Lista poziva i sms za ultru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

oxX_Shadow_Xxo

#1 Lista poziva i sms za ultru

Post by oxX_Shadow_Xxo »

Da li je moguce da neko moze bez vaseg znanja, izvaditi popis svih poziva i sms-ova, cak i sadrzaj sms-ova, za vas broj? konkretno se radi o tome da je bivsi momak od prijateljice to napravio... znaci ona ima ultru, i nije dosao u posjed njenog certifikata, ili njene licne karte... ona nije nista znala o tome, a predocio joj je izvadak... dublja je sad to prica zasto i zbog cega, ali konkretno me zanima
jel zna neko da li je to moguce, cak mislim da je to tesko i da sam neko to zeli za svoj broj, a pogotovu ovako da neko drugi to uradi.
ako neko ima iskustva ili zna nesto o tome molim vas da napise..
hvala unaprijed.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by davorf »

oxX_Shadow_Xxo wrote:Da li je moguce da neko moze bez vaseg znanja, izvaditi popis svih poziva i sms-ova, cak i sadrzaj sms-ova, za vas broj? konkretno se radi o tome da je bivsi momak od prijateljice to napravio... znaci ona ima ultru, i nije dosao u posjed njenog certifikata, ili njene licne karte... ona nije nista znala o tome, a predocio joj je izvadak... dublja je sad to prica zasto i zbog cega, ali konkretno me zanima
jel zna neko da li je to moguce, cak mislim da je to tesko i da sam neko to zeli za svoj broj, a pogotovu ovako da neko drugi to uradi.
hvala unaprijed.
Moze, ako ima nekoga ko radi u posti. Znam da je jednom mom poznaniku neki njegov prijatelj citao SMS poruke (bez neke lose namjere) koje je on slao svojoj djevojci...tako da...vjerovatno se moze na isti nacin doci i do popisa brojeva...potrebna je stela...i broj mobitela za koji ti treba ispis :mrgreen: Ako zelis da to uradis po protokolu...mislim da nije moguce...pogotovo ako nije tvoj broj :mrgreen:
potpuni stranac

#3 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by potpuni stranac »

davorf wrote:
oxX_Shadow_Xxo wrote:Da li je moguce da neko moze bez vaseg znanja, izvaditi popis svih poziva i sms-ova, cak i sadrzaj sms-ova, za vas broj? konkretno se radi o tome da je bivsi momak od prijateljice to napravio... znaci ona ima ultru, i nije dosao u posjed njenog certifikata, ili njene licne karte... ona nije nista znala o tome, a predocio joj je izvadak... dublja je sad to prica zasto i zbog cega, ali konkretno me zanima
hvala unaprijed.
Moze, ako ima nekoga ko radi u posti. Znam da je jednom mom poznaniku neki njegov prijatelj citao SMS poruke (bez neke lose namjere) koje je on slao svojoj djevojci...tako da...vjerovatno se moze na isti nacin doci i do popisa brojeva...potrebna je stela...i broj mobitela za koji ti treba ispis :mrgreen: Ako zelis da to uradis po protokolu...mislim da nije moguce...pogotovo ako nije tvoj broj :mrgreen:
čak šta više mislim da je krivično djelo neovlašteno davati podatke iz telekoma.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#4 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by davorf »

potpuni stranac wrote:
davorf wrote:
hvala unaprijed.
čak šta više mislim da je krivično djelo neovlašteno davati podatke iz telekoma.
Moguce...ali...kad imas nekoga poznatog...znas kako to vec ide...nece ovaj sigurno reci ko mu je dao podatke :mrgreen: Ja hocu, ja mogu, ja imam stelu :lol: :lol:
black

#5 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by black »

naravno da moze samo ako ima dobrog prijatelja kao operatera i spremnog da ucini krivicno djelo zbog kojeg bi odgovarao i letio sa posla
potpuni stranac

#6 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by potpuni stranac »

black wrote:naravno da moze samo ako ima dobrog prijatelja kao operatera i spremnog da ucini krivicno djelo zbog kojeg bi odgovarao i letio sa posla
vjerujem da ostaju zapisano ko je pristupao tim podacima. u svakom slucaju djevojka bi slucaj trebala prijaviti policiji.
DJe_Nana

#7 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by DJe_Nana »

Mene vise interesuje sta je nasao u tim porukama ? :)

Ako je bilo kojekakvih ljubavnika neke je otkrio u suprotnom za svaku osudu a smijem ruku u vatru staviti da nista nece postici ni tuzbama , prijavama i sl ..
Ma.Le.Na

#8 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by Ma.Le.Na »

zar se sadrzaj sms poruka negdje "pamti" ?? :shock: :oops: :oops: :oops:

koliko dugo se "pamte" te poruke???? :oops: :oops: :oops: :oops:
Borej

#9 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by Borej »

ona ako ima sve te listinge bi trebala podnijet prijavu protiv telekoma, takvo dijeljenje licnih podataka i smsova, i krivicna djela od uposlenika koji uglavnom dobijaju posao preko stele je za minimum prijavu, pa nek se babini sinovi barem mrvicu zabrinu, a ono ako nista bar za radno mjesto.
maslina

#10 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by maslina »

Ma.Le.Na wrote:zar se sadrzaj sms poruka negdje "pamti" ?? :shock: :oops: :oops: :oops:

Sve se pamti. CIA snajka, CIA.
davorf

#11 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by davorf »

Ma.Le.Na wrote:zar se sadrzaj sms poruka negdje "pamti" ?? :shock: :oops: :oops: :oops:

