Kvalitet rasprave na forumu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Paul F.

#226 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Paul F. »

U kućama u kojima nema pravila česte su svađe. Ovdje imamo pisana pravila koja ne važe. Navodno važe neka nepisana pravila koja nisu baš jasna.
Niemand

#227 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Niemand »

gospodja profiterka wrote:Ma ja, ko bi raspravljao o kvaliteti...
Odoh iščijat perje i donijet vode s bunara za umit se ujutro.
Živi bili i laka vam noć.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
animals

#228 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by animals »

gospodja profiterka wrote:Ma ja, ko bi raspravljao o kvaliteti...
Odoh iščijat perje i donijet vode s bunara za umit se ujutro.
Živi bili i laka vam noć.
Nova na forumu , a tako agresivna..
imas neki oziljak na dusi, a moderatore mrzis :D
da mi je znati zasto :D
Sezam

#229 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Sezam »

insomnia78 wrote:"Nemojte ljudi @nosaru, zbog nase djece" :D
:lol: :thumbup: sjecam se toga :lol:
uglavnomja

#230 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by uglavnomja »

ne kontam u cemu je problem sto je mod otvorio temu, pa banovao?
ko ih je tjerao da pisu svasta?
nije ih navukao sa pricom da nece biti banova sta god da kazu. trazio je argumentovanu raspravu, a ne razmirice i nerijene racune sa drugih tema i netrpeljivost sto traje duzi period.
razonoda

#231 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

uglavnomja wrote:ne kontam u cemu je problem sto je mod otvorio temu, pa banovao?
ko ih je tjerao da pisu svasta?
nije ih navukao sa pricom da nece biti banova sta god da kazu. trazio je argumentovanu raspravu, a ne razmirice i nerijene racune sa drugih tema i netrpeljivost sto traje duzi period.
:? neko banovan
uglavnomja

#232 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by uglavnomja »

astala_vistala

#233 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by astala_vistala »

Imam pitanje,(moderatori-admini) imate li vi kakva primanja za sluzbu na forumu ili stvar je stvar dobre volje ?? :) :)

Drugo pitanje,zasto ceste povratnike u banovice ne odstranite trajno,nebitno ko su,kada su registrovani i sl.
dobojlija81

#234 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by dobojlija81 »

jel bio zviz
jel ga pustilo iz Banovica
Niemand

#235 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Niemand »

I tako, mahala stajl.
:cekam:
Bodkin

#236 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Bodkin »

A jebote pokolja na temi bez ikakvih predispozicija za isti :D
SaraFina

#237 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

Na kvalitet forumskih rasprava utiču mnogi čimbenici, a ne samo rad mod :mrgreen: eracije. Ako momci moderiraju bez novcane nadoknade, a vjerujem da je tako, ne vidim uopće razloga da se bilo ko zali na njihov rad. Dakle gledajte to kao volonterski posao ili poluvolonterski ( ako je novcana nadoknada simbolična ) no prije će biti da je uopće nema kao i na ostalim forumima.

Drugo: ovo je Forum sa velikim brojem korisnika i velikom posjetom na dnevnoj razini, (da ne govorimo o mjesecnoj ili tjednoj)
Znači administracija bi morala bukvalno 24 sata sjediti i prečešljavati teme, da bi udovoljila svim primjedbama. Što je naravno nemoguće ..

Treće. na forumu su prisutni ljudi različitih generacija. Pa je i jaz izmedju nas po razmišljanjima i stavovima neminovna pojava. Mislim bukvalno je prisutan taj medjugeneracijski jaz. ( slucaj nosara i Velkoski nisu jedini primjeri) Ja recimo ne razumijem takodjejugonostalgičare i komuniste iz bivšeg Ex Yu sistema, koji se furaju na spiku " ko nas bre zavadi" o ovim mladjim poslijeratnim kvazi Jugovićima da i ne govorim..i čim se nadješ na političkoj temi gdje takvi ordiniraju odmah uslijedi " čoporativni " napad .. Kako starijih tako i ovih mladjih zeljnih dokazivanja..
Kako iznijeti stav u tako nezdravoj klimi?
Čitava tema ode u Off i prepucavanje izmedju nacionalista ( koji su Jugonostslgicarima pored dijaspore najmrza pojava ovdje )

Četvrto: problem je takodje i velika razlika u obrazovanju forumaša.. Mene je recimo iznenadilo da pojedine osobe ne razumiju osnovne definicije koje su potrebne za diskusiju.
Pa se tako na temi o feminizmu "onomad" pisalo svašta. .. Što uopće nema veze sa definicijom tog pojma. Kako razviti onda zdravu i normalnu diskusiju, kad ljudi ne barataju sa najosnovnim definicijama? Jednostavno jedino što ti preostaje je odustati.

