Masoni ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#176 Re: Masoni ?!

Post by Priorat »

zonbirile wrote:
Priorat wrote:vidi im stranice, pa bolju stranicu ima udruzenje bocara ili ribara:

Evo sa njihove stranice...
http://www.glbih.org

:D :D
--------------------------------------------------
pa oni su upravo dokaz šta sve kokuz i mediokritet infatilni može zamisliti.U SAD imaš 10.000 registrovanih loža i registruju se i dalje,pa šta-ništa.Na drugoj strani imaš samo jedan,ali vrijedan Bilderberg.Ljudi rade radnju,a djeca se množe i igraju tajnih društava.S druge strane imaš znalce i demistifikatore ,oni demistifikuju nešto što samo ne želi više da se mistifikuje,niti je to više potreba.Jednostavno centar moći i odlučivanja se pomjerio,a masoni su ostali folklorna grupa.

ma joj zonbirile, meni je to sve komedija..... znas, da zivimo u prosjeku nekih 400 godina (kao galapagoske kornjace) onda bi mozda i razmisljao o ovome svemu i kako ce biti sutra, ko vodi svijet, upravlja itd. a ovako, zaboli me svaka dlaka na j.jetu :D imamo svi nekih 70-80 godina za zivjeti, zivimo ih bez predrasuda, tajni i svakojakih gluposti.... 8-)
zonbirile

#177 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

Priorat wrote:
zonbirile wrote:
Priorat wrote:vidi im stranice, pa bolju stranicu ima udruzenje bocara ili ribara:

pa oni su upravo dokaz šta sve kokuz i mediokritet infatilni može zamisliti.U SAD imaš 10.000 registrovanih loža i registruju se i dalje,pa šta-ništa.Na drugoj strani imaš samo jedan,ali vrijedan Bilderberg.Ljudi rade radnju,a djeca se množe i igraju tajnih društava.S druge strane imaš znalce i demistifikatore ,oni demistifikuju nešto što samo ne želi više da se mistifikuje,niti je to više potreba.Jednostavno centar moći i odlučivanja se pomjerio,a masoni su ostali folklorna grupa.

ma joj zonbirile, meni je to sve komedija..... znas, da zivimo u prosjeku nekih 400 godina (kao galapagoske kornjace) onda bi mozda i razmisljao o ovome svemu i kako ce biti sutra, ko vodi svijet, upravlja itd. a ovako, zaboli me svaka dlaka na j.jetu :D imamo svi nekih 70-80 godina za zivjeti, zivimo ih bez predrasuda, tajni i svakojakih gluposti.... 8-)
------------------------------------------------------------------------------
ljudi su napravili komediju od toga i to više nije ono što ljudi misle.Da nije bilo,nije istina i more ljudske krvi je radi toga proliveno.Nema rata,revolucije,osvajanja kolonija bez nijh i njihovog novca.Retorika i spoznaja je onda bila drukčija i to je isto jedan od pokazatelja pomjeranja težišta.Kada je izvršen "bijeg" kapitala i uticaja iz masonskih loža tek tada počinju priče o masonsko jevrejskoj svjetskoj uroti.Pitaj se koliko znaš o Bilderbergu, a sigurno smo radi njih krvarili u proteklom ratu,na ovaj ,ili onaj način.Pa i Bajden je prvo bio u Atini na godišnjem skupu Bilderberga,pa tek onda došao u Sarajevo.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#178 Re: Masoni ?!

Post by UnscarD »

zonbirile wrote:
UnscarD wrote:
putnik29 wrote:
Nekoliko komentara:

