E jes’t problem skontati, otiđi do Sebilja ljeti.
Lopovi su stvarno prekucali igricu
- Edin H.
-
Osmi Socrates
#77 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ali, najviše me čudi škoda. Ko renta škodu?
Je l' to nema boljih auta za rentanje ili?
- _Reds_
#78 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
I policajac i komunalni inspektor svako auto kad kazni zbog pariranja prije toga slika.
Jedino sto se moze se desiti na na nalogu unese pogrešan broj registracije, zamjeni dva broja ili nesto slicno, drot ili taj komunalni. Dakle trazi sliku.
Jedino sto se moze se desiti na na nalogu unese pogrešan broj registracije, zamjeni dva broja ili nesto slicno, drot ili taj komunalni. Dakle trazi sliku.
-
Osmi Socrates
#79 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Moja je teorija da je išao na ćevape kod Bešlića, zadnji dan prije povratka. To je logično.
Sutra se vraćaš u dijasporu, zadnji dan imaš auto. Taman vrijeme da klepiš (najbolje) ćevape (u BiH) za brunch. 11 sati. Ulica lijepa. Oktobar. Kud ćeš bolji mjesec od oktobra da klepiš ćevape (kod Bešlića)?
E sad, poznato je nadaleko i naširoko da Bešlićevi ćevapi znaju nekim ljudima drastično poremetiti orijentaciju u vremenu i prostoru. Nije to nešto novo. Vjerujem da bi ovo bilo i prihvatljivo opravdanje da izbjegne plaćanje kazne.
To je moj savjet.
Sutra se vraćaš u dijasporu, zadnji dan imaš auto. Taman vrijeme da klepiš (najbolje) ćevape (u BiH) za brunch. 11 sati. Ulica lijepa. Oktobar. Kud ćeš bolji mjesec od oktobra da klepiš ćevape (kod Bešlića)?
E sad, poznato je nadaleko i naširoko da Bešlićevi ćevapi znaju nekim ljudima drastično poremetiti orijentaciju u vremenu i prostoru. Nije to nešto novo. Vjerujem da bi ovo bilo i prihvatljivo opravdanje da izbjegne plaćanje kazne.
To je moj savjet.
-
el_bake007
#80 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
kukas radi 20km kazne a zivis u dijaspori gdje je to satnica 
-
Dead Man Walking
#81 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ne mora, imao sam slican slucaj da mi je postom dosla kazna na adresu u Sarajevu kao da me slikao radar negdje u RS, a datum prekrsaja je bio kad sam ja uveliko bio u USA (a usput na navedenoj lokaciji u RS u zivotu nisam bio). Valjda je pasica iz agencije proslijedio prve podatke musterije na koje je naisao. Sreca pa mi je i pasos istekao u vrijeme prekrsaja, mada je i to bilo povuci-potegni jer su mi iz policije RS prvo rekli da sam ja mogao i sa licnom kartom uci u BiH.
-
moee
#82 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Nije ovo urota države protiv dijaspore već obračun načelnika KF sa istim
Jednom sam i sam bio 'žrtva' komunalne policije i kad je stigla kazna, pisalo da se javim u njihovu centralu u Nedžarićima. Odem tamo, nađem koga treba i pokažem mu nalog onaj. Kaže mi čovjek/inspektor: želiš li se žaliti na kaznu? I izvadi sliku auta sa lica mjesta...kontam na šta ću se žaliti kad imate sve 'crno na bijelo'. Mislim da na slici ima datum i vrijeme...
Još je Nerko dobro prošao. Ja sam dobio kaznu 100 KM, a on samo 40 (vjerovatno znaju da je dijaspora)
Jednom sam i sam bio 'žrtva' komunalne policije i kad je stigla kazna, pisalo da se javim u njihovu centralu u Nedžarićima. Odem tamo, nađem koga treba i pokažem mu nalog onaj. Kaže mi čovjek/inspektor: želiš li se žaliti na kaznu? I izvadi sliku auta sa lica mjesta...kontam na šta ću se žaliti kad imate sve 'crno na bijelo'. Mislim da na slici ima datum i vrijeme...