Naravno da cuvaju poruke...ali ne da bi ih neko citao, nego u slucaju da je potrebno izlistati po nalogu policije...uznemiravanje, krivicno djelo i sl...Isto kao sto "pamte" i IP adrese korisnika na internetu...i pretrage na Googleu i sl...Big Brother, 1984...to je to...par godina gore-dole :mrgreen:
nineinchnails

#12 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by nineinchnails »

Ako imas jarana u SDA ili bilo koje kriminalne strukture, lako se sve moze dobiti iz bhtelecoma :D
burek_in_space

#13 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by burek_in_space »

davorf wrote:
Naravno da cuvaju poruke...ali ne da bi ih neko citao, nego u slucaju da je potrebno izlistati po nalogu policije...uznemiravanje, krivicno djelo i sl...Isto kao sto "pamte" i IP adrese korisnika na internetu...i pretrage na Googleu i sl...Big Brother, 1984...to je to...par godina gore-dole :mrgreen:
Sh'a ima ne chitaju?! :D

Meni doshla poruka od telecoma u kojoj me mole da nastavim sa sms-anjem sa jednom djevojkom, prije par godina. :oops: :mrgreen:
davorf

#14 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by davorf »

burek_in_space wrote:
davorf wrote:
Sh'a ima ne chitaju?! :D

Meni doshla poruka od telecoma u kojoj me mole da nastavim sa sms-anjem sa jednom djevojkom, prije par godina. :oops: :mrgreen:
Ma nisam ja rekao da ne citaju...nego da nije svrha cuvanja poruka to...a sad...sta oni rade...ne zelim da o tome razmisljam...bacit cu telefon u kantu :lol: :lol: :mrgreen:
tracy

#15 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by tracy »

Ako izbrisem poruke iz mobitela,da li je moguce ,uz pomoc nekog programa,ponovno citanje ili vracanje istih na SIM karticu?
maxell_sarajevo

#16 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by maxell_sarajevo »

Po nalogu nadleznog suda je moguce dobiti sve pozive i SMS poruke, a ako neko mimo suda dobije tvoje poruke onda imas pravo na tuzbu.
Jos nesto ima jedan programic u telekomu koji prati specificne rijeci npr.terorizam, Dodik, ubiti, i sl.tome i onda jedan ciko sve te poruke pregledava i prijavljuje policiji ako ima nesto sumnjivo u njima, al naravno nikome drugom ne smije odavati podatke.
Ubuduce pazite sta pisete i pricate jer sve je moguce provjeriti.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#17 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by ladyblue18 »

:shock: :-? zar i to moze :?
Ups :oops:
black

#18 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by black »

maxell_sarajevo wrote:Po nalogu nadleznog suda je moguce dobiti sve pozive i SMS poruke, a ako neko mimo suda dobije tvoje poruke onda imas pravo na tuzbu.
Jos nesto ima jedan programic u telekomu koji prati specificne rijeci npr.terorizam, Dodik, ubiti, i sl.tome i onda jedan ciko sve te poruke pregledava i prijavljuje policiji ako ima nesto sumnjivo u njima, al naravno nikome drugom ne smije odavati podatke.
Ubuduce pazite sta pisete i pricate jer sve je moguce provjeriti.
ti 'programcici' koji reaguju na odredjene rijeci uvedeni su poslije 2001. a ne znam da li telecom posjeduje nesto takvo, no ne treba sa tim 'pazite sta pisete' siriti paranoju medju rajom, oni koji se ne bave sumnjivim stvarima naravno nisu ni bezbjedonosno interesantni, pa cak i ako se u nekom kontekstu poruke ili e-maila nadje i neka rijec na koju 'programcic' reaguje, ali to nije sad ni tema...
goibos

#19 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by goibos »

možda joj je on sam stavio uređaj za prisluškivanje u aparat(nije to neki problem nabaviti)
sumjnam da telekom ima sadržaje sms poruka
davorf

#20 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by davorf »

goibos wrote:možda joj je on sam stavio uređaj za prisluškivanje u aparat(nije to neki problem nabaviti)
sumjnam da telekom ima sadržaje sms poruka
Kao sto vec ranije napisah...telekom 100% provjereno ima sadrzaje poruka...samo ne bi smjeli da budu tako lako dostupni svima...ali posto kod nas preko stele mozes sve...mozes i do tudjih poruka doci :mrgreen:
ladyblue18 wrote::shock: :-? zar i to moze :?
Znaci...svasta se pisalo u porukama :lol: :lol: :mrgreen:
oxX_Shadow_Xxo

#21 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by oxX_Shadow_Xxo »

a jel se mogu pobrisane poruke sa sim kartice ponovo vratiti, jel postoji nekakav program ili nesto???
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#22 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by ladyblue18 »

davorf wrote:
ladyblue18 wrote::shock: :-? zar i to moze :?
Znaci...svasta se pisalo u porukama :lol: :lol: :mrgreen:
:oops: ma jok, samo ja onako se cudim :zoka: :D
Eborg

#23 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by Eborg »

Pa ima li neko vremensko ograničenje ili posjeduju apsolutno sve poruke koje su napisane sa jedne kartice?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by Chmoljo »

samo da znate, ma šta načuli i saznali, NISAM gay...
Lakat Jebić

#25 Re: Lista poziva i sms za ultru

Post by Lakat Jebić »

Chmoljo wrote:samo da znate, ma šta načuli i saznali, NISAM gay...
a dje ti je zub onda?
Post Reply