- velika je razlika izmedju organizacija masona u centralnoj evropi i ostatku svijeta. Dok na nekim mjestima centralnoj evropi, covjek ne moze biti mason bez da ima odredjenu reputaciju u drustvu, socijalni i profesionalni renome itd, opet na nekim drugim mjestima, novac, drustveni status i ostalo nije toliko bitno.
- ne znam zasto govoris o zadnjih 300 godina i masoneriji. Pa nije valjda da posmatras masone samo od Andersona na ovamo. Ako imas priliku pogledati malo literaturu o historiji masona naci ces puno starijih dokumenata nego sto je samo Andersonova konstitucija. Naime, Andersenov rad je znacajan za Englesku jer je ujedinio postojece velike loze Engleske u jedno tijelo sto je velika stvar jer niko ne voli da izgubi moc i utjecaj... Primjera radi, Njemacka ima 5 velikih loza koje nezavisno djeluju, dok recimo Holandija ima 1 i italija 1, a SAD nemaju niti jednu jer svaka njihova drzava ima svoju veliku lozu.
- Ja licno ne dajem masonima toliko znacaja, ali mislim da postoji povezanost izmedju njihovog djelovanja i velikih dogadjaja, posebno u evropi. Obzirom da su masoni u centralnoj evropi tradicionalno elitisticni i da u svoje redove primaju samo renomirane osobe, onda nije tesko povezati da bez obzira koji dogadjaji slijede, poznate face ce biti dio istih.
- Sto se tice masonskih tenzija za upravljanje svijetom. Obzirom da govorimo o organizaciji koja djeluje najmanje od 12 vijeka, cijenim da ako nisu uspjeli da ostvare taj cilj u proteklih 800-900 godina, pitanje je da li to i mogu.

Ono sto malo odskace je kad citam kako ljudi izvode teorije bazirane na licnim "spoznajama' o kojima nemaju vlastito iskustvo.
Kako od 12-og vijeka ? Predpostavljam da Masone vezes za Templare ali za tu vezu nema cvrstih osnova odnosno vecina veza i izvora su ustvari masonski autori koji prirodno teze dati legitimitet i sto duzu tradiciju svojoj organizaciji . Na taj nacin mozemo onda povezivati masone i sa graditeljima solomonovog hrama ali ni za to nema istorijskog osnova.
-------------------------------
pozdrav starom diskutantu.Normalno,iako pazi sad masoni rituale vežu za graditelje Salomonovog hrama i pogibiju.Očito znaš o čemu se radi,ali to je već propagirala mislim druga klijantela loža.Transformacija se fino vidi kod Sinova orla b,nei - b,rat
Pozdrav zonbi... nema se na zlost vremena kao nekada za diskusije...masoni su opsirna tema i zaista nije lako u moru informacija i dezinformacija formirati jasnu sliku. Ja licno, sto vise citam to sam sve manje ubijedjen da postoji bilo kakva krovna organizacija odgovorna bas za sve sto se desava u svijetu ali sam istovremeno sve ubijedjeniji da razlicite organizacije u razlicitim vremenima zaista vuku konce iz pozadine. Tako mislim da je za poslednje americke vece ratove (ukljucuuci i vijetnamski) odgovoran vojno-industrisko-naftni lobi, za WW1 cionisticki pokret u sprezi sa interesima bankara toga vremena itd itd. Siguran sam da i masoni imaju svoju pozadinsku ulogu u nekim desavanjima ali sam nesklon da povjerujem da je jedna grupa ljudi ili jedna organizacija na bilo koji nacin odgovorna bas za sve. Sistem je u svojoj osnovi los, baziran je iskljucivo na profitu i onda normalno da unutar tog sistema razno-razne grupe ljudi ne biraju sredstva za ostvarenje svojih ciljeva. Danas uglavnom vezanih samo za profit.
zonbirile

#179 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

normalno,kako se mjenjalo sve mjenjali su se i oni i imaš more lobija i zatvorenih grupa,gdje nije uslov da si mason,niti je većina masona.Moramo naučiti da je profit pokretač svega i zlatno tele kojem se klanja,sve ostalo je scenografija za odvijanje života na pozornici strogo kontrolisanog od moćnika
putnik29

#180 Re: Masoni ?!

Post by putnik29 »

UnscarD wrote:
putnik29 wrote:
zonbirile wrote:moj @putnik,to što pišeš je enciklopedijsko naklapanje i nema veze sa životom.U osnovi ne treba mistificirati stvari, ali postoje grupe moćnih koji upravljaju planetom zadnjih 300g i svi važniji događaji su bili inspirisani,vođeni,finansirani od njih.Normalno da su mjene,transformacije i ideje se širile,ali potka je ostala ista-novac+moć
Nekoliko komentara:

