LGBT parada
-
L u c i f e r
#401 Re: LGBT parada
I šta kae, mogu i majmuni pristati, ha...? 
- Matzan
#402 Re: LGBT parada
L u c i f e r wrote:I šta kae, mogu i majmuni pristati, ha...?
2:04
- exliberal-ex
#403 Re: LGBT parada
Citam ovu raspravu i pade mi na pamet ona srbijanska pjevaljka ...ja mislim da je Karleusa
pitali je u vezi toga i ona kaze onaj moj muz(jak)/momak sta li je vec....pravi patrijarh ustao u zastitu braka ..."treba zabranit bezobraznim pederima sto se jebu u supak"...a onda dodje meni pa hoce da ga gurne u dupe...tad je ok , tad on nije peder....
nekima smeta sto hoce da se zene i udaju....bujrum sto bi njima bolje bilo od nas sto smo se ozenili....
hoce da usvoje djecu, vidjeli smo ne jednom kako "uzorni" roditelji uzgajaju svoju djecu, kad ih tretiraju ko roblje, bolje paze pse od svoje djece ili ih odgoje kao idiote....nedavno su osudjeni oni sto su malog djecaka ubili, majka, ocuh, baba i djed ako se nevaram...tukli djete dok nije umrlo , sad mi recite da je to bolje nego da ga je neki homo/lezbo par usvojio pa ga odgojio kao sto ljudsko bice treba da se odgoji....ili onog psihopatu sto zgazi cure kod muzeja...odgojen uzorno ha ?
ja sto sam upoznao par homoseksualnih/lezbo parova sto su usvojili djecu...djeca se odgajaju bolje nego u pola "normalnih " brakova...
smeta sto hoce da marsiraju, blokiraju saobracaj........a nesmeta kad navijaci zelje ili sarajeva blokiraju pola grada kad idu na utakmice...pa jos usput naprave belaj...
pitali je u vezi toga i ona kaze onaj moj muz(jak)/momak sta li je vec....pravi patrijarh ustao u zastitu braka ..."treba zabranit bezobraznim pederima sto se jebu u supak"...a onda dodje meni pa hoce da ga gurne u dupe...tad je ok , tad on nije peder....
nekima smeta sto hoce da se zene i udaju....bujrum sto bi njima bolje bilo od nas sto smo se ozenili....
hoce da usvoje djecu, vidjeli smo ne jednom kako "uzorni" roditelji uzgajaju svoju djecu, kad ih tretiraju ko roblje, bolje paze pse od svoje djece ili ih odgoje kao idiote....nedavno su osudjeni oni sto su malog djecaka ubili, majka, ocuh, baba i djed ako se nevaram...tukli djete dok nije umrlo , sad mi recite da je to bolje nego da ga je neki homo/lezbo par usvojio pa ga odgojio kao sto ljudsko bice treba da se odgoji....ili onog psihopatu sto zgazi cure kod muzeja...odgojen uzorno ha ?
ja sto sam upoznao par homoseksualnih/lezbo parova sto su usvojili djecu...djeca se odgajaju bolje nego u pola "normalnih " brakova...
smeta sto hoce da marsiraju, blokiraju saobracaj........a nesmeta kad navijaci zelje ili sarajeva blokiraju pola grada kad idu na utakmice...pa jos usput naprave belaj...
