Mene je stid za danas najavljenih demonstracija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Macuser

Post by Macuser »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Izvini sta je tako lose izaci na ulicu i javno protestovati? Od 1995. godine pa do danas bilo je mali milion razlicitih demonstracija i protesta. Dakle budi malo preciznija cega te tacno stid pa mozda i shvatim poentu tvog stida.
Nazalost, ovo ispod nikada neces shvatiti. Nikada! Never! Mai!

Lumberjack Song

I'm a lumberjack, and I'm okay.
I sleep all night. I work all day.

Mounties : He's a lumberjack, and he's okay.
He sleeps all night and he works all day.

I cut down trees. I eat my lunch.
I go to the lavatory.
On Wednesdays I go shoppin'
And have buttered scones for tea.

Mounties: He cuts down trees. He eats his lunch.
He goes to the lavatory.
On Wednesdays he goes shopping
And has buttered scones for tea.

Chorus : I'm (He's) a lumberjack, and I'm (he's) okay.
I (He) sleep(s) all night and I (he) work(s) all day.

I cut down trees. I skip and jump.
I like to press wild flowers.
I put on women's clothing
And hang around in bars.

Mounties : He cuts down trees. He skips and jumps.
He likes to press wild flowers.
He puts on women's clothing
And hangs around in bars?!

I cut down trees. I wear high heels,
Suspendies, and a bra.
I wish I'd been a girlie,
Just like my dear Papa

Mounties : He cuts down trees. He wears high heels,
Suspendies, and a bra?!

Yes, I'm (He's) a lumberjack, and I'm (he's) ok-a-y.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Ahmmed wrote:Pape, riječ je o vjerskoj zastavi, ukoliko je podloga crne boje, a ako je zelena...e, ond aje to zastava saudijske Arabije :)
Na njoj piše: La illahe ilallah -Nema Boga, osim Allaha!
Ahmmede, ... hvala lijepo na informaciji. :)
Ne mogu prema slici ocjeniti boju, ali se nadam da je bila crna.
Pospanko

Post by Pospanko »

Iskreno i mene je stid. Stid me je zato sto zivim u istoj zemlji sa osobama koje pokrecu temu sa ovakvim naslovom.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Macuser wrote:Nazalost, ovo ispod nikada neces shvatiti. Nikada! Never! Mai!
Manje je bitno sta ti kazu, mnogo je vaznije ko ti to kaze. 8) :D
Drvosjeca iz Dejcica

Pospanko wrote:Iskreno i mene je stid. Stid me je zato sto zivim u istoj zemlji sa osobama koje pokrecu temu sa ovakvim naslovom.
A Pospanko pazi sta govoris, demokratija vazi samo za odabrane. Mozes bit proglasen "sirovinom", teroristom, nazadnim i smrdljivim jer zaboga milog podrzavas demonstracije onih koji na takvo sto svojom DNK strukturom nemaju pravo.

Pozdrav.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2006 22:31, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Macuser wrote:Nazalost, ovo ispod nikada neces shvatiti. Nikada! Never! Mai!
Manje je bitno sta ti kazu, mnogo je vaznije ko ti to kaze. 8) :D
u civilizovanom svijetu se kaze upravo suprotno.
znas ono, na osobu ili na argument... ma nista, zaboravi.
Drvosjeca iz Dejcica

Zox wrote: u civilizovanom svijetu se kaze upravo suprotno.
znas ono, na osobu ili na argument... ma nista, zaboravi.
Mislis ono kada ti budala na ulici dobaci nesto nebulozno a ti se samo okrenes i nastavis dalje svojim poslom... :P :D
danas

Post by danas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Manje je bitno sta ti kazu, mnogo je vaznije ko ti to kaze. 8) :D
pa sto se onda ljutis i nalazis uvrijedjen na karikature iz tamo nekih petparackih novina? :roll:
ako je... KO ti kaze... onda brate slegni ramenima... i batali...
ha ja...
pape

Post by pape »

