Legalizacija kanabisa
- Zatamnjena stakla
#726 Re: Legalizacija kanabisa
Za Ramazan samo zeleno. Ostalih jedan'est mjeseci belo.
-
salvatore paradise
#727 Re: Legalizacija kanabisa
Molly je prava stvar.Stoner wrote:Pola od onoga što znamo o "negativnim posljedicama" nekih droga je ustvari državna propaganda. Just say no i ta sranja. Negdje u 90im i početkom dvijeiljaditih u svijetu je vladalo mišljenje ( naravno među onima koji nikada nisu konzumirali ali im to ne smeta da drugima zabrane za njihovo dobro) da postoje velike šanse da dobiješ Parkinsonovu bolest nakon samo jedne konzumacije MDMA iliti ekstazija.Ako ništa, možeš eventualno završiti sa rupama u mozgu.
![]()
Kad gle čuda, više ljudi umire od lijekova na recept nego od ekstazija. Alexander Shulgin i Albert Hofmann koji su u sebe unosili sve poznate i nepoznate, sve izmišljenje i neizmišljene droge eno umrli su. Poprilično zdravi, jedan u 88 godini drugi u 102 godini. Tako da djeco, nemojte konzumirati droge pa nećete umrijeti mladi ko ova dva gospodina.![]()
Sve droge će se legalizirati, doći će do te neke tačke kada će čovječanstvo moći da racionalno i sa svrhom konzumira drogu, toj generaciji će se činiti kao da smo mi živjeli u nekakvo mračno doba. Smijat će nam se i žaliće nas.
-
celava_dlaka
#728 Re: Legalizacija kanabisa
Kad se drogiras umjereno, mozes se drogirati koliko hocesStoner wrote:Pola od onoga što znamo o "negativnim posljedicama" nekih droga je ustvari državna propaganda. Just say no i ta sranja. Negdje u 90im i početkom dvijeiljaditih u svijetu je vladalo mišljenje ( naravno među onima koji nikada nisu konzumirali ali im to ne smeta da drugima zabrane za njihovo dobro) da postoje velike šanse da dobiješ Parkinsonovu bolest nakon samo jedne konzumacije MDMA iliti ekstazija.Ako ništa, možeš eventualno završiti sa rupama u mozgu.
![]()
Kad gle čuda, više ljudi umire od lijekova na recept nego od ekstazija. Alexander Shulgin i Albert Hofmann koji su u sebe unosili sve poznate i nepoznate, sve izmišljenje i neizmišljene droge eno umrli su. Poprilično zdravi, jedan u 88 godini drugi u 102 godini. Tako da djeco, nemojte konzumirati droge pa nećete umrijeti mladi ko ova dva gospodina.![]()
Sve droge će se legalizirati, doći će do te neke tačke kada će čovječanstvo moći da racionalno i sa svrhom konzumira drogu, toj generaciji će se činiti kao da smo mi živjeli u nekakvo mračno doba. Smijat će nam se i žaliće nas.
- Russki
#729 Re: Legalizacija kanabisa
Ćelava dlaka mudro zbori. 
- damskot
#730 Re: Legalizacija kanabisa
nema opasnije droge od tog Ecstasy-ja
Ovdje mozete provjeritri vrste i kolicinu mdma
http://www.pillreports.com/index.php?pa ... b_region=9
Ljudi stave atropin koji umanjuje rad srca jedna prodje prodju i 3 ali vec na 4 srce stane . kanite se hemikalija pogotovo na balkanu gdje profit glavna stvar . Dilerima preporucujem prvo sami da popiju 7 pa onda da prodaju ako prezive .
Sto se legalizacije Ecstasy-ja tice to NIKAD ali apoteke moraju imati opremu tako da partijaner za 15km moze provjeriti sta je u njoj prije ,nego podjeli trebama i pobije ih .
Fakat mladi kanite se Hemije ..
