ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
breviar

#76 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by breviar »

cekaj, ne mislim da sada cinis ustupke po Bibliji, ili nekoj drugoj holy book.
ako mozes nekome pomoci, pomozi - ali to ti ne smije oduzeti energiju i snagu.
ako mislis da ti nece nesto previse gnjaviti, a u situaciji si da uredis nekome uslugu,
onda - ucini to.
ali ako ako ti razbija duh i um, onda... igras protiv sebe.

vjerujem da te susjedi postuju. to sto pokucaju na vrata tacno 15 minuta poslije kad dodjes kuci,
vise je stvar njihovih manira. istina je da smo mi Bosanci malo nagli ljudi, bahati - ali imamo dusu.
samo je potrebno naci onaj hepek koji ce sve to otpustiti. ;)

nadji taj hepek, mirci.

pratim te vec godinama, pa vidim da lijepo hendlujes na forumu. iskrena si, jaka si, nekada
pokazes slabost - pa opet, evo, postujem te, a vjerujem da imas postovanje i kod drugih,
kao i kod onih koji su spremni da udare laktom u rebra, i ovi to cine jer im je izazov da te
sruse, i znaju da si jaka.

samo je potrebno da ti usmjeris tu svoju energiju. imas sve, a na tebi je da preusmjeris.
da budes onakva kakva si na forumu.
ne moras uvijek snagu pokazivati. pokazi im da iebeni ketridz ne umijes promijeniti, i rado
bi to uradila da znas.

i da, nadam se da ne zvucim kao kakav propovijednik - samo pisem kako mislim, i vidim kao
posmatrac.

budi jaka i silna.

begam sada.

cao svima!
breviar

#77 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by breviar »

cekaj, ne mislim da sada cinis ustupke po Bibliji, ili nekoj drugoj holy book.
ako mozes nekome pomoci, pomozi - ali to ti ne smije oduzeti energiju i snagu.
ako mislis da ti nece nesto previse gnjaviti, a u situaciji si da uredis nekome uslugu,
onda - ucini to.
ali ako ako ti razbija duh i um, onda... igras protiv sebe.

vjerujem da te susjedi postuju. to sto pokucaju na vrata tacno 15 minuta poslije kad dodjes kuci,
vise je stvar njihovih manira. istina je da smo mi Bosanci malo nagli ljudi, bahati - ali imamo dusu.
samo je potrebno naci onaj hepek koji ce sve to otpustiti. ;)

nadji taj hepek, mirci.

pratim te vec godinama, pa vidim da lijepo hendlujes na forumu. iskrena si, jaka si, nekada
pokazes slabost - pa opet, evo, postujem te, a vjerujem da imas postovanje i kod drugih,
kao i kod onih koji su spremni da udare laktom u rebra, i ovi to cine jer im je izazov da te
sruse, i znaju da si jaka.

samo je potrebno da ti usmjeris tu svoju energiju. imas sve, a na tebi je da preusmjeris.
da budes onakva kakva si na forumu.
ne moras uvijek snagu pokazivati. pokazi im da iebeni ketridz ne umijes promijeniti, i rado
bi to uradila da znas.

i da, nadam se da ne zvucim kao kakav propovijednik - samo pisem kako mislim, i vidim kao
posmatrac.

budi jaka i silna.

begam sada.

cao svima!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#78 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

Hvala na savjetu... najbolje je da ukombinujem sve sto mi rekoste i spicim...pa kom obojci, tom i dzeri...opet...
swirl

#79 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by swirl »

Uf, sta sam zadaca i lektira napisala, mogla sam komotno jos jednu diplomu srednje skole dobiti :) Nekad mi stvarno nije tesko, zao mi djece, kao da idu na fakultet, a ne u srednju skolu, a nekad mi bude grozno mrsko, pogotovo kada me mole dan prije da napisem nekome lektiru. Mada mislim da ni profesori nisu glupi, vide kada je neko odrasli pisao, i prevodio nesto na engleski, a kada je dijete to uradilo.
mIRCerka