Zox wrote:Ovog sa kuhinjskom krpom cak i znam.
Zox, ..... de nam reci njegove "aferime" iz doba prije no sto je dos`o tobe, .... :oops: :-)
Drvosjeca iz Dejcica

danas wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Manje je bitno sta ti kazu, mnogo je vaznije ko ti to kaze. 8) :D
pa sto se onda ljutis i nalazis uvrijedjen na karikature iz tamo nekih petparackih novina? :roll:
ha ja...
Ocito ne kontas, meni ne smetaju nesto specijalno te karikature vec nacin na koje se iste brane - sloboda govora, sloboda stampe...pekla baba ustipke, pek'o deda palacinke itd. Sa druge strane ti isti babini ustipci i dedine palacinke ne vaze za ljude koji se svojim vjerskim obicajima, nacinom oblacenja razliku od nas "normalnih". :( Ponekad sticem utisak da su saveznici izgubili 1945. i da se nikada nisu iskrcali na obale Normandije. Za sve je kriv Spilberg... :roll:
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Napisala sam jedan poduzi post ali sam ga slucajno izbrisala i ne da mi se ponovo pisati.Uglavnom ako te jos nije stid,bit ce te kada budes putovao van granica BiH i kad te budu podrugljivo gledali,neki mozda i sa strahom,misleci da si i ti jedan od tih koji su bili na ulicama i palili zastavu.Uglavnom ,htjela sam reci da ovakvo ponasanje uopste nije primjereno za jednu europsku zemlju,i da niposto nije u duhu islama.A povod protestu je banalan,iako osudjujem te karikature jer koliko sam ja upoznata islam zabranjuje prikazivanje Muhameda.Ali zar je stvarno to razlog da hiljadu ljudi izadje na ulice i pali zastave,a nije recimo prodaja Energopetrola,grozna ekonomska situacija,ogromna nezaposlenost,katastrofalan obrazovni sistem...na ne nabrajam do sutra.

Polozaj muslimana u svijetu danas je veoma tezak,ponajprije zbog politike koju Ameika vodi vec desetljecima.Mnogi islam povezuju sa terorizmom a ovo sto se danas desava u svijetu nimalo ne ide muslimanima u korist.
Pa pogledaj oce face koje su izasli na ulice BiH,to nisu gradjani moje zemlje,to nisu pravi muslimani,ja ne znam odakle su dosli ali ne zelim da takvi ljudi budu prvo sto ljudi pomisle kad cuju za Bosnu.
Jedino sto je pozitivno izaslo iz svega ovoga je sto cemo malo smanjiti kupovinu stranih proizvoda(hrvatskih,danskih,norveskih,francuskih...) a nadam se povecati kupovinu domacih.U tome ih jedino podrzavam
danas

Post by danas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
danas wrote:
ha ja...
Ocito ne kontas, meni ne smetaju nesto specijalno te karikature vec nacin na koje se iste brane - sloboda govora, sloboda stampe...pekla baba ustipke, pek'o deda palacinke itd. Sa druge strane ti isti babini ustipci i dedine palacinke ne vaze za ljude koji se svojim vjerskim obicajima, nacinom oblacenja razliku od nas "normalnih". :( Ponekad sticem utisak da su saveznici izgubili 1945. i da se nikada nisu iskrcali na obale Normandije. Za sve je kriv Spilberg... :roll:
ne znam na sta ciljas. ja sam vec rekla da mi ne smeta protest kao protest, niti mi smeta ko protestvuje -- to je osnovno ljudsko pravo u demokratiji, da se bunis ako ti nesto smeta.

ono sto dovodim u pitanje je (1) motiv protesta (nije mi bas jasno, da li nam je ovo zaista najgora boljka protiv koje moramo ustajati, ali shvatam da to nije problem ovih koji protestvovase danas, vec vise problem onih koji ne protestvuju nego kukaju medju cetiri zida) i (2) metod protesta (histerija i paljevina). uzimajuci u obzir povod za protest (uvrijedjenost asocijacijom sa terorizom) kao i voljnost svijeta da ovakve stvari preuvelicava, nije mi bas sasvim jasno sta se postiglo ovakvim protestima? mislim, da li je sada neko razuvjeren? i od tacno cega?
Drvosjeca iz Dejcica

Maja_XXX wrote:Napisala sam jedan poduzi post ali sam ga slucajno izbrisala i ne da mi se ponovo pisati.Uglavnom ako te jos nije stid,bit ce te kada budes putovao van granica BiH i kad te budu podrugljivo gledali,neki mozda i sa strahom,misleci da si i ti jedan od tih koji su bili na ulicama i palili zastavu.