-
kakavdanakneiskustvu
#404 Re: LGBT parada
exliberal-ex wrote:Citam ovu raspravu i pade mi na pamet ona srbijanska pjevaljka ...ja mislim da je Karleusa
pitali je u vezi toga i ona kaze onaj moj muz(jak)/momak sta li je vec....pravi patrijarh ustao u zastitu braka ..."treba zabranit bezobraznim pederima sto se jebu u supak"...a onda dodje meni pa hoce da ga gurne u dupe...tad je ok , tad on nije peder....![]()
nekima smeta sto hoce da se zene i udaju....bujrum sto bi njima bolje bilo od nas sto smo se ozenili....![]()
- supercali
#405 Re: LGBT parada
Evo neko je postavio sliku protestne setnje onih pokrivenih pretpostavljam palestina sirija fazoni kad je bilo
Mozda i to smeta nekome al ih niko nije napao ja da mi sneta prosao bih ili ne bi isao tom ulicom da ih gledan isto vazi i za navijace radnike studente ove lgbt ili bilo koji mars protest i sl
Mozda i to smeta nekome al ih niko nije napao ja da mi sneta prosao bih ili ne bi isao tom ulicom da ih gledan isto vazi i za navijace radnike studente ove lgbt ili bilo koji mars protest i sl
- S4mpion
#406 Re: LGBT parada
Nije stvar u garanciji, jer garancija ne postoji, već je stvar u izgledima.exliberal-ex wrote:
Homo par takođe može zlostavljati dijete, zbog toga taj argument ne pije vode.
-
Margita81
#407 Re: LGBT parada
exliberal-ex wrote:Citam ovu raspravu i pade mi na pamet ona srbijanska pjevaljka ...ja mislim da je Karleusa
pitali je u vezi toga i ona kaze onaj moj muz(jak)/momak sta li je vec....pravi patrijarh ustao u zastitu braka ..."treba zabranit bezobraznim pederima sto se jebu u supak"...a onda dodje meni pa hoce da ga gurne u dupe...tad je ok , tad on nije peder....![]()
nekima smeta sto hoce da se zene i udaju....bujrum sto bi njima bolje bilo od nas sto smo se ozenili....![]()
-
mouton noir
#408 Re: LGBT parada
Margita81 wrote:exliberal-ex wrote:Citam ovu raspravu i pade mi na pamet ona srbijanska pjevaljka ...ja mislim da je Karleusa
- exliberal-ex
#409 Re: LGBT parada
Po cemu su veci izgledi da ce lezbo par maltretirat musko djete ili da ce homo par da maltreira curicu.... ?S4mpion wrote:Nije stvar u garanciji, jer garancija ne postoji, već je stvar u izgledima.exliberal-ex wrote:
Opet te pitam dali je bilo bolje da su to nesretno djete odgajali i podizali istospolni parovi nasuprot bioloskih roditelja ?
Dali znas kakva je birokratija kad se djete usvaja, koliko zahtjeva je postavljno pred parove (bez obzira dali su istospolni ) od psiholoskih procjena do ekonomskih, sta se desava kad se djete usvoji.....
- Connaisseur Karlin
#410 Re: LGBT parada
puno lezbejki zatrudne, jer , zasto bi usvajale, ako mogu sebi roditi djeteexliberal-ex wrote:
Dali znas kakva je birokratija kad se djete usvaja, koliko zahtjeva je postavljno pred parove (bez obzira dali su istospolni ) od psiholoskih procjena do ekonomskih, sta se desava kad se djete usvoji.....
homosima je malo teze,ali puno njih imaju djecu iz ranijijh veza sa zenama
mali je broj usvjanja od strane LGBT populacije, cak i u SAD , u kojoj sredina ne diskriminiraa djecu LGBT roditelja
birokratija, opet pretjeruje kod usvajanja djece, cak i tokom zahtjeva od strane hetero parova, preseravanje
-
Vipsilon
#411 Re: LGBT parada
Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
- Connaisseur Karlin
#412 Re: LGBT parada
jedno takvo djete iz braka dvije lezbejke radilo u mojoj kompaniji, potpuno normalno, heteroseksualno orijentirano, ima brak, sve OKVipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
njegov brat je radio nekoliko mejseci,skola, danas se skoluje na vojnoj akademiji , heteroseksulano orijetniran
- drndalo
#413 Re: LGBT parada
A ti tvrdis da je djetetu bolje u domu za nezbrinutu djecu, nego kod vecine usvojitelja, pa makar i istospolnih?Vipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
Odakle vadis svoju tvrdnju? Bio u Ljubici Ivezic pa znas?