- velika je razlika izmedju organizacija masona u centralnoj evropi i ostatku svijeta. Dok na nekim mjestima centralnoj evropi, covjek ne moze biti mason bez da ima odredjenu reputaciju u drustvu, socijalni i profesionalni renome itd, opet na nekim drugim mjestima, novac, drustveni status i ostalo nije toliko bitno.
- ne znam zasto govoris o zadnjih 300 godina i masoneriji. Pa nije valjda da posmatras masone samo od Andersona na ovamo. Ako imas priliku pogledati malo literaturu o historiji masona naci ces puno starijih dokumenata nego sto je samo Andersonova konstitucija. Naime, Andersenov rad je znacajan za Englesku jer je ujedinio postojece velike loze Engleske u jedno tijelo sto je velika stvar jer niko ne voli da izgubi moc i utjecaj... Primjera radi, Njemacka ima 5 velikih loza koje nezavisno djeluju, dok recimo Holandija ima 1 i italija 1, a SAD nemaju niti jednu jer svaka njihova drzava ima svoju veliku lozu.
- Ja licno ne dajem masonima toliko znacaja, ali mislim da postoji povezanost izmedju njihovog djelovanja i velikih dogadjaja, posebno u evropi. Obzirom da su masoni u centralnoj evropi tradicionalno elitisticni i da u svoje redove primaju samo renomirane osobe, onda nije tesko povezati da bez obzira koji dogadjaji slijede, poznate face ce biti dio istih.
- Sto se tice masonskih tenzija za upravljanje svijetom. Obzirom da govorimo o organizaciji koja djeluje najmanje od 12 vijeka, cijenim da ako nisu uspjeli da ostvare taj cilj u proteklih 800-900 godina, pitanje je da li to i mogu.

Ono sto malo odskace je kad citam kako ljudi izvode teorije bazirane na licnim "spoznajama' o kojima nemaju vlastito iskustvo.
Kako od 12-og vijeka ? Predpostavljam da Masone vezes za Templare ali za tu vezu nema cvrstih osnova odnosno vecina veza i izvora su ustvari masonski autori koji prirodno teze dati legitimitet i sto duzu tradiciju svojoj organizaciji . Na taj nacin mozemo onda povezivati masone i sa graditeljima solomonovog hrama ali ni za to nema istorijskog osnova.
Nekakvu vezu izmedju masona i templara je jako tesko dokazati, osim ako masoni samo ne znaju neke stvari o to me koje su nama obicnim smrtnicima nedostupne. Ako trazis neki konkretan arhivski dokument, vjerovatno je najstariji sacuvan masonski dokument tzv. Regiusov Rukopis (regius manuscript) koji datira s kraja 14 vijeka. Koliko su templari bili masoni i koliko su isti bili povezani su informacije, koje su, barem meni, nedostupne kroz klasicne istrazivacke izvore.
razonodan

#181 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

Priorat wrote:
zonbirile wrote:

masoni i računaju na to. upravo si potvrdio Einsteinovu tezu da je ljudska glupost bezgranična. :D

ne bi se iznenadio da si jedan od njih, il se bar nadaš da ćete primiti kad ih tako fino zastupaš. ko ti je obećao, Grebo il Mujkič? :shock:
razonodan

#182 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

skroz ste promašili temu (ili je začatavete :lol: )

pod masonima se misli na sva tajna društva i ludake koji žele bit uticajni ne na osnovu svojih kvaliteta već poznanstava

eto vam demokratije,pošto je tamo sve tako,masoni bildenberg iluminati ovi oni.... a sve ista govna poremećena
NightSkyWalker

#183 Re: Masoni ?!

Post by NightSkyWalker »

Ja vjerujem da su masoni u vezi $
razonodan

#184 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

lelemanija wrote:Nema nikakve tolike stroge tajne oko Masona, slobodnih zidara. Dekan Fakulteta da sport u Sarajevo Prof Rađo, koliko znam je na čelu masonske lože BIH ( ovo je informacija iz dnevne štampe)

što ne bi njega pitali o svemu?

pun ih univerzitet,ne samo sarajevski, več tuzlanski i zenički isto. lično sam vidio kako se rukuju nekim tajnim znacima mater im (javno) .ito pred ispit,student i asistent ,garant je i pitanja dobijao nataj način,dosad bile dovljne pare i noge raširit a sad moraš se sav ULOŽIT :x
razonodan

#185 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

11sumirp wrote:
lelemanija wrote:Nema nikakve tolike stroge tajne oko Masona, slobodnih zidara. Dekan Fakulteta da sport u Sarajevo Prof Rađo, koliko znam je na čelu masonske lože BIH ( ovo je informacija iz dnevne štampe)

što ne bi njega pitali o svemu?
Krug unutar kruga,33°i vise,znaci kakav ba radjo i ostala sitna buranija...on zna kolko i mi... :D

Evo sa njihovwe stranice...

