LGBT+ parada - 2023.
- Isner
#576 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ukratko, da se mi (sami) pitamo, od "parade" ne bi bilo ni "P".. A pošto se ne pitamo, glumimo da ovo podržavamo čisto da bi nam savjest bila mirnija.,..
3 žene/muškarca nisam sreo u Sarajevu, za sve ove godine, koji bi iskreno rekli - ja ovo podrzavam...
3 žene/muškarca nisam sreo u Sarajevu, za sve ove godine, koji bi iskreno rekli - ja ovo podrzavam...
- thekupus
#577 Re: LGBT+ parada - 2023.
kakve to veze ima? koga briga da li krugovi ljudi u kojima se ti krećeš ne prihvataju da sve Sarajlije moraju imati isto pravo na javno okupljanje, i da grad ne pripada samo vama? naučite se toleranciji
-
MUNAFIK
#578 Re: LGBT+ parada - 2023.
Pa ljudi koji zive u Sarajevu su poprilicno tolerantni prema skoro pa svemu pa i prema pederima, homoseksualcima i LGBT+/-÷×*#@ osobama...
Vecina ljudi zna nekoga ko je te orijentacije i ja licno nisam vidio da je iko imao nekih problema sto se toga tice...
Bude nekih klosarskih, huliganskih i navijackih incidenata ali tih incidenata pude i prema nekim drugim grupama jer toga ima svuda, takavi su ljudi svuda...
Ja licno znam nekoliko tih osoba, sa nekima sam radio sa nekima se i druzio kroz sire drustvo i moj odnos prema njima je kao i prema svima, naravno nekad neka zezancija ide na tu njihovu orijentaciju jer to je tako u raji malo zezas ljude na neke.skakljive stvari kao sto npr sandzaklije zezamo za porijeklo itd... sve bude sega i sala...
Ono sto nikako ne podrzavam je promocija tog nacina zivota i da se to sve promovise djeci posebno kroz obrazovni sistem. Za mene je to crvena linija i ako Bog da to nikada ne dodje kod nas.
Ono zele djecu da uce da je to sve normalno i da im promovisu taj nacin zivota kao normalan mi to ne zelimo i to je to.
-
John Cleese
#580 Re: LGBT+ parada - 2023.
konoplja wrote: ↑17/04/2023 00:07Eh, dosta piskaranja s moje strane o raznoraznim parafilijama i razumljevanju za te osobe. Ovo je dobar video koji mogu iskoristit da se vratim svojim transfobnim, homofobnim i mizognim korjenima.![]()
Mislio sam da ce ovo biti diskusija, ali je to ipak bilo previse za ocekivati. Tuzno da je tako, ali sam dobio umjesto diskusije dugih pola sata drobljenja o svom svjetonazoru od strane dvoje trans aktivista i ideologa koji nemaju hrabrosti suociti se sa svojim oponentima. Zato su i ugusili predavanje koje je trebalo da se odrzi u biblioteci, a za nagradu su dobili pola sata na nekoj televiziji da drobe bez suoceljavanja. Vjerovatno su i uvjetovali svoj dolazak tim da nema oponenta. Ma, gotovo sam siguran da jesu, ali nece moci ni to dugo, morat ce se suociti kad tad.
Nije bilo potrebno gledati puni video. Za razumljevanje njihovog mentalnog sklopa dovoljno je pogledati posljednjih 5 minuta. Tu otkriju sta oni to zapravo zele i kako razmisljaju. Za debatu nisu. To ne dolazi u obzir. Stava su da se ne moze razgovarati o svemu, pogotvo ne o "pravima", "identitetu" i da li netko "postoji?". Nije bas liberalno od njih, cak sta vise anti-liberalno s njihove strane. Ali dobro, etiketa liberalizma danas nosi jedno sasvim drugo znacenje u drustvu od onog izvornog. Ta etiketa danas vise znaci anti-desnica i anti-konzervativno, a slabo da ima dodirnih tacaka sa onim izvornim idejama liberalizma o slobodi govora i otvorenoj diskusiji, te razgovoru kao nacinu da se dodje do rijesenja.
