LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#651 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote: Činjenica onima koji misle da su ljudi tamne kože na manjem stepenu razvoja od ljude svijetle kože. Ostalima je to, naprosto, prirodna činjenica. Kao što nas ima različitih boja kož, kose ili očiju, tako nas ima i sa različim sklonostima. Sve normalno.
iznenadjuje me tvoje nelogicno poredjenje :D

ako je tebi normlano da se rodis kao musko, a osjecas se kao zena, cestitiam :roll:
Procitaj malo o razvoju djeteta u materici i onda odgovori da li je to moguce
sto?

plod je na pocetku nerazvijenog polnog organa, a koji se kasnije formira u maternici, no to nema veze sa mojim komentarom :)
Connaisseur Karlin

#652 Re: LGBT parada

supercali wrote:
Sara03 wrote: Obično se izvor traži kad se želi dokazati sopstvena tvrdnja, al' to izgleda nije slučaj kod tebe, Karlina. Uvijek si odudarala. :lol: :kiss:
pa nema potrebe da postavljam links, ako neko nesto zeli da mi dokaze, neka postavi link, nekakv solidan argument :)

jednsotavno je nelogicno da se LGBT pokusava izjednaciti kao heteroseksulanost :)
Vidis hetero je obrezan a homo neobrezan
Isti ku*ac samo drugaciji oblik
jao logike :-) :lol:

zaboravio si spomeuti zasto i kako se nekome digne,a nekome ne :D
triconja

#653 Re: LGBT parada

Post by triconja »

triconja wrote: Procitaj malo o razvoju djeteta u materici i onda odgovori da li je to moguce
sto?

plod je na pocetku nerazvijenog polnog organa, a koji se kasnije formira u maternici, no to nema veze sa mojim komentarom :)
Necu se nista vise raspravljati, vidim tvoje vladanje materijom. Tvoj glavni izvor tvrdnji je biblija :lol:

Neznanje je blazenstvo :run:
Pandakonda

#654 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

ama znam sto je devijacija, i naravno da LGBT odstupa od norme seksulane privlacnosti :D
jos me samo uvjeri da je LGBT normlanija od heteroseksulanosti :D

treba obratiti paznju na definiciju seksulane privlacnosti i sto utice na seskulanu privlacnost :)
Ne znam šta pokušavaš reći sa ovim zadnjim, ja još nisam pročitao nikakav znanstveni članak koji kaže da ljudi mogu utjecati na čovjekovu seksualnost :-)
triconja

#655 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Pandakonda wrote:
ama znam sto je devijacija, i naravno da LGBT odstupa od norme seksulane privlacnosti :D

treba obratiti paznju na definiciju seksulane privlacnosti i sto utice na seskulanu privlacnost :)
Ne znam šta pokušavaš reći sa ovim zadnjim, ja još nisam pročitao nikakav znanstveni članak koji kaže da ljudi mogu utjecati na čovjekovu seksualnost :-)
Citao sam ja na nekoj vjerskoj stranici na internetu da se moze izlijeciti molitvom :lol:
p206

#656 Re: LGBT parada

Post by p206 »

Odoste vi daleko...Volio bih da mi neko objasni koji je krajnji cilj ovih parada?
Connaisseur Karlin

#657 Re: LGBT parada

It_is_a_Leclerc wrote:
gdje sam napisala da je LGBT bolest, jer za bolest se uzimaju lijekovi :D

deviacija, nauci sto je devijacija, i da se za istu ne jedu tablete :D

joa malo, pa ces poceti na temi pisati kako je heteroseksulanost isto sto i LGBT :lol:
Eto, vidite da nemate pojma.
Prvo, za sve bolesti se ne "jedu tablete".
Drugo, što se devijacija tiče. Psihijatrija je devijaciju i devijantnost kao termine ostavila u 20. stoljeću. Taj se termin i pojam ne koristi decenijama jer nikad i nije predstavljao ništa konkrentno. Šta je devijantno tebi, meni možda nije, i obratno. Sama formulacija "odstupanje od društvenog standarda" je problematična, pa je tako 1961. u Alabami bilo jako devijantno da se afroamerikanac druži sa bijelcima. Kontate ? Dakle, ta vaša "devijacija" koju jašete ne postoji, to je izmišljena ljuštura koju nabacaju medicinske analfabete, palanački "psihijatri" koji po internetu postavljaju dijagnoze, a da veze s vezom nemaju. :)

