LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#976 Re: LGBT parada

Post by supercali »

annoy wrote:
AleksoMKD wrote: I ko sto kaze kolega annoy
Did you just assume my gender? :D :D
Ma ajd boli te kita sto je pogrijesio :lol:
jao_situacije

#977 Re: LGBT parada

Post by jao_situacije »

znači hladno kažeš intersex sam i uđeš u garderobu miss universe ili viktorijinih anđela

odlično, može.
jao_situacije

#978 Re: LGBT parada

Post by jao_situacije »

AleksoMKD wrote:
annoy wrote:ovo sa 17 tisuća gendera stvarno postaje smiješno
Jedan tip iz Danske (ako nadjem link postavit cu) se samoidentifikuje kao zena, lezbejka ali sasvim zadovoljna u svome (muskom) telu. Tip se oblaci normalno kao muskarac i ima bradu, ponasa se kao musko i slicno. Posto je lezbejka spava samo sa zenama :lol:

Najjace je sto ovi iz LGBT znaju da ih zajebava ali ne mogu nista da mu kazu jer je sve to 100% halal po nihovim pravilima. :lol:
:lol: :lol:
mayab

#979 Re: LGBT parada

Post by mayab »

:lol: :lol: sve na povjerenje :mrgreen:
Idemedosumom

#980 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Vizionar 1985 wrote: Kako anomalija, poremecaj kada ima toga u skoro svih bica.
Znači ako se jedna pojava manifestuje i kod, recimo, životinja, onda se ne smije smatrati anomalijom ili poremećajem?

Kod ljudi postoji downov sindrom, životinje mogu patiti od dosta sličnih "pojava", dakle, nije u pitanju poremećaj? :D
AleksoMKD

#981 Re: LGBT parada

Post by AleksoMKD »

annoy wrote:
AleksoMKD wrote: I ko sto kaze kolega annoy
Did you just assume my gender? :D :D
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#982 Re: LGBT parada

Post by Truba »

Image
S4mpion

#983 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Idemedosumom wrote:
Znači ako se jedna pojava manifestuje i kod, recimo, životinja, onda se ne smije smatrati anomalijom ili poremećajem?

Kod ljudi postoji downov sindrom, životinje mogu patiti od dosta sličnih "pojava", dakle, nije u pitanju poremećaj? :D
I mene interesuje objašnjenje. :mrgreen:
omega369

#984 Re: LGBT parada

Post by omega369 »

Opet se bolesni podigli, umjesto da se lijece
Sara03

#985 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

omega369 wrote:Opet se bolesni podigli, umjesto da se lijece
A što bi se liječili? :lol:
Sanjarko

#986 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Idemedosumom wrote:

Ja nisam ni reko da nije, ali sem karlinke i tebe evo sad ne znam da je iko od naucnika reko da je poremecaj. Onda je po tome i homoseksualizam itd. poremecaj, s tim sto se interseks rode sa genima oba spola, i cak se zna desiti i da imaju oba spola.

Ako priroda to odredila da se taki radzaju kako moze biti poremecaj. Ne kontam.
Sanjarko

#987 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

jao_situacije wrote:znači hladno kažeš intersex sam i uđeš u garderobu miss universe ili viktorijinih anđela

odlično, može.
E jbg. Nikad sa djetetom roditelj u vc ne udze, ili sa bolesnikom neko od porodice. Da pomogne. Ne mislim samo na vc, tojlet opcenito. Nikad recimo u bolnici ne udze suprotan spol da bolesniku pomogne da se okupa recimo, a recimo ni jedna mama sa djetetom [sincicem] u vc ne udze da pomogne, da se dijete skine. Vidzo sam cak i seke sa bracom udzu malim da mu pomogu da se skine. I to je kod nas vc mislim bas ko ove sto spominju uniseks. Za pacijente vc.

Znaci meni se sve to ucinilo. Interseks je druga prica sa karlinkom. A nadovezao sam se za vc jer je i to spominjala.
Connaisseur Karlin

#988 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

Vizionar 1985 wrote:
Idemedosumom wrote: Znači ako se jedna pojava manifestuje i kod, recimo, životinja, onda se ne smije smatrati anomalijom ili poremećajem?

