Legalizacija kanabisa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The One and Only

#576 Re: Legalizacija kanabisa

Post by The One and Only »

lua wrote:
The One and Only wrote: Jebi ga, neka gledaju na to ovako, ne bi im bilo uzbudljivo da se legalizuje. Upravo je draž u tome da se skrivaju haha. :D Ne mislim da je legalizacija toliko u interesu konzumenata, više je u interesu dilera koji žele zaraditi. I onako se može pušiti bez nekih težih zakonskih posljedica.
Ne bi bilo više dilera (bar ne u ovoj mjeri) kad bi se legalizovalo. Majke mi ja imam osjećaj da ti ne razumiješ pola izrečenih i ispisanih stvari. :mrgreen:
To ti kažeš, može bit' ali ne mora da znači. Svako bi želio dio kolača.
Stoner

#577 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

The One and Only wrote:
Jebi ga, neka gledaju na to ovako, ne bi im bilo uzbudljivo da se legalizuje. Upravo je draž u tome da se skrivaju haha. :D Ne mislim da je legalizacija toliko u interesu konzumenata, više je u interesu dilera koji žele zaraditi. I onako se može pušiti bez nekih težih zakonskih posljedica.
Image
lua

#578 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

S4mpion wrote:
Ne moraš, već su oborena. :D
Onog dana kad ti argumentovano pobiješ neku tezu, ja ću ti lično napraviti diplomu i mali vajani spomenik s tvojim likom.
S4mpion

#579 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

lua wrote:
S4mpion wrote:Ne znam, ja ne tušim robu drugima, pitaj korisnika "lua" :D
Znaš da je kleveta krivično djelo? 'Nako beze pitam, jer vidim da si uš'o u lik dramatično.
Jesam nešto rekao o tebi, nešto se ne sjećam :? :D
I treće, ispuši jedan, smiri se, pogledaj kakvo ima dejstvo i onda ponovo dođi na temu da palamudiš, svjeCki čo'eče.
Znaš li možda šta je navraćanje na krivično djelo, čisto onako? :D
lua

#580 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

The One and Only wrote:
Sad, dok je ilegalno, svako dobiva dio kolača. Murija, političari, dileri.
Kad bi se legalizovalo najviše bi zaradila država. Od tih para (kojih bi bilo na pretek) bi mogao napraviti kvalitetne stvari od značaja za cijelo društvo.
lua

#581 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

Jesi.
Ako si maloljetan onda je krivično djelo. Tuži me.
AdoCka

#582 Re: Legalizacija kanabisa

Post by AdoCka »

lua wrote:
The One and Only wrote:
Kad bi se legalizovalo najviše bi zaradila država. Od tih para (kojih bi bilo na pretek) bi mogao napraviti kvalitetne stvari od značaja za cijelo društvo.
Primjer Colorado
salvatore paradise

#583 Re: Legalizacija kanabisa

Post by salvatore paradise »

S4mpion wrote:
salvatore paradise wrote:
S4mpion wrote:
Ahaaa, pa tako reci, fino reci da su mišljenja koja izvlačiš kao pravilo čisto subjektivna i nemjerodavna. :D
Moram li ih registrirati u Zavodu za mjeriteljstvo da bi postala mjerodavna? :lol: Bokte.... :run:
Aha, ti si mjerodavan, trebas tako reci
Stoner

#584 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

Treba legalizovati sve droge.
Smanjiti regulaciju u farmaceutskoj industriji.
To bi bio civilizacijski iskorak.
S4mpion

#585 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

lua wrote:
S4mpion wrote:
Onog dana kad ti argumentovano pobiješ neku tezu, ja ću ti lično napraviti diplomu i mali vajani spomenik s tvojim likom.
Ne pričamo o tezama, već o pravilima :D
The One and Only

