Masoni ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mrtva kokoš

#301 Re: Masoni ?!

Post by mrtva kokoš »

despina wrote:jel to hoćeš da se učlaniš u društvo ? :D
konto sam. ali izgleda im nisam previse zanimljiv, mozda jos istrazuju mene i moje razloge. a im`o sam postene namjere. :roll: a moze biti da je na godisnjem ovaj sto (ne)odgovara na mail-ove... :roll: :mrgreen:
XEROx

#302 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

šime.sparina wrote:
despina wrote:jel to hoćeš da se učlaniš u društvo ? :D
konto sam. ali izgleda im nisam previse zanimljiv, mozda jos istrazuju mene i moje razloge. a im`o sam postene namjere. :roll: a moze biti da je na godisnjem ovaj sto (ne)odgovara na mail-ove... :roll: :mrgreen:
To ti mislis :D Samo kad te jednom "gepekuju" i kad budes se probudio a oni ko iz filmova rade rituale :D :P :P
opa22

#303 Re: Masoni ?!

Post by opa22 »

oh ti masonci, toliko fascinantni, pogeldao dosta dokumentaraca i procitao knjiga o njima. Bas me interesira koji su to poznati bosanci i hercegovini o ovom drustvu. Cuo sam u biti po faxu se prica da je prof. Grebo s pravnog faxa masonac, mada to bas i ne vjerujem, a za koga sam ubjedjen da je masonac to je sarajevski odvjetnik Karkin :D
XEROx

#304 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

opa22 wrote:oh ti masonci, toliko fascinantni, pogeldao dosta dokumentaraca i procitao knjiga o njima. Bas me interesira koji su to poznati bosanci i hercegovini o ovom drustvu. Cuo sam u biti po faxu se prica da je prof. Grebo s pravnog faxa masonac, mada to bas i ne vjerujem, a za koga sam ubjedjen da je masonac to je sarajevski odvjetnik Karkin :D
Ma nismo mi to jos "popusili" toliko :D Nema se para u Bosni da budes masonac :P Tu su ogromne pare kao ulog . Tako da su Bosnu vjerovatno zaobisli :P
mrtva kokoš

#305 Re: Masoni ?!

Post by mrtva kokoš »

XEROx wrote: Ma nismo mi to jos "popusili" toliko :D Nema se para u Bosni da budes masonac :P Tu su ogromne pare kao ulog . Tako da su Bosnu vjerovatno zaobisli :P
aaa pa pa zato mi jos nisu odg. nema love, nema clanstva... :mrgreen:
Mistik_

#306 Re: Masoni ?!

Post by Mistik_ »

šime.sparina wrote:
XEROx wrote: Ma nismo mi to jos "popusili" toliko :D Nema se para u Bosni da budes masonac :P Tu su ogromne pare kao ulog . Tako da su Bosnu vjerovatno zaobisli :P
Pitaj hin ako hoce a hin mi malo finansiramo :lol:
opa22

#307 Re: Masoni ?!

Post by opa22 »

pa tek je prosle godine formirana jedinsvena loza BiH nisu jos objavili natjecaj za prijem novih uposlenika, clanova i simpatizera:) uskoro ces dobiti odgovor :) i meni su odgovorili, vele kakav ti nisi dovoljno interesantan, a molit ce oni mene da im se pridruzim za par godina :evil:
juventus

#308 Re: Masoni ?!

Post by juventus »

opa22 wrote:oh ti masonci, toliko fascinantni, pogeldao dosta dokumentaraca i procitao knjiga o njima. Bas me interesira koji su to poznati bosanci i hercegovini o ovom drustvu. Cuo sam u biti po faxu se prica da je prof. Grebo s pravnog faxa masonac, mada to bas i ne vjerujem, a za koga sam ubjedjen da je masonac to je sarajevski odvjetnik Karkin :D
Vjeruj mi, ja sad hoću da uđem na ovu temu da vidim šta pišete i sad ramišljam par sekundi dok ne otvori ko bi u BiH mogao biti mason i prvo mi Karkin pade na pamet...majke mi... :D
XEROx

#309 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

Mistik_ wrote:
šime.sparina wrote:
Pitaj hin ako hoce a hin mi malo finansiramo :lol:
Neka dobro je dok Reisa i Dodika finansiramo :lol: :lol: Ko ce i njih finansirat' :D
XEROx

#310 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

juventus wrote:
Vjeruj mi, ja sad hoću da uđem na ovu temu da vidim šta pišete i sad ramišljam par sekundi dok ne otvori ko bi u BiH mogao biti mason i prvo mi Karkin pade na pamet...majke mi... :D
Nista onda :D Saljite mailove Karkinu :D Mozda vas i progura "donekle" :D 8) 8)
opa22

#311 Re: Masoni ?!