Još je Nerko dobro prošao. Ja sam dobio kaznu 100 KM, a on samo 40 (vjerovatno znaju da je dijaspora)
- mufa1
#83 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ako kazes da taj dan nisi koristio auto, kako si ga onda vratio na taj datum? U koliko sati si ga vratio? Vjerovatno si usput negdje zastao, peraka na toj adresi.. 4-5 minuta dovoljno da te upecaju tj samo uslikaju pa posle popune nalog polako..
Svima nama je to poznato sve, zadnji dan, trka frka, kupi ovo, kupi ono, završi sta treba. X puta i svjesno tako napravim neki prekrsaj da ustedim vrijeme, ali se unaprijed pripremim da i priznam taj prekršaj ako dodje do policije ili kazne.. i vjeruj kunem ti se, prvo fino i kulturno sa službenim licima, pozdrav, osmijeh. Pa onda priznam da sam napravio prekršaj i onda u saljivom tonu zamolim da me se duplo kazni jer sam tako primitivan ispao, i vjeruj u 95% slučajeva policija kaze, haj nek ti bude ovo opomena, gledaj da se ne ponovi inače ćemo te sledeci put stvarno duplo kaznit..
Svima nama je to poznato sve, zadnji dan, trka frka, kupi ovo, kupi ono, završi sta treba. X puta i svjesno tako napravim neki prekrsaj da ustedim vrijeme, ali se unaprijed pripremim da i priznam taj prekršaj ako dodje do policije ili kazne.. i vjeruj kunem ti se, prvo fino i kulturno sa službenim licima, pozdrav, osmijeh. Pa onda priznam da sam napravio prekršaj i onda u saljivom tonu zamolim da me se duplo kazni jer sam tako primitivan ispao, i vjeruj u 95% slučajeva policija kaze, haj nek ti bude ovo opomena, gledaj da se ne ponovi inače ćemo te sledeci put stvarno duplo kaznit..
- muha_sa
-
Officer Crabtree
#85 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Da si domaći govorio bi istinu, ovako pošto si dijasporac lažeš.
I nemoj dolaziti idi u Grčku.
I nemoj dolaziti idi u Grčku.
-
Suzie Q
#86 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
nevezano za dijasporu, jednom nam je dosla kazna za prebrzu voznju iz mjesta na granici s Hrvatskom, taj dan bili na poslu oboje, muz jos imao termin kod zubara, nismo bili ni blizu tog mjesta.
Nazovem policiju, broj telefona s kazne i jednostavno upitam da mi objasne otkud ta kazna, imaju li fotografije i sl. Na kraju kaze sluzbenik da je u pitanju skroz drugo vozilo, s drugim tablicama ali su eto pogrijesili u pisanju pa da izvinemo.
Na tvom mjestu ja bih trazila da vidim kaznu i nazvala.
Nazovem policiju, broj telefona s kazne i jednostavno upitam da mi objasne otkud ta kazna, imaju li fotografije i sl. Na kraju kaze sluzbenik da je u pitanju skroz drugo vozilo, s drugim tablicama ali su eto pogrijesili u pisanju pa da izvinemo.
- Dope_Man
#87 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Desava se i tih stvari, znam ljude iz Zenice, dobili nesto za sudar koji su napravili u Sarajevu.. ljudi nisu bili blizu Sarajeva tih dana. Nakon malo peglanja, sredilo se.Suzie Q wrote: ↑23/11/2022 07:43 nevezano za dijasporu, jednom nam je dosla kazna za prebrzu voznju iz mjesta na granici s Hrvatskom, taj dan bili na poslu oboje, muz jos imao termin kod zubara, nismo bili ni blizu tog mjesta.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#88 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ako budes zvao mup, zovi preko vibera, da te ne bi dosla skuplja pita od tepsije.
- dr_Evil
#89 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Pasa ziv bio prepravi one postove gdje imas ime, nigdje ti je veze to na forumu stavljat.
Ako nisi bio ti trazi sliku, dobit ces sliku sa datumom i vremenom. Ako se vrijeme poklapa onda ti je neko vozio auto(sta znas mozda neko isao u svalerancijU, ko kolega forumas sta fasova kaznu u HNK). Ako ne valja datum onda samo posalji pasos da nisi bio ti, i mirna Bosna.
Ti si dobro prosao, ja sam ljetos prevaren za 2000KM. Duboko udahnes i ides dalje.