#80 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

swirl wrote:Uf, sta sam zadaca i lektira napisala, mogla sam komotno jos jednu diplomu srednje skole dobiti :) Nekad mi stvarno nije tesko, zao mi djece, kao da idu na fakultet, a ne u srednju skolu, a nekad mi bude grozno mrsko, pogotovo kada me mole dan prije da napisem nekome lektiru. Mada mislim da ni profesori nisu glupi, vide kada je neko odrasli pisao, i prevodio nesto na engleski, a kada je dijete to uradilo.
Ja sam uvijek spremna prevesti kad znam da ce se to koristiti samo kao radni materijal za nesto...
Sestricni sam prevela 15ak stranica o MAhovinama, pa je napravila referat od 4 stranice...i slike smo skidale...
Ali nikad joj nisam pisala lektiru. To ni pod razno.
Jednom smo varale :D pa sam joj rjesavala razlomke sa decimalama...ja s njom vjezbala razlomke (cijelu sedmicu nije isla u skolu radi bolesti), al one normalne, a na kontrolnom bili i decimalni...pa smo 2 zadatka "prepisali"... :D

a ovo ostalo, to sam vec naucila da kazem JA SAM SVOJU OSNOVNU I SREDNJU ZAVRSILA DAVNO!
Sunrise00

#81 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by Sunrise00 »

:x :x jednom sam uradila referat, i zamoli me drug da mu posaljem da vidi kako sam nesto uradila, njega jedna drugarica zamolila da on njoj nesto nadje na istu temu. I ja budala posaljem. On promijeni font, pa smo i ta cura i ja imale isti referat, koji sam ja 2 sata prevodila sa vikipedije, a ona ga je dobila bez da je prstom makla. Od tada mi ne pada na pamet da ikom ista saljem. Nek' se snalaze kako znaju i umiju :D :D
kockica_kockica

#82 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by kockica_kockica »

Ja vrlo dobro znam o cemu Mirci govori... jer sam ista takva... prevodim djeci engleski, prevodim starijima jer ne znaju sta pise.... popravljam vas cijelom komsiluku i dalje kompjutere, i kad god neko ne zna ja sam im prva na dial listi.. kad ne znam zovnem brata svoj daljinski navigator koji mi onda govori a ja radim... pokazujem od hemije pa nadalje predmete za skolu... lektiru do duse nisam pisala nikada ali eto nikad se ne zna... ponekad znam reci da ne znam nesto ali je to rijetkost ... ponekad se osjecam iskoristenom jer nekad meni zatreba pomoc ali je ne dobijem... imam utisak da svi imaju svoj zivot, svoje slobodno vrijeme, svoje vrijeme za spavanje za jelo za sve samo ja nemam, ja spavam kad mi dopuste, jedem u prolazu kad stignem, pijem kafu kad se drugima pije, izlazim vani kad smognem snage izmedju posla fakulteta i svih van serijskih obaveza da se obucem i odem do grada.... a i to onda kad su moji prijatelji raspolozeni za izlazak...

i na forumu ovdje.. cura je trazila da joj hitno neko uradi seminarski.. nakon sto ga je dobila za jedan dan... napisala mi je da je slican od prijateljice seminarskom te da "mora smisliti nesto" a da meni ako zelim moze dati 10 KM za trud.. fala ne treba mi milostinja nema tih 10 mraka koje mogu nadokanaditi jedan moj cijeli dan proveden nad kompjuterom...
Last edited by kockica_kockica on 27/01/2009 14:29, edited 1 time in total.
mIRCerka

#83 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote: imam utisak da svi imaju svoj zivot, svoje slobodno vrijeme, svoje vrijeme za spavanje za jelo za sve samo ja nemam, ja spavam kad mi dopuste, jedem u prolazu kad stignem, pijem kafu kad se drugima pije, izlazim vani kad smognem snage izmedju posla fakulteta i svih van serijskih obaveza da se obucem i odem do grada.... a i to onda kad su moji prijatelji raspolozeni za izlazak...
BINGO!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#84 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by Chmoljo »

ima li ko da mi pelene zamjeni? 5 minuta... :D

i ne zaboravite bekutan :D
Prolaznik

#85 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 22:17, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#86 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by ljubav_aha »

mIRCerka,znam da znas,ali cu ti reci,pomisli opet,kako takvi ljudi ne zele da te postede vlastitih gluposti i pomoci oko sitnica/krupnica,kako oni uopste ne cijene tvoje vrijeme,oni su prosto navikli sebe i tebe kao super-komsinicu,ali su doslovno beskrupulozni,a to znaci da ih uopste nije briga o tvom privantom zivotu,a to je vec nesto sto svakog od nas moze dovoljno uzrujati,jer je nemoguce da niko od njih ne zna kako se ponasati
Gray

#87 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by Gray »

Kada god te neko zamoli da nešto uradiš samo uradi najgore što možeš i više te neće zvati :D

Ja sam u srednjoj školi mrzio da pišem po tabli. Kada bi me neki profesor prvi put prozvao, pisao bih najružnijim mogućim rukopisom da ni sam ne mogu pročitati. tako nekoliko puta i bio sam siguran do kraja srednje škole :D
black