Naravno da neću početi pisati to. Takve morbidne gluposti koje su produkt teške polupismenosti, neznanja i gluposti ipak ostavljam vama :)
devijacija se korsiti u statistici , upravo za statisticko mjerenje i priordnih i drustvenih fenomena :D

znaci,ti LGBT seksulanu orijentaciju pokusavas usmjjeriti kao seskulanom orijentacijom potpuno nomrmalnom kao heteroseksulanost :D

zasto je tebi normlano ako se necija seksulano orijentacija i seksulan idnetifikacija ne uklapa sa sekslanim spolom?
Pandakonda

#658 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

triconja wrote:
Pandakonda wrote:

Citao sam ja na nekoj vjerskoj stranici na internetu da se moze izlijeciti molitvom :lol:
Nemoj ih prizivat živ bio, još treba da počnu ovdje postavljat klipove ljudi koji se koprcaju dok hodža uči nešto :D
p206 wrote:Odoste vi daleko...Volio bih da mi neko objasni koji je krajnji cilj ovih parada?
Davanje istih prava homo ljudima koja imaju hetero, i skrenut pažnju na tretiranje tih ljudi u našem društvu.
Connaisseur Karlin

#659 Re: LGBT parada

Pandakonda wrote:

pa procitaj sto je seskulana privlacnost, sekslan orijantacija i imanje seskulanog pola :)
Connaisseur Karlin

#660 Re: LGBT parada

triconja wrote:
triconja wrote: Procitaj malo o razvoju djeteta u materici i onda odgovori da li je to moguce
sto?

Necu se nista vise raspravljati, vidim tvoje vladanje materijom. Tvoj glavni izvor tvrdnji je biblija :lol:

Neznanje je blazenstvo :run:
medicina :kiss:
Connaisseur Karlin

#661 Re: LGBT parada

Edin H. wrote:
Sara03 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:pa potrazi izvor :)
Obično se izvor traži kad se želi dokazati sopstvena tvrdnja, al' to izgleda nije slučaj kod tebe, Karlina. Uvijek si odudarala. :lol: :kiss:
Devijantna :oops:
:lol: :kiss:
S4mpion

#662 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

p206 wrote:Odoste vi daleko...Volio bih da mi neko objasni koji je krajnji cilj ovih parada?
Queer ideologija, potpuno brisanje rodnih razlika. Brisanje pojma "majka", brisanje pojma "otac", te zamjena istih pojmovima "roditelj1" i "roditelj2".
Sara03

#663 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

triconja wrote:
Pandakonda wrote:

:lol:

A zato Marija kaže:
" Nebo zna, kao ja,
Koliko puta sam ponovila..." - tek sad kontam
Pandakonda

#664 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

S4mpion wrote:
Queer ideologija, potpuno brisanje rodnih razlika. Brisanje pojma "majka", brisanje pojma "otac", te zamjena istih pojmovima "roditelj1" i "roditelj2".
To je malo previše radikalno. Rodne razlike će uvijek postojati, jedino što se može "mjenjati" su rodne uloge, tipa da samo žensko može prati suđe itd. To brisanje pojmova majka i otac je u social justice kategoriji a njih svakako niko ne shvaća ozbilno :-)
Sara03

#665 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

S4mpion wrote:
Ma nemoj. :-)
radiša

#666 Re: LGBT parada

Post by radiša »

Krajnji cilj je da ubjede covjecanstvo kako je adam sam sebe zego i tako nastao svijet.
It_is_a_Leclerc

#667 Re: LGBT parada

Post by It_is_a_Leclerc »

devijacija se korsiti u statistici , upravo za statisticko mjerenje i priordnih i drustvenih fenomena :D

znaci,ti LGBT seksulanu orijentaciju pokusavas usmjjeriti kao seskulanom orijentacijom potpuno nomrmalnom kao heteroseksulanost :D

zasto je tebi normlano ako se necija seksulano orijentacija i seksulan idnetifikacija ne uklapa sa sekslanim spolom?
Koristi se i u rinologiji - za devijaiciju septuma nosa, pa se opet ne može i ne smije upotrebljavati u kategorizaciji psihičkih stanja i fenomena.

Kako sam već i napisao, homoseksualnost je seksualna inverzija - stanje usmjerenja seksualne požude prema neheteroseksualnom objektu. To je vrlo jasno i precizno definirano. Prema tome, ne može heteroseksualnost kao standard i homoseksualnost kao inverzija u odnosu na standard biti isto i biti jednako.