Ako nisi bio ti trazi sliku, dobit ces sliku sa datumom i vremenom. Ako se vrijeme poklapa onda ti je neko vozio auto(sta znas mozda neko isao u svalerancijU, ko kolega forumas sta fasova kaznu u HNK). Ako ne valja datum onda samo posalji pasos da nisi bio ti, i mirna Bosna.
Ti si dobro prosao, ja sam ljetos prevaren za 2000KM. Duboko udahnes i ides dalje.
-
mali_balon
#90 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ne desava se to samo vama iz dijaspore desava se i nama. Ja da registrujem aut nasli mi nekakvu kaznu staru 2g, da stara 2g, na kucnu adresu mi nista nike doslo, e sad da ja tjeram pravdu, 20km slika (tad je bilo) ili dokaz o prekrsaju dok to cekam istice registracija, nove tablice i vozacka 60km....jeftinije bilo dati 20km i idemo dalje....pepermint31 wrote: ↑22/11/2022 23:09 Ja i žena svake godine provedemo godišnji odmor u Bosni jer živimo vani. Ove godine rentali auto da bi nakon 3 sedmice po povratku nazad, njezinim roditeljima došla parking kazna za nepostojeći prekršaj jer tog dana uopće nismo koristili auto. Nama je čovjek koji nam je rentao auto rekao da se pazimo takvih kazni.
DAKLE, INSTITUCIJE TRAŽE PODATKE OR RENT A CAR KOMPANIJA DA BI LIJEPO MOGLI IZDAVATI NEPOSTOJEĆE KAZNE LJUDIMA KOJI DOLAZE SA STRANE. PA HEBOTE OVI SU LEVEL PRO ŠTO SE TIČE LOPOVLUKA.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#91 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Kakav si ti dijasporac pa dodjes u Bosnu samo jednom godisnje i pri tom rentas auto?
Ja dolazim minimalno 4 puta i svaki put sa drugim autom. Nek vidi raja kako se zivi u dijaspori a oni nek crknu od muke.
I jos si se raspizdio za 40 maraka kazne zbog nepostojeceg parkiranja, odnosno dosla kazna punici,a punica uopste nije u dijaspori nego ti,a u stvari vi ste rentali auto a ne punica, a gazda zna punicu i vi niste taj dan uopste koristili vozilo,i opet vam poslali kaznu a inace ne bi jer da niste iz dijaspore,ali to oni smisljeno rade samo da zayebu dijasporu...Cek malo...ko koga ovdje zayebava???
Slab si ti dijasporac izgleda. Nego proslijedi kaznu nekom od forumasa sto zivi u BiH nek ti je plati,da ne pizdris po forumu. Mi iz dijaspore smo svakako sebicne stipse i olosi...
I mirna Bosna ha ja

Ja dolazim minimalno 4 puta i svaki put sa drugim autom. Nek vidi raja kako se zivi u dijaspori a oni nek crknu od muke.
I jos si se raspizdio za 40 maraka kazne zbog nepostojeceg parkiranja, odnosno dosla kazna punici,a punica uopste nije u dijaspori nego ti,a u stvari vi ste rentali auto a ne punica, a gazda zna punicu i vi niste taj dan uopste koristili vozilo,i opet vam poslali kaznu a inace ne bi jer da niste iz dijaspore,ali to oni smisljeno rade samo da zayebu dijasporu...Cek malo...ko koga ovdje zayebava???
Slab si ti dijasporac izgleda. Nego proslijedi kaznu nekom od forumasa sto zivi u BiH nek ti je plati,da ne pizdris po forumu. Mi iz dijaspore smo svakako sebicne stipse i olosi...
I mirna Bosna ha ja
- Chloe
- Photo mod
#92 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Meni je skoro došla pošta od nekog odvjetničkog ureda pula
na prvu, neka greeškaa, tamo nisam bila 3-4 godine, ali prilog kaže da nije, kazna 102 eura, slike mog auta na zagrebačkom parkingu. U tom periodu jesam bila u zg, zeleni trg ni vidjela nisam, ali jesam rođaku iz USA izašla u susret pozajmljujući auto.
Pregledam pasoš, fakat nije nijedan od mojih datuma prelazaka u hr, nego je njegova kazna.
