helo wrote:Vazda kupujem domace, ono što naši ne proizvode, a treba mi onda moram kupiti i što nije domace...
Cesto kada odem negdje u šoping volim da gledam šta je to neko drugi kupio, iliti šta se nalazi u tudžim kolicima... Kada vidim da je taj neko kupio toalet papir Palomin ili Zevin, ili bilo koji a da nije Vijoletin (domaci) stvarno se loše osjecam i ne mogu da skontam da ce dati pare nekom stranom proizvodžacu a nece podržati domace, a još to je stvar koja se samo guzica briše, pa zar mora biti neki strani proizvodžac da bi guzicu obrisao njihovim proizvodom, i poboljšao ekonomiju druge zemlje a ne svoje...
Tako isto i za druge proizvode, kao detržent Arix, kao ako kupi neki drugi ljepšeg izgleda ce bolje da pere od onoga što nije cccc....
Ima ti primjera more, ja ipak cu vazda kupovati samo domace, jer domace je najbolje...
Kada Vijoleta (kako ti kazes) bude pravila tariguz koji ne mirise i nije obojen (kao sto ga imaju Zewa, Paloma, Perfex, Harmony) onda cu je i kupovati. Nama u porodici nikako ne odgovaraju takve vrste proizvoda, a koje su obojene ili mirisljave. Malo proguglajete o upitnoj neskodljivosti parfimisanih toaletnih papira, to pogotovu vazi za zene.
Ne znam da li si probao koristiti bilo sta drugo osim Arixa, ali mi ga ne koristimo, nego koristimo strane detrdzente. Arix nije los, ali za tu cijenu (malo pogledaj, nije nimalo jeftiniji od svjetskih marki, skuplji je-a domaci) moze biti i bolji. Radije cu kupiti strani detrdzent pa makar i time finansirao izraelsku okupaciju Palestine (kako neki vole reci) a ne uzimati posto-poto domaci proizvod i time puniti ruke domacim ratnim profiterima, kriminalcima koji su privatizovali fabrike na ilegalne nacine, itd...
BTW, proizvodi Milkosa su odron (osim onog milerama), ali zato kupujem Meggle.
I inace, kupujem sve sto je domace a cija se cijena, a prvenstveno kvalitet, mogu porediti sa inostranom konkurencijom. Ako su ta dva argumenta na strani domaceg proizvoda, naravno da cu ga kupiti. Ali izvini, davno me je prosla furka lokal patriotizma, to je samo porez na budale.
Neka se niko ne uvrijedi.