No, to ne znači da homoseksualci i heteroseksualci ne trebaju da imaju apsolutno jednaka prava, uživaju jednake građanske i društvene slobode.

U nastavku brkate pojmove, spominjete seksualnu orjentaciju (kao objektiviziranje seksualne požude) i seksualnu identifikaciju (koja je svijest o vlastitoj seksualnosti)...
S4mpion

#668 Re: LGBT parada

Post by S4mpion »

Pandakonda wrote:
S4mpion wrote:
To je malo previše radikalno. Rodne razlike će uvijek postojati, jedino što se može "mjenjati" su rodne uloge, tipa da samo žensko može prati suđe itd. To brisanje pojmova majka i otac je u social justice kategoriji a njih svakako niko ne shvaća ozbilno :-)
Zato se borba vodi malim koracima, za 30-ak godina vjerovatno neće biti radikalno.
Sanjarko

#669 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Gdje ovdje interseks osobe spadaju, u svu ovu pricu itd. Sto se oni radzaju itd.
p206

#670 Re: LGBT parada

Post by p206 »

Pandakonda wrote:
Davanje istih prava homo ljudima koja imaju hetero, i skrenut pažnju na tretiranje tih ljudi u našem društvu.
Koja su to prava koja nemaju, koliko znam samo legalizovanje takvih brakova? Da budemo realni, kakvu traumu može doživjeti dijete u takvim brakovima, i ne treba im to dozvoliti. Ja sam zastupnik one..radite šta vam je volja, ali čim to utiče na treće osobe, trebaju se postaviti određene granice.
Mislim da oni tretiraju isto kao i većina drugih manjinskih grupa... kao narkomani npr. i oni bi mogli izaći na ulicu i tražiti svoja prava. To ne znači da im to treba i dati. Konkretno u našem društvu imaju status kao recimo navijači Olimpika u Sarajevu, manjinska grupa koja služi samo za zajebanciju.
Connaisseur Karlin

#671 Re: LGBT parada

It_is_a_Leclerc wrote:

Koristi se i u rinologiji - za devijaiciju septuma nosa, pa se opet ne može i ne smije upotrebljavati u kategorizaciji psihičkih stanja i fenomena.

Kako sam već i napisao, homoseksualnost je seksualna inverzija - stanje usmjerenja seksualne požude prema neheteroseksualnom objektu. To je vrlo jasno i precizno definirano. Prema tome, ne može heteroseksualnost kao standard i homoseksualnost kao inverzija u odnosu na standard biti isto i biti jednako.

No, to ne znači da homoseksualci i heteroseksualci ne trebaju da imaju apsolutno jednaka prava, uživaju jednake građanske i društvene slobode.

U nastavku brkate pojmove, spominjete seksualnu orjentaciju (kao objektiviziranje seksualne požude) i seksualnu identifikaciju (koja je svijest o vlastitoj seksualnosti)...
ne brkam nista, no hvala na obrazlozenju :)

pa vidis upravo seskulana indetifikacija , seksulana zudnja, doslovno imanje seksulanog spola upravo predstavljau skup elemenata koji uticu na seksulani zivot jedne osobe :)

niko ne treba negirati imanje jednakih prava, ali ne treba ici u krajnost sa kosntatnim pricama na temi da je LGBT OK i da je poptuno svjedeno ako osoba nije hetero , nema potrebe da se lazemo izjavama izvjestacene solidarnosti :)

lakse je pisati o lezbejkama i homosim, no niko ne spominje transgender populaciju,koja je znatno kompliciranija u LGBT grupi :)

neka imaju jednaka prava, ali cesto puta LGBT populacija u drustivma u kojim vec ima prava, pocinje pretjerivati , jer svaki oblik sukoba objasnajvaju kao akt diskiminacije , plus, festivali golotinje nemaju vise nikakve veze sa trazenjem LGBT prava

LGBT populacija ima jendaka prava u sredinama u kojim nije padirala 50tih i 60tih godina, vec je demonstrirala, sukobljavala se, bila je spremna za fizicki i psihicki obracun, pravili su lobij, informirali su populaciju, odlazili na Sud,, tako su se izboorili , a poiticari su najise pomogli

u BiH politiacri su odgovorni za prava LGBT populacije,a ne skup gradjana , a od koji se moze ockeivati fizciki ili verbalni napad, a to je potpuno ocekivajuca reakcija na bilo kakvim paradama ili demonstracijama :D
Sara03

