Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
doktor78

#76 Re: Ljetovanje 2015

Post by doktor78 »

Planiram za Podgoru ove godine, i to preko Bijače, da izbjegnem mrske mi Doljane. Pitanje glasi: gdje silazim sa autoputa u Hrvatskoj?
neki

#77 Re: Ljetovanje 2015

Post by neki »

doktor78 wrote:Planiram za Podgoru ove godine, i to preko Bijače, da izbjegnem mrske mi Doljane. Pitanje glasi: gdje silazim sa autoputa u Hrvatskoj?
Kad predjes granicu na drugom izlazu se odvaja brza cesta za Ploce a odatle ides magistralom do Podgore. Ukupno od granice 10min autoputa + 40 minuta tek renovirane magistrale, putarina 6kn.
Alternativa ti je da sidjes s autoputa na cetvrtom izlazu u Ravci a onda te ceka cca pola sata loseg planinskog puta preko Biokova kojim, ako skrenes na pravom mjestu na seosku cestu, mozes stici pravo u Podgoru.
skuterumoj

#78 Re: Ljetovanje 2015

Post by skuterumoj »

Nisam planirao nista. Ali sam nasao povoljne karte, koji dan u rodnom gradu, do prijatelja u glavni grad nakratko.

Meni dosta.
P308

#79 Re: Ljetovanje 2015

Post by P308 »

neki wrote:
doktor78 wrote:Planiram za Podgoru ove godine, i to preko Bijače, da izbjegnem mrske mi Doljane. Pitanje glasi: gdje silazim sa autoputa u Hrvatskoj?
Kad predjes granicu na drugom izlazu se odvaja brza cesta za Ploce a odatle ides magistralom do Podgore. Ukupno od granice 10min autoputa + 40 minuta tek renovirane magistrale, putarina 6kn.
Alternativa ti je da sidjes s autoputa na cetvrtom izlazu u Ravci a onda te ceka cca pola sata loseg planinskog puta preko Biokova kojim, ako skrenes na pravom mjestu na seosku cestu, mozes stici pravo u Podgoru.
Ili u Baskoj Vodi da izadje i vrati se malo nazad, nije Podgora toliko daleko od Baske Vode. Ja sam tako kad sam isao u Tucepe prosle godine :)
neki

#80 Re: Ljetovanje 2015

Post by neki »

P308 wrote:
neki wrote:
Ili u Baskoj Vodi da izadje i vrati se malo nazad, nije Podgora toliko daleko od Baske Vode. Ja sam tako kad sam isao u Tucepe prosle godine :)
To mu je od granice ukupno bar sat vremena i 50ak kuna putarine i tunelarine..
doktor78

#81 Re: Ljetovanje 2015

Post by doktor78 »

Ipak mi je bolja ova varijanta sa Pločama. Hvala za informaciju
ElRe

#82 Re: Ljetovanje 2015

Post by ElRe »

KatarinaKosaca wrote:
Lajavikrelac wrote:http://bktvnews.com/ko-ovo-moze-jos-da- ... u-miloceru

Jebo te led :shock: :-) za ove pare na Ibici dobiješ suncobran, ležaljku, piće na noge i kurAvu na plaži.....luđi je onaj koji im ode tamo :skoljka:
Što se ljepote plaže i mora tiča Miločer je ljepši od Ibize, puno ljepši ;-)
Jeidno što je na Ibizi provod 24h i raj za homo populaciju, ali ako je more i plaža, MIločer bez disksuije u odnosu na Ibizu.
Ali, da je Crna Groa jako skupa, jeste.
Na Miloceru se ne ide zbog provoda. Ko hoce provod na visokoj nozi ima Platinum Club Porto Montenegro.
Što se tiče Crne Gore, preporuka Petrovac.
derion

#83 Re: Ljetovanje 2015

Post by derion »

Mislim da sam završio sa Hrvatskom u dogledno vrijeme. Išao sam, evo, 3-4 zaredom svake godine i jednostavno se razočaram SVAKI put. Gostoprimljivost im je daleko najgora u Europi, odnos cijena i usluga/produkta jako dispropocionalan u odnosu na npr. Tursku, Grčku, Tursku, a i nemaju nekakvih posebnih ponuda za turiste. Sve se svodi na prirodne izlete, dok na ili u blizini plaža je vrlo slaba ponuda za razonodu, npr. za djecu. Svake, ali baš svake godine se razočaram u Lipoj. Jednostavno mi ne leži biti turista kod njih, ali zbog raznih prilika mi je tako padao grah zadnjih godina (nije bilo do mene).