Prema Konstituciji Velike lože BiH, slobodno zidarstvo BiH pripada sistemu tzv. Simboličkog slobodnog zidarstva i radi u tri tradicionalna simbolička stupnja. Za one koji žele dublje istraživati ovu temu potrebno je napomenuti da postoji i niz drugačijih slobodnozidarskih sistema.

Otkako je 1717. godine u Londonu stupilo u javnost osnivanjem Velike Lože Engleske, Slobodno zidarstvo nije više nikakvo tajno društvo.

Slobodno zidarstvo BiH nije nikakvo tajno društvo ni u jednom aspektu svog postojanja i djelovanja. To je udruzenje koje je registrirano kod nadleznih organa BiH i djeluje kao i svako drugo udruzenje gradjana radeci na implementaciji svojih ciljeva zbog kojih je udruzenje i osnovano. Dakle Velika Loža Bosne i Hercegovine je slobodnozidarsko udruženje, zakonski registrirano, sa svojim statutom i odobrenim ciljevima i nacinu djelovanja.

Slobodni zidari ne skrivaju ništa. inace kakvi bi razlozi postojali za bilo kakve tajne kad su osnovni principi postojanja, opredjeljenja i djelovanja Slobodnih zidara:

· tolerancija,

· apsolutno postovanje razlicitosti u etnickom i vjerskom pogledu uz pokazanu beskrajnu iskrenu ljubav prema svakom aspektu takve razlicitosti,

· sloboda i ravnopravnost među ljudima,

· pomoc onima kojima je najneophodnija, narocito socijalno i zdravstveno ugrozenoj djeci i srarijoj populaciji,

· apsolutno postovanje zakona zemlje u kojoj Slobodni zidari postoje i djeluju,

· iskrena i bezrezervna odanost domovini.

Sve je ovo od posebnog značaja i posebno velike koristi za razvoj naseg drustva u ovim kompliciranim vremenima.

Ovaj tekst nema namjere da insistira na promjeni nečijih pogrešnih mišljenja ili zabluda o Slobodnom zidarstvu. ima namjeru da iznosi istine i osvjetljava ljepotu tih istina a time će se mišljenja onih koji su u zabludi sama promijeniti.

Ove web stranice će omogućiti i da vam se pruže direktni jasni odgovori na sva pitanja koja ćete nam postaviti bez fraza i bez “rečenica umotanih u celofan”, a na pitanja koja do sada niste imali prilike dobiti pravi odgovor od pravih i priznatih Slobodnih zidara.
kolko te plaćaju da ih propagiraš ovuda našoj raji? mojne šuplje ba prozirni ste i stemom i s drugim stvarma :lol:
razonodan

#186 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

JThomas wrote:masoni, bilderberg, nikakve tu pretjerane mistike i misterije nema, sve je to k'o u svim ostalim oblastima života - sjednu glavni ljudi i dogovore se kako će biti. samo što je tu riječ o glavnim ljudima cijelog svijeta :D
s tim što se "dogovora" velikim tj. svjetskim RATOVIMA :evil:
razonodan

#187 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

erni3 wrote:Citao sam o ova 3 svjetska rata o kojima je Pike govorio. Ima li tko izvornu verziju te price/knjige, sta je vec, jer mi se cini kako je ovo sto sam citao o 3 WW nekako prilagodjeno za ovo vrijeme kako bi se narod prepao.

