LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#2176 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Zašto ne otvorimo temu o pedofiliji?
Idemedosumom

#2177 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Tko ti brani? :D
MarlboroGold

#2178 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Ali fakat... prvo transrodne osobe, pa sad pedofili... jebus...
MarlboroGold

#2179 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Idemedosumom wrote:Tko ti brani? :D
Jesi li siguran da bi to želio? Ajša...
Bloo
Globalna šefica

#2180 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Mora neki neutralni teren...gdje će se skupiti vjernici, ateisti, homofobi, mačo muškarci.... :mrgreen:
Idemedosumom

#2181 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

MarlboroGold wrote:
Malo je tema na kojima se hazreti Aiša nije spominjala, Poslanik (s) optužio.

Ein Thread mehr oder weniger...
broj dva

#2182 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

nemezis wrote:
problemnatravunu wrote:Samo ne znam zasto se na ovakvoj diskusijio LGBTu uvijek pomene pedofilija, koja je zakonski kažnjiva kategorija !
To je ipak skretanje od suštine!.
.
.
.
.
.
Moram ovo izbaciti iz sebe, dakle dok se glupim ovcama podmeću raznorazne opasnosti od LGBT osoba, kleronaci bratija drpa gdje god stigne, evo juče kad vidjeh onih frtalj miliona kerma za tamo neki fensi kiosk, muka mi je!
Ljudi moji, to su istinske opasnosti za ovo društvo i državu!
Samo da razjasnimo, pedofilija nije kaznjiva zakonom.

Nagon možda, čin itekako.
Bloo
Globalna šefica

#2183 Re: LGBT parada

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
MarlboroGold wrote:
Malo je tema na kojima se hazreti Aiša nije spominjala, Poslanik (s) optužio.

Ein Thread mehr oder weniger...
Poveznica...islamofobi koji trljaju nos muslimanima Ajšom....homofobi koji tvrde da su svi homoseksualci i homoseksualke pedofili i da im treba zabraniti da priđu djecu (kao nastavnici, kao usvajatelji...) :mrgreen:
Idemedosumom

#2184 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote:homofobi koji tvrde da su svi homoseksualci i homoseksualke pedofili
Iskreno me zanima, da li je iko na forumu, baš ovako nešto izjavio?
nemezis

#2185 Re: LGBT parada

Post by nemezis »

broj dva wrote:
nemezis wrote:
problemnatravunu wrote:Samo ne znam zasto se na ovakvoj diskusijio LGBTu uvijek pomene pedofilija, koja je zakonski kažnjiva kategorija !
To je ipak skretanje od suštine!.
.
.
.
.
.
Moram ovo izbaciti iz sebe, dakle dok se glupim ovcama podmeću raznorazne opasnosti od LGBT osoba, kleronaci bratija drpa gdje god stigne, evo juče kad vidjeh onih frtalj miliona kerma za tamo neki fensi kiosk, muka mi je!
Ljudi moji, to su istinske opasnosti za ovo društvo i državu!
Samo da razjasnimo, pedofilija nije kaznjiva zakonom.

Nagon možda, čin itekako.
Ne postoji čin pedofilije.
elcaliente

#2186 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

Ali zasto je opcenje nekoga ko ima 35 godina sa nekim ko ima 14 godina prihvacenije u drustvu nego homoseksualnost?
Kao sto sam vec pisao i stari Egipcani, Grci, Rimljani i su upraznjavali homoseksualizam a voljeli su i djecake od 14 godina da oprase. I sve je to bilo normalno.
Kada dolazi do tog reza da je homoseksulanost losa ali oprasiti nekoga ko ima 14 godina nije problem?
Dal li to ima veze sa crkvom i preuzimanju rimskog carstva od strane katolicanstva, mada znamo da su svecenici voljeli i danas vole oprasiti nekog djecacica.
Znaci interesuje me taj rez kada se desio?
Evo homoseksualizam se vratio na velika vrata i za 5-10 godina to nece vise niko stavljati u pitanje. Fakitcki je to velika pobjeda gay zajednice jer su dozivjeli velike patnje i ugnjetavanje od strane onih koji sebe nazivaju normalnim a njih nenormalnim.
Hakiz

#2187 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Mislim da su religije, abrahamske i još neke, odigrale veliku ulogu u tome šta je "prihvatljivo", a šta nije. Pa čak i kod ateista, jer religije su kroz hiljde godina dominacije stvorile podsvjesnu klimu u kojoj se ljudi razvijaju. Moral je dobar primjer.

