Ne vidim smisla u tvom postu. Kakve ovo paralele pravis i dovodiš ih u relaciju sa mojim postom? Sve što si naveo uopste i nikako se ne može dovesti u kontekst teksta koji sam napisao.Mišo_Kovač wrote:Ako si već muslima i ako vec volis da klanjas, postis i da ti žena bude pokrivena, čini to medju svoja 4 zida, mani se šetanja gradom i religijskog pluralizma, drugima smeta, jebiga.meteorit135531 wrote: Ako si vec peder i ako vec volis da sisas, lizes, i da siris noge, cini to medju svoja 4 zida, mani se protestnih marseva cime samo vadis huju narodu.
To ti je to.![]()
Ako si već Bošnjak i ako vec volis da mijenjas pradedovsku veru i korene, čini to medju svoja 4 zida, mani se trazenja svoje drzave i osnovnih ljudskih prava.
Ako si već Jevrej u Njemackoj 1938 i volis da budes normalno ljudsko bića, jel, jebiga, čini to negdje drugdje, mojne u Rajhu... Mojne vadit huju poštenom dojčfolku.![]()
Primjera je milion u kojima je tolerantna većina, u strahu/mržnji/whatever prvo počela zatvarat manjine u "svoja četiri zida", pa u zatvore, pa u logore...
Pokrivena žena - muslimanka ne čini ništa neprirodno nit krši bilo kakve zakonske propise. U svim sekularnim državama i drustvima sloboda prakticiranja vjere nije zabranjena niti bi trebala biti uopste predmet rasprave.
Ako se već referises na pokrivene žene sto onemogućava identifikaciju osobe , u Francuskoj npr se vodi prava politička borba oko uživanja prave slobode izbora svake osobe i poštivanja zakona dotične države koja ne ograničava pravo svakog pojedinca na pravo uživanja svojih kako vjerskih , tako i svih drugih sloboda sve dok to ne krši pravila i zakone uredjenih državana na kojima jedno civilizirano društvo počiva.
Za Jevreje i godinu 1938 neću da uopste da pišem, totalitarni i zločinački fašistički režim koji je 1945 godine platio za svoje zločine.
Za Bošnjake i pradedovsku veru i korene, tu već pronalazim pronacionacističke stavove koji izviru iz tvojih slova.
Drug , demokratija je davno zakucala na vrata.
LGBT zajednici niko ne zabranjuje da se drže za ruke i da se strastveno ljube na glavnoj šetnici u gradu.
Kako li će prosječna ljudska priroda reagirati na takav prizor, pa eto.. niko im ne ograničava pravo da rade sve što rade i svi heteroseksualni parovi u BIH.
Samo je pitanje kako će prosječna ljudska svijest da reaguje na takvo ponašanje?
Možda dobiju batine , možda dobiju aplauz. Neka pokušaju , ne mogu znati dok ne probaju da izvedu takav performans u Sarajevu?
Na to imaju puno pravo , BIH je država zasnovana na demokratskim načelima.