Pravdaju se muslimani i previše za moj ukus, ko želi da vidi vidjeće, ko ne želi uvijek će reći: "trebaju to osuditi".Pjanic15 wrote:Najveća greška muslimana je što ne rade ništa konkretno i aktivno u ograđivanju i osvješćivanju javnosti, od te pošasti terorizma koja se pod tim imenom skriva i djeluje, nego što je najgore, muslimani djeluju samo u pronalaženju opravdanja i time indirektno ili nesvjesno su na strani tih zločinaca.
Evo samo posljedni intervju reisa Kavazovića za Al Jazzeru gdje kaže za ISIL
Vrijeme će pokazati čiji rodni list ta tvorevina nosi. Bojim se da je organizirana kao dodatni motiv agresije na prostore muslimanskog svijeta. Zato apeliram na naše ljude da ne služe đavoljem cilju. Ne postoji niti jedan razlog, vjerski ili neki drugi, kojim se to može opravdati.
ili skorašnji tekst na zvaničnoj stranici IZ BiH gdje su zajedno sa turskim vjerskim rukovodstvom osudili svako nasilje
Tokom srdačnog i bratskog susreta šejh Görmez i muftija Hasanović izrazili su zabrinutost glede onoga što se u zadnje vrijeme događa u Siriji, Iraku i ostalim dijelovima svijeta, osudivši sva zlodjela koja tzv. Islamska država i slične terorističke organizacije čine uime vjere ili ideologije.
Dakle, ograđuju se muslimani i previše. Ja se osjećam odgovornim samo za ono što sam lično uradio. Ako će neko donositi zaključke o meni na osnovu stereotipa i predrasuda, nemam mu se namjeru još i pravdati, ni kriv ni dužan.
Ko se meni pravda za hiljade pobijenih mojih sunarodnjaka? Niko ne misli o mojim osjećanjima niti osjeća potrebu da se ograđuje što su kršćani poubijali na hiljade mojih sunarodnjaka, niti ja smatram da se trebaju nešto redom pravdati i ograđivati.