Uglavnom ,htjela sam reci da ovakvo ponasanje uopste nije primjereno za jednu europsku zemlju,i da niposto nije u duhu islama.A povod protestu je banalan,iako osudjujem te karikature jer koliko sam ja upoznata islam zabranjuje prikazivanje Muhameda.Ali zar je stvarno to razlog da hiljadu ljudi izadje na ulice i pali zastave,a nije recimo prodaja Energopetrola,grozna ekonomska situacija,ogromna nezaposlenost,katastrofalan obrazovni sistem...na ne nabrajam do sutra.
Polozaj muslimana u svijetu danas je veoma tezak,ponajprije zbog politike koju Ameika vodi vec desetljecima.Mnogi islam povezuju sa terorizmom a ovo sto se danas desava u svijetu nimalo ne ide muslimanima u korist.
Pa pogledaj oce face koje su izasli na ulice BiH,to nisu gradjani moje zemlje,to nisu pravi muslimani,ja ne znam odakle su dosli ali ne zelim da takvi ljudi budu prvo sto ljudi pomisle kad cuju za Bosnu.
Jedino sto je pozitivno izaslo iz svega ovoga je sto cemo malo smanjiti kupovinu stranih proizvoda(hrvatskih,danskih,norveskih,francuskih...) a nadam se povecati kupovinu domacih.U tome ih jedino podrzavam
Ako si primjetila u mojim postovima sam takodjer osudio paljenje zastava. Ako su demonstracije tih ljudi dovoljan razlog zbog kojeg ce me neko na zapadu gledati poprijeko onda je demokratija samo floskula i toliko puta istrosena rijec u prazno. Slazem se da postoji hiljadu vaznijih razloga za protest, ali moras shvatiti da postoje LJUDI, obrati paznju na rijec pisanu velikim slovima, kojima je ismijavanje poslanika Muhameda a.s gore od svjesnog unistavanja Energopetrola od strane nasih politicara. Da stvar bude gore Energopetrol nije jedan nego ih ima na desetine u BiH. (SOKO-Mostar, Rafinerija nafte - Brod...etc) Nemoj svijet posmatrati samo sa tvoje tacke gledista i na tom osnovu donositi ishitrene i jednostrane zakljucke.

Pozdrav
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 08/02/2006 23:07, edited 1 time in total.
Macuser

Post by Macuser »

Image

Flying...prema Evropi.
danas

Post by danas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ako si primjetila u mojim postovima sam takodjer osudio paljenje zastave. Ako su demonstracije tih ljudi dovoljan razlog zbog kojeg ce me neko na zapadu gledati poprijeko onda je demokratija samo floskula i toliko puta istrosena rijec u prazno. Slazem se da postoji hiljadu vaznijih razloga za protest, ali moras shvatiti da postoje LJUDI, obrati paznju na rijec pisanu velikim slovima, kojima je ismijavanje poslanika Muhameda a.s gore od svjesnog unistavanja Energopetrola od strane nasih politicara. Da stvar bude gore Energopetrol nije jedan nego ih ima na desetine u BiH. (SOKO-Mostar, Rafinerija nafte - Brod...etc) Nemoj svijet posmatrati samo sa tvoje tacke gledista i na tom osnovu donositi zakljucke.

Pozdrav
shvatam ja to (a ne sjecam se da sam ikoga zvala neljudi ovdje), a kao sto vec rekoh, za manjak protesta glede drugih stvari ipak ne mogu kriviti ove sto su danas protestvovali, vec one sto psuju prodaju energopetrola a blam ih je da odu pred skupstinu i dignu svoj glas.

mada, i dalje mi nije jasno -- jel' se ovim danas sad povratio ugled islama ili ne? :-)
avicena

Post by avicena »

"Mene je stid za danas najavljenih demonstracija"
Naslov teme.....STID.....

Stid

Stid može biti ili ne biti filozofska, etička, psihološka, religijska, antropološka, politička, privatna i javna kategorija; on se može imati ili nemati, možemo ga uvažavati i smijati se onima koji se još stide, možemo se nad njim i nad njima čuditi, ali kad sve nečasno i sramno u ovom vremenu rata i oko njega prođe, ostaće jedino stid. Ako ne njih, onda od njih koji su činili zločine ili im služili, koji su zločine pripremali i izazivali, podsticali knjigama i filmovima, govorima i raspravama i svojim lažima, svojim rukama i parama. Svojim izmaštanim kultom osvete.
Ma šta ko dobio, koju god zauzeo teritoriju, poziciju i kotu na terenu, instituciju i fotelju u kabinetu, koji god grad i selo osvojio, na bilo kojoj strani - zasigurno će ući u historiju beščašća.