- Connaisseur Karlin
#414 Re: LGBT parada
dom za nezbrinutu djecu je ponakd bolja opcija od hodanja i vodanja djeteta ka foster-parents iz jedne kuce u drugu kucu, jer drzava placa iste za cuvanje djeteta , jako surovo treiranje djece, istovremeno od foster parents i drzavedrndalo wrote:A ti tvrdis da je djetetu bolje u domu za nezbrinutu djecu, nego kod vecine usvojitelja, pa makar i istospolnih?Vipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
Odakle vadis svoju tvrdnju? Bio u Ljubici Ivezic pa znas?
- exliberal-ex
#415 Re: LGBT parada
Ako su mladje da ali mnoge starije koje nemogu da zatrudne usvajaju djecuConnaisseur Karlin wrote:puno lezbejki zatrudne, jer , zasto bi usvajale, ako mogu sebi roditi djeteexliberal-ex wrote:
Dali znas kakva je birokratija kad se djete usvaja, koliko zahtjeva je postavljno pred parove (bez obzira dali su istospolni ) od psiholoskih procjena do ekonomskih, sta se desava kad se djete usvoji.....![]()
homosima je malo teze,ali puno njih imaju djecu iz ranijijh veza sa zenama![]()
mali je broj usvjanja od strane LGBT populacije, cak i u SAD , u kojoj sredina ne diskriminiraa djecu LGBT roditelja![]()
birokratija, opet pretjeruje kod usvajanja djece, cak i tokom zahtjeva od strane hetero parova, preseravanje
Ja sam radio sa jednom, socijalni radnik bila po profesij ona i njen partner su usvajali i odgajali djecu koja su bila starija djeca (teenagers). Imali su po 3-4 djece u kuci , obadvje su bile dobro situirane i mogle su zivjet same bez ikakvih problema ali su se brinule o njima
Slazem se u vezi usvajanja, znam i sam sam pokusao ali sam odustao jer je proces tako komplikovan da nemozes da vjerujes
- Connaisseur Karlin
#416 Re: LGBT parada
eh o tome ti pricamexliberal-ex wrote:Ako su mladje da ali mnoge starije koje nemogu da zatrudne usvajaju djecuConnaisseur Karlin wrote:
puno lezbejki zatrudne, jer , zasto bi usvajale, ako mogu sebi roditi djete![]()
homosima je malo teze,ali puno njih imaju djecu iz ranijijh veza sa zenama![]()
mali je broj usvjanja od strane LGBT populacije, cak i u SAD , u kojoj sredina ne diskriminiraa djecu LGBT roditelja![]()
Ja sam radio sa jednom, socijalni radnik bila po profesij ona i njen partner su usvajali i odgajali djecu koja su bila starija djeca (teenagers). Imali su po 3-4 djece u kuci , obadvje su bile dobro situirane i mogle su zivjet same bez ikakvih problema ali su se brinule o njima
Slazem se u vezi usvajanja, znam i sam sam pokusao ali sam odustao jer je proces tako komplikovan da nemozes da vjerujes
ja sma primjetila sve lezbjeske parove sa djecom, mislim da je jako malo parova homosa koji usvjaju djecu
- exliberal-ex
#417 Re: LGBT parada
znaci po tebi je bolje to sto je to djete ubijeno od bioloskih roditelja nego da mu je data sansa kod istospolnog para....zamisli dvije lezbejke da su ga usvojile...sta bi tek onda bilo...mozda bi odrastao kao liberal i ateistaVipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
i jos nesto , ja nepromovisem da se da neki ekstra pristup lgtb zajednici....samo nek imaju isto pravo i da budu isto tretirani ko i "normalni" parovi
-
Vipsilon
#418 Re: LGBT parada
Ne umeći riječi koje nisam rekao. I odakle ti to da nema manijaka među gej roditeljima? Šta ako oni usvajaju djecu zbog nekih svojih izvrnutih potreba? Zar tom djetetu ne bi bilo bolje da je u domu nego da ga dva izopaćenika zlostavljaju?exliberal-ex wrote:znaci po tebi je bolje to sto je to djete ubijeno od bioloskih roditelja nego da mu je data sansa kod istospolnog para....zamisli dvije lezbejke da su ga usvojile...sta bi tek onda bilo...mozda bi odrastao kao liberal i ateistaVipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
i jos nesto , ja nepromovisem da se da neki ekstra pristup lgtb zajednici....samo nek imaju isto pravo i da budu isto tretirani ko i "normalni" parovi
- S4mpion
#419 Re: LGBT parada
Ko kaže da su veći izgledi za takvo nešto? Ja to nisam rekao.exliberal-ex wrote:Po cemu su veci izgledi da ce lezbo par maltretirat musko djete ili da ce homo par da maltreira curicu.... ?S4mpion wrote: Nije stvar u garanciji, jer garancija ne postoji, već je stvar u izgledima.