Ljudi stave atropin koji umanjuje rad srca jedna prodje prodju i 3 ali vec na 4 srce stane . kanite se hemikalija pogotovo na balkanu gdje profit glavna stvar . Dilerima preporucujem prvo sami da popiju 7 pa onda da prodaju ako prezive .
Sto se legalizacije Ecstasy-ja tice to NIKAD ali apoteke moraju imati opremu tako da partijaner za 15km moze provjeriti sta je u njoj prije ,nego podjeli trebama i pobije ih .
- Zatamnjena stakla
#731 Re: Legalizacija kanabisa
Ljudi iz ruke bobe jeli ti sad nešta blebetaš.
- damskot
#732 Re: Legalizacija kanabisa
Da ljudi , neko je vec naveo da dosta supstanci je proizvedeno i bilo u prometu par godina dok nije zabranjeno (nemoze kloshar to raditi treba skola). I da upravu si ako stavljaju atropin onda su neljudi . (mada donesu svojoj zemlji + - 2milijare na izvozu) . I ne nemam problema ni sa njima , (dok je levata bice i para) vise mi smetaju Bonusi , dok se ljudima oduzimaju Imovina nagradjuju se krivci .Zatamnjena stakla wrote:Ljudi iz ruke bobe jeli ti sad nešta blebetaš.
Negledam ja svijet kako drzava to zeli nekako ga ja zelim vidjeti.
- avetinja
#733 Re: Legalizacija kanabisa
U zimu bijelo, u jesen zutoZatamnjena stakla wrote:Za Ramazan samo zeleno. Ostalih jedan'est mjeseci belo.
- Zatamnjena stakla
#734 Re: Legalizacija kanabisa
Oko mene sve je belo. Koks.avetinja wrote:U zimu bijelo, u jesen zutoZatamnjena stakla wrote:Za Ramazan samo zeleno. Ostalih jedan'est mjeseci belo.
- avetinja
#735 Re: Legalizacija kanabisa
Da nisi pekar ?Zatamnjena stakla wrote:Oko mene sve je belo. Koks.avetinja wrote:U zimu bijelo, u jesen zutoZatamnjena stakla wrote:Za Ramazan samo zeleno. Ostalih jedan'est mjeseci belo.
- damskot
#736 Re: Legalizacija kanabisa
jebo to jel ko gledo Zikino sudjenje ... Dole bi svoju mater povalili za magru dvije tih jakih droga . Jos si dobar ako zagalvis u zatvor a ne u raku .
Ja imam osjecaj da se to samo kod radoncica u kabinetu 97/98% nadje
Cuj avion CUj ??
Ja imam osjecaj da se to samo kod radoncica u kabinetu 97/98% nadje
- Stoner
#737 Re: Legalizacija kanabisa
Ma daj molim te , govoriti kako nema opasnije droge od ecstasya pored heroine, skopolamina, aderala, phenibuta, krokodila je stvarno smiješno.damskot wrote:nema opasnije droge od tog Ecstasy-ja
Jel misliš na četiri odjednom? Samo kreteni će uzeti toliko.
Preko pedeset miliona puta se ekstazi konzumirao u Americi i broj ljudi koji su umrli od MDMA je oko 5-6 hiljada ( uglavnom zloupotrijebljavali ili miješali s nečim) što znači da je šansa da će ekstazi imati fatalne posljedice na konzumenta manja od 0.5%.
- damskot
#738 Re: Legalizacija kanabisa
Stoner wrote:
Ma daj molim te , govoriti kako nema opasnije droge od ecstasya pored heroine, skopolamina, aderala, phenibuta, krokodila je stvarno smiješno.
Jel misliš na četiri odjednom? Samo kreteni će uzeti toliko.
Preko pedeset miliona puta se ekstazi konzumirao u Americi i broj ljudi koji su umrli od MDMA je oko 5-6 hiljada ( uglavnom zloupotrijebljavali ili miješali s nečim) što znači da je šansa da će ekstazi imati fatalne posljedice na konzumenta manja od 0.5%.