Neae se moai pobjeai od stida. Ako ne njih, onda od njih.
Stid zbog iskasapljenih ljudi i života.
Stid zbog srušenih gradova i bogomolja, razvaljenih domova i ulica, parkova i drvoreda.
Stid od najviših einova i akademskih titula. Stid zbog siromaštva i gladi. Postojeae. I koja ae da bude.
Stid od uvreda, drskosti i uobraženosti, od neviđene bestidnosti i laži, obmana i falsifikata svake vrste.
Stid pred sobom, pred svojim i roditeljima prijatelja, pred komšilukom, narodom svojim i narodima. Pred svekolikim svijetom.
Stid pred Bogom Svemogućim. I Njegovim lijepim imenima. Pred apostolima i svecima. Pred svetim knjigama, knjigama Tore i Talmuda, Tibetanskom i Egipatskom knjigom mrtvih. Stid pred Vedama i Upanisadama. Pred Gilgamesem. Pred piramidama egipatskim.
Stid pred svim bogomoljama. Pred ezanima i crkvenim zvonima, pred mihrabima i oltarima. Stid od svoje i svih vjera.
Stid od dana i noai, izlaska i zalaska sunca. Pred zvjezdanim nebom. Pred zemljom, travom i vodama, životinjama i predmetima.
Stid pred Arhimedovim i Njutnovim zakonima, Ajnštajnovom teorijom relativiteta.
Stid od svoga znanja i svoje diplome. Od svoga beskonaenog neznanja. Svih mudraca i dobrih ljudi. Od svoga srca i uma i svoje duše.
Stid pred bezazlenom djecom i starcima. Pred lijepim djevojkama.
Stid pred prvom svojom ljubavi: Dragim oeima koje nas prate i euvaju od uroka.
Stid od ruku koje nam prave hamajlije i stavljaju oko vrata, zasivaju u odjeau, da je uz tijelo nam zapis; stid od ruku koje nam masu, njeguju nas i prave nam mehleme za sve rane.

Stid pred uspavankama, gatkama i praznovjerjima, prieama i djelima školske lektire; pred svojim ueiteljem i ueiteljicom, svojim profesorom. Svojim prijateljima.
Stid pred snovima našim i planovima, našim razoearenjima i nesanicama, bolesti našoj, svijesti i nesvijesti. Našem snu u toplini i mehkoai i bjelini postelje. Stid od prvih koraka po tvrdoj zemlji i prvih slova na beskonaenom papiru. Od svoje mladosti i svoje starosti.
Stid pred trgovcem od kojeg kupujemo hljeb i mlijeko, cigare i novine; pred našim postarem i ljekarem, našim pjevaeem i glumcem.
Pred njivom i voekom, zemljom koja nas hrani. I pred stokom nam. Pred slikom svojom na lienoj nam karti.
Stid pred pjesmom koju pjevasmo i koju volimo auti.
Pred umjetnošau i svekolikom kulturom. Od kako je svijeta i vijeka.
Ako nije njih, onda je od njih nas stid.
A stid je radi života, svijeta ovog i onog.
Nikad nije bilo, niti će biti sve dozvoljeno.
Ni u osami se ne čini ono što bi bilo neprijatno da drugi vide.

Mustafa Novalić (profesor naše novalicke)
Last edited by avicena on 08/02/2006 23:16, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

pape wrote:
Zox wrote:Ovog sa kuhinjskom krpom cak i znam.
Zox, ..... de nam reci njegove "aferime" iz doba prije no sto je dos`o tobe, .... :oops: :-)
Fin momak, al vazda ga drustvo ponese ... :)

@odosmo off topic, ali naidje budala, tipa rahmetli skenda, i kaze ti nebo je plavo a ti kazes ma jes qrac, ti si svakako budala. Da li je to pretezak koncept?
Drvosjeca iz Dejcica

danas wrote: ne znam na sta ciljas. ja sam vec rekla da mi ne smeta protest kao protest, niti mi smeta ko protestvuje -- to je osnovno ljudsko pravo u demokratiji, da se bunis ako ti nesto smeta.