Tako imaš recimo da je ženska homoseksualnost prihvatljivija od muške. Da karikiram, nećeš čuti puno ni muškaraca ni žena koji će navijati da se dvojica muškaraca potuku u čokoladi, dok tuča dvije žene u čokoladi će biti prihvatljiva barem velikom broju muškaraca.

To je posljedica stava nekih društava, pa i religija koje su u tim društvima nastale (a abrahamske religije su takve) da su žene "slabije" ali ne fizički nego karakterno i da haman pa "nisu pravi ljudi," tako da se njima mogu oprostiti neki "grijesi" koji muškarcima, kao stubovima društva, ne mogu biti oprošteni.
Idemedosumom

#2188 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

elcaliente wrote: Kao sto sam vec pisao i stari Egipcani, Grci, Rimljani i su upraznjavali homoseksualizam a voljeli su i djecake od 14 godina da oprase. I sve je to bilo normalno.
Homoseksualnosti je vjerovatno i ranije bilo. Ali ne razumijem šta ovim želiš reći?
elcaliente

#2189 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

Idemedosumom wrote:
elcaliente wrote: Kao sto sam vec pisao i stari Egipcani, Grci, Rimljani i su upraznjavali homoseksualizam a voljeli su i djecake od 14 godina da oprase. I sve je to bilo normalno.
Homoseksualnosti je vjerovatno i ranije bilo. Ali ne razumijem šta ovim želiš reći?
Htio sam da kazem da su u njihovom dobu bil normalni i homoseksualizam i opcenje sa maloljetnicima.
Onda dolazi nase doba gdje je do prije 20 godina homoseksualizam bio los a opcenje sa maloljetnicima normala.
Hakiz

#2190 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

elcaliente wrote:
Idemedosumom wrote:
Htio sam da kazem da su u njihovom dobu bil normalni i homoseksualizam i opcenje sa maloljetnicima.
Onda dolazi nase doba gdje je do prije 20 godina homoseksualizam bio los a opcenje sa maloljetnicima normala.
Ni danas općenje sa maloljetnicima nije nenormala.

Nenormala je općenje sa djecom. I uvijek je i bilo. Dobro, neka društva su izuzetak.
triconja

#2191 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Hakiz wrote:Mislim da su religije, abrahamske i još neke, odigrale veliku ulogu u tome šta je "prihvatljivo", a šta nije. Pa čak i kod ateista, jer religije su kroz hiljde godina dominacije stvorile podsvjesnu klimu u kojoj se ljudi razvijaju. Moral je dobar primjer.

Tako imaš recimo da je ženska homoseksualnost prihvatljivija od muške. Da karikiram, nećeš čuti puno ni muškaraca ni žena koji će navijati da se dvojica muškaraca potuku u čokoladi, dok tuča dvije žene u čokoladi će biti prihvatljiva barem velikom broju muškaraca.

To je posljedica stava nekih društava, pa i religija koje su u tim društvima nastale (a abrahamske religije su takve) da su žene "slabije" ali ne fizički nego karakterno i da haman pa "nisu pravi ljudi," tako da se njima mogu oprostiti neki "grijesi" koji muškarcima, kao stubovima društva, ne mogu biti oprošteni.
Kakva cokolada, nauljis ih pa nek se udaraju. A ima i onijeh sportova dje se dva muskarca nadmecu u raznim seksualno aludiranim pozama, pazi i to je popularno, ha ja :mrgreen:

Fudo387

#2192 Re: LGBT parada

Post by Fudo387 »

elcaliente wrote:
Idemedosumom wrote:
Majko mila...
Hakiz

#2193 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

A moj triconja, hrvanje je u zapadni svijet došlo iz antičke Grčke.

A znamo kakvi su antički Grci bili...
triconja

#2194 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Hakiz wrote:A moj triconja, hrvanje je u zapadni svijet došlo iz antičke Grčke.

A znamo kakvi su antički Grci bili...
Od hrvanja su cini mi se sva bliskokontaktnamarisol nadmetanja i nastala, i jos popularno :lol: .