Opet te pitam dali je bilo bolje da su to nesretno djete odgajali i podizali istospolni parovi nasuprot bioloskih roditelja ?
Baš kao što ne znaš kako će biološki roditelji postupati sa svojim djetetom, isto tako ne znaš kako će homo par postupati sa usvojenim djetetom. Sve, na što se možeš oslonit, je vjerovatnoća, a vjerovatnoća da će biološki roditelji svoje dijete odgojiti bolje nego homo par, koji ga usvoji, je ubjedljivo na strani bioloških roditelja.
Slično je i kad se radi o hetero i homo usvojiteljima, opet je vjerovatnoća ubjedljivo na strani hetero parova.
Dijete zaslužuje najbolje moguće rješenje, a upravo zbog toga se homo i hetero parovi ne mogu izjednačiti kad je u pitanju sticanje prava na usvajanje djece.
- Connaisseur Karlin
#420 Re: LGBT parada
svijesno izbjegavas faktor rizika u zivotuS4mpion wrote:
Baš kao što ne znaš kako će biološki roditelji postupati sa svojim djetetom, isto tako ne znaš kako će homo par postupati sa usvojenim djetetom. Sve, na što se možeš oslonit, je vjerovatnoća, a vjerovatnoća da će biološki roditelji svoje dijete odgojiti bolje nego homo par, koji ga usvoji, je ubjedljivo na strani bioloških roditelja.
Slično je i kad se radi o hetero i homo usvojiteljima, opet je vjerovatnoća ubjedljivo na strani hetero parova.
Dijete zaslužuje najbolje moguće rješenje, a upravo zbog toga se homo i hetero parovi ne mogu izjednačiti kad je u pitanju sticanje prava na usvajanje djece.
- Ajatolah_
#421 Re: LGBT parada
Kako su predvidive teme o ovome, uvijek jedni te isti argumenti, doduše moram priznati da me ovaj majmunski pristanak uspio iznenaditi.