Ove godine idem u Barcelonu i Montpellier u septembru, malo odmor, malo pratiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Eurobasket-u. Inače, more me ne privlači puno, a inače ako je more u pitanju, meni je Grčka VRH. Obećao sam si da ću ispitati rijeke, jezera i planine Bosne i Hercegovine (i regije).
vjetropirka

#84 Re: Ljetovanje 2015

Post by vjetropirka »

ja našla apartman u brelima, blizu plaže punta rata, cijena 85 eura :-) jeste šminka, ali previše :run:
supercali

#85 Re: Ljetovanje 2015

Post by supercali »

Smjestaj u centru tokija za 5 noci 860 maraka
Karte od sarajeva do tokija i nazad 2100
ado-šampion

#86 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

vjetropirka wrote:ja našla apartman u brelima, blizu plaže punta rata, cijena 85 eura :-) jeste šminka, ali previše :run:
Ja sam bio sad za vikend, od cetvrtka do nedjelje, hotel BlueSun Marina 3*, 80 eura nocenje s doruckom za dvije osobe, soba s pogledom na more. Rezervisano preko Bookinga, s dodatnim popustom za registrovane korisnike. Mislim da je inace oko 100 eura. Hotel je odmah na plazi, nije punta rata ali je odmah do, i isti je klinac, ne vidim nista specijalno u toj punta rata plazi. Trenutno uopste nema guzve, milina. Otisli smo jedno vece do Baske vode, tamo je haos, ne mozes proci ulicom od ljudi.

Ovo je bio prvi put u Breli, mogu reci da je fino mjesto za produzeni vikend da se odmoris, posebno sad u predsezoni jer nema guzve, a za sve vise je penzija zestoka. Haman da nemas gdje kafu popit. Jesti ima i za nas standard je poprilicno skupo. Pizza 50 kuna (bilo gdje u Sarajevu je bolja), riba nista ispod 70 kuna, itd. Usluga svuda je na nivou i u odnosu na predio od Ploca do Makarske je razlika nebo i zemlja, da ne povjerujes.

Ja sam pregledao skoro sve ponude na Bookingu na potezu od Podgore do Brele, cijene su haos. Ispod 50 eura nema apartmana a da nije na magistrali. I to je sad predsezona. Ovaj hotel Marina je od sljedece sedmice cijena koju sam ja platio x2. Znaci za 7 dana u sezoni s osrednjim doruckom u osrednjem hotelu 3*, koji od specijalnih sadrzaja ima saunu i bazen u susjednom hotelu (Maestral), ostalo se sve dodatno placa, 2000 maraka. Treba racunati jos makar 1000 ako neces da gladujes i da oskudjevas. Eto ga all inclusive u Turskoj.

Btw prosle godine sam bio u Turskoj, Antalya, Kundu predio (15 km od grada Antalye), u odnosu na ovo iznad skoro za iste pare je SAN SNOVA. All inclusive da jedes i pijes ko konj, a hrana kakvu u zivotu nisam jeo, i sto je nabitnije nista nije krmece ni s krmecom mascu. U Breli ne mozes kupiti kroasan da nije s krmecom mascu. Musliman koji drzi do toga moze jesti samo pizzu i ribu, a i to je u dosta restorana upitno. I sadrzaji, od ogromnog bazena, do tobogana i zajebancija, sauna, teretana, jacuzzi, zabavni programi, ma drama. A tek usluga, drze te ko malo vode na dlanu. Jedina mana sto more nije ko u Hrvatskoj. Ali sve ostalo, bukvalno pupa-hava, jedino na sta moras misliti je da ne izadjes go iz hotela. :D Mozes ustati i u 12 jer hrane uvijek ima, nije ako fulis dorucak do 9 halali huso do rucka ili vecere.