Drugo, drustvo je krenulo u krivom smjeru, bez masona ili sa njima. Jednostavno, nemoral je nametnut i sve je postalo samo sex i novac, nikog vise nista drugo ne zanima.

možda vas masone ne zanima :lol:

ipak ste vi manjinica jedna...maja :razz:

a ovo europa koja će vam po kozna koji puta pokazat vrata :D

a šta ćeš...kad žuto-crveno-zeleni nikako da nauče
zonbirile

#188 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

razonodan wrote:skroz ste promašili temu (ili je začatavete :lol: )

pod masonima se misli na sva tajna društva i ludake koji žele bit uticajni ne na osnovu svojih kvaliteta već poznanstava

eto vam demokratije,pošto je tamo sve tako,masoni bildenberg iluminati ovi oni.... a sve ista govna poremećena
------------------------------------
tako je nekako i austrijski moler govorio o njima.Dečko,malo znaš da bi se uključio na ovaj način.Obrni okreni iluminati i ostali su gradeći svoj svijet i interes uradili i mnogo dobrih stvari,kreirali su Novi svijet,težeči i NWO ,ali to je i do njih bio slučaj sa ljudskom civilizacijom.Malo je tu bilo spontanosti.Moraš šire gledati,a za to već moraš imati neka predznanja.
razonodan

#190 Re: Masoni ?!

Post by razonodan »

zonbirile wrote:

tako je nekako i austrijski moler govorio o njima.Dečko,malo znaš da bi se uključio na ovaj način.Obrni okreni iluminati i ostali su gradeći svoj svijet i interes uradili i mnogo dobrih stvari,kreirali su Novi svijet,težeči i NWO ,ali to je i do njih bio slučaj sa ljudskom civilizacijom.Malo je tu bilo spontanosti.Moraš šire gledati,a za to već moraš imati neka predznanja.
ustvari kancelar o kom govoriš je bio daleko inteligentniji nego što mu vi podmećete- proširi vidike pa pročitaj šta je pisao :lol: . niste zalud zabranili njegovu knjigu. (a ko ono zabranjuje knjige? ccc) :-)

al je sad pravo zanimljivo što ste izišli iz opskurnosti mišijih rupa i pčeli da glođete čovječanstvo otvoreno. pa i vi u bih isto tako. prava najezda malih pacova koji kontaju da nešto lafo znaju, a znaju govno :mrgreen:
zonbirile

#191 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

razonodan wrote:
zonbirile wrote:

ustvari kancelar o kom govoriš je bio daleko inteligentniji nego što mu vi podmećete- proširi vidike pa pročitaj šta je pisao :lol: . niste zalud zabranili njegovu knjigu. (a ko ono zabranjuje knjige? ccc) :-)

al je sad pravo zanimljivo što ste izišli iz opskurnosti mišijih rupa i pčeli da glođete čovječanstvo otvoreno. pa i vi u bih isto tako. prava najezda malih pacova koji kontaju da nešto lafo znaju, a znaju govno :mrgreen:
----------------------------------------------------------
čini mi se da češ uskoro naći vremena da skratiš i promjeniš način komuniciranja.Frustracije bubuljičavog infatila ne obavezuju moderaciju da te trpe.dečko moj,dođe to s godinama,rijetki ostanu bez ljubavnog iskustva.
Urbann

#192 Re: Masoni ?!

Post by Urbann »

http://www.youtube.com/watch?v=jIpzG1t0URs

pregledajte predavanja pa ce vam biti jasnije o cemu se radi.
zovko85

#193 Re: Masoni ?!

Post by zovko85 »

poslije the Arivalsa izažli PHASE 3 od njih.
nastavak ovog ba

extra
sheikh

#194 Re: Masoni ?!

Post by sheikh »

Imas Arrivealse,Zeitgeist i milion takvih emisija.Ima neke istine,logike,svega na svijetu :D sada zavisi koliko si naivan,mastovit,lakovjeran i sl :) no sikiriki u BiH nema zavjere,nije im BiH zanimljiva da upravlja sa njom.nedavno je mason neki govorio na tv-u,provjereno bio u tom krugu ljudi,istina je da postoje,ali to su normalni ljudi,veoma imucni i poznati u svijetu,ali ne upravljaju nicim,osim sa novcem i tako upravljaju cijenam nafte,brasna,vode i slicno stoga nema zavjere.Jedino na njihovom stolu(masonskom) moraju biti tri knjige,Kur an,Biblija i Tora,iskljucivo moras biti vjernik da budes u tom krugu,nije bitno koje od te tri,stoga o Dedzalu i tim nema govora :thumbup:
zonbirile

