LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palermo

#26 Re: LGBT parada "jopet"

Post by palermo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
karanana wrote:Nemam pojma koja prava traze. Ustvari zar nemaju osnovno pravo na trazenje prava ma koja to bila?
Pa evo super bi bilo za početak da znamo koja su to prava i mislim da LGBT populacija propušta upoznati ostatak društva konkretno koja to prava traže. Ako je to da gologuzi hodaju gradom i javno izvode svoje igrokaze ja sam protiv. Sve ono što se dešava u 4 zida privatno to je njihova stvar i imaju puno pravo na to isto kao i dvije punoljetne osobe (muškarac i žena) u braku i izvan njega u privatnosti svog doma. Religija, intimni odnos muškarca i žene muškarca i muškarca, žene i žene treba po meni isključivo da ostanu u 4 zida.
Možda pravo na brak, ili možda prava koja proističu iz zajedničkog života dvoje ljudi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, možda pravo da šetaju Vilsonovim držeći se za ruke.....

Kako bi rekli braća Srbi, ništa meni ne smetaju Bošnjaci dok su to u svojoj kući i džamiji...(može ovo i obrnuto)
Krokodajl

#27 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Krokodajl »

Ja volim ove LGBT pokrete, to je jedna od rijetkih tema gdje narodi i narodnosti u BiH nađu zajednički jezik.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28 Re: LGBT parada "jopet"

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:Nemam pojma koja prava traze. Ustvari zar nemaju osnovno pravo na trazenje prava ma koja to bila?
Pa evo super bi bilo za početak da znamo koja su to prava i mislim da LGBT populacija propušta upoznati ostatak društva konkretno koja to prava traže. Ako je to da gologuzi hodaju gradom i javno izvode svoje igrokaze ja sam protiv. Sve ono što se dešava u 4 zida privatno to je njihova stvar i imaju puno pravo na to isto kao i dvije punoljetne osobe (muškarac i žena) u braku i izvan njega u privatnosti svog doma. Religija, intimni odnos muškarca i žene muškarca i muškarca, žene i žene treba po meni isključivo da ostanu u 4 zida.
Brak i usvajanje djece npr...
sinuhe

#29 Re: LGBT parada "jopet"

Post by sinuhe »

Kao da nema gay muskaraca u BiH pa salju ove hrabre cure.
Pandakonda

#30 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Pandakonda »

Većina ljudi zaboravlja da pored traženja prava lgbt parade imaju za cilj da pokažu solidarnost sa lgbt osobama iz drugih država koje nemaju ista prava. Ako me sjećanje dobro služi u Makedoniji nije krivično kažnjivo diskriminiranje osobe na osnovu seksualne orjentacije, dok kod nas u BiH jeste.
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:
palermo wrote:
Možda pravo na brak, ili možda prava koja proističu iz zajedničkog života dvoje ljudi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, možda pravo da šetaju Vilsonovim držeći se za ruke.....

Kako bi rekli braća Srbi, ništa meni ne smetaju Bošnjaci dok su to u svojoj kući i džamiji...(može ovo i obrnuto)
Po meni brak može biti institucija žene i muškarca. Život istospolnih partnera po meni nije brak ali bih dao određena prava tipa nasljeđivanje imovine i prava isto kao iz braka. Djeca...opet po meni djecu trebaju samo usvajati ljudi koji ne mogu prirodnim putem dobiti potomstvo. Muškarac u vezi sa muškarcem ili žena sa ženom su svjesni nedostataka takvog odnosa i po meni samo zbog tog izbora ne bi trebali imati pravo na usvajanje osim ako je jedan od partnera ne može prirodnim putem ostvariti potomstvo.
Matzan

#32 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Matzan »

Ironija je što su najveći i najglasniji protivnici LGBT populacije pojedine vjerske institucije.
A kod njih svako malo zaplati kakav nesretni dječačić.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Truba »

kakabanja213 wrote:
Black swan wrote:znači

sad je vrijeme da sarajevo i forumaši pokažu kako su liberalni i da nisu desničari i fašisti
pridjeve koje rado dijele mostaru i banja luci i tako dalje ostalim gradovima u regiji i šire

hic rodus hic salta

manite se šuplje
acta non verba

:D
Sarajevo i forumasi su mozda zatucani i konzervativni ali nisu desnicari i fasisti. Za ta dva druga grada (u jednom od njih i sam zivim) mogu povezati bar jedan epitet koji si naveo u u svom postu, pored ovih mojih.
Oni nisu fasisti
Oni su malo fasisti
A to se kod nas zove zatucanost :mrgreen:
Pandakonda

#34 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Pandakonda »

Po meni brak može biti institucija žene i muškarca. Život istospolnih partnera po meni nije brak ali bih dao određena prava tipa nasljeđivanje imovine i prava isto kao iz braka. Djeca...opet po meni djecu trebaju samo usvajati ljudi koji ne mogu prirodnim putem dobiti potomstvo. Muškarac u vezi sa muškarcem ili žena sa ženom su svjesni nedostataka takvog odnosa i po meni samo zbog tog izbora ne bi trebali imati pravo na usvajanje osim ako je jedan od partnera ne može prirodnim putem ostvariti potomstvo.
Pa u čemu je onda razlika između braka i davanje im istih prava kao što bi imali u braku ali da se ne zove brak ? :-) To je isto kao što konzervativni amerikanci kažu nisam za gay marriage ali jesam za civil union, bukvalno ista prava samo drugo ime.
pinkman

#35 Re: LGBT parada "jopet"

Post by pinkman »

_BataZiv_0809 wrote:
Izmedju ostalog, a vjerovatno hoce i da mogu prosetati ulicom, bez straha da ce ih neko prebiti.