I znaci filuje gledaocima podsvijest a onda dodje popa i kae ne valja se zegat na otaj nacin :mrgreen:
Hakiz

#2195 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

Koliko antički Grci imaju zajedničkog sa popovima ne znam, ali u odbranu antičkih Grka treba reći da nije njima homoseksualizam bio nešto specijalno iz prostog razloga što je to društvo bilo koncipirano tako da je cijenilo ljepotu u svim pojavnim oblicima.

Nisu antički Grci voljeli dječake zbog toga što su dječaci, pa ni zbog toga što su mladi, nego su voljeli ljepotu, pa time i lijepe dječake. A kako je mladost ljepša od starosti, to su voljeli lijepe mlade dječake.

Tako da je jedan Grk mogao sa dječaka preći na djevojčicu i obratno bez primisli o homoseksualizmu ili heteroseksualizmu. To je sve bilo isto.
Last edited by Hakiz on 16/02/2019 14:22, edited 2 times in total.
moonca

#2196 Re: LGBT parada

Post by moonca »

nego su voljeli ljepotu, pa time i lijepe dječake. A kako je mladost ljepša od starosti, to su voljeli lijepe mlade dječake.
hm.. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#2197 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

nevezano za temu,ali ima veze sa zadnjim postovima,je li iko ikad cuo za proteste ,demonstracije protiv pedofilije u vjerskim zajednicama,protiv pedofila svecenika,osudjenih pedofila svecenika,osim cini mi se u irskoj?
elcaliente

#2198 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

Hakiz wrote:Koliko antički Grci imaju zajedničkog sa popovima ne znam, ali u odbranu antičkih Grka treba reći da nije njima homoseksualizam bio nešto specijalno iz prostog razloga što je to društvo bilo koncipirano tako da je cijenilo ljepotu u svim pojavnim oblicima.

Nisu antički Grci voljeli dječake zbog toga što su dječaci, pa ni zbog toga što su mladi, nego su voljeli ljepotu, pa time i lijepe dječake. A kako je mladost ljepša od starosti, to su voljeli lijepe mlade dječake.

Tako da je jedan Grk mogao sa dječaka preći na djevojčicu i obratno bez primisli o homoseksualizmu ili heteroseksualizmu. To je sve bilo isto.

Ali ni ti antički Grci nisu bili pedofili i nisu se bacali na djecu. Naime, ljepota kako su je oni gledali je podrazumijevala da ta mlada osoba ima razvijene fiyičke/seksualne karakteristike, a djeca ih nemaju. Morao se dječaku razviti torzo ili djevojčici sise da bi bili privlačni antičkim Grcima. A to znači da su meta njihovih interesovanja ipak bile postpubertetske osobe koje su seksualno atraktivne, ne mala djeca.
Znaci bili su ustvari bi seksualni.
Ali kao veliki mislioci nisu izgleda puno razlikovali fizicku i psihicku razvijenost.
elcaliente

#2199 Re: LGBT parada

Post by elcaliente »

kakavdanakneiskustvu wrote:nevezano za temu,ali ima veze sa zadnjim postovima,je li iko ikad cuo za proteste ,demonstracije protiv pedofilije u vjerskim zajednicama,protiv pedofila svecenika,osudjenih pedofila svecenika,osim cini mi se u irskoj?
Pa evo dobili smo objasnjenje da nije pedofilija ako djecak ili djevojcica ima 14 godina, onda mozes slobodno oplesti tako da nema mjesta za demonstracije.

Vjerovatno se vecina vjerskih sluzbenika vodi onom : najsladje je pice kada mu dlaka nice. :lol:
Hakiz

#2200 Re: LGBT parada

Post by Hakiz »

kakavdanakneiskustvu wrote:nevezano za temu,ali ima veze sa zadnjim postovima,je li iko ikad cuo za proteste ,demonstracije protiv pedofilije u vjerskim zajednicama,protiv pedofila svecenika,osudjenih pedofila svecenika,osim cini mi se u irskoj?
Institucije bilo koje vrste, a religijske pogotovo, ne vole iznositi prljav veš. One te stvari ili riješe unutar sebe, ili u ime "višeg cilja" zatvore oči.

Ako neko sa strane pokuša da ih pritišće zbog grešaka, čak i oni u institucijama koji su protiv ponašanja institucija će stati u odbranu te institucije.

Sve su insitucije takve.

Uostalo, zamisli da imaš neku situaciju u svojoj porodici. Pazio bi da to ne izađe u javnost.
Post Reply