Napišem mu poruku, uslikam svoj pasoš i kaznu, veli da ništa nije dobio niti našao na autu zakačeno. Bio je na tom prkingu koji je platio, prekoračio vrijeme 10-15 minuta. Kako god on nije dobio kaznu na licu mjesta ( ako govori istinu
), tako meni nije došla nikakva opomena iz Hr do te konačne kazne. I tako je 60 kn otišlo na 800 kn.
Mislila sam angažovati tamo rođaka advokata, osporavati kaznu ako imam osnova, ali kad skontam sve to natezanje, u međuvremenu rizikovati probleme na granici i svakoj rutinskoj kontroli kroz Hr
plati i ćuti.
Još rođak ljut na njih, ne da pare "lopovima"
.... meni po džepu ... 
Pregledam pasoš, fakat nije nijedan od mojih datuma prelazaka u hr, nego je njegova kazna.
Napišem mu poruku, uslikam svoj pasoš i kaznu, veli da ništa nije dobio niti našao na autu zakačeno. Bio je na tom prkingu koji je platio, prekoračio vrijeme 10-15 minuta. Kako god on nije dobio kaznu na licu mjesta ( ako govori istinu
Mislila sam angažovati tamo rođaka advokata, osporavati kaznu ako imam osnova, ali kad skontam sve to natezanje, u međuvremenu rizikovati probleme na granici i svakoj rutinskoj kontroli kroz Hr
Još rođak ljut na njih, ne da pare "lopovima"
- Chloe
- Photo mod
#93 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
ta jeOsmi Socrates wrote: ↑23/11/2022 01:34 Ali, najviše me čudi škoda. Ko renta škodu?
- vjeshalica
#94 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Gdje ces reci da punica plati to su jos veci bliskoistocni problemi....-Chesterfield- wrote: ↑23/11/2022 01:28 Prenesi punici neka plati 23,60 KM ako odlučiš platiti u roku 8 dana.
Mnogi se zeznu pa ne plate ovih 3,60
-
emmir1
#95 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ovo je čista prevara od strane agencije rentaCar.
Dodje kazna.
Utvrdjeno da je vozilo počinilo prekršaj.
Mora se javiti MUPu ko je upravljao vozilom.
Kako agencija ima tvoje podatke lagano pošalje tvoje podatke iako ti nisi vozio tada.
Fuj šta rade.
Još ti najavio da će te prevarit.
Dodje kazna.
Kako agencija ima tvoje podatke lagano pošalje tvoje podatke iako ti nisi vozio tada.
Fuj šta rade.
- -Chesterfield-
#96 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ma kakvi problemi. Očigledno nisi punica? Zet se voli više od rođenog sina...vjeshalica wrote: ↑23/11/2022 09:42Gdje ces reci da punica plati to su jos veci bliskoistocni problemi....-Chesterfield- wrote: ↑23/11/2022 01:28 Prenesi punici neka plati 23,60 KM ako odlučiš platiti u roku 8 dana.
Mnogi se zeznu pa ne plate ovih 3,60
- Haris.ba
#97 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Ima ugovor je li auto bilo kod njega ili nije. I zna kada je vratio auto. Ima tacno datum i sat kad je komunalni inspektor rekao da je bio prekrsaj. Kako ce to rentacar nastimati?emmir1 wrote: ↑23/11/2022 11:16 Ovo je čista prevara od strane agencije rentaCar.
Dodje kazna.
Fuj šta rade.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#98 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Nevjerovatna tema i nevjerovatan pokazatelj kakvi smo mi patuljci. Covjek se pozali na situaciju da je gotovo pa siguran da nije napravio prekrsaj, da nije bio na toj lokaciji i sta sve ne, a sta mu odgovaraju? Plati dijasporasu 10€, daj da ti ja platim i slicno. Zasto ne mozete prihvatiti da dijasporas mozda nije napravio prekrsaj? Zasto ne navedete pravi savjet i time zavrsite diskusiju. Ma kakvi, treba se iskenjati po dijasporasu
Nije ni cudno sto smo porpalo drustvo na svaki moguci nacin. Niste ni pomislili da biste i vi mogli biti u situaciji koja je nepravda?