Kad smo kod Turske, samo all inclusive i minimalno 4 zvijezdice. Njihove zvijezdice su +1 u odnosu na normalno makar kad su u pitanju jeftinije ponude. Za hranu izvan hotela je zeznuto, makar ovdje gdje sam ja bio, jer tu imaju samo hoteli i granap. Najblizi restoran je 5 km daleko. Isto tako, ko ne ide s djecom gledati da je blize nekom gradu jer uvece moze biti dosadno. Lijepo je otici u Antalyju jer je stari dio grada prelijep. I da, sto neko vec napisa, mentalitet u hotelu i van hotela je totalno razlicit, u hotelu te drze ko malo vode na dlanu, a vani je tipicni balkanski primitivizam. Sto se tice planiranja, najisplativije je preko agencije (ja sam bio preko Fibule), jer je preko Bookinga dosta skuplje. Inace moram reci da su nase agencije jako skupe i isti aranzmani su dosta jeftiniji u Njemackoj sto je apsurd. A agencija dobro dodje samo zbog povoljnijeg aranzmana nego da se trazi individualno, jer od njih dobijes rezervaciju karata i hotela i prevoz od aerodroma do hotela i nazad i to je to. Pitaju te jos jesi li za kakvu fakultativnu ekskurziju, ako nisi vise ih ne zanimas do dana povratka, jebe im se za tebe.
Nogatrans

#87 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nogatrans »

Ja kada dodjem na granicni prelaz i vidim one Hrvatske granicnike ja bi odmah u rikverc ubacio. To mi je bas pocelo smetat evo ima dvije godine i iskreno ove godine gledat cu da ne idem u Hrvatsku iako imaju super plaze i cisti su naprem crne gore. Jednostavno odbija me onaj odnos ulaska u Hrvatsku.
ado-šampion

#88 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Nogatrans wrote:Ja kada dodjem na granicni prelaz i vidim one Hrvatske granicnike ja bi odmah u rikverc ubacio. To mi je bas pocelo smetat evo ima dvije godine i iskreno ove godine gledat cu da ne idem u Hrvatsku iako imaju super plaze i cisti su naprem crne gore. Jednostavno odbija me onaj odnos ulaska u Hrvatsku.
Vjeruj mi i u Crnoj Gori ima svega. Dvije godine zaredom sam ljetovao tamo na potezu Budva-Becici.

Granicari su fini, osim ako ti slucajno zatraze prijavu boravka. Meni nisu, ali desavalo se. Sama prijava boravka je patnja jer po mojoj slobodnoj procjeni jedno 40% objekata u kojim se izdaje smjestaj uopste nije prijavljeno. Dva sata sam izgubio dok sam izganjao da me prijave, a apartman sam placao 50 eura. Ne kontam sto bih se uopste peglao s tim. Na kraju, prijavili su me na nekoj drugoj adresi, znaci ovaj objekat u kojem sam bio nije ni u papirima uopste, a to je zgradurina od 4 sprata, gotovo hotel. :? Granicari to znaju, ali umjesto da drzava 'sredi svoje redove' oni za to peglaju turiste.

Drugo, platio sam kaznu 40 eura za toboze voznju u suprotnom smjeru, i ja i jos dosta turista osim mene. Nanizao je drot jedno 10 auta za 10 minuta. U Hrvatskoj, idem autom od 2005. nikad me policija nije zaustavila. U Makarskoj jbt ljudi haman sto ne voze u zabrani, nista.

A generalno, Hrvatska i CG sto se tice odmora se ne mogu porediti. CG je klasa ispod. I vise nije ni jeftina, osim Ulcinja. Apartman noviji za dvoje u gradu 50 eura. 10 minuta do plaze. All inclusive smjestaj ko Turska s avionskom kartom, to je u Becicima.
Nogatrans

#89 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nogatrans »

Druze upravu si Crna Gora se ne moze porediti sa Hrvatskom i ako bi birao uvijek bi isao u Hrvatsku. Ali ovaj put jednostavno ono peglanje na granici (ne licno mene) nego ljudih ispred pa neki odbojni odnos prilikom gledanje dokumenata jednostavno ne dam im pare.
ado-šampion

#90 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Sve to stoji, ali isto tako zavisi i koji je prelaz.

Unatoc svemu, Hrvatska je dobra iako su se ubezobrazili s cijenama. Cak i malo iznadprosjecnim Bosancima vise je luksuz ljetovati tamo. A realno da se ne lazemo i dosad su (smo) ljetovali po supama i prcastim apartmanima u najboljem slucaju, kakav hotel, a sad pogotovo.

