"LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bach

#1 "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by bach »

Listajući forume i stranice istočnih i zpadnih susjeda, kao i njihovih domaćih trabanata primjetio sam da se često koristi izraz "Lojavac" "lojavci", "ulojeno", kao pogrdan naziv za Bošnjake.

Da se čovjeku okrene želudac:
U tijelu izgledaju ...

U tijelu izgledaju kao baklava bez ramena kao i svaki islamski retard, a ta nesretna izjebana spodoba zavrsava na krivim, rahiticnim nogama, ispod koljena izrazito deformisanim od specificnog sjedenja prilikom iftarenja za demirlijom a to se sve obavlja na zemlji,kukasti nos,spicasta vilica,zdepasti,frizura halida muslimovica. MI treba i da smo sretni sto smo procistili naciju i sada su lojavci u drustvu sa sokcima kako to i prilici svim maloumnicima sa IQ na nivou temperature zamrzivaca:))
Stranci, pa cak i ...

Stranci, pa cak i smrdljive crncuge se ne rukuju sa njima jer uvijek imaju usrane ruke do lakata, nokti su im zuti jer tu cuvaju cuveni islamski „poslijecenifski zacin ispod noktiju, a poslije sa tim rukama copaju kljukusu jer oni ne znaju za viljuske i tako su izvana i iznutra jedan veliki islamski IZMET!
Kako prepoznati ...

Kako prepoznati muslimajmuna ? Lojavci (izmetslamisti, bolesnjaci, muslinavi, perigusci, balije itd...) su smradljivci sa trulim zubima i zvaljama u uglovima usana. Na svinjolikoj glavusi imaju ulojenu francuzicu ili u novije vrijeme, dolaskom demokratije - fes!
Tako nas komšije gledaju...

Koliko znam u Bosni se riječ ulojen rijetko koristi, a znači nešto dosta prljavo, zapušteno...

Zašto internet - ratnici sa istoka i zapada Bošnjake zovu lojavcima ?
Compact

#2 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by Compact »

Ja sam za taj pogrdni izraz čuo da se koristi za popove u manastirima, ono Ćirilo i Metodije, kao i za heavy metalce! Za ovo gore prvi put čujem!
bach

#3 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by bach »

Blago nama kad ovakve komšije imamo:
pusi *urac lojavac..
yebo te husein i ti njega.....nikad balija nece biti predsjednik amerike...zapamti to dobro....sacekaj izbore pa ces vidjeti..inace ako ga i izaberu zbog svijeta on je lutka na koncu..ako malo mrdne, zavrsit ce ko i kenedi...

31/05/2008 | 15:59 Odgovori na napis Odgovori s navodom
gravosa

Pristupio/la:
Napisa: 64

op zica zica, drma mi se noz i srebrenica...
djes ba balijo....

bit ce tebi lijepo kad ti ameri roknu jednu nuklearku po onom smradu od meke i medine....cuj budala..idu u krug i gadjaju kamen...da je shejtan buhahahaaaaaaaaaa

koje budale.......
31/05/2008 | 16:01 Odgovori na napis Odgovori s navodom
gravosa

Pristupio/la:
Napisa: 64

imas ti sestoro djece...
do slijedeceg rata, balijanderu....dok ih ne skratimo za glavu......buhahahahaaaa

long live srebrenica....................buhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
31/05/2008 | 16:20 Odgovori na napis Odgovori s navodom
siracusa

Pristupio/la:
Napisa: 101

kako pjati

bi ce jih puno danas kad je kraj setemane

ako ti ni pokrivena glava mutava ce te uvatit.

ajde u meku sa svim bolesnim muslimanima.
Ovo je sa foruma jednog od vodećih hrvatskih listova. Imaju li ovi ljudi moderaciju uopšte. Po ovome vidim da internet itekako pogoduje za širenje mržnje.
tempora

#4 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by tempora »

U par navrata, kao dijete, cula sam da se taj izraz koristio u mahali za "hasisare". Mada mi ni naziv hasisari nikada nije bio jasan. Opet u mahali, sve se zvalo hasisarom i ulojenim sto nije imalo kratko podsisanu kosu i nosilo se "kako bog zapovijeda".
A sta znaci taj izraz u ovom slucaju, navedenog teksta valjda je jasno. Jezik i rijecnik neke bolesne osobe, osobe sa posebnim potrebama. Pitam se ko se krije iza ovog teksta. Neki dan je u Holandiji izasla knjiga jedne umjetnice, koja je ubila svoju bolesnu macku, cijeli proces slikala i na koncu napravila tasnu. Od te iste macke naravno. Njena poruka je bila vezana za ubijanje zivotinja, kako sam razumjela. Ko biva, niko se ne okrene za jednom kravom, cije meso jede, jer mu je daleko, nepoznanica. Elem, dobila djevojka cini mi se 100 000 mejlova, prijeteceg sadrzaja, gnusnih recenica, zelja o porenju njene utrobe itd itd. Da bi krenula u potragu za onima koji su joj pisali takve stvari. Veli da se o istima moze naci puno na internetu, jer je fejs, hajvs i slicno odlican izvor informacija gdje ljudi stavljaju kojekakve stvari, do najintimnijih detalja. Vecina onih koji su joj pisali ovakva pisma bili su pubertetlije i zene. Neke snimljene kako puzu za svojim kucnim ljubimcem i i same glume psa, a neke prijatne, obicne zene - kako okarakterisase jednu od njih. Mozda je znaci sustina svega da u ovom svijetu interneta svako moze da laprda sto mu je volja a da rijetko bude kaznjen za svoje misli i da ne snosi posljedice svojih maloumnih izljeva mrznje i kojecega.
piupiu

#5 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by piupiu »

Jedu loj, ne jedu svinjsku mast. Ako se dobro sjecam. Pogrdno, naravno, jer loj smrdi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by PipiDugaDevetka »

piupiu wrote:Jedu loj, ne jedu svinjsku mast. Ako se dobro sjecam. Pogrdno, naravno, jer loj smrdi.
Ne može se reći za SVE koji komentarišu da su šovinisti/nacionalisti,...pa koriste za mene i moje pežorativu tipa LOJAVAC.
Vidi kako su fini iz ove firme i dobra im ona reklama, ''K'o iz nanine kuhinje'':
Image
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#7 Re: "LOJAVCI" šta znači ovaj izraz?

Post by dr.gog »

:D .. :oops: ... :dance:
Locked