Post by opa22 »

:lol:
XEROx wrote:
juventus wrote:
Nista onda :D Saljite mailove Karkinu :D Mozda vas i progura "donekle" :D 8) 8)

pa Karkin sam sebe naziva Dzavoljin odvjetnikom tako da....poseri me ako nije masonac :lol:
XEROx

#312 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

Hah :D Propaganda :D Coj'k sebi skontao dobar upad u igru i zaigrao da valja :D Eno ga sad "owna" sudnice :D
Mistik_

#313 Re: Masoni ?!

Post by Mistik_ »

Meho sto radi u granapu pored moje zgrade je sigurno masonac, ja doso neki dan a on zmiri na jedno oko, odmah mi kroz glavu prodje da sa sejtanom nesto posluje.
opa22

#314 Re: Masoni ?!

Post by opa22 »

:lol:
mrtva kokoš

#315 Re: Masoni ?!

Post by mrtva kokoš »

Mistik_ wrote:Meho sto radi u granapu pored moje zgrade je sigurno masonac, ja doso neki dan a on zmiri na jedno oko, odmah mi kroz glavu prodje da sa sejtanom nesto posluje.
sumnjiv skroz, pazi sta pred njim pricas...
Mistik_

#316 Re: Masoni ?!

Post by Mistik_ »

šime.sparina wrote:
Mistik_ wrote:Meho sto radi u granapu pored moje zgrade je sigurno masonac, ja doso neki dan a on zmiri na jedno oko, odmah mi kroz glavu prodje da sa sejtanom nesto posluje.
sumnjiv skroz, pazi sta pred njim pricas...
Kad odem kod njega samo striktno poslovno, hljeb, mlijeko, jaja. Ako nesto pricam nekome u granapu pokrijem usta da me meho ne skonta. Ko zna cime se to sve bavi.
todd_smith

#317 Re: Masoni ?!

Post by todd_smith »

Masoni kao neka organizacija...ne postoji vise, slicno kao Illuminati i jos par tih

ali stvarno je glupo pomisliti da ne postoji grupa osoba koja kontrolise vecinu vlada :roll:

googlaj ko je dao donacije NYPD-u da sto brze "utisa" proteste...operaciju Northwood...operaciju Midnight Climax...zasto je cannabis postao illegalan...ovo su sve dokazi da postoje organizacije/grupe koji se ustvari nalaze "iza zavjese"
oridjidji

#318 Re: Masoni ?!

Post by oridjidji »

AdnaNr wrote:Samo da napomenem ovo je c/p sa jedne stranice. Zelio bih cuti vase komentare.

Počeo sam pratiti jednu veoma zanimljivu dokumentarnu seriju, pod nazivom "The Arrivals". Serija govori o dolasku Antikrista (Dedžala), i naporima nekih ljudi da ubrzaju njegov dolazak. Prema autorima serijala, koji su iznijeli veoma ubjedljive činjenice i dokaze, skoro čitav svijet kontroliše jedno društvo,tzv. "Elita", koji su u stvari Masoni. Masoni ili Sotonisti su obožavaoci Sotone, odnosno Lucifera, i oni smatraju da je njihov Bog Sotona.