#195 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

sheikh wrote:Imas Arrivealse,Zeitgeist i milion takvih emisija.Ima neke istine,logike,svega na svijetu :D sada zavisi koliko si naivan,mastovit,lakovjeran i sl :) no sikiriki u BiH nema zavjere,nije im BiH zanimljiva da upravlja sa njom.nedavno je mason neki govorio na tv-u,provjereno bio u tom krugu ljudi,istina je da postoje,ali to su normalni ljudi,veoma imucni i poznati u svijetu,ali ne upravljaju nicim,osim sa novcem i tako upravljaju cijenam nafte,brasna,vode i slicno stoga nema zavjere.Jedino na njihovom stolu(masonskom) moraju biti tri knjige,Kur an,Biblija i Tora,iskljucivo moras biti vjernik da budes u tom krugu,nije bitno koje od te tri,stoga o Dedzalu i tim nema govora :thumbup:
----------------------------------
drug moj ko ima novca da upravlja hranom i naftom taj vlada planetom,kako god se zvao.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#196 Re: Masoni ?!

Post by ladyblue18 »

razonodan wrote:
19. Oct. 2010. 18:40 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» razonodan

7 dana
oridjidji

#197 Re: Masoni ?!

Post by oridjidji »

Svi satro soniMa i slobodni zidari, cionisti, dočekivači dedžala i postrekivači zla...Sto ne mogu autore Arriwals-a, od cijelog materijala 10% je materijal a 90% uzasavajuca muzika prozeta cijelim dokumentarcem...

Pa u svijetu će uvijek biti onih koji će se moći okupiti oko svojih interesa bili oni ostvareni na dobar ili los nacin, mirom, kompromisom, zavjerama ili ratom...

Pa i Aristotel je stavljao akcenat na zavjere i rekao da ih se treba paziti, ali ovo sa ovim dokumentarcem je obična lakrdija koja ima samo jednu istinu, a to je da sila Boga ne moli tj. bogatim nije bitno na koji ce nacin steci novo bogatstvo ili odbraniti postojece... a sve te price da svi oni cekaju dedzala su smjesne...
zonbirile

#198 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

pa za raju je uvijek važnija šminka i budalaštine,dok oni skontaju imaju li kecelja na ritualu,oni maznuše preko MMF-a još jednu nevinu? žrtvu-Bosnu.
kukuruz_kokicar

#199 Re: Masoni ?!

Post by kukuruz_kokicar »

AdnaNr wrote: Kako Masoni kontrolišu čitav svijet?
Prvo da objasnim rijec mason. Rijec mason je staroegipatskog porijekla, bas kao i rijec masa. Masa je egipatskim hijeroglifom prikazana kao loptica balege. Pogadjate vec ... hijeroglif za rijec mason je skarabej iliti BALEGAR! Istovremeno, balegar predstavlja i boga Khephir.

Zakljucak, masoni su ljudi koji vladaju masama.

Masoni svijet kontrolisu putem PIRAMIDA, tacnije piramidalne seme gluposti. Znas, to je ono kada neko izvali glupost, a onda 100 ljudi prihvati tu glupost i obogati tu glupost svojim glupostima i prosiri je dalje. Na kraju dobijes mega-glupost koja se nekontrolisano krece kroz umove ljudi. Takve mega-gluposti se mogu siriti putem TV programa, politicara, video radova, knjiga, kafanske price i naravno putem Interneta.

Teorije zavjere su idealan sadrzaj piramidalne seme gluposti.
Konkretan primjer takve piramidalne gluposti je ova rasprava izgradjena oko ideje o tome kako masoni kontrolisu citav svijet. Sto se ubaci vise neprovjerenih stvari tj. gluposti, to je glupost nevjerovatnija i time puno zanimljivija za konzumente.

Ovaj post sadrzi veliku dozu sarkazma. O indikacijama, kontraindikacijama i nuspojavama posavjetujte se s liječnikom ili farmaceutom
Last edited by kukuruz_kokicar on 20/10/2010 13:34, edited 2 times in total.
zonbirile

#200 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

znači par dinastija imaju 75% planetarnog bogatstva i sve se odvija sopontano.Zaboravi masone i ostale folklorne scenografije,bar u sadašnjosti nisu mnogo više od toga.
Post Reply