- darius_maximus
#422 Re: LGBT parada "jopet"
Bijahu mi mrsko na ovo odgovarati, ali hajde...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Očito ne razumiješ napisano pa da ti pomognem. Ne poredim ja okupljanje LGBT populacije sa pravom na izučavanje jezika, ne pada mi na pamet, jer pravo na jezik je mnogo važnija stvar od prava na protest. Ako ti neko negira jezik praktično negira tvoje biološko postojanje a znamo vrlo dobro gdje i kamo to vodi. Zabrana uzurpacije kolovozne trake ili blokiranja saobraćaja zbog protesta ne negira tvoje biološko postojanje i ima je i danas u toj istoj zapadnoj Evropi. Ja samo konstatujem i detektujem licemjerno ponašanje tih ambasadora koji u slučaju A reaguju vrlo blago ili nikako i u slučaju B gdje ekspresno u roku od par sati izdaju saopštenje, daju bezrezervnu podršku i najave svoj dolazak. Kako bi samo lijepo bilo da su zajedno sa bošnjačkom djecom izrazili solidarnost svojim dolaskom njihovom legitimnom protestu. Nadam se da će neko od bezmudih političara pitati sve te ambasadore je li ih stid?darius_maximus wrote:Stvarno se nekad pitam kako ljudima fali osnovna logika u razgovoru s drugima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Danas se nisam mogao načuditi kako su strani ambasadori ekspresno reagovali na odbijanje izdavanja dozvole za LGBT paradu, odmah su se sastali, oglasili, podržali i rekli da će svi doći lično da podrže ovaj skup. Zaista za svaku pohvalu.Pitam se gdje je ista takva reakcija izostala kod rigidnijih kršenja osnovnih sloboda i prava, recimo učenika iz RS-a da uče bosanski jezik ili kod otvorenog i institucionalnog negiranja bosanskog jezika? Ono što smo vidjeli po tom pitanju je bilo jedno veliko ništa.
Ne moze nedostatak u drugom aspektu zivota biti argument za ili protiv necega.
Dakle, to sto djeca u RS-u nemaju pravo da uce bosanski jezik nema apsolutno nikakve veze LGBT populacijom, osim one koju si ti proizvoljno napravio.
Tvoja logika bi se mogla primijeniti i obrnuto.
Ako ucenici u RS-u nemaju pravo na ucenje bosanskog jezika, onda ni ucenici u FBiH ne bi trebali imati pravo na ucenje srpskog i hrvatskog.
Sto da krsimo jedno pravo, kada mozemo tri, nije bitno.
To sto drzava treba stititi prava ne znaci da to i radi, a to sto drzava vrsi diskriminaciju (ne samo u ovom slucaju) ne znaci da narod to treba podrzati.
Koliko znam, protestvovali su i roditelji djece u RS-u, pa zasto ne bi i LGBT populacija protestovala.
Znajuci ovu drzavu i narod(e) u njoj, svakako ce se sve zaboraviti sljedeceg ponedjeljka.
Generalno je glupo raspravljati ima li neko pravo na nesto ili nema.
Svi trebaju imati ista prava, bez obzira na spol, boju koze, vjeru, itd.
To sto nemaju treba prvenstveno zahvaliti nasem seoskom podneblju, koje se tako lijepo odrazava u zvanicnim stavovima drzave.
Jasno je meni sta pise, samo ne znam zasto pise.
Kakve veze ima izucavanje bosanskog jezika sa LGBT pravima?
Meni se cini da je ovo samo bezveze pokusaj da se kaze kako ima precih stvari u drzavi.
Kao, ne moze drzava slucajno raditi dvije stvari uporedo.
Ili, sad je LGBT kao bitniji jer je nekoliko ambasadora reagovalo, pa je to sada problem?
Ne kontam stvarno sta je problem reci, kao covjek, kao gradjanin drzave u kojoj zivis, da neravnopravnost i diskriminacija jesu problem, o kome god da se radi i koja god da su prava u pitanju.
Zar nije negiranje bioloskog postojanja i nemogucnost zasnivanja porodice, usvajanja djeteta, itd.?
Zasto jednostavno ne reci da ova drzava ima 1001 problem i da su LGBT prava jedan od tih problema.
Kada ce se rijesiti?
Znajuci nasu drzavu, prije ce svijet propasti, ali nema razloga ne utvrditi da postoji problem, zar ne?
Ili treba prvo rijesiti sve probleme heteroseksualaca da bi se ostali problemi rjesavali?
Treba shvatiti da nijedno pravo fakticki ne postoji.
Svako pravo na svijetu je izmislio covjek i odlucuje da ga provodi.