Kako Masoni kontrolišu čitav svijet?
Njihovo osnovno oružje za kontrolu velikih narodnih masa jesu medijiske kuće, poznate ličnosti, muzika, film. Ono čime oni drže ljude pod svojom vlašću je kontrola uma. Svaka plasirana informacija na TV-u, u novinama ili na radiju je u stvari poslata od strane Masona. Nakon 11. septembra, medijiske kuće u Americi su vrvile informacijama o počiniteljima terorističkih napada. Naravno, "teroristi" su bili članovi El Kaide. Iako je Michael Moore kasnije iznio dokaze da terorističkog napada nije ni bilo, već je to djelo Bušove administracije, narod Amerike i dalje je čvrsto uvjeren da je El Kaida kriva za to. Postoji još niz primjera kako Amerikancima biva izapran mozak. Masoni i preko filmova šalju poruke, koje vi podsvjesno primate, a ne znate šta one zaista znače. Jedna od najvećih Masonskih marioneta je i Madonna, koja, pjevajući pjesme koje su napisane samo za nju, sama ne znajući šalje poruku Masonskih ideala.

Kakva je Masonska poruka?
Dolazak Antikrista, odnosno Dedžala, je u stvari potpuna preobrazba svijeta, gdje ljudi neće biti pozivani da se ostave uživanja na ovom svijetu i usredotoče na budući svijet, nego obrnuto. Antikrist će govoriti ljudima kako trebaju uživati na ovom svijetu, a da drugi svijet i ne postoji. Stvari se veoma lako mogu povezati kroz reklamu za pivo: "Proživi život, jer samo jednom se živi".

Želim da malo prodiskutujem sa zrelijim članovima foruma i dobijem vaše mišljenje o Masoni, Novosvjetskom poretku i samom Antikristu. Da li mislite da ima istine u ovome što sam naveo?
U Kur`anu Dedžal nije spomenutu. Mnoštvo hadiskih predaja iz života poslanika Muhammeda s.a.v.s. govore o njemu. Međutim mišljenje uleme se razilazi po pitanju toga dali je Dedžal već na zemlji ili nije.

1. mišljenje kreiralo je niz hadisa o Ibn Sajjidu momku koji je bio Židov, a likom podsječao opisu Dedžala. Bio je varalica i sihribaz koji je vremenom primio Islam. Dobio djecu, a ubrzo i umro pa su mu i ashabi koji su ga sumnjičili da je Dedžal klanjali si mu dženazu.

2. mišljenje o Dedžalu i njegovom trenutnom boravku na zemlji kreirao je hadis o Temimovoj predaji tj. predaji jednog ashaba porijeklom Krščanina, koji je primio Islam, koji je poslaniku Muhammedu s.a.v.s. sreo čudnu životinju Džesasa koja ga je odvela Dedžalu svezanom na jednom ostrvu, a ovaj porazgovarao s njime.

3. mišljenje o Dedžalu kreirali su hadisi koji govore da će od Ašbenaških židova poteći Dedžal i da će mu se oni obradovati kada ga medju sobom vide u mjestu Horasan.

4. mišljenje je kreirao jedan učenjak koji je radi podijeljenosti ovih hadisa donjeo četvrto mišljenje u kojem se Dedžal ne smatra osobom koja će doći već zlim vremenom u kojem će se urušiti istina, pred količinom laži koja će biti iznesena od nemuslimana prema muslimanima.

Ulema nije uspijela dati zajedničko mišljenje o Dedžalu, dali je već među nama godinama ili se treba pojaviti, kako onda jedni autori dokumentarca mogu da na tome konstruisu dokumentarac. Ako konstatacija o pojavi Dedžala nije istina na način na koji su je oni opisali, čitav dokumentarac pada u vodu.

Zašto moraju Masoni dočekivati ikakvog Dedžala da bi bili debelo bogati i štititi vlastitu moć i štovati sotonu? Materijalizam je zarazna stvar, kao i moć. Normalno je da oni koji je imaju trude se da je saćuvaju ili učine još večom. Mediji, muzika, film su finansijski unosne stvari i oni nisu samo aparati zlih masona da pokore svijet, već nešto što je od svoga nastanka donosilo novac.

Oduvijek su ljudi bacali novac na razonodu i poroke, oduvijek su ljudi bili dobri ili zli, oduvijek je bilo drzava ciji zakoni jesu ili nisu tolerisali poroke. Tako da je bespotrebno jedno vrijeme smatrati zlim i posebno izmanipulisanim u odnosu na druga vremena u proslosti. Nekad se globalizacija ili utopija sirila ratovima, a danas ekonomijom rijedje zveketom oruzja u odnosu na prije.