Video je odlicna demonstracija kognitivne disonance. Oni zele zakon o rodnom identitetu, i zele razgovarati o strukturnim nejednakostima i odnosima (ali samo o njima bitnim detaljima). Ne zele cuti o ogromnim strukturalnim promjenama koje bi isti zakon uzrokovao i koje su bitne za ostale ljude.
Ne, ne o tome ne zele razgovarati. Za njih je to normalna pozicija i oni nisu nimalo ekstremni u svojim zahtjevima, nego su to protivnici.![]()
Ali zakon o rodom identitetu bi donio ogromne promjene u drustvu i o tome se mora razgovarati. Tim zakonom bi rodni identitet preuzeo primat od spola i na osnovu rodnog identiteta bi trebali graditi strukturu drustva. Covjece, ni malo radikalno i ekstremno, zar ne?![]()
To znaci da se institucije moraju ravnati prema rodnom identitetu. Doslovno, trans zene = zene i trans muskarci = muskarci. Nema diskriminacije, i posto nema diskriminacije; trans osobama mora biti dozvoljeno da pristupe svim institucijama koje su podjeljene na muske i zenske na osnovu rodnog identiteta. To je mnogo veci problem za zene, jer muskarce boli neka stvar. Nisu se oni borili za prava, jednakost, da imaju svoje prostorije i slicno, niti se osjecaju nesto ugrozeno od strane "muskarca sa vaginom". A zenama ipak to moze biti problem u svlacionici, toaletu, sportu, zatvoru itd.
Problem je i homoseksualcima jer se seksualnost sada definise na osnovu rodne opredjeljenosti, pa tako moze homoseksualan odnos biti izmedju osobe sa penisom i osobe sa vaginom.![]()
E upravo to je razlog za problem u feministickom, ali i u LGBT raju. Doslo je do raskola.
I to je tek pocetak, a zapravo mali milion potpitanja ima o kojima oni ne zele niti cuti niti razgovarati jer razgovarati o tome je nasilje.
Ideja rodnog identiteta - sta je to zapravo, kako to definirati i kako to regulirati i kontrolisati? Sve veoma bitna pitanja koja traze odgovor, a oni ne zele o tome. Oni najslobodniji, fluidniji i radikalniji misle da se mozes probuditi kao muskarac i u toku dana kad trebas u toalet mozes da se osjecas kao zena. I to je uredu. Sam odredjujes svoj identitet i kako se osjecas u svakom trenutku i ljudi ne smiju protiv toga. Takodjer, muskarac moze silovati zenu, biti uhicen i osudjen, ali onda on moze promijeniti svoj rodni identitet i biti poslan u zenski zatvor. Ne vide oni problem u tome. To su za njih neki ekstremni slucajevi o kojima nema potrebe razgovarati. Ja mislim da ovi koji razmisljaju na ovaj nacin nisu najbrojniji, ali su zarobili razgovor i diktiraju uvjete.
Pa gdje onda podvuci crtu? Sta je dovoljno da se netko moze izjasniti kao osoba suprodnog rodnog identiteta? Je li dovoljno samo se oblaciti stereotipno kao drugi spol? Uzimati hormone suprotnog spola? Koliko dugo? Par mjeseci? Par godina? Operacije? Ni bip o tome...
I sve ovo, a ni spomenuli nebinarne i sta to zapravo znaci.
Nego daj ti njima zakon o rodnom identitetu, o ostalim stvarima cemo kasnije ili mozda necemo. Jer nedopustivo je da se vode ove debate, one su za Matiju pitanje da li trans postoji ili ne, to jeste da li on postoji ili ne (koji jebeni zakljucci), a to ne moze da se debatuje.
Za Nadju su to sve kvaziargumenti, a ne argumenti. Ne moze se kvaziargumentima debatovati. Tako ce ona ponosno reci da se spol drustveno konstrujise i da nije samo muski i zenski. Drobit ce o identitetu i kako svi moramo imati pravo da sami odredimo svoj identitet. Kao da identitet postoji u vakumu, i da drustvo ne igra nikakvu ulogu po pitanju identiteta. Ali sto voli Nadja sama sebi kontrirati... kvaziintelektualka kaze svatko sebi odreduje identitet i to je ljudsko pravo, ali ja cu negirati identitet ovim feministkinjama koje su rodno kriticne. One to nisu. Njima nije dopusteno da same sebi odrede svoj identitet. Koja jebena kognitivna disonanca. To je danasnja akademija. Ne vidi problem u svojim idejama, a ne zeli ni diskutovati. Demonstracija inflacije visokog obrazovanja. Ovi koji nece da debatuju su na nivou plagijatora. Treba im doktorate oduzeti.