Od prava na zivot, do prava na pravedno sudjenje, itd.
Tim gore je selektivno dijeliti prava u drzavi.
Samo svima podijeliti sva prava jednako i mirna Bosna (i druge drzave).
Svaka ostala polemika je bezveze razvodnjavanje price i politiziranje problema.
Sasvim je prirodno da ce se u diplomatskim krugovima drugacije reagovati na razlicite probleme.
To nije nikakav izgovor niti razlog da se mi ne suocimo sa svim problemima koje imamo.
Nije valjda da ambasadori moraju validirati nesto da bi bilo opravdano?
- exliberal-ex
#423 Re: LGBT parada
Daj podatke o tim manijacima....drugo ti mjesas lgtb sa pedofilima....to su dva razlicit svijeta..Vipsilon wrote:Ne umeći riječi koje nisam rekao. I odakle ti to da nema manijaka među gej roditeljima? Šta ako oni usvajaju djecu zbog nekih svojih izvrnutih potreba? Zar tom djetetu ne bi bilo bolje da je u domu nego da ga dva izopaćenika zlostavljaju?exliberal-ex wrote:znaci po tebi je bolje to sto je to djete ubijeno od bioloskih roditelja nego da mu je data sansa kod istospolnog para....zamisli dvije lezbejke da su ga usvojile...sta bi tek onda bilo...mozda bi odrastao kao liberal i ateistaVipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
jes jedno pitanje jesi li ikad vidio kako ta djeca iz domova zavrse, koje su im sanse da uspiju u zivotu.....
svjesno se pravite budale, ovo me podjseca na konzervativne amerikance...mi smo protiv abortusa...ubijate djecu...mi se borimo za tu djecu...a kad im kazes dajte podignite finansiranje za foster homes....ne , to nije nas problem...
- Idemedosumom
#424 Re: LGBT parada
U kontekstu legalizacije homo braka i usvajanja djece od strane istih, nije teško uvidjeti kako bi pedofili ta prava mogli zloupotrijebiti u svrhu zadovoljavanja svojih potreba. Ne treba doktorat iz logike kako bi se ovaj potencijalni problem uočio.exliberal-ex wrote:....drugo ti mjesas lgtb sa pedofilima....
A kada naizgled pametni forumaši počnu neke primjere kao dokaze ili argumente navoditi: ja znam jedan homo/lezbo par, dijete im je super ispalo (čak se potencira kako su ta djeca hetero ispala)...počinje mi pomalo na ovo ličiti:

Last edited by Idemedosumom on 15/05/2017 09:12, edited 1 time in total.
- supercali
#425 Re: LGBT parada
Nema manijaka medju homo osobama ako usvajaju dijeteVipsilon wrote:Ne umeći riječi koje nisam rekao. I odakle ti to da nema manijaka među gej roditeljima? Šta ako oni usvajaju djecu zbog nekih svojih izvrnutih potreba? Zar tom djetetu ne bi bilo bolje da je u domu nego da ga dva izopaćenika zlostavljaju?exliberal-ex wrote:znaci po tebi je bolje to sto je to djete ubijeno od bioloskih roditelja nego da mu je data sansa kod istospolnog para....zamisli dvije lezbejke da su ga usvojile...sta bi tek onda bilo...mozda bi odrastao kao liberal i ateistaVipsilon wrote:Šta dižete palčeve na ovakvu glupost? Čovjek koristi nesretnu sudbinu jednog djeteta da promoviše usvajanje djece od lgtb. Odakle on zna kako je djeci koja odrastaju u takvoj porodici? Ko od vas može tvrditi da je tako nešto uopšte dobro za dijete i da ne ostavlja nikakve posljedice? Odakle vadite vaše tvrdnje? Jesu li vas odgojila dva oca ili dvije majke pa ste tako sigurni da je to sve ok po dijete?
Zasto? Vec je odgovoreno rigorozni uvjeti da se dijete usvoji