Pitanje forumašima:
- šta radi mašinovođa u OS BiH ??
trimi68 wrote:"Pomoć Željeznicama Federacije BiH ponudile su i Oružane snage BiH, stavljajući im na raspolaganje određeni broj mašinovođa."
Pitanje forumašima:
- šta radi mašinovođa u OS BiH ??
istorija majka...Harry Truman: Members of the Congress of the United States:
I desire to thank you for this privilege of appearing before you in order to urge legislation which I deem essential to the welfare of our country.
For the past two days the nation has been in the grip of a railroad strike which threatens to paralyze all our industrial, agricultural, commercial, and social life.
Last night I tried to point out to the American people the bleak picture which we faced at home and abroad if the strike is permitted to continue.
The disaster will spare no one. It will bear equally upon businessmen, workers, farmers and upon every citizen of the United States. Food, raw materials, fuel, shipping, housing, the public health, the public safety—all will be dangerously affected. Hundreds of thousands of liberated people of Europe and Asia will die who could be saved if the railroads were not now tied up.
As I stated last night, unless the railroads are manned by returning strikers I shall immediately undertake to run them by the Army of the United States.
I assure you that I do not take this action lightly. But there is no alternative. This is no longer a dispute between labor and management. It has now become a strike against the Government of the United States itself.
That kind of strike can never be tolerated. If allowed to continue, the government will break down. Strikes against the government must stop.
I appear before you to request immediate legislation designed to help stop them.
The benefits which labor has gained in the last thirteen years must be preserved. I voted for all these benefits while I was a member of the Congress. As President of the United States, I have repeatedly urged not only their retention but their improvement. I shall continue to do so.
However, what we are dealing with here is not labor as a whole. We are dealing with a handful of men who are striking against their own government and against every one of their fellow citizens, and against themselves. We are dealing with a handful of men who have it within their power to cripple to entire economy of the nation.
nisam ni ja mogao naci nista!O'zone wrote:Nego interesantno da nema otvorene teme o štrajku mašinovođa ili je ja nisam mogao naći
Nema to veze sa Adminima ne otvaraju oni temesandžokan wrote:nisam ni ja mogao naci nista!O'zone wrote:Nego interesantno da nema otvorene teme o štrajku mašinovođa ili je ja nisam mogao naći
valjda neko od admina ima famelije među guzonjama u zfbih.
Vjerovatno žele reći da obojica treba da budu u lokomotivi, nemam pojma.kurty wrote:Jel moze neko da objasni u cemu je frka sa masinovodjama???
Nesta sam slusao jednu emisiju i vodilo se oko nekog iz sindikata koji govori da im je novo pravilo da "jedan masinovoca jedan dio puta sjedi u lokomotivi, a drugi u putnickom dijelu voza (ili nekom drugom ako je teretni), i onda se zamjene"...
Eh sad, sza se s tim htjelo reci???
Pera Trta wrote:Vjerovatno žele reći da obojica treba da budu u lokomotivi, nemam pojma.kurty wrote:Jel moze neko da objasni u cemu je frka sa masinovodjama???
Nesta sam slusao jednu emisiju i vodilo se oko nekog iz sindikata koji govori da im je novo pravilo da "jedan masinovoca jedan dio puta sjedi u lokomotivi, a drugi u putnickom dijelu voza (ili nekom drugom ako je teretni), i onda se zamjene"...
Eh sad, sza se s tim htjelo reci???
14 danasandžokan wrote: nisam ni ja mogao naci nista!
valjda neko od admina ima famelije među guzonjama u zfbih.
I u staroj vojsci (i u svim vojskama svijeta) su bili zaposleni ljudi različitih profesionalnosti: ljekari, inžinjeri, pravnici (vojni udovi), pa vjerovatno i mašinovođe (JNA je imala oklopne vozove, a upravljati vozom može samo onaj ko se za to školovao, nije to biciklo, a bogami ni auto) i svi su radili poslove iz svog domena u okviru i za potrebe vojske. Vojska nije samo vojnik s puškom, a običan vojnik nema završene vojne škole.Hemera wrote:Nekada su bile vojne škole pa vojska,toga kod nas nema pa u vojsci imaš vojnika raznih zanimanja.
Nisu to oni pravi školovani vojnici.