U CG vise nikad, po meni bolje ne ici nikako. Potrosis 30% manje nego u HR a odmor ti bude katastrofa sto znaci da si bacio pare. Bolje i 30% vise da znas da si odmarao, ako si to mozes priustiti. Ko ne moze bolje i CG nego nista.
Raigor Stonehoof

#91 Re: Ljetovanje 2015

Post by Raigor Stonehoof »

Bolje 5 dana u Hr nego 10 dana u CG, bar za mene.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#92 Re: Ljetovanje 2015

Post by Zviz »

Za 10 dana na Jadranu (u HR) treba cca. 1.000 - 1.500€ (tri do cetri osobe). Nista posebno, vec sve u nekoj sredini ili malo ispod sredine.

Smjestaj je cca. 700€ onda, hrana i provod te transport, naravno zavisi i od toga gdje ko zivi, mislim na udaljenost od destinacije.
s.aint

#93 Re: Ljetovanje 2015

Post by s.aint »

.
bit101

#94 Re: Ljetovanje 2015

Post by bit101 »

Razmisljam o Grckoj za ovu godinu, da li neko zna kakva je situacija dole, kakve su cijene, hoteli, ponude? Da li se isplati? Kontam da bi im sad trebale pasti cijene zbog ekonomske situacije...
starii

#95 Re: Ljetovanje 2015

Post by starii »

moja preporuka je da se ne kupuje u velikom konzumu u Makarskoj jer su cijene žara...nesto niže je Lidl i dosta je povoljniji....
inace koliko se da za makarsku može se bolje proci u turskoj..
Raigor Stonehoof

#96 Re: Ljetovanje 2015

KvaziExpert wrote:Jel' ovih 3GB za 50kn i dalje najbolja opcija za net u HR, ili ih je neko premašio :?

Image
nije. kupi simpa karticu, kosta 20 kuna i dodje 20 kuna kredita na njoj. aktiviras opciju i 10 kuna dnevno ti dodje neogranicen internet.

ukljucis hotspot opciju na telefonu i imas wifi signal za sve uredjaje :)
Raigor Stonehoof

#97 Re: Ljetovanje 2015

jel se u ovo sim stavi? gdje si kupio i koliko kosta :)
Kinaski

#98 Re: Ljetovanje 2015

Post by Kinaski »

Sto se tice crne gore samo Budva moze proci, ostalo mrka kapa.
ado-šampion

#99 Re: Ljetovanje 2015

Post by ado-šampion »

Eto ja bio bas u Budvi i to 3 puta, ali jednom je bilo studentski u kamp pa to ne racunam. Jednom smjestaj imao u Becicima na vrh brda za 30 eura, dusa mi ispadne dok izadjem, to je bilo 2012., 2013. imao smjestaj u gradu u Budvi, iznad ceste, 10 min do starog grada pjeske, 50 eura. Kad sam bio u Budvi isao autom na plazu u Becice, jer su u Budvi plaze katastrofa. Nasred plaze se kanalizacija izljeva u more. FUJ. Da ne govorim generalno o cistoci gdje CG nazalost pada na ispitu i to zestoko.

Druga stvar, Budva je zestoki krkanluk, s dzigarom i onim kurvicama sto te mame u ljetne baste. Onda hrana, sto se tice krmetine HR je mila majka jer u Budvi cak i ribu prze na krmecoj masti. Za njih maslinovo ulje nije izmisljeno jos. Da ne govorim oni kontejneri s fast foodom, citav grad smrdi na krmetinu. Kako rekoh, krkanluk.

Mada ruku na srce Budva ima dobar nocni zivot, Trokadero disko, Top Hill, za razliku od recimo Makarske koja nema nista novo 10 godina, nisu se pedlja pomjerili sto se toga tice, ali ovdje valjda pricamo o porodicnim odmorima, a ne umorima. :D

Ali eto da ne bude sve crno, reci cu da Becici nisu toliko losi, plaza je pravo fina, samo sto tu odmor pada u vodu jer je sav smjestaj iznad magistale, osim ako nisi u hotelima na plazi koji su zara, a i mjesto je poprilicno mrtvo, a blizu je samo Budva.
decko_sa_kovaca

#100 Re: Ljetovanje 2015

Post by decko_sa_kovaca »

Pisonja i Zuga
Post Reply