Sa svim ostalim znash sta dobijash ...
BTW oni prave tablete od MDMA i ..... TO i je nekad obicni amfetamin nekad aspirin a nekad bogami i atropin isl .. A ti kao konzument nemas sanse u kuci da provjeris . Zato je jako opasan . I Nema veze sa MDMA da sam tjeo reci MDMA opasna tako bi napisao .
- Stoner
#739 Re: Legalizacija kanabisa
Pa i kokain i heroin su hemijske supstance. Tako da u tom kontekstu ne važi ti argument da je ekstazi opasniji od heroina pogotovo, jer nije.damskot wrote:
BTW oni prave tablete od MDMA i ..... TO i je nekad obicni amfetamin nekad aspirin a nekad bogami i atropin isl .. A ti kao konzument nemas sanse u kuci da provjeris . Zato je jako opasan . I Nema veze sa MDMA da sam tjeo reci MDMA opasna tako bi napisao .
Ekstazi i MDMA je isto, ekstazi je ulični naziv stim da vidim da se dodaju neke hemikalije koje nisu dio standardizirane formule.
Pa zato i treba legalizovati. Narkodileri dodaju te hemikalije ne da bi droga bila bolja,jača ili opasnija nego jednostavno zato što je jeftinija za proizvodnju, ne trebaju se oni brinuti o ponašanju potrošača niti im treba marketing kad im je država dala monopol.
Legalizuješ ekstazi, pravi se po standardnoj formuli, regulišeš industriju i narod dobije najčistiji,najefikasniji i najsigurniji oblik te droge. S tim da bi sve to moglo biti još bolje u dugom roku.
- damskot
#740 Re: Legalizacija kanabisa
Pricas bezveze ... Jedne mozes provjeriti sa kucnim " stvarima" druge NE reci da je Ekstazi i MDMA isto . Vec nemamo sta razgovarati upravo sam ti postavio link Tj korisnicima dabi mogli vidjeti supstancu(mozda kome zivot spasim) . Ljudi koji to rade stavljau MDMA (zato mangupi cist mdma uzmu a ne tablete) i druge substance i zato dobijaju druge efekte . Ako je uz mdma ammfetamin vjerovatno se tako i ponashash ako stave atropin opet drugaciji efekt zavisi sta ugode .Stoner wrote:Pa i kokain i heroin su hemijske supstance. Tako da u tom kontekstu ne važi ti argument da je ekstazi opasniji od heroina pogotovo, jer nije.damskot wrote:
Ekstazi i MDMA je isto, ekstazi je ulični naziv stim da vidim da se dodaju neke hemikalije koje nisu dio standardizirane formule.
Pa zato i treba legalizovati. Narkodileri dodaju te hemikalije ne da bi droga bila bolja,jača ili opasnija nego jednostavno zato što je jeftinija za proizvodnju, ne trebaju se oni brinuti o ponašanju potrošača niti im treba marketing kad im je država dala monopol.
Legalizuješ ekstazi, pravi se po standardnoj formuli, regulišeš industriju i narod dobije najčistiji,najefikasniji i najsigurniji oblik te droge. S tim da bi sve to moglo biti još bolje u dugom roku.
BTW dosta mi je raje iz sredenje u te vode otishla zivim u Holandiji glavnom svjestskom producentu . Na svakom ulazu u diskoteku imam trafiku na kojoj mogu dati tabletu na provjeru za 5 eura . I nagledo sam se svasta u tim diskotekama .
-
GaRGa
- Jack Be Nimble
#743 Re: Legalizacija kanabisa
Jedini problem na koji sam ja naisao nakon legalizacije je kako zapaliti na javnom mjestu. Isto pravilo ko sa cigarom moras biti barem 10m od ljudi na javnim mjesitma. Sto je ok za cigaru jer se mozes okrenuti u pravcu vjetra da ne duvas ljudima iza tvojih ledja. Medjutim dim/miris trave je mnogo jaci/tezi sto vjetar nemoze tek tako lako da opuse.