#88 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by black »

.
kv99

#89 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by kv99 »

Joj vidi ti miRCerke : ekonom, prevodilac i programer. Nije ni cudo da nemas 5 minuta da pomognes komsijinom djetetu :lol:
mIRCerka

#90 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

kv99 wrote:Joj vidi ti miRCerke : ekonom, prevodilac i programer. Nije ni cudo da nemas 5 minuta da pomognes komsijinom djetetu :lol:
mircerka je bila streber, i rastura matematiku , al nije to poenta price :D

sad idem pred ogledalo vjezbati ono MRSH!!! :)
hakazvaka

#91 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by hakazvaka »

mIRCerka wrote:
kv99 wrote:Joj vidi ti miRCerke : ekonom, prevodilac i programer. Nije ni cudo da nemas 5 minuta da pomognes komsijinom djetetu :lol:

jo tebe mirci, sta ti je 5 minuta :D :D
mIRCerka

#92 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

hakazvaka wrote:
mIRCerka wrote:

5 minuta 5 maraka. Reci sta ti treba?
hakazvaka

#93 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by hakazvaka »

mIRCerka wrote:
hakazvaka wrote:
mIRCerka wrote: mircerka je bila streber, i rastura matematiku , al nije to poenta price :D

5 minuta 5 maraka. Reci sta ti treba?
:lol: ma nista samo razgledam :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#94 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by Chmoljo »

hakazvaka wrote: :lol: ma nista samo razgledam :D
nije samoposluga :D
hakazvaka

#95 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by hakazvaka »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:

rode, da te poduci rod tvoj: najefektnije mrsh je kad odes do trazitelja usluge, odradis to i potom neocekivano odrapis cijenu takvu da ih ni tito kasnije ne natjera da te vise zovnu..:D

to ti je, forumski receno, ban po dzepu..:D
:lol: :lol: to ko ja kad sam uso u kafic i trazio casu vode, ona mi ljubazno dade, ja kreno kaze ona 2 marke :D sta reko.. srecom, salila se :D
mIRCerka

#96 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

Haka, dodjes mi 2 marke...

zoome rode, sve vise mi se svidja ovaj vic

Mujo: dobar dan gospodine, vi ste advokat jelde, e koliko kostaju 2 pitanja kod vas?
Advokat: Jedno pitanje 100 maraka. koje je vase drugo pitanje?
mirzazmaj

#97 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mirzazmaj »

e da vidis kako je kad u mahali zivis, pa kad cuju da znas nastimat kanale na tv-u, ili nedaj Boze instalirat igricu heheheh, nemate Vi pojma, a kad neces da uradis odmah ti kruzi prica : " da vidis sto je onaj mali bezobrazan"
vjesticanametli

#98 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by vjesticanametli »

Chmoljo wrote:
mIRCerka wrote: ima i takvih ljudi koji vise energije i vremena potrose na pricu kako NE MOGU nego sto bi im trebalo da obave to...

fora jeste naci sredinu...ali de mi reci, posto mi djelujes saburli osoba, kako bi regaovao da ti neko u 23:30 uporedo i lupa na vrata i zove te na mob jer "su joj se sinu potrosile boje u printeru i mali sad place jer ne moze isprintati spondzboba"...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne diraj sponĐŽbobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#99 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:Haka, dodjes mi 2 marke...

zoome rode, sve vise mi se svidja ovaj vic

Mujo: dobar dan gospodine, vi ste advokat jelde, e koliko kostaju 2 pitanja kod vas?
Advokat: Jedno pitanje 100 maraka. koje je vase drugo pitanje?
e sad kad si gradivo savladala, primijeni ga u praxi..:D
da mi naprdjivanje po forumu nije razonoda i odmor za mozak, davno bih pocela naplacivati usluge moderiranja, a da ne pricam o tarifi za baniranje....
fakat cu pocet ko Sakib Mobitelas sa Dobrinje...5 maraka kosta uspostavljanje dijagnoze sta nije u redu sa mobitelom :)
hakazvaka

#100 Re: ma tebi je to samo 5 minuta, brzo ces ti to...

Post by hakazvaka »

zoom66 wrote:
hakazvaka wrote: :lol: :lol: to ko ja kad sam uso u kafic i trazio casu vode, ona mi ljubazno dade, ja kreno kaze ona 2 marke :D sta reko.. srecom, salila se :D
ja bih joj odmah otkaz dao...:x cu salila...:lol:
nema sale sa tobom :D
Post Reply