#586 Re: Legalizacija kanabisa

salvatore paradise wrote:
The One and Only wrote:
Niko ne trazi podrsku, ljudi samo zele da mogu ispusiti dzoint bez straha da ce zaglavit u zatvoru ili dobit po dzepu...
Jebi ga, neka gledaju na to ovako, ne bi im bilo uzbudljivo da se legalizuje. Upravo je draž u tome da se skrivaju haha. :D Ne mislim da je legalizacija toliko u interesu konzumenata, više je u interesu dilera koji žele zaraditi. I onako se može pušiti bez nekih težih zakonskih posljedica.
Ne shvatas, legalizacija bi unistila dilere, to i jeste jedna od znacajnijih stvari. Zasto bih ja kupovao marihuanu na crnom trzistu i skrivao se, kad mogu lijepo otici u prodavnicu i uzeti koliko mi treba? Nema smisla, zar ne?

Kako mislis nema tezih zakonskih posljedica? Za jedan dzoint standardna kazna je sest mjeseci uslovne i par stotina maraka kazne i jos dobijas dosije... Nije bas bezazleno.
Jest ali se ta kazna rijetko kada izrekne. Policija zažmiri ako su manje količine u pitanju. Kaznu ćeš dobiti ako imaš veću količinu kod sebe. Da je tako rigorozno vjeruj da ne bi uopšte bilo pušenja na ulici pa čak i kod kuće. Ko je budala da rizikuje platiti toliku kaznu zbog đointa.
salvatore paradise

#587 Re: Legalizacija kanabisa

AdoCka wrote:
lua wrote:
The One and Only wrote:
Primjer Colorado
Prvi dan zaradili milion dolara 8-)
salvatore paradise

#588 Re: Legalizacija kanabisa

The One and Only wrote:
salvatore paradise wrote: Ne shvatas, legalizacija bi unistila dilere, to i jeste jedna od znacajnijih stvari. Zasto bih ja kupovao marihuanu na crnom trzistu i skrivao se, kad mogu lijepo otici u prodavnicu i uzeti koliko mi treba? Nema smisla, zar ne?

Kako mislis nema tezih zakonskih posljedica? Za jedan dzoint standardna kazna je sest mjeseci uslovne i par stotina maraka kazne i jos dobijas dosije... Nije bas bezazleno.
Jest ali se ta kazna rijetko kada izrekne. Policija zažmiri ako su manje količine u pitanju. Kaznu ćeš dobiti ako imaš veću količinu kod sebe. Da je tako rigorozno vjeruj da ne bi uopšte bilo pušenja na ulici pa čak i kod kuće. Ko je budala da rizikuje platiti toliku kaznu zbog đointa.
Rijetko? Ja ti evo na prvu mogu nabrojati desetak ljudi koji su zbog dzointa ili paketica dobili takvu ili jos vecu kaznu. Policija vise ne gleda kroz prste kad te vidi da pijes pivu u parku, o travi da ne pricamo.
Ko je budala pitas? Znas li ti da je Teheran jedan od gradova sa najvecim procentom narkomana? A tamo je kazna vjesanje ili kamenovanje... Strah od kazne nikad nece sprijeciti ljude da rade sta zele, to je poenta. Zato zabrane i nisu djelotvorne.
S4mpion

#589 Re: Legalizacija kanabisa

Post by S4mpion »

lua wrote:

Jesi.
Opet ništa o tebi. :D
Ako si maloljetan onda je krivično djelo. Tuži me
Eto, priznala si krivično djelo, ovako se dokazuje štetno djelovanje na društvo, ne treba spomenik, hvala :D
Leo_alfa

#590 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Leo_alfa »

Stoner wrote:Treba legalizovati sve droge.
Apsolutno sve droge?
AdoCka

#591 Re: Legalizacija kanabisa

Post by AdoCka »

E jesi genij sampione...
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
salvatore paradise