Belaj, Treba sada mijenjati sve drzavne knjige, statistike i demografiju i strukturu stanovnistva.
Katkad dodjem u iskusenje da pomislim da je sav taj apsurd o kome pises zapravo neka vrsta, slikovito receno, trojanskog konja cija je svrha da iznutra razori itekako smislene stvari - evidentno je jedino da ih zaista opstruira i razara.
-
John Cleese
#581 Re: LGBT+ parada - 2023.
To ne bi bila "promocija", seksualna orijentacija nije ideja i nije stvar izbora - ili jesi homoseksualac (ili heteroseksualac ili biseksualac) ili nisi, ne mozes to postati.MUNAFIK wrote: ↑17/04/2023 04:22 Ono sto nikako ne podrzavam je promocija tog nacina zivota i da se to sve promovise djeci posebno kroz obrazovni sistem. Za mene je to crvena linija i ako Bog da to nikada ne dodje kod nas.
Ono zele djecu da uce da je to sve normalno i da im promovisu taj nacin zivota kao normalan mi to ne zelimo i to je to.
I naravno da sama seksualna orijentacija jeste normalna, kakva god bila.
Ali ionako je najvjerojatnije da ce dijete koje zivi s kretenom koji mu ispira mozak stupidarijama izrasti ili u istog takvog kretena ili u duboko frustriranog homoseksualca, ako je homosesualac - obrazovni sistem, kakav god bio, mu tu ne moze mnogo pomoci.
- Bloo
- Globalna šefica
#582 Re: LGBT+ parada - 2023.
Idemo opet.Hank Paldum wrote: ↑17/04/2023 02:01 Zašto se treba o tome razmišljati kada to više nije problem, ni u Bosni i Hercegovini ni u ostalim zapadnim i mnogim istočnim zemljama.
I opet imamo muškarce koje i danas tako razmišljaju da žena nije sposobna za te stvari, kao i neke žene što se drže staromodnog razmišljanja pa i oni funkcionišu u današnjem društvu.
Ali to su bile iskrene borbe za ravnopravnost a ne ove današnje sa metodama gdje se tada ne bi borili da žena može voziti auto već bi se više fokusirali na to da muški vozači budu cancelovani.
To je bio problem koji je bio legaliziran kroz zakone. To nije bilo "mišljenje" već poredak stvari.
Razlika između "razmišlja" i "provodi u djelo" leži samo u borbi. Taj jedan muškarac koji danas razmišlja tako i odluči da kćerci uskrati nasljedstvo/radno mjesto/obrazovanje je danas u situaciji da ta žena ima instrumente za pobijanje toga, a te instrumente joj je dala borba za ravnopravnost. Takva mišljenja su kastrirana do jedne granice, ali nisu nestala. Ako neko posjeduje "mišljenje" da je neko ne zaslužuje obrazovanje zbog svog spola onda je takvo mišljenje suštinski pogrešno jer je netolerantno. Takvi ljudi prisilno funkcionišu u ovom društvu. Tolerancija Drugih dopušta njihovo postojanje iako ne i djelovanje, dok društvo po uzisima takvih ne bi bilo tolerantno.
I dan danas, imaš osoba koje uskraćuju ženama obrazovanje a to počinje od djetinjstva - pogledajmo statistiku obrazovanih/nepismenih žena i muškaraca.
Stoga borba nije završena.
A što se tiče cancelovanja, koliko vidim muškarci zapravo opet, ovaj put uznutra, rade na uništavanju.
Svi primjeri navedeni na ovoj temi su muškarci koji su postali žene i guraju se u npr. ženski sport i svlačionice. Oni ne žele mjesto za sebe kao transžene već mjesto žena. Čini se da je to inherentno muškarcima da opet i iznova uništavaju ono što je teškom borbom stečeno.
I kako onda ne reći da su (sada govorimo o idejama) muškarci korijen svog zla posmatrajući kroz prizmu ženske borbe za ravnopravnost?