Masoni postoje, a dali su oni ti koji gospodare svijetom to je veliko pitanje... Na koje ćemo teško dati odgovor.
opa22

#319 Re: Masoni ?!

Post by opa22 »

ajde ljudi nemojte da se skuplja prasina na ovoj temi budite malo aktivniji :shock:
XEROx

#320 Re: Masoni ?!

Post by XEROx »

E haj da mi neko objasni ovo 9-11 sto prikazuju :O Malo me sjeb'' puk'o kad sam gledao ovo . Kontam pa fkt ovo ima neke "carlame" vidi kako prikazuju hladno 9-11 k'o da se znalo' :O DEVIL IS HERE ! :evil: :evil: :evil:
despina

#321 Re: Masoni ?!

Post by despina »

ja se divim ljudima koji prave ove klipove.... mislim baš moraš imati bujnu maštu da u svemu vidiš neke piramide, oči, simbole smaka svijeta itd itd :-)
e sada, što se tiče 11.9. postoji toliko mnogo filmova koji su nastali prije tog famoznog datuma i koji ko upućuju šta će se desiti... ako krenemo nekom logikom, naravno da će napadači (oni u filmovima ili oni pravi) izabrati metu koja predstavlja simbol moći jedne zemlje. neće sigurno bombardovati nekog farmera u teksasu :mrgreen:

the washington monument (čak ima oblik piramide :-) ), bijela kuća, pentagon, wtc.... su simboli amerike, i naravno da će u filmovima koji su snimljeni i prije 30 godina oni biti meta napada, to je valjda logično.
da nemam pametnijeg posla u životu, mogla bih u svakoj banalnosti pronaći znak masona.
najjači mi je crtani film dumbo, i tu su pronašli lucifera, piramide, oči i sve ostalo.

srećom, ne patim od paranoidne šizofrenije pa mi se do sada u kajgani nije ukazao simbol smaka svijeta :oops:
Bosanac sa dna kace

#322 Re: Masoni ?!

Post by Bosanac sa dna kace »

oridjidji wrote:Ulema nije uspijela dati zajedničko mišljenje o Dedžalu, dali je već među nama godinama ili se treba pojaviti, kako onda jedni autori dokumentarca mogu da na tome konstruisu dokumentarac. Ako konstatacija o pojavi Dedžala nije istina na način na koji su je oni opisali, čitav dokumentarac pada u vodu.

Zašto moraju Masoni dočekivati ikakvog Dedžala da bi bili debelo bogati i štititi vlastitu moć i štovati sotonu? Materijalizam je zarazna stvar, kao i moć. Normalno je da oni koji je imaju trude se da je saćuvaju ili učine još večom. Mediji, muzika, film su finansijski unosne stvari i oni nisu samo aparati zlih masona da pokore svijet, već nešto što je od svoga nastanka donosilo novac.

Oduvijek su ljudi bacali novac na razonodu i poroke, oduvijek su ljudi bili dobri ili zli, oduvijek je bilo drzava ciji zakoni jesu ili nisu tolerisali poroke. Tako da je bespotrebno jedno vrijeme smatrati zlim i posebno izmanipulisanim u odnosu na druga vremena u proslosti. Nekad se globalizacija ili utopija sirila ratovima, a danas ekonomijom rijedje zveketom oruzja u odnosu na prije.

Masoni postoje, a dali su oni ti koji gospodare svijetom to je veliko pitanje... Na koje ćemo teško dati odgovor.
:thumbup: da ti aminujem na post, :thumbup: samo da kazem kako se muslimani vazda bave jal prosloscu il tamo nekom buducnoscu na jalov nacin koja je jos u prenesenom znacenju, a nikako da se bavimo sadasnjoscu.... :-?
Hadzi Lojo

#323 Re: Masoni ?!

Post by Hadzi Lojo »

Sejtan gospodari svijetom, ali nece jos dugo!
Jos malo pa kijametski dan dolazi, kao trudnicki bolovi iznenada.
Hadzi Lojo

#324 Re: Masoni ?!

Post by Hadzi Lojo »

Muslimani, koji su to pravi?
dezurni_ucenik

#325 Re: Masoni ?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2016 23:50, edited 1 time in total.
Post Reply