#592 Re: Legalizacija kanabisa

AdoCka wrote:E jesi genij sampione...
:lol: :lol: :lol:
pashasolidni

#593 Re: Legalizacija kanabisa

Post by pashasolidni »

AdoCka wrote:E jesi genij sampione...
drot ba.sad sam ubijedjen u to!
lua

#594 Re: Legalizacija kanabisa

Post by lua »

S4mpion wrote: Opet ništa o tebi. :D
Ako si maloljetan onda je krivično djelo. Tuži me
Eto, priznala si krivično djelo, ovako se dokazuje štetno djelovanje na društvo, ne treba spomenik, hvala :D
Spomenuo si moj nick u rečenici gdje insinuiraš da prodajem opojne druge. Dakle u jednoj rečenici si spomenuo moj nick "lua" i rekao da mi se ljudi obrate ako žele kupiti drogu. Još jednom: "lua" diler droge. To je kleveta i ujedno krivično djelo.

I da, tuži me, ako si maloljetan i ako sam te nagnala na konzumaciju droga, TUŽI me.

Alergično reagujem na neinteligentne ljude. I ne mogu da vjerujem šta pišeš, naprosto ne mogu da svarim šta iz tvoje tipkovnice izlazi. Kakve gluposti, kakve nebuloze, kako ti ustvari ne kontaš pola stvari koje neko napiše...

Majko draga...
The One and Only

#595 Re: Legalizacija kanabisa

Moje iskustvo nije baš takvo. Trava se uvijek može sakriti, ne smiju te pretražiti tek tako. Siguran sam da si ti majstor u sakrivanju do sada. :D Ovi što puše travu nisu toliko navučeni, mogli bi se odreči nje da žele. To u Teheranu su teški narkomani, zato bi i život dali za fix. :)
AdoCka

#596 Re: Legalizacija kanabisa

Post by AdoCka »

Logicno da je drot,ili je mozda drotov/babin sin,pa voli supak se podjebavati sa ljudima...znam ja takve sadiste debile.
Alfons Kauders

#597 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Alfons Kauders »

lua wrote:
Alfons Kauders wrote:mi smo u amanet dobili rat, a vi lose fakultete (opet bolje od nasih)... a o poslu da i ne pricam, bas se karijera mogla napraviti u devedesetim...

i sad vam znaci krivi mi sto ste u kurcu, mada imate 10 puta bolju startnu poziciju od nas? izgovori su jeftini, a kmecanje ne placa racune...

a sto se tice jeftine radne snage... tja, pa sve u skladu s mogucnostima, radnim navikama i kvalifikacijama... koliko para toliko muzike vazi i obratno... :kakoste:
Dobili smo i mi legendo u amanet rat. K'o maksumi od 4-5 godina po podrumima živjeli. Svi moji prijatelji su bili teški maksumi tokom rata. Je li maksum zaslužio ono što se desilo? Nije. Niste ni vi. Samo nemoj gledati jednu stranu medalje. Mi smo u amanet dobili ono što ste vi stvorili (ja ne znam koje si ti godište). I sad treba raja biti sretna što živi u govnima do za vrat, jer je kao vama bilo gore. A nije. Prvo moji roditelji, kao i cijela moja obitelj su i prije rata živjeli fantastično. Školovali su se bez ikakvih problema. Fakultet završili sasvim normalno, u roku. Moji su roditelji putovali gdje su htjeli, radili su šta su htjeli. Ali da se ne zavlačimo, to je sve individualno, i možda je kod tebe situacija stvarno bila loša, jbg. Odosmo u off-topic, ali hajde de.

Moji prijatelji su mahom svi pozavršavali fakultete, većina njih nema posla. A vjerovao ili ne nisu debilčine nikakve, nego normalni mladi pismeni ljudi koji nisu ni lijeni, ni letargični ni retardirani. Što oni ne mogu naći posao? Ja ne znam, znaš li ti?

