Magistarski, sta obuci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Rey_

#1 Magistarski, sta obuci

Post by Rey_ »

Ne znam u koju grupu bi ovo svrstao pa sam ubacio u razno. Znaci, blizi se odbrana magistarskog i pitanje je sta se oblaci za tu prigodu. Muskarac je u pitanju. Mora li se obuci odijelo ili moze i nesto drugo?
Ko ima iskustva neka odgovori :zjev:
pringless

#2 Re: Magistarski, sta obuci

Post by pringless »

Ma kume odjelo najbolje, sto vise sljasti to bolje. Evo ovako:

Image

Nego ja kontam sutra na autopijacu. Ima li ko prijedlog sta obuci?
kritichar

#3 Re: Magistarski, sta obuci

Post by kritichar »

ko je došao do magistarskog zna šta je red obući
muminovic

#4 Re: Magistarski, sta obuci

Post by muminovic »

sta drugo nego odjelo ?
P308

#5 Re: Magistarski, sta obuci

Post by P308 »

ja bih ovako nesto:

Image

Image
hopi

#6 Re: Magistarski, sta obuci

Post by hopi »

Pa ja za svoj ne namjeravam odijelo barem ne klasično, nego neku moderniju varijantu. Vjerovatno crno odijelo hlače, siva košulja, bez kravate i tene crne sa bijelim đonom tako neke. Mogu i čarape crvene, žute da daju malo boje. Možda i hlače i košulja samo kakv mi ćejf bude, ali obući odijelo zato što svi oblače ili što se "mora" neću, konformizam mi nije jača strana.
fatality

#7 Re: AW: Magistarski, sta obuci

Post by fatality »

P308 wrote:ja bih ovako nesto:

Image

Image
Ovo mi uopste nije za neke svecanosti. Ovo je za nocni izlazak (ako uopste u ovoj kombinaciji), pogotovo ne ove pantalone na prvoj slici. A na drugoj je previse neuredan.

sa fontela
Last edited by fatality on 20/09/2014 13:03, edited 1 time in total.
JaneEyre

#8 Re: Magistarski, sta obuci

Post by JaneEyre »

ooo ja nam drzave i magistara...

najprije, kao što je neko već pomenuo ukoliko si došao do tog stepena da braniš magistarski trebao bi znati šta trebaš i obući...

a onda, može tebi konformizam biti manja ili veća strana ali zna se valjda šta je red i poštovanje prema profesiji koju si odabrao - dok sa takvim stavom ti svoju profesiju očito ne poštuješ...

lp
dezurni_ucenik

#9 Re: Magistarski, sta obuci

Post by dezurni_ucenik »

JaneEyre wrote:ooo ja nam drzave i magistara...

najprije, kao što je neko već pomenuo ukoliko si došao do tog stepena da braniš magistarski trebao bi znati šta trebaš i obući...

a onda, može tebi konformizam biti manja ili veća strana ali zna se valjda šta je red i poštovanje prema profesiji koju si odabrao - dok sa takvim stavom ti svoju profesiju očito ne poštuješ...

lp

:thumbup:
P308

#10 Re: AW: Magistarski, sta obuci

Post by P308 »

fatality wrote:
P308 wrote:ja bih ovako nesto:

]
Ovo mi uopste nije za neke svecanosti. Ovo je za nocni izlazak (ako uopste u ovoj kombinaciji), pogotovo ne ove pantalone na prvoj slici. A na drugoj je previse neuredan.

sa fontela
To je samo moje misljenje i neki moj stil. Ja ne volim odijela niti nesto previse elegantno. Naravno postujem to sto ti ne djelis moje misljenje :)
Rey_

#11 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Rey_ »

JaneEyre wrote:ooo ja nam drzave i magistara...

lp
znaci onda profesori (doktori) ne postuju profesiju jer na posao ne dolaze svi u odjelu ili na odbranu kada su u komisiji?
Ove gore slike su previse hajde da kazemo sarene, pogotovo prva ne moze nikako zbog hlaca. Naravno da bih i ja rade izasao ovako braniti, ali nekako pre sareno za ovu prigodu. I ja se ne ocjecam dobro u odjelu, jednom ga u zivotu samo obukao.
Ali evo npr, zasto ne bi mogla kosulja (nju smatram kao nekom obavezom), tamnije jednobojne hlace (npr tamno plave), cipele i mozda jos neka kravatica. Sako mislim da je nepotreban jer nije toliko hladno da se mora obuci
A da dodam jos, ja ne radim. Roditelji ce mi kupiti i odjelo ako bude trebalo, ali opet bi mi bilo tesko traziti od njih da se rasipaju samo zbog tog jednog dana. Da ja radim, haj i nekako, ali ovako nabijati roditeljima neko odjelo, dok se oni na poslu preznojavaju, ne mislim da je previse zrelo.
Zato i pitam ima li neko da je vec branio i sta je obukao, a ovdje ima sigurno i komentara koji nisu branili rad ili nisu prisustvovali istom.
Last edited by Rey_ on 20/09/2014 15:23, edited 1 time in total.
bull21