- Bloo
- Globalna šefica
#583 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).MUNAFIK wrote: ↑17/04/2023 04:22 Pa ljudi koji zive u Sarajevu su poprilicno tolerantni prema skoro pa svemu pa i prema pederima, homoseksualcima i LGBT+/-÷×*#@ osobama...
Vecina ljudi zna nekoga ko je te orijentacije i ja licno nisam vidio da je iko imao nekih problema sto se toga tice...
Bude nekih klosarskih, huliganskih i navijackih incidenata ali tih incidenata pude i prema nekim drugim grupama jer toga ima svuda, takavi su ljudi svuda...
Ja licno znam nekoliko tih osoba, sa nekima sam radio sa nekima se i druzio kroz sire drustvo i moj odnos prema njima je kao i prema svima, naravno nekad neka zezancija ide na tu njihovu orijentaciju jer to je tako u raji malo zezas ljude na neke.skakljive stvari kao sto npr sandzaklije zezamo za porijeklo itd... sve bude sega i sala...
Ono sto nikako ne podrzavam je promocija tog nacina zivota i da se to sve promovise djeci posebno kroz obrazovni sistem. Za mene je to crvena linija i ako Bog da to nikada ne dodje kod nas.
Šege i šale su OK sve dok nisu na tvoj račun.
Uzmimo drastičan primjer: Meni kao ateistkinji je tvoje religijsko predijeljenje neprirodno jer je naučeno, a nije prirođeno. Ono je usvojeno i promovisano na svakom koraku. Ono je uključeno u obrazovni sistem čak i vrtić. Ono iskače iz TV programa, svakog coska, svakog magazina...Religiji su dana prava i zmiri se na oba oka kada se gura tamo gdje joj nije mjesto. Religija se koristi i kao alat za širenje mržnje prema Drugom i Drugačijem.
Religija se promoviše kao nešto normalno dok je u suštini nešto diskriminatorno.
- MarlboroGold
#584 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ne kriviti muškarce koji se osjećaju kao žene i što vrše infiltraciju u ženski sport. Nisu oni krivi što su fizički snažniji pa sve izdominiraju, već treba kriviti one koji su im to dozvolili. Oni to samo koriste i ništa drugo, a među onima koji su to dozvolili je najviše heteroseksualaca i muškaraca i žena.
Žene bi to isto radile da ima nekog efekta od toga u muškom sportu, a nema
Žene bi to isto radile da ima nekog efekta od toga u muškom sportu, a nema
- dr_Evil
#585 Re: LGBT+ parada - 2023.
Bloo neumoran borac za gay pravaBloo wrote: ↑17/04/2023 08:47
Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).
Šege i šale su OK sve dok nisu na tvoj račun.Onda ide kmečanje o islamofobiji (ili rjeđe kršćanofobiji?)
Uzmimo drastičan primjer: Meni kao ateistkinji je tvoje religijsko predijeljenje neprirodno jer je naučeno, a nije prirođeno. Ono je usvojeno i promovisano na svakom koraku. Ono je uključeno u obrazovni sistem čak i vrtić. Ono iskače iz TV programa, svakog coska, svakog magazina...Religiji su dana prava i zmiri se na oba oka kada se gura tamo gdje joj nije mjesto. Religija se koristi i kao alat za širenje mržnje prema Drugom i Drugačijem.
Religija se promoviše kao nešto normalno dok je u suštini nešto diskriminatorno.
- jeza u ledja
#586 Re: LGBT+ parada - 2023.
Neki dan procitah dobar clanak kako je u Americi ultrakonzervativna desnica u zadnjih 5-6 godina presaltala narativ od homoseksualaca na transvestite, te od borbe za “ocuvanjem svetog braka” ka prici o “pravima roditelja” i “zastiti djece u skolama”.
Ovo je, naravno, nakon sto su vidjeli da su izgubili borbu protiv gej brakova, nakon sto ke javnost vecinski postala ok sa tim i naravno nakon sto je Obamina administracija legalizirala istospolne brakove (a Vrhovni sud to potvrdio).
Kad su vidjeli da ta prica vise ne pije puno vode u politici, presaltali su se znaci na djecu. Jer, think of the children, of kors. Tu su politicki operativci nasli na sweet spot podrske javnosti i mocne politicke poruke za svoje glasace. I ogromne pare su se upumpale u taj narativ i tu propagandu. Plus jos dodati na to Covid mjere i skolu i eto slogana za njihove politicare.