#672 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

p206 wrote:
Pandakonda wrote:
Koja su to prava koja nemaju, koliko znam samo legalizovanje takvih brakova? Da budemo realni, kakvu traumu može doživjeti dijete u takvim brakovima, i ne treba im to dozvoliti. Ja sam zastupnik one..radite šta vam je volja, ali čim to utiče na treće osobe, trebaju se postaviti određene granice.
Mislim da oni tretiraju isto kao i većina drugih manjinskih grupa... kao narkomani npr. i oni bi mogli izaći na ulicu i tražiti svoja prava. To ne znači da im to treba i dati. Konkretno u našem društvu imaju status kao recimo navijači Olimpika u Sarajevu, manjinska grupa koja služi samo za zajebanciju.
- Pravo braka
- Pravo da nasljeđuju penziju od partnera
- Posjeta intenzivnoj njezi ako doktori kažu da samo porodica može ući
- Pravo na zdravstveno osiguranje preko partnera ako jedan/a ostane bez posla
- Kreditne pogodnosti koje su dostupne ljudima u bračnoj zajednici
- Usvajanje novog ili partnerovog djeteta
itd.

Koliko društvu štete narkomani i koliko potencijalnih žrtava oni daju, a koliko homoseksualci? :-)

Još jedan u nizu...
Pandakonda

#673 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

p206 wrote:
Pandakonda wrote:
Kolegica ti je gore navela neka prava.

To da će djete biti tretirano drugačije u homo porodici je mit i niko na ovoj temi nije postavio statistiku koja to potvrđuje. Ono što jeste dokazano jeste da bi ta djeca mogla biti izložena maltretiranju od strane svojih vršnjaka jer imaju drugačije roditelje, mada opet to nije stvar roditelja nego način na koji društvo tretira te roditelje. Čak sam prije godinu dana našao članak da djeca koja su odrasla u tim porodicama su dosta tolerantnija, manje sklona kriminalu itd. nego ova što su odrasla u homo porodici jer njihovi roditelji znaju kako je biti diskriminiran pa svoju djecu uče od malena da ne budu takvi.
Sanjarko

#674 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Gdje ovdje interseks osobe spadaju, u svu ovu pricu itd. Sto se oni radzaju itd.
:?:
exliberal-ex

#675 Re: LGBT parada

Post by exliberal-ex »

S4mpion wrote:
Hakiz wrote:
S4mpion wrote:Heteroseksualac može biti napadnut iz milion razloga, a homo samo iz jednog. Heteroseksualac mnoge stvari ne može ostvariti iz milion razloga, a homoseksualac samo iz jednog. Heteroseksualac može biti i ubica i diler, narkoman, kradljivac, pedofil, silovatelj, a homoseksualac je samo to-homoseksualac-čovjek sveden na svoju seksualnu orijentaciju kao što je i homo par sveden samo na seksualni čin.

Kome se pokušava prodati ova priča?

Eto zašto LGBT aktivisti nemaju podršku, jer igraju mutnu igru.
Heteroseksualac može biti napadnut iz bezbroj razloga, a homoseksualac iz bezbroj plus jedan. Iz svih onih iz kojih može biti napadnut heteroseksualac, plus iz dodatnog razloga što je homoseksualac.
Ne, LGBT propaganda nas uči da homoseksualac može biti napadnut samo zbog toga što je homoseksualac i drugi ne žele da mu udovolje zahtjevima samo zato što je homoseksualac.

Slusaj ja sam na zapadu i znam da su mnogi homoseksualci napadnuti prvenstveno sto su to, nema potrebe da se lazemo.
Ja znam dosta ljudi koji bi da mogu tukli homoseksualce ali nesmiju jer je zakon ostar, ako neko napadne homoseksualca to se stavlja u istu grupu kao religijski napadi.....e pa kad se takvi slucajevi desavaju u drustvu koje je uspostavilo zakonsku zastitu kako mislis da se ljudi odnose u drzavama kao Bosna...

Nego nesto drugo mi bode oci, svi govore sta ce oni gloguzi da paradiraju.....koliko vas je bilo na pride parade bilo gdje u svijetu...ja sam bio 3 puta u Torontu, isao sa gospojom jednom i dva puta vodio goste koji su htjeli da to vide...na tim paradama bude vise od milion ljudi i mozes skoro na prste nabrojat te "gologuze"
Skoro da ih i neprimjetis ali jednu stvar mozes da primjetis a to je sto nema nasilja da sam event prodje bez problema.....ali zato kad bude carribana...uvijek mrtvih ima
Post Reply