga tko se bavi ozbiljnim kriminalcima"

Gomerčić kaže da on ne zna kako s tim dalje postupati te da bi najbolje bilo da DORH preuzme cijelu stvar i time se pozabavi netko tko se bavi kriminalcima.

"Meni se još nitko nije službeno javio nakon predaje. Ja ne znam kako s tim postupati, ali bih da se time pozabavi DORH. To je posao za one koji se bave ozbiljnim kriminalcima. Mislim da je ovo jako ozbiljna stvar. Nije to prva prijava istog čovjeka dekanu. Vjerujem i da nije jedini na fakultetu, ali je očito najgori, čim se javilo devet studentica zbog istog čovjeka", dodaje.

Ovo nije prva prijava na adresu tog profesora, za istu stvar prijavljen je i 2018. Index je danas poslao upit Veterini o tom slučaju i kazali su nam da ta prijava nije bila službena.

> Bivša studentica Veterine o profesoru: Rekao je da se dođe u njegovo noćno dežurstvo
"Studenticama je neizmjerno laknulo"

Pitali smo Gomerčića kako su na sve reagirale same studentice.

"Studenticama je laknulo. Vidim po objavama na grupi da im je neizmjerno lakše nakon što je ovo izašlo van, nakon što je sve objavljeno", kaže Gomerčić na kraju našeg razgovora i još jednom dodaje da je on napravio najmanje što je mogao.
muha_sa

#331 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by muha_sa »

Hajd da je neki balavac koji veze sa životom nema ovo radio pa bi mu covjek na mladost i neznanje malkice odbio--al stari kenjac :-)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... chice.html
dr_Evil

#332 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dr_Evil »

Dino79 wrote: 25/01/2021 20:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/01/2021 10:30
Ludzak wrote: 24/01/2021 10:04

Prema djeci. A sta se smatra pod djetetom?
Mislim da se osoba od 17 i 18 god ne smatraju djetetom. Prema zakonu.
ne bih to znao,ali osobe mladje od 18 goidina su maloljetne,valjda samim time i djeca
Teoretski to "dijete" momak od sedamnaest godina moze silovati djevojku od 19.
U tom slucaju tesko bi ga sud smatrao dijetetom.
Ne bas, stariji maloljetnik se kaznjava maloljetnickim zatvorom za nedjela koja su duza od 5 godina kazne. Sta biva kad napuni 18, dal se prebacuje u zatvor za odrasle mora neko od kolega pravnika da se izjasni.

Ispod 16 se smatra dijetetom i nema zatvora.
breuer

#333 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

muha_sa wrote: 26/01/2021 06:39 Hajd da je neki balavac koji veze sa životom nema ovo radio pa bi mu covjek na mladost i neznanje malkice odbio--al stari kenjac :-)

jest, al od tog sirotog djeteta niko ne pravi ikonu, a monstrum je osuđen na 9 godina i baš me obradovala ova vijest...

al u slučaju kad će se monstrum vrlo teško osuditi, ikona je rođena i još sva nasmijana pored svog silovatelja na fotografijama :-)
wewa

#334 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

breuer wrote: 26/01/2021 09:17
muha_sa wrote: 26/01/2021 06:39 Hajd da je neki balavac koji veze sa životom nema ovo radio pa bi mu covjek na mladost i neznanje malkice odbio--al stari kenjac :-)

jest, al od tog sirotog djeteta niko ne pravi ikonu, a monstrum je osuđen na 9 godina i baš me obradovala ova vijest...

al u slučaju kad će se monstrum vrlo teško osuditi, ikona je rođena i još sva nasmijana pored svog silovatelja na fotografijama :-)
dok mi docekamo savrsenu zrtvu, gomila ce djece zaplakati...
breuer

#335 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

wewa wrote: 26/01/2021 09:40

zato je ne treba ni čekati već stvari prepustiti sudovima i tužilaštvu, a ne hajci i linču najopskurnijih srbijanskih tabloida...
piupiu

#336 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

uglavnomja wrote: 25/01/2021 21:18
detroit-mercy wrote: 25/01/2021 21:02

smije do visokog, ali ne smije do zen'ce :oops:
:lol: :lol: :lol:

Tužno, ali istinito. :oops:
piupiu

#337 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

breuer wrote: 26/01/2021 09:41
wewa wrote: 26/01/2021 09:40
zato je ne treba ni čekati već stvari prepustiti sudovima i tužilaštvu, a ne hajci i linču najopskurnijih srbijanskih tabloida...
Oni su stvarno šampioni žutila. Samo, ne možeš novinama zabraniti da pišu...
piupiu

#338 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

wewa wrote: 26/01/2021 09:40 dok mi docekamo savrsenu zrtvu, gomila ce djece zaplakati...
Nikada, ali nikada na Balkanu neće biti savršene žrtve zlostavljanja, uvijek će se pretresati njeni motivi. Perverzan je naš odnos prema nasilju i nasilnicima.
piupiu

#339 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

muha_sa wrote: 24/01/2021 08:31 Zahvaljujuci Mileni svašta nešto ce na svjetlo dana izac.

https://zurnal.info/novost/23722/gdje-i ... no-nasilje
Zato im konstantno i prijavljuju stranicu, da im ukinu glas.
wewa

#340 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

piupiu wrote: 26/01/2021 09:54
wewa wrote: 26/01/2021 09:40 dok mi docekamo savrsenu zrtvu, gomila ce djece zaplakati...
Nikada, ali nikada na Balkanu neće biti savršene žrtve zlostavljanja, uvijek će se pretresati njeni motivi. Perverzan je naš odnos prema nasilju i nasilnicima.
sadomazohizam je u nasim genima.
breuer

#341 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

malo se pretjeruje i sa generalizacijom ovdašnjih ljudi što bi se također moglo svesti pod kakav "izam"...
piupiu

#342 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

wewa wrote: 26/01/2021 09:56
sadomazohizam je u nasim genima.
U srcu kulture.
piupiu

#343 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

breuer wrote: 26/01/2021 09:57
malo se pretjeruje i sa generalizacijom ovdašnjih ljudi što bi se također moglo svesti pod kakav "izam"...
Ih, koliko je tomova i tomova o tom izmu napisano u zadnjih 70-80 godina, ti se tek sad sjetio... :D
breuer

#344 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

piupiu wrote: 26/01/2021 09:58
breuer wrote: 26/01/2021 09:57

Ih, koliko je tomova i tomova o tom izmu napisano u zadnjih 70-80 godina, ti se tek sad sjetio... :D
povratak trendova :D
kakavdanakneiskustvu

#345 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

u Zenici prije godinu ili dvije slučaj učitelja u školi koji je bio navodno prijavljen zbog slanja boga pitaj kakvih fotografija učenici,i nikom ništa,kasnije se javljale osobe koje su tvrdila da je i godinama ranije radio slične stvari,tuzilastvo ni da pokrene istragu,kreten radi normalno u školi
malocvijece

#346 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by malocvijece »

Pa šta ako je nasmijana na fotografijama? Ne razumijem. Možeš li pojasniti?
breuer

#347 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

malocvijece wrote: 26/01/2021 12:17

ma ne znam, al mi je morbidno biti totalno relaksiran i nasmiješen pored nekoga na fotografiji koji te prije "n" vremena silovao...jednostavno mi nije jasno...
malocvijece

#348 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by malocvijece »

breuer wrote: 26/01/2021 12:28
malocvijece wrote: 26/01/2021 12:17

ma ne znam, al mi je morbidno biti totalno relaksiran i nasmiješen pored nekoga na fotografiji koji te prije "n" vremena silovao...jednostavno mi nije jasno...
Da su stvari tako crne ili bijele, sve žrtve nasilja bi se davno prepoznale. Jednostavno, gledaš ko se ne smije u prisustvu druge osobe. Ako se smije na slici, sve je u redu.
uglavnomja

#349 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by uglavnomja »

pa isla je u njegovu skolu da je nauci da se smije, place, ... sta god ... po komandi
piupiu

#350 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

uglavnomja wrote: 26/01/2021 13:09 pa isla je u njegovu skolu da je nauci da se smije, place, ... sta god ... po komandi
E, da, bravo. :thumbup:
Post Reply