Generalno, rizik da te neko prebije postoji svakako bez obzira na vjeru, naciju i ostalo. Sjetimo se onog bicikliste koji je dobio metak jer je bio slucajni prolaznik dok je bila pljacka obliznje banke. Generalno mislim da bi drzava trebala garantovati svakome sigurnost.

Pravo na brak bih im dao i neka se zove brak. Negdje sam procitao da se susrecu sa problemima prilikom posjete u bolnici u situaciji kad doktori dozvoljavaju posjete samo clanovima porodice. Usvajanje djece ne bih dopustio jer smatram da svako dijete treba odrasti u porodici ciji stub cini brak muskarca i zene. A kad dijete odraste, neka bira sebi.
uglavnomja

#36 Re: LGBT parada "jopet"

Post by uglavnomja »

cuj izbor :-)

svjesni su da ce biti izopceni ali eto svjesno biraju :-)

mada bolje i izbor nego bolest :D

nek' se zene, udaju, ubracuju ... kako god da se to zove i neka budu sretni

a sto se djece tice - za zene nema problema. same ce sebi nabaviti dijete.

muski ne mogu tako lako, ali moze i to, da bude bioloski roditelj, jedan od njih, u dogovoru sa nekom matericom, naravno bez fizickog kontakta

a sto se mene tice neka usvajaju. samo neka djetetu mogu pruziti ljubav, sigurnost, pristojan dom, obrazovanje, ...

usput, 'vamo na sjeveru se vec ubracuju po crkvama :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37 Re: LGBT parada "jopet"

Post by _BataZiv_0809 »

To ti je drvosjeca, sve se on slozi sa tobom, ali opet po svom :sax:
SmokingMan

#38 Re: LGBT parada "jopet"

Post by SmokingMan »

raoul duke wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/lgbt-os ... /170511100

Ponovo u opticaju..

Koja su to prava koja LGBT skupina zahtjeva u drzavi u kojoj ionako nedostaje osnovnih ljudskih prava pa i gradjanskih..?
Nisam otvorio link,a već sam znao da su zaranjeni komentari.Plaćeni članak.
raoul duke

#39 Re: LGBT parada "jopet"

Post by raoul duke »

:)
Last edited by raoul duke on 20/01/2019 12:34, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#40 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:To ti je drvosjeca, sve se on slozi sa tobom, ali opet po svom :sax:
Pa naravno, imam svoj stav i mišljenje jbg. :mrgreen:
Matzan

#41 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Matzan »

SmokingMan wrote:
raoul duke wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/lgbt-os ... /170511100

Ponovo u opticaju..

Koja su to prava koja LGBT skupina zahtjeva u drzavi u kojoj ionako nedostaje osnovnih ljudskih prava pa i gradjanskih..?
Nisam otvorio link,a već sam znao da su zaranjeni komentari.Plaćeni članak.

Bili su dostupni neko vrijeme, ali onoliku količinu bljuvotina i bolesnih komentara nije mogao ni klix progutati.
House

#42 Re: LGBT parada "jopet"

Post by House »

svaka čast ministarstvu saobraćaja
SmokingMan

#43 Re: LGBT parada "jopet"

Post by SmokingMan »

E jebi ga takav narod,šta si očekivao,da će narod biti oduševljen ovom incijativom.Meni,kao jedinki društva,je sasvim svejedno za bilo kakvu njihovu paradu,sve dok me ne uznemiravaju dobro je.Žive svoje živote i neka rade šta hoće.
raoul duke

#44 Re: LGBT parada "jopet"

Post by raoul duke »

:-)
Last edited by raoul duke on 20/01/2019 12:34, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#45 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Prpa.ba »

Za procesuiranje individualnih cinova nasilja nad pripadnicima tzv. LGBT zajednice imaju nadlezne institucije i kategorije zlocina iz mrznje pa placeni NVO aktivisti neka svoj fokus prebace tamo, a ostatak drustva neka puste na miru. :thumbup:
House

#46 Re: LGBT parada "jopet"

Post by House »

Trebali su nam odgovoriti 8. maja, ali mi smo dobijali informacije da je osoba koja je započela proces na bolovanju, a onda su nam rekli kako će nas pozvati na sastanak, ali nisu.
:lol: :lol:
L u c i f e r

#47 Re: LGBT parada "jopet"

Post by L u c i f e r »

Nek se krha ko kod u koju god roru hoće, i nek to daje na sva zvona na koja god hoće...
Vipsilon

#48 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Vipsilon »

Iskreno, libo me za LGBT provokacije, ali zašto "heroji" koji prijete napadima na ove lgbt provokatore tako srčano i drčno se ne protive povećanju akciza?
Bodkin

#49 Re: LGBT parada "jopet"

Post by Bodkin »

Mozda hodaju da bi ksenofobnom stanovnistvu pokusali objasniti da i oni imaju pravo zivjeti reci sta su bez da ih bezubi idiot nasuta nogama.

A djecu im nikad ne bih dao da usvajaju. Ne zbog toga sto je to nesto nenormalno nego zato sto bi ta djeca pakao prozivljavala odrastajuci u takvoj sredini
diablobih

#50 Re: LGBT parada "jopet"

Post by diablobih »

raoul duke wrote:U sustini ne traze nikakva prava, vec samo protestna setnja jer se osjecaju ugrozeno u BiH? To je to?
Kome setaju ? Niko im ne brani da setaju, nego zele da serendaju sa nekim znakovima, kao oni ugrozeni, jer realno mogu sve kao i mi ostali. Ugrozeni su svi gradjani, a ne samo LGBT osobe.
Post Reply