Peto: zenska populacija mi je čini mi se u nekoj panici smjene generacija koja je neminovna u zivotu, pa tako i u virtuali.:D
Solidarnost je svedena skoro na nulu. Ne kazem da toga nema i na drugim mjestima, ali ovdje je baš prisutan neki paničan strah :D
A najkomičniji su svakako likovi koji bi za malo virtualne zenske paznje uradili bukvalno sve.

Šesto: religijski fanatici.. Koji se osjećaju pozvanim braniti i ono što je " neodbranjivo " poput tema o Siriji, na koju i ne ulazim.

Na kraju Forum je zabava i čim ovakvi vidovi zabave prerastu u opterećenje, treba je zamijeniti. Ako se čovjek ne osjeća opušteno čemu dolazak? Svakako je iluzija da ćemo uspjeti utjecati na bilo čije zacementirano mišljenje ili stav.
Na kraju koga god pogadja mišljenje osoba u virtuali takodje bi trebao prorijediti posjete ovakvim mjestima..
Last edited by SaraFina on 11/05/2015 08:41, edited 1 time in total.
SaraFina

#238 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

.
Last edited by SaraFina on 11/05/2015 08:38, edited 1 time in total.
SaraFina

#239 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

Dupli.
sumirprimus

#240 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by sumirprimus »

zateznistub wrote:Ja samo čekam kad će me neko kroz monitor štocom spucat'
tccc.
smatraj se opucanim. :D
mO k3

#241 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Na kvalitet forumskih rasprava utiču mnogi čimbenici, a ne samo rad mod :mrgreen: eracije. Ako momci moderiraju bez novcane nadoknade, a vjerujem da je tako, ne vidim uopće razloga da se bilo ko zali na njihov rad. Dakle gledajte to kao volonterski posao ili poluvolonterski ( ako je novcana nadoknada simbolična ) no prije će biti da je uopće nema kao i na ostalim forumima.

Drugo: ovo je Forum sa velikim brojem korisnika i velikom posjetom na dnevnoj razini, (da ne govorimo o mjesecnoj ili tjednoj)
Znači administracija bi morala bukvalno 24 sata sjediti i prečešljavati teme, da bi udovoljila svim primjedbama. Što je naravno nemoguće ..

Treće. na forumu su prisutni ljudi različitih generacija. Pa je i jaz izmedju nas po razmišljanjima i stavovima neminovna pojava. Mislim bukvalno je prisutan taj medjugeneracijski jaz. ( slucaj nosara i Velkoski nisu jedini primjeri) Ja recimo ne razumijem takodjejugonostalgičare i komuniste iz bivšeg Ex Yu sistema, koji se furaju na spiku " ko nas bre zavadi" o ovim mladjim poslijeratnim kvazi Jugovićima da i ne govorim..i čim se nadješ na političkoj temi gdje takvi ordiniraju odmah uslijedi " čoporativni " napad .. Kako starijih tako i ovih mladjih zeljnih dokazivanja..
Kako iznijeti stav u tako nezdravoj klimi?
Čitava tema ode u Off i prepucavanje izmedju nacionalista ( koji su Jugonostslgicarima pored dijaspore najmrza pojava ovdje )

Četvrto: problem je takodje i velika razlika u obrazovanju forumaša.. Mene je recimo iznenadilo da pojedine osobe ne razumiju osnovne definicije koje su potrebne za diskusiju.
Pa se tako na temi o feminizmu "onomad" pisalo svašta. .. Što uopće nema veze sa definicijom tog pojma. Kako razviti onda zdravu i normalnu diskusiju, kad ljudi ne barataju sa najosnovnim definicijama? Jednostavno jedino što ti preostaje je odustati.

Peto: zenska populacija mi je čini mi se u nekoj panici smjene generacija koja je neminovna u zivotu, pa tako i u virtuali.:D
Solidarnost je svedena skoro na nulu. Ne kazem da toga nema i na drugim mjestima, ali ovdje je baš prisutan neki paničan strah :D
A najkomičniji su svakako likovi koji bi za malo virtualne zenske paznje uradili bukvalno sve.