Ja nisam ni reko da nije, ali sem karlinke i tebe evo sad ne znam da je iko od naucnika reko da je poremecaj. Onda je po tome i homoseksualizam itd. poremecaj, s tim sto se interseks rode sa genima oba spola, i cak se zna desiti i da imaju oba spola.

priroda je nepredvidljiva i kompleksna

sindrom je skup simptoma, to je stanje kao rezultat brojnih anomalija u vise organizama, kao sto je down syndorm, koji obuhvata niz permanentih promjen ana organizmima/organizma

svaka ABNORMALNOST je rezultat posotjanje jeden ili vise anomalija , pa eto,spomeusmo primjer sa sindoromom

deformacija u medicini je abnormlanost , mislim da se neajcesce odnosi na bioloski/genetski fakor

Dali je homoseksulaizam genetski uslovljen ili je djelomicno genetski uslovljen?
diablobih

#989 Re: LGBT parada

Post by diablobih »

Vizionar 1985 wrote:
Idemedosumom wrote:

To su sve greske, osim nekih koji su vise na psiholoskoj bazi i uticaju. Nesto sto je lijeceno prije, moze i sada, ali su ipak odlucili da prihvate takve psihicke bolesti, a i anomalije kao da osoba se rodi sa penisom i vaginom. Sto se mene tice, osoba sa anomalijom se treba prihvatiti, sa psihickom isto tako, samo ne vidim smisao da se paradiraju, nismo u cirkusu.

Ja sam davno rekao, u buducnosti ce i pedofili i ostali traziti prava, pa cemo vidjeti kako ce tada ljudi reagovati. Ipak ni oni ne mogu protiv svojih osjecaja.
Sanjarko

#990 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Idemedosumom wrote: Znači ako se jedna pojava manifestuje i kod, recimo, životinja, onda se ne smije smatrati anomalijom ili poremećajem?

priroda je nepredvidljiva i kompleksna

sindrom je skup simptoma, to je stanje kao rezultat brojnih anomalija u vise organizama, kao sto je down syndorm, koji obuhvata niz permanentih promjen ana organizmima/organizma

svaka ABNORMALNOST je rezultat posotjanje jeden ili vise anomalija , pa eto,spomeusmo primjer sa sindoromom

deformacija u medicini je abnormlanost , mislim da se neajcesce odnosi na bioloski/genetski fakor

Dali je homoseksulaizam genetski uslovljen ili je djelomicno genetski uslovljen?
Ne znam ja, deder napisi kakav rad pa po nobela sa njim. Da znamo da je to poremecaj. Ja prvi put cujem da neko kaze da je poremecaj. Ne kazem da nije i da jest, pa sta.
Sanjarko

#991 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

diablobih wrote: To su sve greske, osim nekih koji su vise na psiholoskoj bazi i uticaju. Nesto sto je lijeceno prije, moze i sada, ali su ipak odlucili da prihvate takve psihicke bolesti, a i anomalije kao da osoba se rodi sa penisom i vaginom. Sto se mene tice, osoba sa anomalijom se treba prihvatiti, sa psihickom isto tako, samo ne vidim smisao da se paradiraju, nismo u cirkusu.

Ja sam davno rekao, u buducnosti ce i pedofili i ostali traziti prava, pa cemo vidjeti kako ce tada ljudi reagovati. Ipak ni oni ne mogu protiv svojih osjecaja.
Ako si pratio nisam ni pisao da sam za paradiranje itd. Nisam bas ni protiv. Ne znam, sta odluci vecina ja prihvacam dok god ne ugrozava niko nikog.
Sanjarko

#992 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
diablobih wrote: To su sve greske, osim nekih koji su vise na psiholoskoj bazi i uticaju. Nesto sto je lijeceno prije, moze i sada, ali su ipak odlucili da prihvate takve psihicke bolesti, a i anomalije kao da osoba se rodi sa penisom i vaginom. Sto se mene tice, osoba sa anomalijom se treba prihvatiti, sa psihickom isto tako, samo ne vidim smisao da se paradiraju, nismo u cirkusu.

Ako si pratio nisam ni pisao da sam za paradiranje itd. Nisam bas ni protiv. Ne znam, sta odluci vecina ja prihvacam dok god ne ugrozava niko nikog.
I to da se rodi sa oba spola je veoma rijetko. Nije ti bas interseks to.
Connaisseur Karlin

#993 Re: LGBT parada

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: priroda je nepredvidljiva i kompleksna

Ne znam ja, deder napisi kakav rad pa po nobela sa njim. Da znamo da je to poremecaj. Ja prvi put cujem da neko kaze da je poremecaj. Ne kazem da nije i da jest, pa sta.
pa homosi su bili u katgoriji mentlanih poremecaja , kasnije je ista kategorija odstranjena u medicinksim analima

ali ,naucnici i dalje istrazuju mogucnost, da je homoseksulanost bioloski poremecaj , jer i homosi kazu da to nije bio njihov licni izbor, vec da su tako rodjeni :)

problem je jednostavno, korektna upotreba terminologije , sa kojom se naravno treba biti oprezan :)

poremecaj u medicni znaci nesto sto odstupa od normlane funkcije :)
MyTao

#994 Re: LGBT parada

Post by MyTao »

Kakvo pravo moze traziti jedan pedofil?? Pravo da molestira djete??