Vec je bilo slucajeva gdje su djeca a i odrasli koji ne duvaju bili malo high na racun dima
. Navodno pofatali dok su cekali autobus. Sada kako je ljeto i vise sam vani gdje god okrenes samo miris trave me prati.
Vec je bilo slucajeva gdje su djeca a i odrasli koji ne duvaju bili malo high na racun dima
- Leo_alfa
#744 Re: Legalizacija kanabisa
Ta zabrana o pusenju na javnim mjestima je nista vise nego vaganje "ko ima pravo na sta" (da li imas pravo da pusis cigarete koje su legalne gdje zelis ili imas pravo da ne udises dim cigareta ljudi koji puse). Tako da je negdje zabranjeno, negdje nije pusiti na javnim mjestima. Generalno mislim da je to apsolutno trivijalno pitanje koje se moze rjesiti vrlo jednostavno (prostorijama odvojenim za pusace i sl.) umjesto da se ide u krajnost gdje je dozvoljeno pusiti svugdje pa i u cekaonicama pedijatrije recimo ili zabraniti pusenje svugdje pa i na otvorenim trgovima.
Last edited by Leo_alfa on 21/07/2014 23:28, edited 1 time in total.
- Jack Be Nimble
#745 Re: Legalizacija kanabisa
Pa imaju prostorije to jest mjesto gdje se moze pusiti dok si na poslu, bolnici, faxu. Na faxu se ne smije nigdje pusiti sem ispod tri oznacena drveta. Pusaci znaju da tamo smiju zapaliti, ne pusaci znaju ako prodju tim putem da ce udahnuti dim duhana.
Neke firme/faxovi pametni pa zabrane totalno da se na kampusu pusi pa ljudi moraju pjesaci 10 minuta da bi zapalili a pauza 5 minuta. Tako je moj stari prestao pusiti kada su mu zabranili da pusi oko zgrade
Neke firme/faxovi pametni pa zabrane totalno da se na kampusu pusi pa ljudi moraju pjesaci 10 minuta da bi zapalili a pauza 5 minuta. Tako je moj stari prestao pusiti kada su mu zabranili da pusi oko zgrade
- Leo_alfa
#746 Re: Legalizacija kanabisa
Pa onda nema problema.
- Jack Be Nimble
#747 Re: Legalizacija kanabisa
Problem je sto trava ima jak miris i mnogima taj miris smeta. Meni licno godi. Takodjer vec je bilo par slucajeva gdje su se mala djeca naduvala samo zato sto su udisali dim. To je problem trave i kako na javnom mjestu regulisati.
- Leo_alfa
#748 Re: Legalizacija kanabisa
Pa isto je i sa cigaretama, ne kapiram gdje je tu razlika koju ti zelis istaci.
-
swanfilter
#749 Re: Legalizacija kanabisa
Je... te ... Ispade, da je dim trave nervni gas. Pobije sve u radijusu 10 km ... Ohladite malo ...
- Jack Be Nimble
#750 Re: Legalizacija kanabisa
Razlika je u tome sto trava ima jaci miris. U zgradi gdje zivim vec su poceli sa zaljenjem da miris trave ulazi u stanove. Imao sam i ja problem pogotovo sada kako je ljeto spavam sa otvorenim prozorom a ispod covjek zapalio travu. Zapalio je na mjestu gdje se cigare mogu pusiti, nikada nisam imao problema sa mirisom duhana jer nije toliko jak, pogotovo da dodje do drugog sprata i udje meni u spavacu. Meni licno ne smeta mada u noci kada hoces da zaspis moze miris biti malo tezak.Leo_alfa wrote:Pa isto je i sa cigaretama, ne kapiram gdje je tu razlika koju ti zelis istaci.