Šesto: religijski fanatici.. Koji se osjećaju pozvanim braniti i ono što je " neodbranjivo " poput tema o Siriji, na koju i ne ulazim.

Na kraju Forum je zabava i čim ovakvi vidovi zabave prerastu u opterećenje, treba je zamijeniti. Ako se čovjek ne osjeća opušteno čemu dolazak? Svakako je iluzija da ćemo uspjeti utjecati na bilo čije zacementirano mišljenje ili stav.
Na kraju koga god pogadja mišljenje osoba u virtuali takodje bi trebao prorijediti posjete ovakvim mjestima..
Predugo je proslo a da ti nisi napisala referat... kako si izdrzala toliko dugo od otvaranje teme pa do sada? :mrgreen:
SaraFina

#242 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

Moke, Forum sluzi za pisanje postova, a ti srce ako imaš problem koncentracije od uvoda do zapleta (postova poput mojih jednostavno preskociš ):D iiiiiiiiii
Nisam na tebe mislila pod ovim " likovi koji bi za malo zenske virtualne paznje uradili svašta " :lol:

Ili, iliiiii se prebaciš na komentare na Youtube :)
mO k3

#243 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Moke, Forum sluzi za pisanje postova, a ti srce ako imaš problem koncentracije od uvoda do zapleta (postova poput mojih jednostavno preskociš ):D iiiiiiiiii
Nisam na tebe mislila pod ovim " likovi koji bi za malo zenske virtualne paznje uradili svašta " :lol:

Ama zenska glavo nisam te napo :) joj tebe... :mrgreen:
Osim toga kako cu taku finu bucku da preskocim :) ...
SaraFina

#244 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
SaraFina wrote:Moke, Forum sluzi za pisanje postova, a ti srce ako imaš problem koncentracije od uvoda do zapleta (postova poput mojih jednostavno preskociš ):D iiiiiiiiii

Nisam ni ja tebe napala. Nedaj boze. :D

ZnDemo se dugo. Imam ja visok prag tolerancije prema poznatim čak i u virtuali.

I kakva " bucka "?
Zabogaaaaa!
mO k3

#245 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:
mO k3 wrote:

Nisam ni ja tebe napala. Nedaj boze. :D

ZnDemo se dugo. Imam ja visok prag tolerancije prema poznatim čak i u virtuali.

I kakva " bucka "?
Zabogaaaaa
!
Nisam ja pisao ... nego sam negdje procitao .. :mrgreen:
Haj ba sta fali bolje da ljulja nego da zulja , eki tebe... arapi za takve zene kao sto si ti daju citava naftna polja :mrgreen:
zateznistub

#246 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zateznistub »

I moderacija treba da obrati paznju na kojekak'a nabacivanja i barenja ovda po forumu...u kafanu pa se barite...

Ha ya :P
SaraFina

#247 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by SaraFina »

Moke,

Da ne idemo u Off demantiraj fino tu definiciju mojih tjelesnih atributaaaaaa!!!! Hvala lijepa!
Plus ne lozim se na Arape, Turke i sl. :D

@Zube, slazem se :thumbup:
mO k3

#248 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by mO k3 »

zateznistub wrote:I moderacija treba da obrati paznju na kojekak'a nabacivanja i barenja ovda po forumu...u kafanu pa se barite...

ovdje nea ni b od barenja :mrgreen:
Ima nas i sretno ozenjenih na forumu ...
zateznistub

#249 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zateznistub »

mO k3 wrote:
zateznistub wrote:I moderacija treba da obrati paznju na kojekak'a nabacivanja i barenja ovda po forumu...u kafanu pa se barite...

ovdje nea ni b od barenja :mrgreen:
Ima nas i sretno ozenjenih na forumu ...
ih sad... ima nas ozenjenih! Ima, pa? :skoljka:
zateznistub

#250 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zateznistub »

SaraFina wrote:Moke,

Da ne idemo u Off demantiraj fino tu definiciju mojih tjelesnih atributaaaaaa!!!! Hvala lijepa!
Plus ne lozim se na Arape, Turke i sl. :D

@ :shock: Zube, slazem se :thumbup:
Locked