#12 Re: Magistarski, sta obuci

Post by bull21 »

Jebem te smotana :lol:
muha_sa

#13 Re: Magistarski, sta obuci

Post by muha_sa »

ganjc novu trenerku, to je trenutno u modi :D
hopi

#14 Re: Magistarski, sta obuci

Post by hopi »

pa naravno da imam poštovanje prema profesiji, nisam rekao da dođe poderan i prljav. Još ako mu se ne uvaljuje u trošak može nešto fino iskombinirati a da ne mora sve novo kupovati. Ovo što je p308 preporučio nije mi baš za ove prilike ipak poderane hlače i džepovi. Neka se obuče u skladu s tijelom -visok, nizak, mršav...
po meni šta ne obući: sjajna odijela, špic cipele i nikako potkušulju ispod košulje pogotovo svijetle.
muminovic

#15 Re: Magistarski, sta obuci

Post by muminovic »

Ovo ti nije lose
Image
muha_sa

#16 Re: Magistarski, sta obuci

Post by muha_sa »

Image
RNG_25

#17 Re: Magistarski, sta obuci

Post by RNG_25 »

Obuci šta ti paše. Šta te briga šta će ko reći, ne ideš na modnu reviju. I ne ocjenjuje se znanje prema obučenosti već prema tome kako pokažeš da znaš u tom trenutku.

A šuplje priče o "nepoštivanju" profesije zanemari.
RNG_25

#18 Re: Magistarski, sta obuci

Post by RNG_25 »

muminovic wrote:Ovo ti nije lose
Image
Pa još izvadiš mač i malo ga tokom prezentovanja vrtiš u ruci i tako :D
Ajatolah_

#19 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Ajatolah_ »

RNG_25 wrote:Obuci šta ti paše. Šta te briga šta će ko reći, ne ideš na modnu reviju. I ne ocjenjuje se znanje prema obučenosti već prema tome kako pokažeš da znaš u tom trenutku.

A šuplje priče o "nepoštivanju" profesije zanemari.
:thumbup:
NeenaSa

#20 Re: Magistarski, sta obuci

Post by NeenaSa »

Moze zanemarit', ovisno kako tko gleda.
Osobno sam za klasiku. Odijelo oliti kombinacija. Nesto sto mozes nositi u daljnim svecanim prilikama.
P.S.
Mada imamo "utegnute", al' ni' grama rezonovanja, na obje strane.
Ma, .... bilo sto preporucim/o , javi kako si prosao.
Hoces li? :D
Uraaa

#21 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Uraaa »

Ako je "kupovni" magistarski (čitaj privatni faks) investiraj u odijelo da za 10 godina makar izgleda kao da je to bio neki ozbiljan dan i veliki ispit, a ako si na državnom i još po starom programu onda neka diskretna varijanta bez eksperimentisanja sa trendovima, samo da je odmjereno. Profe će te razumjeti da si nezaposlen i sigurno niko na to neće gledati kao na neki minus ili slično...

Kako god, srećno ti bilo i da se zaposliš uskoro!
Rey_

#22 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Rey_ »

ma kakav privatni, u pitanju je drzavni po bolonji. Vec sam dao oko 450KM samo prije odbrane, jos eto sta trebam obuci i onda platit i izdavanje diplome. Ma nije problem ni odjelo kupiti, naci ce se neko, ali sigurno ne skupo. Do 200KM nesto. Slazem se da ne treba sjajno odjelo nego najobicnije bez nekih specijaliteta.

Cudi me pa se zenske ne javljaju na temu, one imaju ozbiljnije komentare obicno.

Jos cu koji komentar procitati pa valjda nesto kupiti sto ce se i meni svidati.
zlo zlo

#23 Re: Magistarski, sta obuci

Post by zlo zlo »

mankini i kravata, s tim ne možeš fulat :D

Image
Rey_

#24 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Rey_ »

haha da da, pun pogodak. Nisam odjelo kupio, ako su mi hlace taman, onda sako velik.
Kupio hlace na peglu, kosulju, kravatu onu uzu, i cipele. Jos neku koznu jaknu do faxa obuci i to je to.
Kad sam sako obuko, ko robot jbt, dignem ruku, cijeli se sako dize :lol: :lol: . Nije to za mene
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#25 Re: Magistarski, sta obuci

Post by Zviz »

Ja, tj. Davnih dana, odbranio magistarski u sorcu i kratkih rukava te duge kose! Na majici bio logo od kortljaljucih kamena... Odjelo? Pa nisi zar toliko glup, pa da na taj fol hoces podici "znanje" i "postovanje".. Demper i neke hlace, ispod dempera neku kosulju, pusti malo brade i brkove i gotova prica.
Post Reply