ono sto dovodim u pitanje je (1) motiv protesta (nije mi bas jasno, da li nam je ovo zaista najgora boljka protiv koje moramo ustajati, ali shvatam da to nije problem ovih koji protestvovase danas, vec vise problem onih koji ne protestvuju nego kukaju medju cetiri zida) i (2) metod protesta (histerija i paljevina). uzimajuci u obzir povod za protest (uvrijedjenost asocijacijom sa terorizom) kao i voljnost svijeta da ovakve stvari preuvelicava, nije mi bas sasvim jasno sta se postiglo ovakvim protestima? mislim, da li je sada neko razuvjeren? i od tacno cega?
Slazem se da postoji dosta vaznijih stvari zbog kojih se trebalo protestovati. Da se ne ponavljam Maji_XXX sam pojasnio na sta mislim. Takodjer se slazem da su mnoge ekstremne grupe iskoristile ovaj slucaj da bi napravile to sto su napravile i niko normalan nece takvo sto podrzati.
Ako se izuzme paljenje zastava, tacnije receno kartona na kojima su bile isprintane zastave, protesti u Sarajevu su prosli mirno. Nadam se da nas u buducnosti ne ocekuju novi masovniji protesti gdje bi ekstremi mogli zapaliti i nesto vece.
pape

Post by pape »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Slazem se da postoji hiljadu vaznijih razloga za protest, ali moras shvatiti da postoje LJUDI, obrati paznju na rijec pisanu velikim slovima, kojima je ismijavanje poslanika Muhameda a.s gore od svjesnog unistavanja Energopetrola od strane nasih politicara. Da stvar bude gore Energopetrol nije jedan nego ih ima na desetine u BiH. (SOKO-Mostar, Rafinerija nafte - Brod...etc) Nemoj svijet posmatrati samo sa tvoje tacke gledista i na tom osnovu donositi ishitrene i jednostrane zakljucke.
:roll: Drvosjeca, .... umoran si, ... odmori malo. :oops:

Moglo bi i ovako:

Slazem se da postoji razlog za protest, ali moras shvatiti da postoje LJUDI, obrati paznju na rijec pisanu velikim slovima (i druge boje), kojima je unistavanje privrednih resursa od strane nasih politicara pitanje opstanka.
Nemoj svijet posmatrati samo sa tvoje tacke gledista i na tom osnovu donositi ishitrene i jednostrane zakljucke.
Ha, ..... !? :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

danas wrote: mada, i dalje mi nije jasno -- jel' se ovim danas sad povratio ugled islama ili ne? :-)
To ostaje jos da se vidi. Ubijanje ljudi, paljenje ambasada i zastava sigurno nece doprinjeti. Demonstracije kao oblik negodovanja i skretanja paznje na problem mogu donekle ukazati na to da su muslimani povrijedjeni kao vjernici.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Ma...Sarajevo ce biti....sve drugo ce proci... :D
Drvosjeca iz Dejcica

pape wrote:
Moglo bi i ovako:

Slazem se da postoji razlog za protest, ali moras shvatiti da postoje LJUDI, obrati paznju na rijec pisanu velikim slovima (i druge boje), kojima je unistavanje privrednih resursa od strane nasih politicara pitanje opstanka.
Nemoj svijet posmatrati samo sa tvoje tacke gledista i na tom osnovu donositi ishitrene i jednostrane zakljucke.
Ha, ..... !? :roll:
Moze i tako, samo sto ce se uvijek naci neko kome je krecenje njegovog stana vaznije od spasavanja privrednih resursa ove zemlje... :D Svako ima svoj prioritet pa uvazavajmo prioritet jedni drugih.
pape

Post by pape »

Oko hiljadu protestanata pred francuskom ambasadom u Sarajevu .... je naslov na vijestima Sa-x-a.
Mogao bi sutra i ovaj transparent, .... :sax: .... goriti. :oops: :zzzz:
JBT

Post by JBT »

Razumijem ja ove nashe (BiH) demonstrante. Teska vremena. PDV i tako to. Treba pravdati racun kod poslodavaca. Na saudijskom poluotoku.
Onaj sa stolnjakom na glavi ce cak i povisicu dobit. Garant.A mozda cak i neki oblik udarnicke znacke.
Šandor

Post by Šandor »

Osoba koja se javlja pod nickom Smrt fašizmu je i sama fašista. :-)
Post Reply