Migranti, azilanti iz ostaka svijeta : novo lice Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
friskyoreo

#1 Re: Migranti, azilanti iz ostaka svijeta : novo lice Balkana

Post by friskyoreo »

Uticaj ce biti neznatan, jer nisu ni svjesni gdje su dosli. Oni koji su vec duze ovdje, vec gledaju, kao i svi mi ostali, da se ispalimo odavdje. :D Izuzetaka ima, svakako. :D
Havatar

#2 Re: Migranti, azilanti iz ostaka svijeta : novo lice Balkana

Post by Havatar »

MisaonaImenica wrote:Prije srpske agresije sam zivio u jednoj bh. opcini gdje je bilo +-40.000 stanovnika.
Crnaca je bilo : 0
Azijata je bilo : 0
Arapa je bilo : 0

Tako je bilo u vecini drugih mjesta. Bilo je nesto doseljenika sa drugih kontinenata u vecim gradovima ali je to bilo prilicno mizerno. Rijetkost.

Kada sam prvi put nakon kraja rata dosao u rodno mjesto i ugledao kinesku prodavnicu imao sam kao neki "sok". Sok zato jer je falilo 50% prijaratnog stanovnistva a ono sto je bilo ostalo je gledalo da se prebaci na neku drugu lokaciju jer su bili mizerni uslovi za zivot. Ali Kinez je dosao, otvorio prodavnicu i zapoceo s poslom. On je tu vidio svoju buducnost. Suprotno od onih koji su tu rodeni.

Kako vrijeme prolazi sve je vise doseljenika sa drugih kontinenata. To su ; azilanti, studenti, sportisti... Kakav ce biti njihov uticaj?

U nastavku cu navesti nekoliko primjera.
Bice ih sve vise posto ce fasizam u EU sve vise rasti pa ce zatvarati granice a oni ostajati u zemljama koje se granice sa EU. Osim toga smanjivanje mladog stanovnistva na Balkanu i veliki prirastaj u Aziji i Africi kao i ratovi , elementarne nepogode i siromastvo ce natjerati to stanovnistvo da se pomjera ka Balkanu.
Locked