Nista, kada bude tako, javite se na forumu, pa da vas ko kurvu isplate.
Nije ni cudno sto smo porpalo drustvo na svaki moguci nacin. Niste ni pomislili da biste i vi mogli biti u situaciji koja je nepravda?
- Bullet Tooth Tony
#99 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
Taj isti dijasporas se odma iskenjao na drzavu i sistem a da sam nije istrazio svoj slucaj.... Nego kao velika vecina dijaspore cim kroci preko Slavonakog B krene pljuvanje i jos gore kao oni, baba vanga, otvaraju oci ovom napacenom narodu o stanju u drzavi..laserShow wrote: ↑23/11/2022 12:07 Nevjerovatna tema i nevjerovatan pokazatelj kakvi smo mi patuljci. Covjek se pozali na situaciju da je gotovo pa siguran da nije napravio prekrsaj, da nije bio na toj lokaciji i sta sve ne, a sta mu odgovaraju? Plati dijasporasu 10€, daj da ti ja platim i slicno. Zasto ne mozete prihvatiti da dijasporas mozda nije napravio prekrsaj? Zasto ne navedete pravi savjet i time zavrsite diskusiju. Ma kakvi, treba se iskenjati po dijasporasu![]()
On u orvom postu zakljucio da su ga institucije orobijale u saradnji sa rent a carom.. Ma hajdeee
Last edited by Bullet Tooth Tony on 23/11/2022 12:50, edited 1 time in total.
-
kuli1961
#100 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu
laserShow wrote: ↑23/11/2022 12:07 Nevjerovatna tema i nevjerovatan pokazatelj kakvi smo mi patuljci. Covjek se pozali na situaciju da je gotovo pa siguran da nije napravio prekrsaj, da nije bio na toj lokaciji i sta sve ne, a sta mu odgovaraju? Plati dijasporasu 10€, daj da ti ja platim i slicno. Zasto ne mozete prihvatiti da dijasporas mozda nije napravio prekrsaj? Zasto ne navedete pravi savjet i time zavrsite diskusiju. Ma kakvi, treba se iskenjati po dijasporasu![]()
1. Neopisivo mi je ruzna riječ "dijaspora(c)"!!!! Zašto ga čerečite? Tuzno je što ste se nakačili na 40 KM kazne i razvlačite ga za pare i povezujete ih sa njegovim statusom...Pa sve i da mu tamo negdje gdje zivi teče med i mlijeko, to je njegov novac. Da li biste pristali da vama tako njuskaju po novcaniku, kao sto vi njemu rovarite? Princip je vazniji od novca, nebitno je o kojoj se sumi radi. Uvjeren je da nije pocinio prekršaj i ne zeli da plati nesto za sta smatra da nije odgovoran. Ako nije u pravu, sto se naknadno moze utvrditi, kostace ga. Tačka. Ende.
2. covjek smatra da nije počinio prekršaj- uz prekrsajni nalog za ovakav prekršaj MORA biti priložena fotografija sa datumom i tacnim vremenom prekršaja, ili MORA biti omogućen BESPLATAN pristup uvidu u fotografiju, jer je fotografija jedni dokaz o postojanju prekrsaja i (ovdje posredno) identitetu počinioca
3. Prekrsajni nalog stigao punici- valjda na adresu punice, jedina moguća logika je da je forumas agenciji dao tu adresu, kao adresu boravista?
4. Ovdje "drzava" ne mulja, ima ona druge isplativije kanale i za bitno, bitno vece pare; prije ce biti da rentacar mulja.
5. Ako je tacan navod da je vozilo vraceno istog dana (28.10.) ALI prije vremena izvršenja prekršaja- 11,05 sati, sto se utvrdjuje ugovorom ili nekim drugim dokumentom, onda rentacar agencija ocito mulja!
Ako je vraćeno poslije 11,05 sati- tada "vidi tacku 2 gore", pa ako fotka kaze- pokaze postojanje prekršaja, tada se forumas "preracunao u satnici".
6. ako je i dalje uvjeren da nije odgovoran, izlaz je -potpisati nalog na mjestu- "ne prihvatam odgovornost" i ODMAH preporučenom posšiljkom poslati Općinskom sudu Ze ,na sudsko odlucivanje.