Helem, danas su ovakve politicke poruke internacionalne i vrlo brzo prelaze granice Amerike i obratno. I upravo tu pricu danas vidimo i ovdje - “think of the children”. Sve dio iste kampanje i istih izvora finansiranja.
Inace, ta prica je palila i prije 60 godina kad su americke rasisticke drzave htjele odrzati segregaciju u skolama - iste price i ista propaganda je prolazila - “o nametanju neprirodnih kulturnih vrijednosti i ucenju djece da trebaju biti integrirani sa crncima”. Uokviris narativ tako da u stvari spasavas djecu i ide ko halva.
- Hank Paldum
#587 Re: LGBT+ parada - 2023.
Eto vidiš da smo poslije toliko postova našli zajednički stav šta je problem ove današnje borbe za “ravnopravnost”Bloo wrote: ↑17/04/2023 08:37Idemo opet.Hank Paldum wrote: ↑17/04/2023 02:01 Zašto se treba o tome razmišljati kada to više nije problem, ni u Bosni i Hercegovini ni u ostalim zapadnim i mnogim istočnim zemljama.
I opet imamo muškarce koje i danas tako razmišljaju da žena nije sposobna za te stvari, kao i neke žene što se drže staromodnog razmišljanja pa i oni funkcionišu u današnjem društvu.
Ali to su bile iskrene borbe za ravnopravnost a ne ove današnje sa metodama gdje se tada ne bi borili da žena može voziti auto već bi se više fokusirali na to da muški vozači budu cancelovani.
To je bio problem koji je bio legaliziran kroz zakone. To nije bilo "mišljenje" već poredak stvari.
Razlika između "razmišlja" i "provodi u djelo" leži samo u borbi. Taj jedan muškarac koji danas razmišlja tako i odluči da kćerci uskrati nasljedstvo/radno mjesto/obrazovanje je danas u situaciji da ta žena ima instrumente za pobijanje toga, a te instrumente joj je dala borba za ravnopravnost. Takva mišljenja su kastrirana do jedne granice, ali nisu nestala. Ako neko posjeduje "mišljenje" da je neko ne zaslužuje obrazovanje zbog svog spola onda je takvo mišljenje suštinski pogrešno jer je netolerantno. Takvi ljudi prisilno funkcionišu u ovom društvu. Tolerancija Drugih dopušta njihovo postojanje iako ne i djelovanje, dok društvo po uzisima takvih ne bi bilo tolerantno.
I dan danas, imaš osoba koje uskraćuju ženama obrazovanje a to počinje od djetinjstva - pogledajmo statistiku obrazovanih/nepismenih žena i muškaraca.
Stoga borba nije završena.
A što se tiče cancelovanja, koliko vidim muškarci zapravo opet, ovaj put uznutra, rade na uništavanju.
Svi primjeri navedeni na ovoj temi su muškarci koji su postali žene i guraju se u npr. ženski sport i svlačionice. Oni ne žele mjesto za sebe kao transžene već mjesto žena. Čini se da je to inherentno muškarcima da opet i iznova uništavaju ono što je teškom borbom stečeno.
I kako onda ne reći da su (sada govorimo o idejama) muškarci korijen svog zla posmatrajući kroz prizmu ženske borbe za ravnopravnost?
Samo što žene najprije vide problem u lažnoj borbi za ravnopravnost u vezi žena dok druge grupe isto najprije vide problem u lažnoj borbi vezano za njih.
Što se tiče prvog djela tvog posta, neboldirano, i to ne negiram da i danas postoje takva domaćinstva ali za razliku od prije danas se kćerke i supruge mogu osamostaliti, milom ili silom.
-
R A V E N
#588 Re: LGBT+ parada - 2023.
Priprema se straight to gay pipeline. 
- Riddle
#589 Re: LGBT+ parada - 2023.
Niko ne javlja kako je bilo na iftaru. 
-
tap3ah75
- konoplja
#591 Re: LGBT+ parada - 2023.