Da ne duljim, svaki čovjek ima određeni porok. Makar to bila i "samo" kladionica. I najbolje je ne petljati se ni u čije odluke, jer nisu tvoje. I mislim da je jako ružno i žalosno što tako misliš o mladim ljudima, al' haj' sad bar imam opravdanje kad kažem da su stare guzonje mahom svi uhranjeni debeli šupci. :D

(Šalim se malo, pozdrav svakako.)
samo izgovori... te ne valjaju fakulteti, te djeca iz podruma, te starcima bilo bolje, te nema posla... samo izgovori i kmechanje... :D uvijek, ali bas uvijek ista prica... uvijek :D

nema to veze s godinama... ja govorim o mentalitetu odredjenih generacija, to je malcice siri pojam... ja se druzim s ljudima u dvadesetim i cetrdesetim, a nisam vala ni neki metuzalem (svakako ne toliki da mi se fakturise rat i stanje u kojem danas zivimo)... kad malo nakupis godina skontas da te razlike i nisu toliko bitne... mogli bi se vrlo lako naci u istom drustvu... :D i ne - nije zalosno sto tako mislim o mladim ljudima, vec to sto nisam daleko od istine, zar ne? :D

problem je sto su sad razlike tako izrazene u svega nekoliko generacija... moja se generacija nije pretjerano razlikovala od 5, 10 ili 15 godina starijih... a ovi danas su nebo i zemlja... svega 10 godina razlike dijeli normalne i potpuno oboljele generacie nesposobne za samostalni zivot... omladinci 20tim koji cmizdre i kmece ko da su u obdanistu... imaju diplome u dzepovima i dovoljno godina da imaju porodicu i dvoje djece, a zapravo su i sami djeca (blizu cetvrte decenije zivota)

a protiv poroka nemam nista... devero sam s njima cijeli zivot, deveram i sad... :D nemam nista ni protiv droge, ih kad bi samo znao... :D

no, ipak smatram da ovoj omladini ne treba izlaziti u susret kada je to u pitanju... djeci od 10 godina ne damo da piju pive i puse cigare... ni djeci od 20 ne treba dozvoliti da legalno konzumiraju travu, jer danas sa svojih 20 godina imaju zrelosti kao osnovci prije par generacija :) nista licno, ali svako treba znati svoje mjesto u drustvu... a zna se gdje je djeci mjesto :)
Stoner

#598 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Stoner »

Leo_alfa wrote:
Apsolutno sve droge?
Da.
Mescaline, MDMA, Heroin, Kokain i sve ostalo.

U svijetu je prema nekim podacima 2013 oko 200 miliona ljudi konzumiralo ilegalne droge.
To su statistički podaci i to je samo ono za koje se zna, broj je naravno puno već.

Za nas bi takva legalizacija bila ono što je bila industrijska revolucija za Britaniju.
GaRGa

#599 Re: Legalizacija kanabisa

Post by GaRGa »

@ the one and only
Image
Leo_alfa

#600 Re: Legalizacija kanabisa

Post by Leo_alfa »

Stoner wrote:
Leo_alfa wrote:
Apsolutno sve droge?
Da.
Mescaline, MDMA, Heroin, Kokain i sve ostalo.

U svijetu je prema nekim podacima 2013 oko 200 miliona ljudi konzumiralo ilegalne droge.
To su statistički podaci i to je samo ono za koje se zna, broj je naravno puno već.

Za nas bi takva legalizacija bila ono što je bila industrijska revolucija za Britaniju.
Ako ovo posmatramo sa cisto ekonomske strane onda ima smisla, ali mislim da se ipak trebaju staviti u prvi plan ljudi, te mijenjati drustvo s ciljem stalnog povecanja zivotnog standarda i opet dobrobiti samih ljudi. Legalizacijom teskih droga bi se ta dobrobit narusila. Ovisnost o heroinu se ne moze usporediti sa ovisnoscu o kafi.
Post Reply