Kako neko moze povezati LGBT sa pedofilima nikada mi nece biti jasno... Ima dvije odrasle osobe koje zele da rade izmedju sebe sta im je volja... a na drugoj strani odraslu osobu koja bi da molestira djete.

Sta je to u glavama vasim kojima je to isto... I to je neki poremecaj, I to je odsustvo ikakve logike... kako to lijeciti?
Sara03

#995 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

diablobih wrote:Ja sam davno rekao, u buducnosti ce i pedofili i ostali traziti prava, pa cemo vidjeti kako ce tada ljudi reagovati. Ipak ni oni ne mogu protiv svojih osjecaja.
Još jedan koji poredi dobrovoljan odnos između dvije punoljetne osobe istog spola, sa odnosom spolnog zlostavljanja, nasilja, u kojem nema konsenzusa maloljetnika, tj. djeteta.

:run:
MyTao

#996 Re: LGBT parada

Post by MyTao »

Naravno da su se takvi rodili... kako hetero osoba moze tvrditi da nisu? To je paradox... tvrdis da si hetero a I isto vrijeme tvrdis da su oni izabrali da ne budu to...

Ne znam za vas, ali ja kao hetero osoba nikada nisam imao izbora... nikada mi ni na pamet nije palo da biram pa da izaberem ono pravo :) jednostavno sam rodjen da volim zene.

Jedino objasnjenje je to da oni koji tvrde da je to izbor, su nekada razmisljali o tome I odlucili da ipak vise vole zene... Ja da sam imao takav izbor ja bi se ozbiljno pitao dali je sve OK :-)
Sanjarko

#997 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote: pa homosi su bili u katgoriji mentlanih poremecaja , kasnije je ista kategorija odstranjena u medicinksim analima

ali ,naucnici i dalje istrazuju mogucnost, da je homoseksulanost bioloski poremecaj , jer i homosi kazu da to nije bio njihov licni izbor, vec da su tako rodjeni :)

problem je jednostavno, korektna upotreba terminologije , sa kojom se naravno treba biti oprezan :)

Sad na homoseksualce prelazis sa interseksa. Kazem de kakvu studiju, rad uradi pa po nobela u vezi toga, i kazem i da jest pa sta ako i jest. Samo ja do sad nisam cuo da neko kaze da je to anomalija i poremecaj. Prvi put sad cujem. Ne kazem da nije mozda, ali evo alat u ruke pa opletite rad neki naucni o tome.
Sara03

#998 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Svako ko tvrdi da je seksualnost stvar izbora, vjerovatno se zaljubljuje po principu: "Pik, u tebe..."

:izet:
Connaisseur Karlin

#999 Re: LGBT parada

Vizionar 1985 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa homosi su bili u katgoriji mentlanih poremecaja , kasnije je ista kategorija odstranjena u medicinksim analima

Sad na homoseksualce prelazis sa interseksa. Kazem de kakvu studiju, rad uradi pa po nobela u vezi toga, i kazem i da jest pa sta ako i jest. Samo ja do sad nisam cuo da neko kaze da je to anomalija i poremecaj. Prvi put sad cujem. Ne kazem da nije mozda, ali evo alat u ruke pa opletite rad neki naucni o tome.
naucnici vec decenijama rade istrazivanja :)
diablobih

#1000 Re: LGBT parada

Post by diablobih »

Pa to je anomalija, nesto abnormalno. Rijetko je ovo sve, mislis li da ima puno homoseksualaca ? Nema, samo su najglasniji, pa se misli da ih ima mnogo. Kada se istrazi homoseksualnost, uspjesno su se lijecila prije, samo se odustalo, tj. nisu vise ni trazili bolje nacine da lijece.

Ne kazem ja da je to izbor, kazem samo da je to psihicki poremecaj, koji se treba prihvatiti, jer nema neku stetu po ostale ljude. Tj. kad se vise ne trazi medicinska pomoc za takvu tipu psihickog oboljenja.

Dalje, nisam rekao da je u redu niti isto biti pedofil. Vec da ce sve vise i vise oboljeli od nekog stanja zeljeti da se vise ne lijece, jer su oni sebi normalni.
Post Reply