Teorije zavjere.John Cleese wrote: ↑17/04/2023 08:05Welcome back, you transphobic homophobic misogynist
Katkad dodjem u iskusenje da pomislim da je sav taj apsurd o kome pises zapravo neka vrsta, slikovito receno, trojanskog konja cija je svrha da iznutra razori itekako smislene stvari - evidentno je jedino da ih zaista opstruira i razara.
-
John Cleese
#592 Re: LGBT+ parada - 2023.
konoplja wrote: ↑21/04/2023 10:58Teorije zavjere.John Cleese wrote: ↑17/04/2023 08:05Welcome back, you transphobic homophobic misogynist
Katkad dodjem u iskusenje da pomislim da je sav taj apsurd o kome pises zapravo neka vrsta, slikovito receno, trojanskog konja cija je svrha da iznutra razori itekako smislene stvari - evidentno je jedino da ih zaista opstruira i razara.![]()
-
R A V E N
#593 Re: LGBT+ parada - 2023.
Predstoje nam prljavi Sančezi i vrući Karlovi, sve zbog parade.
Bićemo svi na dan parade kao onaj što je imao meku stolicu na audiciji.

Bićemo svi na dan parade kao onaj što je imao meku stolicu na audiciji.
-
MUNAFIK
#594 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sta kaxu LGBT + svjedoci na ovu ravnopravnost kad mudonja ulazi u zenske svlacionice jer se osjeca kao zensko i jos im uzima medalje...
-
Afro_japanac
#595 Re: LGBT+ parada - 2023.
Kme, kme religija kriva za ovo, religija kriva za ono, vidiš religija se promovise iz razloga sto je većina stanovnika ove države religiozna, kome se ne svidja ima S.Koreju, a ti kao moderator bi trebala da budeš nepristrasna a ne da brišes postove koji se ne slažu sa tvojim ličnih stavovima, a pojedine ostavljaš.Bloo wrote: ↑17/04/2023 08:47Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).MUNAFIK wrote: ↑17/04/2023 04:22 Pa ljudi koji zive u Sarajevu su poprilicno tolerantni prema skoro pa svemu pa i prema pederima, homoseksualcima i LGBT+/-÷×*#@ osobama...
Šege i šale su OK sve dok nisu na tvoj račun.Onda ide kmečanje o islamofobiji (ili rjeđe kršćanofobiji?)
- Hank Paldum
#596 Re: LGBT+ parada - 2023.
To apsolutno nije tačno i treba prestati sa tim spinovima.
Samo što su neke druge sile preuzele LGBT, dodali par slova i sad vrše agresivnu kampanju, gdje ako ne nosiš majicu “I love gays” odmah si homofob, ako kažeš da ne možeš zamisliti biti u krevetu sa muškarcem ili sa ženom sa penisom jer te to ne privlači i ne uzbuđuje odmah si homofob i transfob.
Po toj logici ko god nije šta napisao na temi o Ukrajini ili u javnosti o tome govorio on podržava Ruse.
Nisam ni ja u životu sreo 5 osoba koji su rekli da podržavaju vegance pa to ne znači da su odmah protiv njih.
- Ateista
#597 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ja licno znam dosta ljudi, a i ja sam jedan od njih, koji su potpuno strait ali iskreno podrzavaju njihovu borbu za prava, nema to nikakve veze savjescu ni bilo cim drugim, vec iskrena podrska svim ugrozenim manjinama koje se bore za svoja prava.
Ne podrzavam da se trans sportisti koji su rodjeni kao muskarci takmice u zenskim kategorijama.
-
broj dva
#598 Re: LGBT+ parada - 2023.
Afro_japanac wrote: ↑23/04/2023 16:38Kme, kme religija kriva za ovo, religija kriva za ono, vidiš religija se promovise iz razloga sto je većina stanovnika ove države religiozna, kome se ne svidja ima S.Koreju, a ti kao moderator bi trebala da budeš nepristrasna a ne da brišes postove koji se ne slažu sa tvojim ličnih stavovima, a pojedine ostavljaš.Bloo wrote: ↑17/04/2023 08:47
Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).
Većina stanovnika ove države tvrde da su religiozni.Lažu. Da ne lažu ne bi bilo tolilo lopova & lopuža & kriminalaca, pijanih vozača, prebijenih žena, smeća po rjekama..
Da vjeruju bojali bi se boga a to očigledno nije slučaj.
- Blixen